Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Декого відправили на острів Валаам, дехто втік у Середню Азію.
    "В человеке всё должно быть прекрасным!" - так типа говорили?

• Подобається Подобається x 3
  2. Ravin

Ravin Well-Known Member

Да...уж. Какой из инвалида - СТРОИТЕЛЬ КОММУНИЗМА? Москва - столица...а тут ...

• Подобається Подобається x 3
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Михайлович, за ливарку ітд. не скажу - не знаю.

А от з склозаводом мала справу - мама там в ОТК працювала. І знаєте, що на склозавдоі імпортувалось за кордон? СтакаНИ, котрі довозились з-за кордону, на котрі ліпились наклейки з-за кордону. Оті наклейки там тільки ліпились на стакаНИ, пакувались і повертались на свою батьківщину.

Великим попитом користувались на російських і білоруських ринках наляписті трафаретові рюмки, сервізи аля мадонна і прочій несмак. :)

Суконка... як згадаю чани й сморід... Ковдрами ми мабуть, весь Союз постачали, але далі?

Про те, як сі крало на тих підприємствах говорити не будемо - тема окрема.

Згадала, правда, як поляки вивозили від нас сільськогосподарське знаряддя, і про титановий скандал...

• Подобається Подобається x 1
  4. Ravin

Ravin Well-Known Member

Долго ль будешь ты всяким скотам угождать?
    Только муха за харч может душу отдать!
    Кровью сердца питайся, но будь независим.
    Лучше слезы глотать, чем объедки глодать.

Омар Хайям.

Всем,:empathy: спокойной ночи.

• Подобається Подобається x 7
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А також цілу серію квіткових дешевих одеколонів - "Фіалка", Белая сирень" ітд.

• Подобається Подобається x 2
  6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

і що з того про цілющі властивості тих препаратів знали одиниці, та й вживали так для розваги ті ж одиниці.
    А зараз куди не ступи наркотики, доступні, масові, а найстрашніше - модні.
    Метамфетамін амфетамін, пірвінтін лсд...(еліта)
    Тарен
    трамадол
    опиати.
    канабіол.
    Хоча найстрашнішим наркотиком котрий вживають як дорослі так і малі як жінки так і чоловіки є етиловий спирт.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви їх пили?
    Я ні! І антифріз не пив. І барбітурати з денатуратами. І не курив трави. І не коловся. Хоча пив, палив і не переступав через жінок... Пам"ятаєте фізичку сш№10 Тимків? Де зараз її син? Вчився зі мною в паралельному класі. На Кірова... Спився. Хоч і з "інтелігенції"...

8. Gron

Gron тафгай

Шипр, Гвоздіка, і король всього -Тройной.
    Наприкінці 80-х був в Тюмені, там іншого невживали.
    Влітку сухий закон, щоб тайгу не попалили разом з ліспромхозом, взимку ніхто добратися невзмозі, таке собі парфюм паті.

9. VasMT

Gron!
    Чого ж Вам так не повЕзло? Я був в 88-му в Тюмені. Пив кристаловську водку. А писок мастив Богартом. Зауважте, не навпаки... А в 90-му був в Кємєрово. І теж пив водку. А в 92-му був в Брянску. Вгадайте що пив? А в 94-му перевівся на Україну ("в" в цьому місці якось не "грає") . І дотепер п"ю горілку. Де Вас з Борьою носило?

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

ABDURAKHMAN, ну звідки у Ваші 20 років такі безапеляційні заяви? Я все це бачив і чув розмови батьків (лікарів). І про Україну, і про Середню Азію.

Ту ж дію давав ефедрин з "присадками".

Первитін, а потім менш шкідливий фенамін видавали військовим пілотам, особливо перед нічними польотами. Підвищувалася реакція, координація рухів, своєрідний "темпоральний транс"

ЛСД - не наркотик. По-перше - галюциноген, по-друге - дав початок трансперсональним практикам (Станіслав Гроф).
    League of Spiritual Discoveries.

Опіати відомі з давніх віків, це своєрідна частина культури народів арабського походження.

