Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. - гузанга! (В переводе "хорош трепаться, давай выпьем!")
    - оказался трудный вопрос? :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Так, це серйозно, дуже. :)

Серйозно, бо отак жити минулим - то патологія.

• Подобається Подобається x 3
  3. Turkul

Turkul Well-Known Member

А тема о чем, госпожа? Или вам солнышко припекло?:)
    Здесь все в той или иной мере (+/-) говорят о прошлом, к тому же есть, что вспомнить.

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І ви так вже й повірили їм? Чогось він той совковий rubbish день і ніч посилає на ЛФ. Не міг знайти іншого місця для своіх увлєчєній?
    Це все одно, що я піду на якийсь ізраїльський форум і почну посилати фото Гітлера і інших parteigenossen.

• Подобається Подобається x 4
  5. Un.Known

Та якби ж то тільки в цій, Туркул. Ви ж сльози за совком по цілому форуму лиєте.

Ні, дякую, за турботу. :)

Знаєте, так. Я, мабуть, наївна.

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Педро, ну откуда вам понять ? :)

В 1920-х годах свидомые подвергались критике и со стороны украинских специалистов. Например, Вячеслав Липинский, историк, посол УНР в Австро-Венгрии писал о них:
    Щоб збудувати державу, треба мати державний інстинкт, досвід влади і потрібні фахові знання. Цього всього не мають ці, що себе звуть «національно-свідомими» українцями. Не мають тому, бо вони всі виросли з революції, отже руйнування а не будування держави.

Характерными чертами гипертрофированного сатирического образа «свидомого» являются крайне негативное отношение к русским[ и России, обличение её «великодержавного шовинизма», прямое и однозначное противопоставление себя «жидам» и «москалям»,жадность и хитрость,сильно ограниченный по этническому признаку круг своего общения,нежелание знать никаких языков, кроме украинского, убеждение в том, что «настоящая Украина» находится в Галиции..... сочетаемые со стремлением бороться со всеми, кто не разделяет таких убеждений, как с «національними зрадниками» (изменниками).

«Национально свидомая» общественность бредит идеей «украинизации Украины» и решительно настроена любым путём перевоспитывать подлый малороссийский юго-восток.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Товаріщ вже достатньо "отримав на горіхи" за провал (з точки зору Москви) у 2004 році. Мабуть тепер погони повернули і догану зняли. Але, як пишуть у вироку, "выводов из содеянного не сделал, на путь исправления не встал".

8. Turkul

Turkul Well-Known Member

У вас у всех мода - прибрехивать...
    Я на этом форуме пишу в трех-четырех темах...несмотря на то, что я выкладываю нашу музыку, "спасибки" ставлю и зарубежным исполнителям, которые лично мне нравятся, т.к. вы сейчас говорите о музыке, полагаю.
    Всегда пожалуйста:give_rose:, а то судя по вашему посту подумал, что пригрело.:redface:

9. Boris_Kiev

Turkul,
    вкотре ще раз пояснюю: ця гілка - стьоб над Совком і совками.

Нафіга тут Ваш комбайн, коли совок не вмів зробити нормальних чобіт та піаніно??? (рояль "Естонія" не рахуємо, це нащадок гітлерівських технологій). Ви коли-небудь тримали в руках електрогітару "Урал"? І як - до масажиста потім не бігали?
    Ви ще про солдатські "Изделия №2" напишіть. Не користувалися?

Яка для нас споживча цінність того комбайну?
    Споживачам глибоко начхати - донецьке вугілля чи польське. Цікавила лише вартість тонни у Києві.
    А відносно музичних інструментів - юзали як мінімум ГДР-івські або Чеські гітари. (за лабухів з міста-героя Єнакієва казати не буду).

• Подобається Подобається x 6
  10. Turkul

Turkul Well-Known Member

Я бы так высокомерно не говорил...вы для начала изучите суть вопроса, потом делайте заявления.
    Вы лично - это еще не споживач взагали...

А с такими отношениями - спору нет, врятли, можно чего хорошего сделать сейчас, тем более, что многое потеряли и сильно отстали.

Раньше было чем гордиться.

Вот мне как раз, навеяло...
    255 КрАЗ - это была последняя нормальная советская модель в линейке автозавода...
    КрАЗ

• Подобається Подобається x 1
  11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А не начхать ли на ваше, Боря, "пояснение"?
    Где написано о чем эта ветка? Опять высосали эту бредятину из какого-то человеческого органа?

12. Boris_Kiev

Я – це я. Про відношення совка до споживача (савєццкава чєловєка) знаю не з чужих слів.

Досі пам’ятаю приниження, через які довелося пройти, щоби елементарно купити меблі. Вітчизняні.

Дружина заздалегідь, за 2 (ДВА) роки записалася у дві черги – благо, там не треба було «відмічатися» на перекличках раз на тиждень (не прийшов – викреслюють).
    Ось підійшла черга на «корпусні меблі» (українські, на диво пристойні).
    Дружина каже – «а спробуй замість того, що ми замовили, взяти стінку «Волинь» - з горіху, з рельєфним оздобленням. Дуже гарний демо-екземпляр стоїть у Будинку меблів!».
    Пригадую – колись ми фільмували у «Будинку меблів», випадково запам’ятав прізвище і по-батькові заввідділом. Йду шукати ту пані. Вона пригадала програму, в якій ми її знімали, але каже, що сама вона завідує секцією килимів, а у потрібній мені секції – нова завідувачка, «нібито ще не зажерлася, спробуйте самі». Атакую потрібну пані (обмін інформацією з теми «що Ви можете» - ремонт будь-якої апаратури, аудіозаписи, ліки з «4 управління»).
    Подивилася пані на мене і підмахнула потрібний папірець.

