Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Turkul

Turkul Well-Known Member

Вы вот не знаете сути вопроса, а лишь бы палку в колеса поставить - политически.

В.Стус - это наш земляк, и ценен нам как поэт и личность. И да, действительно - вы написали так как было. Но с той лишь разнице, что вы хотете охаять, а я вам скажу - что в то время все прекрасно знали за что можно получить, вся антирежимная деятельность каралась...и тем не менее в его стихах, вы можете увидеть именно совок, и только совок...все, что его не устраивало - это то, что многих из простых граждан не устраивает и сейчас - это власть, зажиточная и сытая - это везде/всегда было и всегда будет. Это аксиома - любая власть не может устраивать всех, и любого человека в частности вцелом. Даже муж с женой ссорятся, потому что - это природа.

Вот у нас на филологическом факультете ДонНУ - мемориальная доска В.Стусу.

Далее...
    Володимир Сосюра - укринский советский поэт. Тоже наш земляк.

Он лауреат и Сталинской премии...и национальной премии Украины имени Т.Г.Шевченко, соответственно в УССР.

• Подобається Подобається x 2
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1. Але я поважаю ваш вибір...
    Як і вибір дисидентів.

Хто сказав?

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Та не те слово! Ще й Жигулёвское піво було!

• Подобається Подобається x 4
  4. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Да куда уж четче то ставить!!!Ответ ваш понятен,да и прогнозируемый впрочем.
    Знаете в чем наша беда(буду говорить наша,а не ваша,потому как живем в одном государстве),в том что всю жизнь мы игнорируем законы и не имеет значения в каком государстве мы живем-в тоталитарном или чисто мафиозном.Если посмотрите на такое государство-как Германия или Япония,там при любой власти люди четко исполняют свой гражданский долг и законы,а мы нет-вот и делайте вывод пан!!!:)

---------- Додано в 21:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

5. Чупага

Чупага Well-Known Member

Справа не тільки в тому що не відомі герої боролися з совком і його завалили (десь зривали червоні прапори вішали нац за це отримували хуліганку по максиму:crazy:) ще й у тому, що його мало хто бажав захищати з реальних діючих осіб. Але те що Єльцин зло якось інтуїтивно зрозумів.

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А якщо серйозно... Дурня то всьо... Ніхто після війни з вами воювати НЕ ХОТІВ. Тупе ЦК, бачачи свої катастрофічні програші в економіці, придумувало ворогів, так само, як це зараз робить Північна Корея, чи Росія.

А насправді, коли розсипався СССР, коли у Збройних Силах розкрадалося все, від патронів до літаків, коли Єльцин підписав свободу, а сам конкрєтно бухал -НІХТО НА РОСІЮ не нападав. І навіть не думав. Про Росію світ просто забув!

Після сенсаційного падіння Берлінської стіни, після провалу ГКЧП - світ заспокоївся, і повалив туристами в Москву. Ніяких рухів на захоплення Росії ні віськовим, ні політичним шляхом - не було. Так! Потсавили Макдональдс, куди москвичі і гості сталіци стояли в 5-тикілометровій черзі, бо там недорого, швидко і культурно годували. Це зараз "патріоти", бачачи Макдональдс, кривляться, та інтелігентно відригують...

ну ще якісь комп"ютерні фірми типу IBM поприїжджали і модернізували тупий відсталий совок, який хвалився калькуляторами на радіолампах...

Все! Ніякого бізнесу більше не було! Ніхто не захоплював Росію. Не хотів. Загроза щезла - і нахрін вони комусь здалися! Маєте собі свободу? Вперед, будуйте добробут, як ми!

Ось тоді КГБ очухалось, зроозуміло, що ніхто їх народним судом судити не буде, і швидко прибрало країну до рук. А щоб замітати сліди, чубайси і путіни знов придумали "ворогів". Яка все-таки бідна, (така сама, як і північнокорейська) - фантазія!

Але розсіянам, північним корейцям та східним-українським русскім - цього вистачило.

