Якщо то Вам треба, то я заперечу На то є з десяток причин. По-перше передові країни за залізною фіранкою були.(Чи навпаки)...
Я уточню: у пізніші часи може ГУЛАГ був неактуальним, але десиденти, політвязні були і в часи Брєжнєва. Не можу уявити, щоб іноземних автолюбителів зацікавили "Жигули" чи КамАЗ, такі машини навіть екологічні служби не випустять.
Ну так, ніде не потрібні, та хіба то зупиняє, коли люди вирішують десь залишитися? Тим паче, якщо ці зміни на краще. Там велика укр діаспора. Я там тітку маю 4 братів і 9 племінників. Але у гості не кличуть Та й самі на запрошення не їдуть
Ну я десь недавно дивився як американці знущались з москвича, жигуля "піторки" і нашого запора, то щою зняти передачу то таки мусіли ті чуда техніки загнати на Америку, може і тут то саме
Наближається День Святого Миколая, як було у совку - за мого дитинства, щоб був у подарунок якийсь конструктор, іграшковий ескаватор - за таким потрібно було вистоювати у чергах ще у листопаді, може і в жовтні, аналогічно, не було у вільному продажу, треба було вишуковувати та стояти у чергах за цукерками "Золота нива", "Супутник", "Жар-птиця"... Тішилися і таким, ноут-буків, планшетів ніхто не вимагав, то невже були багатші?
Я не зрозуміла Вашого акценту, та на ті всі речі у статті Полковника (зкопійована, до речі, не його авторства) я знаю пояснення. На кожну. А Ви - ні?
В нашому дитинстві були інші цінності, ніж тепер. Ми створювали комфортне середовище для себе самі А щодо авторства-знаю що не Полковника. І є декілька варіантів текста. А пояснення одне - це було наше життя
Не схвалював совок релігійні свята, колись навіть одна вчиттелька при всіх дітях скритикувала цей день, при незалежній Україні сама щонеділі буває в церкві. Я у дитинстві любив вірші про Лєніна, у 1989 на першотравневій демонстрації вийшли перші рухівські активісти із синьо-жовтим прапором та із бажанням зірвати демонстрацію, у моїй уяві це були вороги народу, вийшли із якимось ворожим прапором та хочуть зірвати "трудящим" свято.
Специфічне совкове виховання, окрім букв, цифр, кожна дитина мусіла знати, що був колись такий дєдушка Лєнін - таке було в усіх сімях, всі роботяги із заводів на 1 травня і 7 листопада мусіли йти на парад, часто з дітьми, у Страсну пятницю часто організовували вечір танців, у передвеликодню суботу та і на сам Великдень - якийсь суботник... Такі то пироги.