Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Я розумію, що вони в 1990 р. зупинилися на рік, мабуть два... але, сьогодні вже 2009 р.

• Подобається Подобається x 1
  2. Максим

Максим Well-Known Member

Змійка пішла всі теми некрофілії за совком освіжовувати в сто перший раз? ;)

Бачу, треба знову дещо пояснити. Завважте собі, я зовсім не торкатимуся якихось національних чи політичних аспектів життя в СССР - тільки фінансово-побутові, зрозумілі всім питання.

Роботу теж майже безплатну, не забувайте додавати. ;) І за розподілом.

От-от, ключове слово - "некоторым" ;) Та й неправда це "давали" - ця квартира все одно належала державі, у власність її нікому не давали. А комунальні послуги платити треба було самому. З таким самим успіхом можете виняйняти квартиру і зараз і казати, що вам її "дали" безкоштовно.

Дякую, сміявся :) Було тільки підвищення цін "за проханнями трудящих", інфляційні хвилі під прикриттям грошових реформ і приховані емісії під виглядом випуску ювілейних монет. "Рубль юбилейний - 100 років Лєніну" зразка 1970 року і "50 лет Великой Октябрьской Революции" 1967 року пам'ятаєте? Їх було в обігу більше, ніж звичайних рублів. І це всього лиш через 6 років по інфляції-реформі 1961 року.

Хто сказав? Боюся, Ви про Ваш укоханий СССР знаєте тільки з розповідей, інакше б не писали такого. Було вдосталь і одних, і других, і третіх. Зрештою, колгоспники-пенсіонери з пенсіями по 10 рублів, по-вашому хто?

• Подобається Подобається x 3
  3. Ома

Ома Дуже важлива персона

Вы, наверное, в бизнесе донецком не работаете и не сталкиваетесь. :)Считайте, что Вам в чем-то повезло - грязи меньше на душу получили.:)

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Іду раз Хрещатиком, дивлюся - дядечки у чорних костюмах бігають із сачками по вулиці і ловлять громадян:
    - Квартиру маєш ? Ні ? Ходімо до мерії - дамо! Не віриш ? Чесно дамо! Бєз-ваз-мєздно!

6. borkhes

У мене є моя квартира, але для мене б нічого не змінилося, якщо б вона була державна у випадку, якщо я можу у неї жити все життя. :)

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А якщо діти живуть окремо - чи успадкують вони ту квартиру ?
    Забули про фіктивні розлучення, фіктивне опікунство онучки над бабусею, фіктивні обміни (з"їзд, через 6 місяців - роз"їзд, але з список "приписаних" змінювався") ?

• Подобається Подобається x 4
  8. Максим

Максим Well-Known Member

Окрім того, що Вам відповів Борис, не забувайте також про норми житлової площі, які б Вам в СССР були "положені". Зокрема для цього теж фіктивно приписували якихось родичів, щоб не було зайвих метрів і відповідно не світило переселення в меншу квартиру або драконівські тарифи на "зайві" метри. Тому не так вже і спокійно жилося в цих державних квартирах - переселити могли з різних причин.

9. borkhes

Я про це згадав тільки з того, що тепер ми (як в Україні так і у Росії) маємо багато людей які не мають можливості навіть уявити, що у них буде житло і на мою думку це дійсно проблема. Якщо придбати житло отримав кредит на 20-30 років можуть не всі, то до чого тут норми житлової площі?
    До речі, я не хочу в СРСР, я не хочу будь-яких союзів з люмпен-республіками колишнього СРСР щоб на мої гроші будувати їх майбутнє, я тільки згадую, що мої батьки говорять що тоді життя було спокійніше і я їх розумію.

Що до Бориса, то він живє в Києві і судячи з того, що він говорив у нього все гарно, але я розумію, що якщо б Україна складалася тільки з Києва та людей у яких все файно, то все б було чудово. Шкода, що є інші люди з іншим ставленням до того, що відбувається навколо їх. У РФ теж люди не тільки у Москві живуть. :wacko:

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви здивуєтесь, але у цьому плані нічого не змінилось. Навіть розмір "норм".

11. Ома

Ома Дуже важлива персона

Можливо, Ви і на початку 90-х також щасливо працювали у відомій російскій компанії? :)Тому не знаєте, що дійсно відбувалося поза межами цього райского куточка.;)
    Багато підприємств навмисне збанкрутовували, аби прихватизувати, чи продати на метал. У нас у Донецьку окрім своїх бандюганів один із заводів ваші так звані "москалі" викупили за копійки, демонтували і продали по запчастинам. Це була свого роду "праця з Україною". :tongue:
    Дерібан відбувався у всьому постсовку. Ось це і заважало працювати.

• Подобається Подобається x 2
  12. Bogun

Bogun Well-Known Member

Весело громодянин іншої країни, розповідає нам, українцям, як ми живемо.

13. Полковник

Полковник миється в бані

Где соврал Громодянин?

14. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Ну та й по розповідях батьків знаю, що нічого доброго не було. Мої батьки (вчитель та інженер), діставали на той час копійки, не більше 300 карбованців в місяць на двох :sad: Та й про те щоб поїхати, хоча-би в Польщу, довший час можна було і не мріяти!
    А навіщо, скажіть будь-ласка, було тримати людей за залізним занавісом, якщо у нас все так хорошо - лучше всех?

15. Полковник

Полковник миється в бані

Эхххх, молодежь.......

16. Salata

Salata Well-Known Member

А теперь как часто ездят в Польшу? А в Венгрию? А чем Венгрия хуже?

17. Полковник

Полковник миється в бані

Салата, а КАКАЯ ТАМ палинка!!!!!
    Песня, Салата!!!!!

18. borkhes

Громадянство у данному випадку має значення? о_О
    :)

Speedo78, а скільки заробляють на двох ваши батьки зараз? :)

19. Agaton

Agaton Well-Known Member

Та ж прекрасно знаєте, що не у тому справа - краще чи гірше. Просто не пускали. Ну, скажимо... не кожного ;)

• Подобається Подобається x 5
  20. Марусино

Марусино Well-Known Member

вы по розповидях, а мы наяву. Так шо не нада:) Нормально жили, и пенсионеры не побирались, как щас. И детей рожали больше, статистику в студию может? в общем, тут дело не конкретно в бытовых вещах - лучше жили или хуже, я просто искренне НЕ ПОНИМАЮ, как можно обсирать то, как САМИ ЖЕ жили, где, когда, зачем. Это ведь ВАША история, ВАША жизнь, как же можно какать на свою жизнь? противно, извините уж:sad:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)