• Подобається Подобається x 6
  7. Turkul

Turkul Well-Known Member

У вас всегда немае...всегда проблемы и споры о высоком. ИнтелиХенция, блин! (с)

Вы шахту спуститесь сейчас - вагон угля перекидайте лопатой, чтобы заработать себе и детям на хлеб с маслом, как шахтеры, да и рабочие на предпритиях. Забудете о высоком сразу же...и на землю грешную опуститесь.
    Я.

8. levandivka

Неправда ваша... (с) :)
    В тій самій Німеччині і під Гітлером, і під Соцсодружеством були РІЗНІ люди. І концтабори, і тюрми для політичних.
    Я особисто, конфліктів з виконанням законодавства і громадянських обов'язків за собою не пригадую. Для мене має значення "в каком государстве мы живем" ...

• Подобається Подобається x 5
  9. NikolayLW

Ахинея полная!!!;)
    Это не герои завалили-их уже давно истребили,оставались ястребки.
    Совок-как сама утопия вместе со своей идеологией-все равны и всем поровну(чего в принципе быть не могло,да и не было-ибо утопия),сам развалился,Запад только слегка помог!;)

10. Чупага

Чупага Well-Known Member

Я примерно про это -завалили совок коммунисты и комсомольцы а герои хулиганили или заупокойные месы по членам ЦК справляли и это не столь важно.

• Подобається Подобається x 5
  11. levandivka

Ви хочете поговорити про це? (с)

Ще що? Може ще в'єтнамцям допомогти рис вирощувати?
    А на холєру оно мені?

І шо..? [​IMG] Навіщо?
    Про Стуса не Ви мені розповідатимете. Ок? :)

12. Turkul

Turkul Well-Known Member

Все понятно тогда.
    Удачи. :hi:

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Онук репресованих. Народився за місцем заслання діда - в пустелі Каракуми.
    Знав свій родовід. Слухав розповіді бабусі про садибу на Чернігівщині, про коней, про бали в Петербурзі... Українські казки і паралельно - перекази Антуана де Сент-Екзюпері .
    А за вікном - Первоє мая, Седьмоє ноября, тягяє плебс партрєти лисого та вусатого. Навіщо? Мабуть "їм" щось перепало?

А ще з дитинства знав, що деякі домашні розмови не можна обговорювати на вулиці. Бо країна проживання - і прогнозована, і не прогнозована. За що така країна проживання - совок - дісталася?

А в школі (вже в Києві) дивувався, чому "вони" - такі зомбі ?

• Подобається Подобається x 9
  14. NikolayLW

Совершенно верно и ГБШники очень активно в этом участвовали-коррупция и миллиарды баксов,надо было как то прихватизировать,а законы совковые не позволяли,вот и нашли выход,ну не без помощи Запада конечно-ведь не просто же так Горбатый получал нобелевские премии за свои брошюрки и за вклад в дело мира,все заработали-ну а народ в лохах остался.Примерно то же самое и сейчас происходит!;)

---------- Додано в 21:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

Понятненько.Да и я кое что от родителей слышал,но тем не менее от армии не шланговал!:)
    Вот такой вопрос я задал-а сейчас, вы пошли бы в армию- будь молодым и защищали бы своё государство-НЕЗАВИСИМУЮ УКРАИНУ???Интересно как вы ответите,пан-levandivka дал свой ответ-У меня секретов нет... (с)
    Але...
    Немає, нажаль, моєї держави Незалежна Україна. Є дуже залежна і не надто Україна. Тому питання "захисту держави" у збройних силах (Ви ж так поставили питання?) є абсолютно фантастичним.
    Коли мене забирали УАЗом з роботи на збірний пункт 31 травня 1985 р., перспектива поповнити ЗС СРСР теж не тішила.

Мені видається, що Ви намагаєтеся звалити в одну купу захист родини, захист держави, совок і його рудименти.

