Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вони "приймав участь" :haha:
    Не зможете навести довідки про роль ВС СССР в цьому питанні ;) .

Такі під ковдрою ждали, ждуть і будуть ждати :))) . Боягузи ...

• Подобається Подобається x 2
  2. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Извиняюсь-не заметил ваш пост!:)
    Есть законы и гражданский долг-это на счет молодого призывника!;)
    С этого начинается государство и независимость,остальное дело политиков и правительства,а думать в таком возрасте навряд ли кто способен-ну разве что по совковым байкам!;)
    Ахинея полная!!!!о_О
    Все наоборот,а кто у кормушки тогда был бы?
    Коммунисты всю жизнь говорили одно,а делали совсем по другому![​IMG]
    Независимость-правда на словах,НО делиться то по полной не надо!;)

---------- Додано в 23:04 ---------- Попередній допис був написаний в 23:01 ----------

Василий-говорить-это одно,а вот делать совсем другое-точно как политработники-совки однако,хотя декларируют вроде другое!;)

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У січні 1991 "слухняні призовники" ("слов"янської та азійської зовнішності" - зі слів литовців) трощили телецентр у Вільнюсі. давили людей танками і мало не потрощили Парламент.

В цей же час українські студенти (з них дві третини - "уклоністи" від армії) згуртовано поїхали до Литви захищати Парламент (приєднавшись на певних умовах і отримавши певні повноваження від литовського Департаменту Захисту Краю.
    І таки вистояли!

Хто приніс більше користі ?

• Подобається Подобається x 5
  4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

У мене є знайомий, який там був. "Слухняним призовником". Виглядало це так:

Вночі тривога, на плац, короткі збори, в машини, на аеродром. Там літак, короткий політ - приземлення. В аеропорту машини, привезли, розставили пости, сказали захищати від провокацій. Все.

Ось так... Люди-роботи. Тому й ненавиджу армію. Будь-яку взагалі. Бо ніколи не відомо - наказ злочинний чи чесний. Спочатку виконуй, потім обжалуй. Спочатку вбивай людей. Потім видно буде, хто то був...

• Подобається Подобається x 6
  5. NikolayLW

Борис,1991г. я прекрасно помню и трощиння Вильнюса спецназом!;)
    Не хочу сейчас с вами входить в дебаты-не то место и не то время,скажу одно-никто и ничто не помогло бы Украине-если бы коммуняги не решили все раздерибанить!!!;)Сидели все как мышки и не тявкали-по четкому принципу-моя хата с краю-ни чего не знаю,как только почуяли-что все будет без наказано,тогда все вдруг стали героями!;)
    Вопрос к вам,для начала первый-сразу предупреждаю,когда ответите-будет второй.Кто был главнокомандующим УПА после Шухевича?:)
    Не беспокойтесь-без подоплеки!;)

6. Boris_Kiev

Василь Кук.
    Наступне запитання?

7. NikolayLW

Абсолютно верно!;)
    И как ему позволили ГБшники выжить,когда даже таких смертных как Стус и Ивасюк убили???Вам это не показалось странным????????????[​IMG]

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Угум...
    Згадалося:
    Командір мнє - мать родная,
    Замполіт - отєц родной.
    На...й мнє родня такая,
    Жил би лучше сіротой.

У більшості випадків роль ЗС СРСР - контужений на всю голову лічний состав і жертви серед мирного населення.

Останнє редагування: 14 чер 2010
  9. NikolayLW

Да вы что!!!!!!!!!!!!!:eek:
    А галичане-личный состав,которые служили в ВС СССР тоже были контуженные на всю голову?:crazy:
    levandivka-без обид,но иногда хоть немного нужно думать-что вы постите!;):)))
    Ёлки палки-ну до чего же весело на этом форуме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy:

• Подобається Подобається x 1
  10. Boris_Kiev

Совкам непросто далося таке рішення. Чисто політичні корені: зі стратою Кука піднявся би великий резонанс на Заході про продовження збройної боротьби в Україні. Посилився би міжнародний авторитет Українського центру в Мюнхені.
    На той час КГБ допетрило, що ліквідація С. Бандери була помилковим рішенням.
    А щодо самого Василя Кука - скидається на філософію японського борця - "Піддайся і переможи!"
    Мабуть Вам відомо, що КГБ намагалося використати Кука у радіогрі, яку вело з Мюнхеном. Кук спромігся вести свою партію - подвійної радіогри, чим суттєво дезорієнтував КГБ.
    Про це розповідав мені у 1989 році колишній [далеко не рядовий] вояк УПА пан І.Х., приймаючи мене в своїй оселі в містечку Кергонксон, штат Нью Йорк (біля відомого українського осередку під назвою "Союзівка").