Привозять … жах ! По-перше – розібране («в шпалах», вже з подряпинами), по-друге – замість рельєфного різьблення – дешеві планочки, які ще тре наклеїти.
    Телефоную тій пані – кажу – заберіть назад і привезіть мені те, на що ми були записані. Ой, яка вона незадоволена! Каже – прийди до мене додому, налаштуй телевізор і тоді поговоримо. Прийшов. Її нема, а чоловік… ну хто може бути чоловік у торгівки? Правильно, мент. Зробив я ТВ, мент вимагає, щоби я з ним бухнув. Самогонки з салом. Так би мовити, «прикрився» мною, боючись дружини.
    Коли прийшла господиня, я тримався, а мент поплив. І я наразився на лайку, що «я споїв її хворого чоловіка, якому пити не можна». Ну … заспокоїв її, підвів розмову про меблі. Написала вона черговий папірець, відніс я його до Будинку меблів, привезли те, що замовляли. Я ще придирливо вибрав на складі.

2-га серія – м’який куточок. На вітрині – демо-зразок, колір натуральної лайки. Тут же заявили, що реально є бордо та зелений з малюнком. При цьому в їхніх правилах – якого кольору привезуть – таке і з’їжте! Обміняти не можна. І таки привезли «бордо». Ну – естетика Будинку офіцерів з провінції.
    Я поговорив з вантажниками, кажуть – не користуйтеся, як піде інший матеріал – ми поміняємо за прийнятну винагороду. А «бордо» втюхнемо якомусь лоху.
    Чекаю 3 тижні (а воно стоїть поперек квартири), шукаю вантажників – а їх … звільнили за щось. Блін! «Дружуся» з іншими, які обслуговували далекі райони. Пояснив. Що хочу колір «беж».
    Ось, кажуть, їдемо на ту фабрику. Я – з ними у фургоні. Бачу – знов якесь лайно вантажать. Пішов «дружитися» з начальницею цеху. Така сувора пані, як німкеня-гувернантка.
    - А яки ви сюди пролізли? Я викликаю ВОХРів!

Я – стрімголов до авта. Водили нема. Підбігаю до іншого, кажу – «вивези мене за ворота, віддячу!» Вивіз. Через 3 дні приїздять «мої», знов якесь лайно – кольору незрілого лимона. Вони не розуміло, що таке «беж». Вхопив свого кота, який намагався втекти на вулицю (кіт мав усі відтінки жовтого та коричневого), показав на бік кота, кажу – «ось такий колір, запам’ятали? Я знаю, що така тканина в них є!»
    З третьої спроби вантажники «влучили» в колір.

А скільки робочого, неробочого часу та нервів я витратив на те, щоби … купити вітчизняні меблі!

(мудрий єврей мені з самого початку радив – «Бора! Ищи инвалида! Будет быстгее и пгоще!» А де ж його знайти?)

"Зато мы делаем ракеты" :)

Останнє редагування: 10 чер 2010
    • Подобається Подобається x 9
  13. Un.Known

Туркул, а давайте конкретно? Бо інакше це все - бла, бла.

14. Turkul

Turkul Well-Known Member

Вы понимаете я вырос в многодетной семье...мне было не легче, родителям тем более, и те же условия, борщ из миски как у собаки, ну и что дальше!!!...но я не могу осуждать своих родителей, дедов, прадедов, за то, что они мне золотых гор не давали. Если так было - значит так надо.

Да и там, что вы раем (все, что не совок) зовете было не слаще - тоже множество своих проблем.
    Это вы мне говорите?:)
    Вы уж не поленитесь пжл. объяснить для начала это...

15. Максим

Максим Well-Known Member

Було. Наприклад науково-дослідними інститутами копіювання західних зразків техніки.

Бритва Philips:

Її копія бритва Харків:

Бритва Braun:

Її копія бритва Мікма:

Як бачимо, сучасний виробник Харкова і далі черпає натхнення у Філіпса - це фото сучасних моделей.

Можна перейти на автомобілі, якщо бажаєте :)

16. Boris_Kiev

Что "НАДО" ? " Лишь бы не было войны" ?
    А я хотел жить как ЧЕЛОВЕК, а не как "советский человечек", ясно?
    И я добился этого, но только в 1996 году.

17. Turkul

Turkul Well-Known Member

Продолжайте, мне очень интересно...

---------- Додано в 16:51 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

Вот здесь вы правы...
    ...и еще много чего делали бы хорошего, если бы "не"...
    ...лебедь, щука и рак, а воз и ныне там (с)...а может так и надо, кто его знает.

18. Boris_Kiev

Turkul,
    Ну якщо Вас виростили з домінуванням почуття "другорядності" людини у порівнянні з досить лайняною (чи лайновою - львів"яни, підкажіть!) державою-мурашником - я Вам не дохтор.

19. Максим

Максим Well-Known Member

Прошу. І це тільки мала частина.

Fiat 600:

ЗАЗ 965:

NSU Prinz 4:

ЗАЗ 966:

Ford Falcon:

ГАЗ 24 Волга:

20. Boris_Kiev

Не полінуйтеся прочитати перший пост (Ромка) і другий - Капітана.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)