Сльози за совком-6

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем IgorLvivM, 22 лис 2013.

1. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Мабуть з голодухи на "гражданке" при СРСР жрали, що до сих пір ще не висипалася з вас та шрапнель. Може ви вже при незалежній пластували, та армія не змінювалася ще до 2014 року. Жрати треба було менше, а то всю кірзу з'їли і с... свалили в Америку.

Останнє редагування: 3 лис 2017
    • Тупо Тупо x 1
  2. manur

manur Well-Known Member

Дозволю собі легенько поправити, що кірзою називали, якщо вже бути точним, ячневу кашу.
    Хоча, ячнева - це теж перловка, але подрібнена.

Мабуть, у савйєцькому війську її варили за якимось секретним рецептом, що її їсти не можна було. Я люблю всі каші і часто їх готую.
    Перловку (НЕподрібнену, її ще пенцак називають) ось, буквально кілька днів тому на гарнір готував.

Розсольник готую з перловкою (саме так пишуть в рецептах, хоча більшість господинь з рисом готують).

• Подобається Подобається x 4
  3. Коммунарец

Хе... Коли-то стали їм вірити? Вони кажуть, що все у них є, навіть АХ. Хе-е-е Я більше згоден з @jasvami , що АХ буде не з Росії, але з Русі. Просто росіяне вважають ще не втраченеми території колишньої РІ , тому і кажуть, що в Росії той буде. Я теж люблю пити чай, але це не значить, що я буду вірити тому, що кажуть чайники.

• Тупо Тупо x 1
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Та в війську то Бог з ним "солдат обязан стойко пєрєносіть" ну але в школі то нафіга було:dntknw:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Коммунарец

В мене навіть коти їдять каши, які я готую. Ото даю півтушки-корпусу курки (1 кг = 17 грн). Розварюються хрящики на печі і такий наваристий виходить. І дешевий борщовий кошик у мене. А то як нарахують той кошик в раді... Мабуть сходять на бесарабський ринок і там рахують.

6. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Я про черевики ще якось могла припустити, а от про кашу - вже ні :pardon:

Аааа.... :scratch_one-s_head:гарно жили при совєтах...

7. Коммунарец

Каша перлова дуже корисна для кишково-шлункового тракту, а ще червоний буряк - то взагалі... Пердежа не чутно ) Ну, так чути взагалі, але не так смердить.

• Тупо Тупо x 1
  8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну не все так трагічно, зато хліба було стільки і по такій ціні шо брали по 10-20 булок годувати свиней.

• Смішно Смішно x 1
  9. Hyligan

Hyligan Іронічний

Чим буш пердів як ніц не їсти ;)

10. Latana Royal

Майбутній солдат? :pardon:

11. Коммунарец

Пампушка... То я не хтів про блін згадувати. Зараз жінки - як стелерови корови. Подивитися нема на що. Чоловіки теж "глушать" те пиво... Добре стали їсти - хавають вдень і вночі ті гамбургери та тістечка.

• Тупо Тупо x 1
  12. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Коли я у дитинстві деколи вистоював у чергах із батьками, коли хтось із батьків вставав о 4:00 зайняти чергу і купити молоко, говорили: "нехай буде дорожче, але хоч без дефіциту".
    Легко і доступно було дістати хоча би шампанське чи банку шпротів перед Новим Роком? Хороші стиглі апельсини тільки у Москві, тут - кислі та напівзелені грузинські і абхазькі.
    Сигарети у совку - вологі, напівсирі, перед курінням "Ватру", "Верховину" сушили на батареї. Натуральна ковбаса по 1руб. 20 коп, - часто виготовлена із домішками картону, перед вживанням хоча би підсмажити.
    У нас відпочивати краще, як де, але навіть всі кримнашисти віддають перевагу турецькому берегу.

• Подобається Подобається x 1
  13. Latana Royal

Сам запитав - сам відповів :)))
    Посудомийка - главний чєловєк, після повара. Завідувач вторинним продуктом. На шкільній їдальні знаєте скільки свиней можна було вигодувати? І все ж на шару, як любить савєцкий чєловєк

14. Коммунарец

До того, як поїхали на "север", то справді, було туго з усім. Але там не мали ніяких проблем.
    1) Коли отримували свіжу оленину в листопаді, то на 1 кг давали "нагрузку":
    - банку шпротів
    - банку "сгущенки"
    - банку тушонки
    - 1 кг московської копченої ковбаси.
    Вважаючи, що туша оленя важила 45-55 кг, то ящики були забиті продуктами. А за вікнами висіли здоровені сітки з м'ясом. Холодильники нащо, якщо на вікном мінус 30...50 морозу? А по весны тільки пусті сітки (авоськи) гойдалися на вітру
    2) Комунарськ в часи СРСР мав спецобслуговування по першій категорії - і то відчувалися перебої з продуктами. Але на тернопільщині взагалі, повна "кірза" була... Хліб - два види "кірпіча": білий і сірий. При чому на один сірий давали два білих. Тюлька, "Верховина" і хліб - ото багатсво западенців було. Моя баба казала:"Хліб, сало, цибуля є - можна жити".

