Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. - то же самое, что вспоминать человека, разглядывая только фотографии его агонии и вскрытия. Тоже подход.

• Подобається Подобається x 2
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

MARTINI,
    повірте людям мого покоління - усе ТЕ було, тільки його "не було". Як, наприклад, проституції "не було".
    І бомжі були, і інваліди-жебраки були, і самотні пенсіонери помирали від холоду та голоду (останні - навіть при наявності квартири; але договір довічного догляду тоді не можна було укласти).
    І нікому непотрібне виробництво було - бо Держплан вимагав.
    Совок, наприклад, випускав мільйони пар черевиків, але 90% нікому не були потрібні.

Ось за Вашим лінком є фото цеху АЗЛК. а при совку в Москві був ще ЗІЛ. Абревіатура розшифровувалася "Зона Истерзанной ЛимитЫ". Там інженери були росіяни, а всі інші - Равшани з Джамсутами - Середня Азія, афганці, в"єтнамці, алкоголіки з ЛТП та "хіміки" (розконвойовані зеки).

А знаєте, який був основний економічний показник "Аерофлота"? Він називався - увага - Планируемая убыточность.
    Паралельно з рекламними бігмордами - "Летайте самолетами Аэрофлота!".

І довго країна з такою економікою (яку можна порівняти тільки з порушенням законів термодинаміки, наприклад) могла проіснувати?

• Подобається Подобається x 8
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вообще дурота какая то,
    коммунистический строй - гуано, партия большевиков и их власть - трагедия русского (росиян, уркаинцев, белорусов) народа, да вот только что с того? никто тут не хочет возвращения СССР, по своей сути эта страна по своему изначальному курсу не должна была никуда прийти кроме того места куда пришла, но самое обидное что все то хорошее что было, а было его немало, кануло вместе со страной, а вот все плохое осталось в полной мере, государственный аппарат раздут до исполинских размеров, в любом госучреждении на одного сотрудника три руководителя, коррупция достигла немыслимых высот, продается и покупается все, уровень преступности поднялся в безоблачные выси и теперь не понятно где кончается преступность а начинается бизнес и власть, уровень жизни немногим лучше Сомали и при этом никаких перспектив в обозримом будущем, так что СОВОК, сожрал СССР перекрасился у нас в сине желтый у Россиян в горыныча без головы и правит полным ходом, но в этом проблему видеть никому не интересно, вот в Великой отечественной войне - проблема, в признании что все то что создано - создано во времена того самого СССР - тож проблема ....

• Подобається Подобається x 5
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

ну не втримався....
    Совковое хамство как "особая духовность"

Нагадав собі...своє...

• Подобається Подобається x 4
  5. Boris_Kiev

Не совковоє, а россійскоє.

6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

пардон, "во времена" - не означає "благодаря"... це скоріше "вопреки"
    Те, що електрику в села провели, чи дніпрогес побудували, бам і тд, це не значить, що то велика заслуга совка, це нормальний розвиток всього людства. Ну глупо ж стверджувати, що своєю електрифікацією європейські села завдячують капіталізму :) Науково технічному прогресу вони завдячують!

Цей лінк я вже наводив, наведу ще раз...

• Подобається Подобається x 8
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На жаль, ці поняття зробилися майже тотожними. Чому так сталося. Чому саме російська ментальність дала такий благотворний ґрунт для совка?
    Адже комунізм так ніде і не прижився. Ось Ігор десь звинувачував євреїв, що в 1917 році зробили революцію. Я дуже сміявся, бо, по перше, РСДРП це не була чисто єврейська партія, а по-друге, число членів цієї партії в 1917 році було тільки 3000! Яким чином таке мізерне число людей перетворили Росію в багно? На днях дивився Гісторі Ченел де сказали, що в Росії це бродіння було давно.
    Вже совка в Росії нема 20 років офіційно. А неофіційно? Чи позбулися росіяни совка після багатьох років проживання в нормальних країнах? Подивіться на наших відомих дописувачів-росіян зі США.
    Так що Борис, на жаль, правий.
    Як казав Маяковський, ми говорім партія... так і ми говорім совок...

