Слова паразити!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем night, 29 лис 2011.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Лук.6:45
    Добра людина із доброї скарбниці
    серця добре виносить, а лиха із лихої
    виносить лихе. Бо чим серце наповнене, те
    говорять уста його!

2. Saszko

Saszko Well-Known Member

Треба вирізати такі серця ік бісу.

3. КривоРожец

КривоРожец Well-Known Member

Наші серця наповнюється також мимо нашої волі, тому треба постійно поповнювати і підтримувати скарби в серці, пильнувати, щоб їх звідти не викрали, коли буде приспана наша пильність, а натомість підложили щось інше, менш цінне, а навіть шкідливе.
    Стосовно даної теми, то можна зродити висновок, що саме завдяки відсутності пильності, або завдяки байдужого ставлення, і з’являються в людини вжитку слова паразити. І не тільки.

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

може слова теми написати через дефіс?
    бо щоразу читаю "слава паразитам" і думаю, що це знову якась політична тема :scratch_one-s_head:

5. Зануда

Зануда така зануда

Я активно борюся із словами-паразитами у дітей. Зауважила, що старша почала часто "нукати" і мене це дуже дратує. А недавно була в церкві на науці для хресних батьків і брат, що проводив цю науку постійно вставляв слово "ніби" і я, щиро кажучи, боролась із спокусою зробити йому зауваження, бо з його слів усе вийшло "на ніби": ніби Таїнство, ніби Хрещення, ніби діти Божі... Для людини спорідненої професії, яка володіє значним запасом слів і не лише у цій галузі, і не страждає відсутністю "елоквеції", то була справжня мука.
    Я не думаю, що говорю абсолютно правильно, часто вживаю слова іншомовного походження, але ніколи не вживаю ненормативної лексики, якщо чесно, то навіть коли розповідаю анекдот, де "из песни слов...", мені не комфортно, стараюсь пропікати :)
    Майже впевнена, що у буденних розмовах вживаю багато зайвих слів і мабуть навіть "пригріла" кількох "паразитів", але точно знаю, що виголошуючи промови, тости і публічні виступи не "нукаю", не "екаю" і не "цейкаю."

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

кожне москальське слово, що стрічається в мові є паразитом, нє?:crazy:

тому бий його, як таракана...

• Подобається Подобається x 2
  7. Saszko

Saszko Well-Known Member

І як же воно паразитує?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

лізе в кожну дзюрку, в кожне речення, кожний вислів...

9. duncan

таракан -- укр. тарган, прусак :mocking:

10. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А що робити з полонізмами?

11. Зануда

Зануда така зануда

:) Пригадалось: Моя сестра у шкільні роки "хворіла" словом "да", одного разу тато щось у неї розпитував і вона систематично кидала у відповідь "да", тато розізлився і вирішив зробити їй зауваження:"Що це за "да", щ о ц е за "да"?! І вопше!" :))

12. Saszko

Saszko Well-Known Member

А що далі? Залізло, свою роль виконало, в чому проблема?

---------- Додано в 16:28 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ----------

"Да" це валахізм. Валахи кажуть да, замість людського так.

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

Я б сказав, да це балканізм

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

о, бачите? лізе!!!!

14. duncan

полонізми україньську збагачують!
    шо лізе?

15. manur

manur Well-Known Member

Підозрюю, що Мих в даному випадку лише процитував Братів Гадюкіних, а не свої слова сказав)))

• Подобається Подобається x 3
  16. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А чому тоді русізми зіпсують?

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

політичні смаки

18. - тренд не тот. Избушка-избушка "демонстративно повернулась задом" :)))
    - безусловно. Чтобы после вырезания всех "русизмов" и подозрительно похожих на них слов ещё можно было разнообразить речь...
    - геополитические. Ориентация.

• Подобається Подобається x 3
  19. kitana

kitana Banned

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

Попри це, Кітано, в Україні багато навчальної і художньої літератури російською мовою і обмаль українською. Люди читають те, що їм треба, те що їм подобається, засвоюють російські слова і фрази і ромзволяють мішано, або зовсім переходять на російську мову.
    Українізація слабка.

а де твій аватар? :)