Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gron

Gron тафгай

Svjato відкрию Вам таємницю, що це, м"яко кажучі, не так.
    Значну частину складали шляхетні люди, а Гетьманами ставали ти, хто мав освіту в ієзуітських школах та Європейських універсітетах, тут питання віри дуже складні і не для цієї гілки.
    Сто відсодково можливо сказати тільки те, що толерантність, що до мусульман, що до інших конфесій, була на заздрість, клерікальними питаннями не дуже і переймалися, це потім імперьки "історіки-фахівці" дописали.

• Подобається Подобається x 6
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

І Фріц, і Ваня — окупанти
    У Литві злочини СРСР прирівняли до нацистських — відтепер за їх заперечення загрожує в’язниця

Олег БОРОВСЬКИЙ / Україна молода, 17.06.2010

Парламент Литви доповнив кримінальний кодекс статтею, яка передбачає відповідальність за схвалення, заперечення чи применшення значення злочинів не лише нацистської Німеччини, а й Радянського Союзу.
    Як повідомляє Бі–Бі–Сі, відповідно до ухвалених поправок, особі, яка публічно схвалює агресію СРСР проти Литви, геноцид чи інші злочини проти людства, загрожує штраф або арешт. Максимальне покарання за цією статтею — позбавлення волі терміном на два роки. Причому відповідальність за такі дії передбачено як для фізичних, так і для юридичних осіб.

За те, щоб прирівняти злочини радянського режиму до нацистських, проголосували 65 депутатів Сейму Литви. «Проти» — п’ять, утрималися — більше 30.
    Як пояснила ініціаторка змін до КК Вілія Алекнайте–Абрамікене, вона писала свій законопроект відповідно до зобов’язання країн–членів Євросоюзу попереджати схвалення злочинів проти людства. Для того, аби поправки до кримінального кодексу набрали чинності, їх повинна підписати президент Литви Даля Грібаускайте.

Дата ухвалення цього закону символічна: голосування в парламенті відбулося 15 червня, коли в Литві відзначають День окупації та геноциду — цього дня 1940 року в країну вступили радянські війська.

«Я сподіваюся, що як ми прощаємося з тим окупаційним періодом, так і Росія, можливо, повільніше і болючіше, але рано чи пізно повинна звільнитися від ностальгії за минулим та нездатності відділити свої перемоги від великих злочинів. Які дуже боляче відбилися не лише на Литві та інших окупованих країнах, а й, передусім, на мешканцях самої Росії», — заявив прем’єр–міністр Литви Андрюс Кубілюс.

• Подобається Подобається x 3
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

То ясно, що панство ставало Гетьманами. Як не як а характер то майже вроджене.
    Мене більше цікавить реальність, як це відбувалося, а не те, як це намагаються описати...
    Не думаю, що якийсь шляхтич взяв свою дружину і сказав - а ну мо в поле, козаками будемо. Гадаю біля порогів населилось люду - хто бідніший, хто багатший, хто проходом. А потім побраталися і поєдналися. А там диви і слава пішла...
    З історії козаччини не спеціаліст - тягатися не буду. Але в патетику не вірю, бо з цього ніц ще не вийшло...
    А релігія - то віра. Совок не совок - вона сама по собі. Православ'я не об'єднає Україну, хіба натравить на хрестовий похід. Тим більше з таким патріархом, що не проти ядрьону зброю використати.
    :tanksmile:+:bomb:=:girl_angel:

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Тому-то він, памятник, дотепер стоїть недобудований за парканом...
    Не нагадаєте скільки років?
    Чого ще чекати від самовиголошеного націоналіста... Тільки паплюження національного державного символу - ГІМНУ УКРАЇНИ!

Вуйку! Вчіть матчасть

"Ще не вмерла України і слава, і воля,
    Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля.
    Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці.
    Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.

