Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Agaton

Agaton Well-Known Member

:)
    А з чим ви не згідні ?

з отим
    чи мабуть з тим ?

що свідчить про відсутність відношення слова "словяни" до невільників
    :mocking:

• Подобається Подобається x 4
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

Зважаючи на те, що у всіх словянських мовах слово "словяни" так практично і звучить (немає ніякої іншої самоназви), то швидше за все, так воно і є. :)

До того ж, від цього слова походить назва двох словянських народностей: словаки та словенці.

• Подобається Подобається x 7
  3. Agaton

Agaton Well-Known Member

Так, це цікаво збігається.

І одна і друга назва стосується до словян проживаючих сотні років у несловяньському державному сеоедовіщу.
    Словаки - словяни у "Горної Угорщині" (900 років!)
    Словенці - словяни у південної Австрії. У тих других більшість асимілювалася на території нинішної Каринтії (як показало референдум псіля першої св. війни)

• Подобається Подобається x 5
  4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Мені подобається сербська назва: Немачка. :)

Німеччину взагалі всі народи аби як називають: французи - Allemagne, італійці на німців говорять Tedesco, хотя самоназва в них - Deutschland :)

• Подобається Подобається x 3
  5. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Тогда приведите факты-что слово-СЛОВЯНЕ(почему слОвяне а не слАвяне я уже объяснил)происходит от средневековой латыни-sclavus,
    тогда как славяне первую свою азбуку имели-кириллицей?:)

• Подобається Подобається x 2
  6. Nevermind

Nevermind Просто персона

Наоборот: сначала слОвяне так себя назвали, а потом это слово появилось в латыни (хотя, возможно, "словяне" и sclavus вообще не связаны, просто похожи (?) )

• Подобається Подобається x 6
  7. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Tedesco - це прикметник, а ось держава також, як у російській мові Germania - це слово бере свій початок ще з часів Римської Імперії!
    А самоназва в них логічна: Deutsch - прикметник (німецький) і land - країна!

8. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

А может,так как слОвяне себя так называли,то и когда письменность появилась то наверняка это слово кириллицей написали,ну а латиницей это уже впоследствии перевели-враги!
    Слова СЛУХ, СЛЫШАТЬ, КЛАНЯТЬСЯ УКЛОН, СЛОВО, СЛАВА, СЛЫВЁТ и СЛАВЯНЕ – одного происхождения.
    Все разговоры о том, что слово СЛАВЯНЕ имеет какое-то другое происхождение и изначальное значение – враньё наших врагов.;)

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Tedesco (італ.) - Німець (або німецький)

Я так й написала.

Ще раз прочитайте:

Не на Німеччину.

10. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Та я прочитав уважно, просто відповідав щодо фрази пана Миха, забув його цитату теж вставити, даруйте:
    Прикметник же у російській теж німецький, хоч і германський теж нормативно. В українській у словнику теж є слова: германський, германець з поміткою рідко!
    (Правда рідко чи ні їх в вас використовують насправді мені не відомо). :scratch_one-s_head:

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

Якщо хтось скаже "германський" або "германець", то, гадаю, всі зрозуміють, що він мав на увазі :)

12. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Оце справжнє обличчя сучасного росіянина і причина чому до цих людей ставляться відповідно. Обличчя мародерів і окупантів. Хамів і бидла. Подонків і ублюдків. Як би я був росіянином мені би було стидно...

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Вороне, якби ви були росіянином, вам би не було стидно. Вони не розуміють, що то таке стид, совість, співчуття, порядність.
    Вони розуміють тільки грубу силу. Full stop!
    До речі, чому той ублюдок так ненавидить село? Невже він думає, що якийсь Вася алкоголік-слєсар з Рязані стоїть вище ніж український селянин?
    Чим вище? Ми вже надивилися на їхню культуру. Від неї нормальній людині всі нутрощі верне.

14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Не зовсім згоден. Колись доглядав за шизофреніками-росіянами дітьми кузинки Рахманінова. Вона і всі діти крім молодшого якого сімя забрала вчасно зійшли з розуму. Але гарні порядні люди хоч і божевільні. Пригадую дочка постійно звонила моїй мамі і казала що Бил Клинтон хоче їх звести зі світу. ) Хворі люди що зробиш... Але у цього бидла "родіни" не знайшлось грошей для догляду цих хворих людей (її брата теж). Доглядала їх українка із сімї (частина Рахманінових була одружена із простими українськими селянами-підприємцями із Харкова до революції). Зате це бидло перше пнеться щоб похвалитись Рахманіновим, Турґеневим і багатьма іншими. Ні я знав інших росіян не це бидло, тому мені за них стидно...