Точніше, у 1989 лише натякнув, а в жовтні 1991, приїхавши до Києва, розповів трохи детальніше.

11. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Красивая отмазка...Стильно

12. levandivka

А шо тут думать!? (с)
    Є боянистий анекдот:

• Подобається Подобається x 3
  13. Patrick

Patrick Well-Known Member

А я "навиджу" армію. І маю повагу до ВСІХ військових армій світу КОЛИ ВОНИ НЕ ЗАЙМАЮТЬСЯ ПОЛІТИКОЮ.
    ...причому військових як конкретних держав так і "диких гусей" (хто не знає - це найманці типу Французького іноз. легіону)
    Це моя позиція , яку я вважав за потрібе висказати без доказів.
    І солдати тут не винні (і в Вами приведеному випадку теж).

В Вас знайдетсь 1000+1 логічний аргумент проти мене , але залиште мій допис без Ваших коментарів.
    ...я не буду коментувати/оспорювати дописи тих людей чию політичну точку зору розділяю.

p.s. це чуть не єдиний мій внутрішньо-філософсько-"від душі" допис на цьому форумі.
    Тяжко сперечатися з людьми , з якими дивишся в один бік на 99%.
    ...... і легко оспорювати дописи інтернетних "ворогів".

• Подобається Подобається x 7
  14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Важко сказати...
    Рядові бійці УПА гинули в жахливих муках,звичайних дівчат-зв"язкових піддавали жахливим тортурам,знищувались всі їх родини...коло знайомих...лише тому,що були знайомими.
    А тут..головнокомандуючий...
    Якою ціною...

15. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Действительно! Левандивка,в первый раз верю,что вы правду написали.

16. levandivka

І шо? [​IMG]
    Крім кількості дописів флуду це щось міняє?

17. Чупага

Чупага Well-Known Member

Кук щось не так написав?
    1960-Алжир (частину Франції за їх поняттями )здають комунякам ,жодной надії на ельфійскую допомогу для України.
    І прес на населення ЗУ не той що в 39-44. Отже підтрика від населення героям менше. Все раціонально.

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

В нас 1 (однією) проблемою менше: ми вже РОЗУМІЄМО, що опинилися у лайні. Ви - бачу - ще ні.
    Ви знов згадуєте совок, всі більш-менш на нього в нас хворіють, і мало хто СВІДОМО ;) вичавлює його крапля за краплєю. А совок тому важко лікується, що більшовики, аби прийти до влади, розбудили найніціші, найпечерніші інстинкти в людях.

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Внесу ясність і послідовність. Про ВС СССР я запитав в контексті Мікі-ної згадки про серпневий путч .
    Тепер сформулюю питання детальніше: ВС СССР, а саме військові частини і підрозділи, приймали участь у цих подіях? Якщо так - яка приблизна кількість і їх рол, якщо ні - ЧОМУ?

• Подобається Подобається x 1
  20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Армія, яка не займається політикою!? А де така є??? Хіба що швейцарська гвардія. яка охороняє Папу Римського!

Мене можна мінусувати скільки завгодно. Але маю тверду впевненість - армія - це покора. Покора наказу. Коли людина НЕ ДУМАЄ, а виконує!

І що - це нормально!? Та ні одна нормальна людина цього не скаже.

Солдат - не людина. Солдат - це автоматна куля. Віддав наказ - це як постріл. Ніби туди, куди треба, а насправді - куди попаде!

Давно закінчились часи, коли виходили віч-навіч, з мечами. Коли бачиш ворога в очі. Зараз вистрелив - а куля за 3 км розвалила голову дитині, чи попала в живіт вагітній... "Солдати не винні", бо "война всьо спішет"!?

І не потрібно мені доводити, що справа захисту благородна тощо. В сьогоднішньому світі достатньо можливостей не доводити "до захисту", до війни!

Біда в тому, що війна - це вигода. Це продаж зброї. Тому й культивують "повагу до армій", бо бруд завжди хочуть прикрити парадною ганчірочкою кольору хакі.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)