Приспів:

Душу й тіло ми положим за нашу свободу,
    І покажем, що ми, браття, козацького роду".
    Бачу, що в національних символах ви теж не тойво, не фахівець :haha:

• Подобається Подобається x 9
  5. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Удивили же вы меня,а как с этим быть- http://ru.wikipedia.org/wiki/Крещение_Руси
    Крещение князя Владимира и киевлян

Владимирский собор в Херсонесе

Согласно «Повести временных лет», в 6496 году «от сотворения мира» (то есть приблизительно в 988 году н.э.)[18] Киевский князь Владимир Святославич принял решение креститься от Константинопольской Церкви. После чего, в царствование Императоров Василия II и Константина VIII Порфирородных, присланное Константинопольским Патриархом Николаем II Хрисовергом духовенство крестило киевских людей в водах Днепра и (или) Почайны.

Svjato я задал конкретный вопрос-Имеют ли право греко католики ассоциировать себя с Запорожскими казаками,если те никогда к себе не принимали НЕ православных? http://ru.wikipedia.org/wiki/Запоро...1.D0.BC.D0.B0_.D0.B2_.D0.A1.D0.B5.D1.87.D1.8C
    должен был хорошо говорить малорусской речью (если прибывший был нерусским, он должен был забыть свой родной язык и разговаривать по-русски);
    должен был присягнуть на верность русскому царю (поклявшись в церкви, что будет верно и до конца жизни служить государю);
    должен был исповедовать православную веру, соблюдать посты, знать символы веры и молитвы (если пришедший был католиком или лютеранином, то должен был принять православие, если — иудеем или мусульманином, то креститься в греко-русскую веру);

А вы мне про каких то бедных и т.п.
    Мы же взрослые люди,так что уж если решили дискутировать,так отвечайте как подобает взрослому!:)

6. Gron

Gron тафгай

7. NikolayLW

Василий,ну вы уж и слишком пана Вуйко к стенке приперли,даже и не знаю как он кое откуда вылезет.Таки позор-для националиста-самостийника-свидомого не знать гимна Украины!!!!:haha:

8. VasMT

Из него националист, "как из Промакашки балерина"...
    А на счет "вылезет", не волнуйтесь... Эти люди без стыда и совести.

• Подобається Подобається x 5
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

То й що? Прийшли москалі і всі стали православними або мертвими. Ви на свій хрестик дивились? Читали, що там пише. То то і воно - половина людей і не догадуються, що там щось є. Так само і з віруваннями - 600 років визнаю період. Але я і зараз знаю людей із Рун-вірою. Чи то вже не українці?

---------- Додано в 00:10 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ----------

Відповідь вже прозвучала (конкретна):

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

Я колись ухилявся від вашої відповіді?

---------- Додано в 00:15 ---------- Попередній допис був написаний в 00:12 ----------

Передайте тому пану, що буду співати, як знаю, або те, що хочу сказати. Може він і з книжками ходить і з них вичитує - гугл йому в "помощь"!

10. VasMT

Вуйку...
    Я Гімн України за своє життя співав сотні разів. Хоч і не називаю себе націоналістом. Давно вже зрозумів, що ви за овоч...

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

О поскільки дочитав допис вуйка з ігнору, то будь-ласка спитайте у нього як називається той вірш, що він привів. Чи він без назви?
    Як не буде важко надрукуйте відповідь в своєму пості. Мені в "лом" когось з ігнору діставати - не пробував і не тягне.
    Дякую.

12. VasMT

Подобаються мені ці... гм...

Розуму стає тільки підгавкувати. Бо зара те мож... Друляв він совстрой :))). І АК к схроні, теж, як на нього - Най буде! Яка різниця...
    Яскравий приклад націоналюги, бандерлога і свідоміта! :bad:

• Подобається Подобається x 4
  13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тепер відповідь для Вас.
    Я не буквоїд - по уставу не вчився. Як запам'ятав так по пам'яті і пишу. Ви спробуйте записати тут на форумі гімн власної держави не підглядаючи в неті чи будь-де ще. Глибокі сумніви, що хтось має книжку з гімном України. Я сам не певен, що до кінця би доспіваю, але свої погляди я на відміну від інших завжди відстоював до кінця. Мене ніколи не бентежило, що я не в більшості. Тому робіть висновки, якщо відважитесь...

