Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Сльози за Совком.

Хто дійсно досі ллє сльози за совком - так це колишні працівники совєтської торгівлі та совєтського "общепіта".

Ординарний "прикажчик" державного магазину (а були часи, коли діти соромилися сказати в школі, що їхній тато - продавець) грів руки на "дефіциті" - найхарактернішим атрибутом соціалізму.

А потім - опинився викинутим на узбіччя своїми "колегами" нової формації - "човниками". Саме "човники" не просто задовольнили попит, а ще й сприяли деякому підйому виробництва: роботяга зрозумів для чого він може прагнути заробляти більше: в одному ряду кіосків може купити і магнітолу, і взуття, і якісь скромні делікатеси. А реалізатор у новому бізнесі знав: підсуне туфту - кіоск згорить.

Ну співробітники "Общєпіта" - ті банально крали й займалися пересортицею. Навіть офіціант - лакей, халдей - і той при совку ходив королем.

Хто зорієнтувався, почав працювати за новими правилами - дай Бог йому здоров"я.
    А якщо хтось із цього паразитарного прошарку ссе лапу - мені його не жаль.

• Подобається Подобається x 1
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Социально-политический строй в СССР - социализм - есть порождение Сталина. Вот и посчитайте - сколько...
    Считаете что не так? При Горбачеве или Брежневе было не то? Вспомните биографию Вячеслава Черновола - и поймете - сталинизм - он и в Африке - сталинизм....

• Подобається Подобається x 3
  3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ветку назвали неправильно. ПО сути начала разговора - "Капитализм с человеческим лицом или люпус эст"
    Много больного народа на социализм, ели колбасу зубы вырастили большие. Теперь стирают о о дорогие сервилаты каждый день.

Типичный диалог:
    - А как же это, а как же то ?
    -Ну есть унас еще отдельные недостатки. Но вот только несознательный элемент победим, сразу всеобщее благоденствие и наступит.
    - Так вроде бы по всем показателям снижаемся ?
    - Не.... не может быть. Смотрите с каждым днем все лучше и лучше.

А ругателям мертвого льва можно присвоить звание замполитов.
    "Докторская" или "Московская", да со свежим батончиком, да еще и с чаем, а можно и со свежим Дарницким, да еще и с чесночком. На блюдечке, да еще и чаю индийского крупнолистового.
    Удивитесь, но до сих пор поедаю с огромным удовольствием. Смотрю я на аппетитные бутерброды и думаю, они там что с глузду съихали ?

4. Boris_Kiev

Брежнев: Товарищи! Вот мы учредили два "рыбных дня" (* комент нижче). Надо бы еще учредить "овсяный день" !
    Министр пищевой промышленности: Что вы, дорогой Леонид Ильич, народ над нами ржать будет !
    Брежнев: Ну прямо так и ржать! Вот я на завтрак съедаю уточку - я же не крякаю!

(*) Через дефіцит м"яса був впроваджений спочатку "рибний день" - четвер, а потім і вівторок. Коли в усіх їдальнях, а вдень - і в ресторанах - не готувалися м"ясні
    страви.

5. volk

volk Well-Known Member

Угу, вистоявши за нею пів-години в черзі.
    Потім ще годину за молоком і сметаною (пів-години,чекаючи коли привезуть, і пів-години, чекаючи коли підійде черга).
    А про індійський крупнолистовий я взагалі промовчу.
    Ви не на спецбазі затарювалися?
    От як мій дід, ветеран війни, який закінчив війну в Маньчжурії, отримував на 9 травня продпайок, пам"ятаю. Палка Дрогобицької, банка розчинної кави індійської, пачка індійського чаю, пляшка шампанського, банка рибних консервів "горбуша в собственном соку".
    Не даремно воював.

Додано через 8 хвилин
    Дозволю собі не погодитися. Опозиція і дисидентство - не те саме. Опозиція прагне влади, це віце-влада. Ще й за певні бабки.
    Дисидентство - світогляд. І, як правило, приречений на страждання.

Але я говорив не про це. Коли я писав про тих, хто "не сприймає", я мав на увазі одну суттєву річ. За Вашими формулюваннями, в нас пів-країни дисидентів. Але їх ніхто не репресує, і це правильно. А як бути, наприклад, з Євразійським союзом, точніше, з його членами? Вони ж - дисиденти, по Вашому!

6. Дальневосточник

Как-то упустл, что это за союз...Поискал...
    "...Еврази́йский Сою́з (ЕАС) — конфедеративный союз государств с единым политическим, экономическим, военным, таможенным, гуманитарным, культурным пространством, предложенный в марте 1994 президентом Казахстана Нурсултаном Назарбаевым.
    Предполагалось, что вначале в Союз войдут пять республик бывшего СССР - Россия, Казахстан, Белоруссия, Киргизия, Таджикистан. В дальнейшем к Союзу могли присоединиться другие государства - Армения, Узбекистан, возможно, Украина, а также непризнанные республики Абхазия, Приднестровье и др..."
    И это - диссидентство? Мои тапочки "ржут, не могут... " :D
    Эдак и сторонники вступления в Евросоюз - а это по сути - то-же самое, что и ЕАС - окажуться по определению диссидентами...

7. volk

volk Well-Known Member

Євразійський союз молоді - ЄСМ, которий шумів на Говерлі, на Перекопі, і не тільки там.