Интересно ваш ответ послушать,а потом и я вам отвечу на свой же вопрос-если вы не возражаете!:)

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Краще туди балєрін. Вони ТАК КРУ-У-У-ТЯТЬСЯ... Якщо до них придєлать фрєзи, буде углєдобівающий комбайн для тонких крутопадающих пластов!

А то ж зря крутяться! А хліба з маслом скільки жруть!

Ну а шахтарів, звичайно, на сцену.

• Подобається Подобається x 8
  16. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Угу... изданные в СССР и даже попавшие в тьмутаркань ,в пустыню Кара-Кум...
    ....Лётчик (первый рассказ, опубликован 1 апреля 1926 года в журнале «Серебряный корабль»). .....

17. levandivka

Вав!
    Міровая закуліса... Прєдполагаємий протівнік..?

Ви б хоч шепнули гарячим головам, жи ідея звучала з уст офіційного борця з совком А.Райкіна... :)

• Подобається Подобається x 6
  18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Так.
    Я тільки у 2004 році зрозумів, що означає словосполучення "Захищати Батьківщину". І 23.02.2005 вперше "не послав" тих, хто привітав мене з Днем Захисника Вітчизни.

А тепер - інша сторінка.
    Ну ось жили предки - нащадки козацьких старшин, потім офіцерів.
    За станом на 22.06.41 (беру інтерговано - своїх і дружини родичів) совок примудрився винищити / посадити / вислати (хто в темі - вибачайте за 10-й повтор):
    - військового хірурга
    - цивільного фельдшера
    - інженера-фортифікатора
    - інженера-залізничника
    - механіка-дизеліста
    - перекладача з німецької.

І раптом - вах-вах-вах! Ета... тіпа - Вставай, страна агромная!
    Залізничник, ти де? Вставай! Фортифікатор, ти де ? Вставай!
    А хто ж будєт родіну защіщать?

Ото ВАШІ проблеми, товаріщі совки, хто будєт ВАШУ Уродіну защіщать.
    Правда, мого батька чудово мобілізували у 1943. А у 1946 великий бонус дали - дозволили вступити до медичного інституту.
    А тесть (лейтенант запасу), будучи у відрядженні в західних областях - так відразу потрапив в оточення - раз вирвався, вдруге потрапив - і опинився в Хорольській Ямі. Звідки його мати цивілізовано викупила. Повторюю - викупила. Звичайно, потім особісти багато крови випили.

Ну то шо, Ніколай ?
    Вартий той совок того, щоби за нього кістками лягати? Не тільки "строкову служити", а навіть в "оборонці" працювати чи, скажімо, жандармів лікувати?

Ось знайшли могилу діда Vnuck'i в Обертині.
    А де могила діда моєї дружини - згаданого вище репресованого залізничника? Нащадка репресованих іншим режимом учасників Польського повстання 1830-31 рр ?

У кожного - свої рахунки до совка. І все, що тутешні тролі намагалися мені пред"явити (особливо освіту) - це 5% компенсації за збитки, заподіяні кільком поколінням. Все.

• Подобається Подобається x 8
  19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Не нада! Райкін говорив про балєрін і дінаму! А у нас - по-совєцки. Береш чуже, яке тайно прєдоставлєно сочувствующімі, і проспосаблюєш вражескі мікрони до сверхпланового удара чугунной логарифмічєской шпалой*.

*епітети та метафори навіяно творчістю Савадова, якого зараз роздивляюся.
    http://www.savadov.com/

• Подобається Подобається x 3
  20. NikolayLW

Угу,значит совок защищать не хотели-ну ясен пень-коммуняги и тому подобное.А сейчас значит да-типо Янык,Ахмедов и вся шушара,что правит у нас, этого стоит.Ладно,если мы заключим военный договор с Россией(а это при нашем то правительстве вполне возможно)и пошлют вас куда нибудь в Грузию освобождать грузин от гнета Саакашвили,че тогда будете делать?
    Или типо тут буду а там не буду???[​IMG]
    По этому вопросу я дал четкий ответ-пост №2744!;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)