• Подобається Подобається x 6
  8. artobstrel

вопреки? електростанции? заводы? города? больницы? школы? ВУЗы? да уж нет, это миф, возможно худ. произведения некоторые - да, но все остальное возможно только благодаря государственной политике, только благодаря распределению бюджета и генеральному планированию - такое вопреки не возможно ....

так и я вам про тоже - нормально развивалось человечество и СССР вопреки всему этому не препятствовал а помогал, а сейчас миф - про полнейший бездыханный тоталитаризм ...

---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:39 ----------

да дурь это все, посмотрите на рожи незалежних свидомоорганизованных чиновников, и ответе чем они лучше????? да ничем тоже самое, но ведь не модно звучит - "национальне свидоме чмо" а так - "совковое" этож другое дело .... вините во всем совок это он виноват что ваши земляки в вишиванках в администрациях и на госпостах гребут бабло забыв про все ...

9. MARTINI

ну, ви подивіться на Європу кінця 80-х і на совок того ж періоду, і де вони зараз, а де ми, і тоді скажіть мені де розвитку людства допомагали, а де перешкоджали. Без совка було б тільки краще, і міста були б кращі, і автомобілі, і навіт БАМ був би кращий

• Подобається Подобається x 7
  10. artobstrel

я не спорю, может и так, только совсем без совка а именно без Ильича в грудь ему кол .... но в реальности было при совке так что благодарить стоит за то что было а не то что могло быть я так думаю ну сами посудите если бы у вас папа был бы брунейский шейх правда было бы не плохо? только это никаким боком не делает Вашего отца плохим .... .... ну а про порочность социалистической ориентации я уже говорил .... хотя опять же не все так категорично ...

11. - "было бы лучше" и "было только плохое" не одно и то же.

-

• Подобається Подобається x 1
  12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

УССР была еще тем заповедником совка, по сравнению с РСФСР

13. MARTINI

цілком правильно, тільки не можна хороше приписувати совку. Так як і побєду в 2СВ приписувати Сталіну. Та якби не політика Сталіна, перемога була б може ще швидшою і не такою кривавою, а може і війни б не було.

14. Boris_Kiev

Тим22
    я знаю яким "заповідником" була Україна часів Щербицького.
    Але й Шелеста пам"ятаю теж.

Не слід ображатися на моє слово "российское" - я мав на увазі країну, а не етнічних росіян.

15. - или была бы другая война. Вся история была бы другой и нет смысла гадать, была бы она лучше: как нет смысла юноше утверждать "был бы папка у меня вот тот, было бы мне лучше" - может и было бы лучше, да не ЕМУ, а другому мальчику. Может, всё было бы зашибись и всего завались а потом кирдык всеобщий? :) А хорошее приписывать совку можно ровно в той же степени, что и плохое. Было и то, и то, при этом не всё хорошее и не всё плохое, что было в совке, его "заслуги". Строй (основы системы управления) показал неконкурентноспособность и несовместимость с психологией людей, на которых "экспериментировали", стало быть, заслуженно канул в лету.

Всё, что при нём происходило - было и благодаря ему, и вопреки ему, как всё, что происходит в жизни с нами. Это просто история.

• Подобається Подобається x 3
  16. Максим

Максим Well-Known Member

Завдяки оцій державній політиці і генплану вони в результаті були нерентабельними і здані в експлуатацію з переліками недодєлок в кількох томах, ібо здачу ще треба було приурочити до чергової річниці чи втиснути в пятілєтку, яка саме закінчувалася. Результати вилізали і вилізають постійно і зараз теж - пам'ятник засновникам Києва, СШ ГЕС, неефективні котельні і теплоцентралі, над якими взику мало що пальми не ростуть. Продовжимо?

• Подобається Подобається x 4
  17. artobstrel

а может и на оборот за три месяца слили бы до самого Урала, как слились демократические Франции, Бельгии, Польши и т.д.

18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да Шелеста помнят диссиденты, которых он терроризировал, и митци, которых он цензурил

19. MARTINI

Якби на чолі з "ефективним менеджером" готувалися до оборони, а не до нападу, то не злили би до Москви, Ленінграда і Сталінграда

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вони і так "слились" до Уралу. Польща скільки тримала оборону в 39-му?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)