Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Сльози за Совком.

А чого чекати? Ось я тут! Мені було добре. Вам - погано. То у кого проблеми?

Педро,
    погано читали. Франкл написав "Человек в поисках смысла" не тільки на основі лагерів. Для нього це був приклад. А його вчення набагато ширше.

Угу. Нас гнітили-гнітили-гнітили, а ми нормально жили!

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

"А у психов жизнь - вот бы нам с тобой -
    Хочешь - спать ложись, хочешь - песни пой!"

Степаничу, Педро не питає, як жили Ваші пацієнти.
    Та й ви біля них мабуть мали можлиівсть (ввічливо скажу - теоретичну) не дуже бідувати.
    НЄ ?

Степаничу, а Ви в "комуналці" не жили ?
    Де в сортирі 6 лампочок, а на кухні 2 плити на 6 конфорок ?
    А на прогулянці дідусь загадково каже "ось тут жила твоя прабабця Анна. А тут колись жив я..."

• Подобається Подобається x 3
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Чому "біля них"? "З ними".:) Не бідували. От Педро, мабуть, бідував, у "їхні Палестини" поїхав. А зараз мене чомусь вирішив просвіщати. А воно мені треба? Взагалі не переношу, коли кажуть, що раніше усе було погано. Було погано, було й непогано. Як і сьогодні. Якщо "включити мозг"!

4. Boris_Kiev

Ну Ви же не дивилися на життя "їхніми" очима ?

У фаховому плані - так, я навчився "зі смітника" зібрати будь-що - магнітофон, клавішний синтезатор, аудіопульт...
    І те, чим займалася наша фірма протягом 13 років, 50% ми з колегою зібрали буквально "зі смітника".

Але ... за інших розкладів ... були би інші фахові задачі та зоооооовсім інша віддача. Зооооовсім інше життя (а не виживання - у кращій половині життя). Хіба не так ?

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Трудно спорить - в столице столько главков\министерств... Инженерная (настоящая!) работа - для "лохов"...
    Я встречал таких "тоже инженеров" - из главков - крупных специалистов по "токарно-фрезерному станку".... :D
    Не жалел - и не жалею о 10 годах Крайнего Севера. Я там стал - действительно инженером и специалистом. Это - не бумажки со стола на стол в министерстве перекладывать. Когда на сотню верст вокруг - тундра, а ты единственный инженер... Да и пуско-наладку так походя пнули тут...Со мной сейчас работает инженер - он пол мира объездил - запускал станки по росту кристаллов (для "интела" кстати - тоже)... Там все - по минутам...Без опыта и знаний - туда не попасть, это только в главки брали по прописке :)

• Подобається Подобається x 4
  6. Boris_Kiev

Дальневосточник,
    я саме слово "пусконаладка" чув в основному від приятелів - випускників інституту харчової промисловості. Ну там цукровий заводик запустити після капремонту.
    І команда там підібралася - епілептик, алкоголік, товариш, якого звідусіль виганяли...

Мені ще за совка пропонували "пустити" телецентр, наприклад, в Нукусі (Каракалпацька АССР, Узбекістан; і не тільки цей).
    Ми поставили чіткі умови: працюємо по 14 годин на добу + суботи, але по закінченню - нал в зуби і бувайте здорові.
    Так ні, почали розводити бюрократію. І де гарантія, що не "кинуть" ? І не "зарэжут" ?
    Там же - "як бай скаже".

7. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Оля-ля-ля...вот оказывается откуда ножки то растут...:radist: :radist:
    То то мой бывший шеф,уже на пенсии,огребает с сахарных заводов по 18 тыс евро в период пуска...после таких спецов то ,у него щас не малая краюха хлеба к пенсии есть...:cowboy:

Додано через 1 хвилину
    Ги-ги-ги..я через год,после института "шерстил" комбинаты по на всю катушку...и ниччо....все платили и не кочевряжились...

8. Boris_Kiev

• Подобається Подобається x 2
  9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви мене погано читали чи погано зрозуміли, Степанич. Бачите, людина то така істота, яка СТАРАЄТЬСЯ зробити своє життя "нормальним" за будь-якого режиму. Вірю, що зараз люди в Зімбабве стараються зводити кінці з кінцями щоб зробити життя якомога більш "нормальним". Коли в 80-х з прилавків зникло мило і зубна паста ми ж не ходили немиті і з не чищеними зубами.
    Інший приклад. В мене було багато друзів в Києві. Так ось, один з них, дуже кваліфікований лікар-педіатр вставав о 4 годині ранку і розвозив молоко по магазинах, а інший - терапевт щороку їздив на Сахалін з буд. бригадою. Щоб жити нормально, тобто зводити кінці з кінцями. Коли я зараз розповідаю це в Австралії, мені з австралійців мало хто вірить.