П.С. Позор, не позор. А робити помилки, чи чогось не знати це не смертельно. Навіть тема така на форумі є. Філософських фраз наводити не буду, мене це не настільки зачіпило :)

• Подобається Подобається x 2
  14. NikolayLW

Вот мы уже и к истине немного приближаемся!
    Так что будем пану Gron ставить плюсики за такие высказывания???-Я отношусь к заискивающей перед миром российской клептократии и ее вождям с откровенным презрением. Соответственно, совершенно также я отношусь и к народу русскоязычному.
    Или опять будем выкручиваться?:mocking:

Вы ответили-ТАК.Я же вам говорю-НЕТ,потому как казаки никогда бы НЕ приняли в свои ряды католика,не обратив того в православную веру-что я вам и доказал соответственно.:)

А как же законы Украины???
    Или там где что то именно вас касается не в счет?главное что Бандера и Шухевич нац.герои,а законы Украины по барабану?;)
    http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T030602.html
    Стаття 3. Наруга над Державним Гімном України тягне за собою відповідальність, передбачену законом.:crazy:

---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:34 ----------

Svjato,во первых гимн у меня той же страны,что и вашей!
    Во вторых-перед тем как постить гимн,я на всякий случай погуглю-таки НЕ охота в вашем положении оказаться,поэтому,как вы заметили и не оказываюсь-в отличии от многих ваших соратников!;)
    Ну и на последок,я не кичусь национализмом и не считаю себя таким уж великим украинцем-как ВЫ или ваши соратники!;)Помните слова пана с Хайфы-KLIBERN- http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=36686&page=150 Что бы они с Вами не разобрались...
    Ну вот и разобрались!!!:crazy:

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Навіщо? Дайте копію його тексту і я підтверджу. Сподіваюсь там один абзац, бо як багато, то я можу і простенький вибрати ;)

Як кажуть - посміхнуло :)))
    То хто першим прибіг на Хортицю, той і алах-акбар застовбив? То ви хочете довести? Багато шляхтичів було на порогах. Ви певні, що всі вони з дитинства були в Москві, де їх і хрестили???
    Ваш доказ для якого року 1654-го, 32-го, 58-го, (по постанові царя?) До коліївщини, чи після???

Я заарештований? :)))

Ні не по барабану. На творчість і на свободу слова ніхто заборони не накладав. Чи Янек постарався? А то я новин практично не дивлюсь. (Ганзю нині за пів року побачив, то та лярва обіцяла піти з політики і почати писати мемуари, як Яник стане президентом - брезала сука).
    Що до Бандери і Шухевича - вже є українські монети з їх анфасом???

---------- Додано в 00:56 ---------- Попередній допис був написаний в 00:53 ----------

Знаєте як в нас міліція працює? О то ж і воно. :nea: А так би героєм став:russian_ru:

---------- Додано в 01:03 ---------- Попередній допис був написаний в 00:56 ----------

Та що Ви. Я сошка. Слимак, можна сказати навіть перед таким самозакоханим віце президентом, як Ющенко. Але поганий той солдат.... Я лише відстоюю свою позицію. І мав можливість не тільки на словах.

Не слід було його обзивати...ЯТД

То Ви мене в приклад наводите, чи свою силу показували? Тільки не кажіть, що вуйко гімн без помилок знає :)))

16. VasMT

:haha:
    Екс-президентом ;)
    Юморний той дядько :))) І тут не "спеціаліст"

• Подобається Подобається x 5
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Пане NikolayLW, давайте я вам задам запитання.
    Ви расист? Ну хоч трішки?

18. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Я ще гімн СРСР пам*ятаю, а ви навіть гімн власної держави не можете згадати... :dntknw:

• Подобається Подобається x 6
  19. Defender

Defender Well-Known Member

Ненависть к "совку" - это профессиональное состояние души, приносящее моральное и до некоторой степени, материальное удовлетворение.

• Подобається Подобається x 4
  20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Defender
    а тепер знайдіть картинку " з точністю до навпаки".
    І щоби були курносі носи, блактині очі, косоворотки, балалайки, матрьошки.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)