Додано через 6 хвилин
    Каждый день? И аж стирают? Ну, разве, о костную муку, которая в них находится. Так это не стирание зубов, это их отбеливание. Кушать вообще вредно. Помните, (хотя...) как за Горбачева была страшная агитация про то, что употребление сахара, масла, и чего-то там еще, очень вредно?
    Но вот я как-то замечаю больше, народ массово покупает сосиски по 14-16 грн. Колбасу лецитиново-соевую. Чтоб дорогим сервилатом обжирались - не замечал.
    Кстати, сервилат, лежа на прилавках, приобретает свой товарный вид, усыхает, - а от этого его цена растет. С завода-то он довольно мокрый приходит. Вот откуда подорожание мясных изделий!:cowboy: :D

• Подобається Подобається x 2
  8. Boris_Kiev

Відповідь: Ціна перемоги

Ну і який діагноз Ви би поставили абсолютній більшості совкового населення ?

9. Дальневосточник

Вон он ком разговор...Так на Говерле - много кто шумел...Тягнибок - к примеру...Он с есм образует комплиментарную пару - которую надо "спарувать i чортам подарувать"... :)

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я теперь понял!!! Сыр тоже становится дороже, когда зацветет!!!

11. Степаныч

Да никакой. Они жили в ТОЙ реальности, в ТОЙ внешней среде. Не ставите же Вы диагноз древним, которые считали, что Земля плоская?

12. Boris_Kiev

Ну візьмемо наше з Вами покоління. Коли я (читаючи художню або технічну літературу) на уроках та лекціях з "ТОГО", мимоволі чув буркотіння викладача, я в ТИХ предметах бачив повну відсутність логіки, маразми, кон"юнктурне пересмикування фактів та постулатів.
    Хіба я один такий був ?
    А Ви, Степаничу ?

Я готувався працювати із залізяками.
    А Ви же - з людськими душами !

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Е ні!
    Тягнибока не трож!..
    Він наш!
    Шо, вупше, за замашки..?
    В поліклініку здать, для опитов..?
    Хтось мусить в хаті сидіти і давати відповідь "Хто там?!"

14. Степаныч

Я не міг зрозуміти економіки соціалістичної. От капіталістична - усе було зрозумілим. Спитав викладача, який відповів, що він її теж не розуміє. Тому я тупо вивчив формули "социалистического производства". А от щодо іншого, вважав, що живу у кращій в світі країні.

Щодо людських душ... Писав реферат про Фрейда. Його книг тоді дістати було практично неможливо. Користувався не тим, що він писав, а тим, що писали про нього. У кінці написав, що висловити свою думку щодо теорії Фрейда не можу, оскільки його не читав. Отримав за реферат п"ятірку.:)

А взагалі я ТОЙ час (той період, що випав на нашу долю) не можу вважати злочинним або суцільно чорним. Розуміння, що Ленінська ідея з революцією була авантюрою, до того ж злочинною, прийшло десь в році 1988-89. Доручили на роботі підготувати доповідь на політінформацію на тему "Ленинская теория социализма". Тоді вперше перечитав майже усе ПСС. (До того практично не читав. Вірив викладачам). От тоді і зрозумів, що Ленін був надзвичайно жорстокою, самовпевненною, егоістичною людиною. Який заради реалізації своїх ідей не зупинявся ні перед чим. З того часу ненавиджу революціонерів.

15. Степаныч

От категорично, цілком і повністю не сприймаю світоглядт Корчинського і (набагато в меншій мірі) Каськіва. Але як люди, як особистості вони мені подобаються. А Тягнибок визиває відразу.

16. Boris_Kiev

Дякую за розгорнуту відповідь, Степаничу.

У нас на телецентрі був такий собі парторг цеху - як не дивно, непоганий мужик. Інженер на четвірочку, підлянок людям не робив. По роботі у нас були цілком приязнені контакти, про інше не говорили і не бухали разом.
    А коли вже у 1992 (!) опинилися за одним столом, він все просив мене "чесно-чесно" сказати: "Ти, Борисе, про все це знав або здогадувався раніше ?".
    І ніяк не хотів повірити, що я так все сприймав з дитинства. Коли я додав, що його особисто завжди тримав за нормальну, "позитивну" людину, він розчулено подякував.

17. levandivka

А в мене - строго навпаки: Кочинського з Каськівим...
    Зате світогляд Тягнибока - наш.

18. Дальневосточник

Старик, держи рассудок ясным,
    Смотря житейское кино:
    Дерьмо бывает первокласным,
    Но это все-таки говно.
    (с)Игорь Губерман

• Подобається Подобається x 4
  19. Степаныч

Ви не зі мною размовляли?:)
    А якщо серйозно, то це все ж таки була наша історія. Я не сумую і не шкодую за СРСР. Історія показала, що він був однозначно приречений. До речі, тут все відбулося "по Леніну", який писав: "Если мы хотели повернуть историю, а оказывается, повернулись мы, а история не повернулась, - казните нас". Я вже цитував цю фразу раніше. Все так і відбулося. Нежиттєздатний був той устрій, тому що штучно створений, а не природній. Так що "Нравится - не нравится, танцуй, моя красавица"(с).

20. levandivka

Не зовсім: страти не показали... :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)