• Подобається Подобається x 4
  10. Patrick

Patrick Well-Known Member

А , Ви Читатєль , вияляється рассист.Мало , значить , Ви на мітинги солідарності ходили.І куда ВЛКСМ дивилося....

наспівуючи
    Дети разных народов , мы мечтою о мире живём ....

11. Читатель_Обкома

Хм...а что негры хорошие люди?:8: :8: :8:
    Может Вы в будущем и дочку свою за негра замуж отдадите..ну в смысле будете в душе не против?:cowboy:

12. Patrick

Негри є люди різні. А дочка вийде заміж за кого вона захоче.

13. Читатель_Обкома

???

14. Patrick

15. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну что э еще поплачем. В дополнение к тому что военная техника уже в 5 раз меньше продается.

Это собственно логичное последствие последних лет разрыва экономических связей с Россией . Дальше пойдет как карточный домик. При чем разрушить можно лет за 5, а создавать с огромными усилиями и средствами надо лет 15-20, начиная со школ и высшего образования. Скорее всего точка невозврата уже пройдена.

Да собственно и действительно, если сразу после вступления в НАТО и ЕЭС пойдут огромные инвестиции и все разбогатеют и будут получать как в Европе, на фига этот научный баласт нужен ? А тут ничего и делать не надо, не учится, не работать и все само придет, как галушки прямо в рот.

http://korrespondent.net/business/economics/475653

Еще до 2005 года киевский Энергопроект и до 2007 года – харьковский могли самостоятельно проектировать АЭС под ключ.

Но из-за неудовлетворительных условий работы научный потенциал этих институтов был утерян – теперь большинство специалистов "уехало в Москву или торгуют на рынках".

Ранее коллектив харьковского Энергопроекта обращался к Президенту Виктору Ющенко с просьбой защитить компанию от попыток судебной ликвидации. Сотрудники института заявляли, что прекращение его существования грозит Украине потерей последнего научного-технического коллектива. А эксперты прогнозируют, что в будущем ситуация ухудшится и Украина не сможет проводить даже незначительные проектные работы на АЭС без зарубежной помощи.

16. volk

volk Well-Known Member

Зараз і можливостей і свободи набагато більше, (свободи в широкому розумінні ). За молодь я втішений. Але особисто для себе... Як копав лопатою, часом замріяно дивлячись у небо... так і далі... Вивіска помінялася, а все інше... А їхати з України не хочу... І нікуди. І ні до кого.
    І парадокс полягає в тому, що коли людина має вільний час і не має грошей, або має гроші і не має вільного часу, то це зрозуміло. Але коли людина працює, при цьому не має ні того ні іншого, - щось тут не так...

Додано через 19 хвилин
    Знайома фраза. Ще додати "в нормальному радянському роддомі зі стафілококом". З викрученими руками чи ногами завдяки вмілості акушерів. З видаленими на рівному місці мигдалинами за мість лікування, і т.д. А потім держава тобі недоплачувала все життя, в якості контрибуції.
    Аборигеном теж можна народитися з "дефектами". Тоді в чому сила змісту допису?

17. Forpost

Forpost Стоїк

Ми в сонячній журбі віки на вас робили,

з крові й кісток своїх складали вам дворці, –

з глузливим реготом тяли з нас соки, жили

ви, паралітики, життя мерці!

І срібло, й золото глибоко під землею

в сирій, холодній млі довбали ми для вас,

і що ви нам дали з культурністю своєю, –

не побажаю я і ворогу в злий час.

Красуням вашим ми брильянти здобували,

і сестри шили їм убрання на бали,

а потім, по ночах, у вікна заглядали,

де в звуках вальса ви крутились і пливли

Вас змалку, як квіток, кохали і рядили,

ви звикли від життя усе без бою брать.

За наші гроші вас панами бути вчили –

кайдани золоті душі своїй кувать.

А ми?.. Ми вчилися лиш матюків на шахтах,

і водкою свій сум в получку заливать,

та долі по світу шукати,

18. Читатель_Обкома

Вперше надруковано 20 травня 1920 р. в газеті «Одеський комуніст», за підписом «Сумний».
    Хороший стих...
    Интересно,а кого имел ввиду Владимир Сосюра?
    Не дорезанных буржуев или "москалей"?

19. volk

volk Well-Known Member

Так в чем тогда счастье?

Уж не в совке точно. Может, в отсутствии его последствий?

20. Читатель_Обкома

А хрен его знает!!!!:8: :8: :8:
    Я и тогда был счастлив...и сейчас!!:radist:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)