В мене половина сімї із поміщиків, тому що то гівно рже мені до дупи. Але знову згадується приповідка "ніщо так не смердить як бувший раб". Знову згадавсь Тургенев... )

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

Совки любили читати Дюму старшого и молодшого. У французькій літературі такаж муть як найдешевші "духовні" голівудскі фільми, які теж були запотребовані совком.

15. Игорь

Игорь Well-Known Member

Такого рода вопросы не задаю. А к знакомым ( в частности к тем, с кем имею деловые отношения ) обращаюсь по имени или по имени отчеству ( в зависимости от желания барышни ) .

16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вы просто наверное не помните следующие заголовки газет и сами события. В период стояния на Майдане там все время впрыскивали вот это:
    - Диоксин - российского происхождения (иногда с деталями, что его привез Павловский)
    - Российский десант ОМОНА в Ворзеле (выходя из администрации Президента Тимошенко сказала, что там сидят бойцы явно не украинского происхождения) Собственно Тимошенко что соврать, что по нужде в туалет сходить
    - ЧФ раздает оружие донецким
    - Возле штаб-квартиры Ющенко обнаружили машину с российскими номерами с взрывчаткой
    - Борис тут доказывал, что основная цель лазерного шоу - это ослепить снайперов на крыше, что целились в Ющенко (не совсем чисто антироссийский, но приплели бы)
    - Нормальные отношения с Россией - молодые люди будут гибнуть в Чечне
    - Маски-шоу на майдане - уродливые карикатуры Кучмы, Януковича и Путина

А потом первые дни правления Тимошенко вспомните и борьба за цены на нефтепродукты, кто был все время виноват ? И кто захотел неожиданно пересмотреть цены на транзит газа, при наличии долговременного договора с завязкой цены транзита, и газа до 2011 при цене по $50 за тысячу кубов ?
    Это вы мне ударнику капиталистического труда ? Украинский свидомый совок из страны укранских Советов ?

Можно было конечно не обращать внимания на невоспитанного молодого человека. Но решил ответить. Я уже писал, я давно в глобальном мире, работаю по методам управления западного мира и технологиям (ну наука, она хоть совковая, хоть западная, но как похожи, никакого различия! :) ).
    Думаю, чего он не понимает ? Но когда написал, что свидомые спускаются вниз по цивилизационной лестнице в принципе понял. Вы идете от совка вниз. Удаляетесь, но идете в неправильном направлении. Смотрите вверх, а там над вами коммуняки весь вид перекрыли. Причем судя по всему образца до 1953 года. А те, кто над ними вы уже не видите. И кто вверх над совком поднялся вам непонятен и не виден. Учиться надо, молодой человек, работать над собой, а то пока такие как вы, ну что можно передового сделать и можно ли передоыве методы управления применить ? Ответ очевиден ?

У вас ориентация потеряна.

Останнє редагування: 17 лип 2010
    • Подобається Подобається x 6
  17. Игорь

Игорь Well-Known Member

Тоже неплохо. Буду теперь тоже иногда употреблять. Но здесьвсё равно есть элемент сарказма. Мне очень приятно, когда очень редко, но ко мне ещё обращаются "молодой человек" , думаю, что и женщине приятно, когда к ней обращаются "барышня" в любом случае. Но "сударыня" - теж непогано.

18. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

"Пошла ти на (цвиринь)" более обьічное обращение пана Полковника. Умоляю не опускатся до уровня. )

19. Игорь

Игорь Well-Known Member

Лет семь назад в Белоруссии у секретаря своего контрагента я спросил - где одна из сотрудниц. - Она теперь в Германии. - А как она получила гражданство? - Она и её муж - евреи. ( по внешнему её облику не скажешь, разве что вечно какая-то обозлённая ), а Германия считает себя виноватой перед евреями. - А перед русскими, ведь русских гораздо больше погибло? - Игорь, ты что евреев не любишь? - Да причём тут люблю не люблю, просто непонятно как-то. Русских тоже надо безо всяких-яких принимать.

---------- Додано в 09:25 ---------- Попередній допис був написаний в 09:16 ----------

20. Полковник

Полковник миється в бані

Уважаемая администрация!
    Почему хоть жёлтую карточку ублюдку не показываете?
    Многие тут про москалей пишут.
    И я москаль.
    Но за долгие годы нахождения на данном форуме ни разу не встречал подобного поста от москалей в адрес украинского народа.
    Мне стыдно за рагулей.
    Искренне стыдно.
    Честно.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)