• Баян Баян x 1
  15. Коммунарец

Та хіба я кажу, що не було такого або заперечую? Та якось гидко читати, що все було погано. Наче тепер все добре... У свій час все по різному, але є така порода людей, кому всюди погано буде і ото бісяться і хають все підряд.
    Маєте все по магазинам - то радійте, я рад за вас , що вам добре. Але не плюйте в минуле, бо прийде час, коли на вас так само будуть харкатися.

• Тупо Тупо x 1
  16. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Ще говорять про натуральніше мясо, можливо тодішні кури були не такі ватяні як тепер, але що можна було зварити із тодішньої курки, яку називали "синяя птица". У овочевих магазинах завжди був сморід, овочі і фрукти часто завозилі підігнивші.
    Ну і не забув із дитинства, щоб купити, здавалося дрібничку, баночку гірчиці чи морозиво, деколи потрібно було обійти 3 - 4 магазини, тому що не всюди це було.

17. Latana Royal

Я теж таке пам'ятаю.
    Порожній гастроном і черга на 30 звилин за молочним коктейлем!!! - одна з небагатьох радощів.
    Одна лялька, та тієї не було б, якби мама аж в Ленінград не з'їздила.
    Ото гарне життя, що за дитячою лялкою за тищу кілометрів треба пхатися.
    А розповідають ті, кого в командироку відправляли в москву, або ще кудись далі, як тягли звідти харчів на всіх родичів і сусідів. Жили лопалися на руках від сумок, а інакше ніяк, бо усі гододні, усі просять.
    Я цього року двічі з'їздила за межі України і обидва рази "налєгкє", і навіть часу не вважала за потрібне на магазини витрачати, бо все, що там бачила, я можу купити вдома, ще й дешевше. Хіба могла пересічна людина при совєтах про таке мріяти?
    А щоб мене оформити у дитсадок, потрібно було шукати і задіювати важливих людей у генеральських чинах :facepalm:
    Ми коли щось робимо разом із донькою, готуємо, ходимо в магазин, подорожуємо, тощо, я іноді розказую як би це ж саме відбувалося за часів сесесеру. Вона сприймає це, як якісь жахливі оповідання і не може того уявити. Та мені й самій дико озиратися на те безглуздя і убогість :facepalm: тільки після розвалу сім'я почала щось їсти окрім картоплі і хліба.

• Подобається Подобається x 2
  18. Коммунарец

В мене було небагато іграшок. І то такий собі показник людяності. Пам'ятаю майже всі іграшки. Особливо Т-34... Ьагато самі робили. А в школі біли "кружки" такі собі - самі машини робили з японськими гномиками, які хздили по двохповерхневому корті по електричній дорозі, як трамвайчики.
    Мій син так хотів ровера, що аж пищав... Купили йому (без мене) - самого крутого. Так він і не сів не разу на нього. Так мабуть і не вміє їздити.
    А то колись розтрощив іграшкову поліцейську машину. Вщент... П...Б... Ніякого шанування до грошей і речей.
    Нехай тепер сам собі заробляє.

• Тупо Тупо x 1
  19. Коммунарец

Ну то що, ноги стер?
    Якби ви попрацювали на підприємствах зараз, де роблять заморожені полуфабрикати - то ви б в рота не взяли тої гидоти, що туди пихають.
    Багато простроченого, хімічного, грязнота і трахаються на столах, потім там тісто розкатують. Сирки такі, що ота гума.
    Продукти з Польщі всі перетравлені, ГМО, їжте на здоров'я, яке скоро ніхто не буде мати. А ті пенсіонери ще вас переживуть ))))

Останнє редагування: 3 лис 2017
    • Тупо Тупо x 1
  20. Коммунарец

Якось думаю - дай заспіваю сучасну пісню...
    "Банда-банда, контрабанда...
    Банда-банда, контрабанда... "
    Ні, не те...
    "Серожено пирожене...
    Серожено пирожене... "
    Тьфу...
    "Нам песня строить и жить помогает!" О!

• Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)