Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kasia

Kasia Well-Known Member

раз ви це "ОСОЗНАЕТЕ", що так було що батько до сина не йшов на хрещення, то чого ж так за тими часами жалкуєте?

• Подобається Подобається x 3
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Просто не было.
    Вам, наверное, понять тяжело.

Это моя жизнь.
    Это моя молодость.

Останнє редагування модератором: 3 кві 2009
  3. Kasia

Kasia Well-Known Member

ну раз його просто не було, то хіба не є ознакою , ЩО ЖИТЬ ХОРОШО - це не реально за таких умов!!
    і що з того що стверджують, що батьки приносли 400р. , а масла ж все рівно не було.

та хто ж спортить. але тема не про вас. а про життя у СССР загалом.

4. Змейка

Змейка Well-Known Member

Для Бога один раскаявшийся грешник дороже 100 нераскаянных праведников.

• Подобається Подобається x 1
  5. OldMan

OldMan Well-Known Member

Потому, что не только плохое было в те времена. Человек не может жить в сплошном негативе и помнить только плохое. Было и много хорошего. Может быть нынешним не понять чем это хорошее так хорошо, но это наша жизнь. И отказываться от того хорошего, что было в моей жизни, я не намерен.
    Потому, что такого хорошего в моей жизни уже не будет. Другое может быть, но такого - нет. Время не повернуть вспять. И общественно-политический строй тут ни при чём.

• Подобається Подобається x 2
  6. Змейка

Змейка Well-Known Member

Не по 400 приносил, а меньше четырёхсот не приносил.
    В Донецке было всё - и масло, и колбаса, и девчёнки самые красивые. :)Общепризнанный факт.

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

ну власне. не повернути.
    але я не розумію туді суті цієї дискусії?:? чи тут обговорюють ОСОБИСТІ приємні спогади?? Чи хтось заперечував позицію, що ви маєте забути свої приємні чи не дуже спогади?

8. Полковник

Полковник миється в бані

Это, вроде, ни у кого сомнения не вызывает.
    А, Львовяне и эмиграция?

Просто вопросы Ваши мне кажутся несколько странными...

9. Kasia

Kasia Well-Known Member

то вас хіба хтось здурив:)
    Полковнику я так не вважаю, просто мене вражає, що можна вважати хорошим життям, такі речі -як відсутьність продуктів, заборону виїзду, хрещення дітей у таємниці, і усі решта, наведені Як позитвні докази, у цій дискусії.

10. OldMan

OldMan Well-Known Member

Вы спросили, - я ответил.
    Я не плачу за СССР, но и не понимаю тех людей, которые с лёгкостью отказываются от своей жизни только чтоб кому-то понравится.

Kasia, Вам сложно понять что и без изобилия продуктов жить можно хорошо?
    Но далеко и не аксиома, что изобилие продуктов гарантирует хорошую жизнь.
    Не сводите всё к колбасе.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Никаких доказов я не наводил.
    Просто ЭТО было.
    Вы живёте по-другому.
    Почему ваше поколение считает возможным обсирать жизнь людей, которые родились раньше вас????

12. OldMan

OldMan Well-Known Member

И однозначно о масле и колбасе думалось после девчёнок, а не вместо. :)

13. Веда

Веда Well-Known Member

Та ні, не все було: туалетного папіру не було ;)
    Не було багатьох речей: розчинної кави, нормального чаю, майонез треба було пошукати, як і багато інших "делікатесів". Я вже не кажу за одяг, взуття, побутову техніку, меблі, обої та ін...
    А у другій половині 80-х і у нас вже практично нічого не було... :sad:
    А в 1989 році почався шахтарський страйк...

Останнє редагування: 3 кві 2009
  14. Ома

Ома Дуже важлива персона

Шахтеры в те времена хорошо зарабатывали, это факт.

15. Полковник

Полковник миється в бані

А с девчёнками как у них было?
    Что?
    Не факт?
    Или наоборот?

Это Вам в Обухов надо.

16. Максим

Максим Well-Known Member

Ніхто ні від чого не відмовляється і темою дискусії не є обговорення позитивів/негативів нашої-вашої молодості. Абсолютно закономірно, що багато людей, чия молодість пройшла в СССР, згадуватимуть ті часи з ностальгією просто тому, що вони тоді були молоді, а отже і трава була зеленіша, і вода мокріша.

Мова йде, якщо не всі зауважили, про життя в такій країні, як Совдепія, в принципі. Без проектування на особисті вікові переживання, які би в нас всіх так чи інакше були незалежно від того, де б ми народилися і жили, і насмілюся припустити, спогади про молодість були б в будь-якому випадку приємними.

От, до речі, з дописів в цій темі я зауважив, що захищають совок здебільшого люди, які, хоча і прожили в ньому якусь свідому частину свого життя, але іншого життя, ніж в совку собі просто не уявляли. Тому тут і виникає протиставлення з Галичиною - в Західній Україні пам'ятали Австрію, не кажучи вже про Польщу. Це саме те, що доречно згадав Борис про солдатів РККА, які побували в Європі.

Окрім цих людей, які в совку жили, є ще загадкова для мене категорія молоді, які совка в свідомому віці не застали, але ревно його захищають. :)

• Подобається Подобається x 4
  17. Полковник

Полковник миється в бані

Спасибо за комплимент"!!!!!

18. Ома

Ома Дуже важлива персона

Упс! Конечно, Киев на первом месте. Я его даже не рассматривала, это не показатель для страны в целом, как и любая столица.
    Я как-то читала, что Донецк на 19 месте в Украине по средней цене за квадрат недвижимости. Внимание! Центр одной из ведущих областей! Это просто значит, что между ценами на жилье - пропасть.

Поезжайте в какой-нибудь Кировский р-н Донецка и посмотрите на хибары. В Одессе таких нет. Там в обычном частном секторе все дома - 2-3 этажные.

19. Змейка

Змейка Well-Known Member

[QUOTE='Веда]Не було багатьох речей: розчинної кави, нормального чаю, майонез треба було пошукати, як і багато інших "делікатесів". Я вже не кажу за одяг, взуття, побутову техніку, меблі, обої та ін...[/QUOTE]
    Да, дефициты имели место быть.
    Однако в 1990 году я, как молодой специалист, получила квартиру, где и проживаю по сей день, без напряга за 1 год купила и мебель, и телевизор с холодильником. Я работала в системе "Донецкуголь", моя зарплата дотягивала до 300 рублей, холодильник стоил 360, телевизор- 540, немецкий ковёр 2,5*3,5 - 735, кухонная мебель - 360. До сих пор помню этот праздник жизни.
    Сейчас вряд ли какой-нибудь выпускник может мечать об этом. Ну если только родители обеспечат, а что бы сам заработал - нет.

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

я власне цього не роблю. я кілька сторніок намагалася прояснити , що це власне не головне, а головне -ЗАГАЛЬНА СИСТЕМА ФАРСУ економічної систиеми СССР.

скажіть будь-ласка, якщо я заперечую, що за СССР треба плакати, то кому я ХОЧУ СПОДОБАТИСЯ??

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)