Канабіол - слов"янам не був притаманний, але сам по собі не такий вже і шкідливий. Хіба що "практикуючого" хтось підсадить на опіати. Масово став поширюватися в нас в 60-ті роки.
    Ви просто "не в темі" - після Хрущовської відлиги думаючі люди сідали на зілля та хімію від повної безнадії та приреченості совкового життя. Тоді не було розвиненої інституції психологічної та психотерапевтичної допомоги, а сам факт звернення до психіатра міг поставити людину поза суспільством. Ось і гасили безпросвітну депресію "колесами" та травкою.

Не сперечайтесь, будь ласка, якщо не хочете виглядати як персонаж із книжки Корнія Чуковського "От двух до пяти":
    - А в Америке все стулья - электрические?

11. Gron

Gron тафгай

с. Агіріш ,Савєтскій р-он, Тюмєньская обл.
    А в Тюмені, Тіксі,.., теж вживав баночне пиво, Мартель за 25, та Чинзано з ДАМами і що, я про пересічених громадян, а не про флотсько-нафтову "еліту".

12. VasMT

Фігассє... Дякую за еліту :))).

Будьте чесними. Не пив пересічний росіянин "Тройной" і "Огуречный". Ні в Тюмені, ні в Читі, ні у Новосибірську. Спірт - так, тєхнарь - так, самогон - так... Карбідка, грамплатівівка, курячка... Антистатік пили "інтелігенти" типу Борі...

13. Gron

Gron тафгай

Цвірінь буду!
    Саме його родимого і пив.
    А від горілки в'єтнамської, іншої небуло в той час і в тому місці де був, відмовлялися, і від Паміра з Агдамом теж.
    "Закусували" вдихаючі волосся собутильника і все.
    Деякі з горлА цеділи, без стАкАнА.

14. ABDURAKHMAN

висновок такий:
    "Добре там де нас немає!"
    :pardon:

15. VasMT

А Агдам чим завинив? Досить пристойне пойло було на бєзриб"і.
    А ось тут Ви лукавите. Не можна Тройной пити з горла :))) Він не витікає цівкою. Його треба трусити...

• Подобається Подобається x 1
  16. ABDURAKHMAN

ну, ладно, пошутив і хватить...
    Такої плідної дискусії в мене давно не було...
    Жизнь - театр...
    А ми всі пішаки, правда, через 5-6 ходів можем стати дамками...

17. Patrick

Patrick Well-Known Member

Поки він думає над Вашим питанням.Ось коротенька історія моїх сусідів.
    Думаю що мої сусіди не були одинокими, більше-менше подібних історій по Львові можна назбирати на N кількість томів....

Позавчора дзвонив до батьків ,якраз сусід вибирався .
    Виносили і грузили меблі до машини.Коли моя мама і сусідка запитали його -" що , як , чому , куда...?"
    Він багато не хотів говорити , сказав що переїзжає до Києва , а квартиру вже продав.

Останнє редагування: 13 лип 2010
    • Подобається Подобається x 4
  18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

КОМУНИСТ Джані Родарі, побувавши в країні своєї мрії СРСР, добре розгледів що до чого, і написав казочку "Джельсомино в країні брехунів". І одразу став недрукабельним у нас, хоча з ІКП не виходив.

• Подобається Подобається x 4
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Фильм, кстати, по этому произведению во Львове снимали.
    Кто смотрел кино?

20. Максим

Максим Well-Known Member

Політура - Поліна Іванівна (я вже про неї згадував пару сторінок тому) ;)
    Клей БФ - Боріс Фьодоровіч.

Хто бував на совіцьких заводах - бачив часом пожвавлення серед работяг, які перед тим сиділи і нічого не робили: "Поліна Іванівна! Поліна Іванівна!"

В бочку сипали сіль або ще щось - на це були свої знавці - і перемішували, використовуючи чи механізовані знаряддя, чи ручну працю. На мішалці утворювався згусток, а рідину "знавець" періодично пробував, поки не казав "вже". Напій розливався в імпровізовану тару, причому пилося у великих дозах.

Статистично - ніякого алкоголізму. Ні купівлі алкоголю, ні навіть самогоноваріння.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)