Сланцевий газ - Смерть Росії

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Fon, 10 лют 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добувати сланцевай газ і продавати Росії по 400 баксів за 1000 кубів, а якщо Росія не захоче брати - штраф за недобір у розмірі подвійної ставки ціни за газ.

• Подобається Подобається x 1
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І Путіна посадити за контракт?

3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Путіна посадити на кіл

• Подобається Подобається x 2
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Вам своїх мало?

5. KurT

KurT Well-Known Member

Сланцевий газ то біда екологічна ( з цього приводу є багато інформації ). Власне тому в європі тим ніхто не хоче займається, а в Україні будь ласка, яка їм різниця до нас, то не їхня земля і вода, не їм тут жити.
    І навіть якщо воно було б не таким шкідливим і економічно вигідним, то ще не привід думати, що тим можна реально зашкодити Росії. Воно насправді навіть смішно виглядає коли люди пишуть про якісь такі речі, але головну насолоду тут вбачають в тому щоб насолити Росії або іншій державі. На ворожнечі до іншої нації, щастя для свого народу не збудуєш, і головю треба думати а не телевізором

6. Bazilio

Bazilio New Member

Скоро вся наша энергетика окажется в руках иностранцев.

Скоро вся наша энергетика окажется в руках иностранцев. Право на добычу сланца продали америкосам, а нам самим достанется жалкий процентик от добычи, и то через каких-нибудь 150 лет.
    "Зеленую" энергетику, про которую в последнее время так любят рассуждать в правительстве, целиком загребут китаезы.
    А кто, вы думали, будет поставлять оборудование для электростанций, у кого оно самое дешевое? Не в Украине же производство наладят! И рабочая сила у узкоглазых гораздо дешевле нашей. Представляю, сколько их сюда понаедет, когда им сдадут землю в аренду на 99 лет.
    Я не пойму, чему тут некоторые радуются – что хозяевами Украины по факту станут америкосы и китайцы?? Они высосут все ресурсы, а нашим детям оставят безжизненную пустыню со свалками химических отходов! Скажите спасибо продажным чиновникам, которые думают только о своем кошельке!

7. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Наприклад?
    Наприклад?
    А чем Россия-то лучше, любезнейший патриот?

8. KurT

KurT Well-Known Member

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Непоганий приклад! Але, По-перше:
    Технологiї удосконалюються. Нічого не стоїть на місці.
    По-друге: ГАЗпром на усе здатен щоб захистити свою монополію на газ у Європі, навіть на те, щоб зняти про це PR-муві у Америці.
    По-третє:
    Коли здобувають газ звичайним засобом, це також шкіливо та небезбечно.
    Жити взагалі небезбечно.
    Увесь цей фальшак для політики. А Росія добре знає що без сланцевого газу (читай другу половину назви гілки)
    Ось правда. http://www.finmarket.ru/z/nws/hotnews.asp?id=3137136

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Я думаю що якщо цей газ почати видобувати зараз, при цій владі, то місцеве населення отримає екологічну катастрофу, а олігархи нагріють ще кілька міліардів. От і все...ні ціна газу для населення не впаде, ні економічний стан з загальному не дуже зміниться.....Багато прості росіяни з газу отримують???

11. KurT

KurT Well-Known Member

KLIBERN,
    По-перше: Ну ви що настільки наївні, що повірите ніби багаті дядьки з Європи чи Америки будуть використовувати в нас на теренах України вдосконалену технологію, що завдаватиме меншої шкоди ( якщо така взагалі існує) ? То все просто грязні справи за маскою доброзичливості.
    Основна ціль капіталістичної системи заробити бабла. Питання екології і політики зазвичай використовуються в цілях маніпуляції.
    По Друге: ГАЗпром намагається зберегти монополію ? так це ж компанія, це їхні гроші. Дивніше було б якби вони сиділи і нічого не робили. Правда сумніваюся, що серед методів збереження монополії використаний конкретно той фільм, що я вам показав. Якось воно не реально виглядає зі сторони чесно кажучи. От якщо взяти для прикладу інформацію із статті котру ви дали почитати, там йдеться про те, що для збереження своїх позицій ГАЗпром сам планує зайнятися сланцем - це вже якось ближче до реальності. І доречі хіба все це робить добування сланцевого газу хочаб трохи екологічним на території України?
    По третє: Тут я з вами згоден, добування звичайного газу є також небезпечною, але маштаби не ті, технологія різна. Самі подумайте - звичайний спосіб добування газу. Просвердлили діру в землі і качають ( ну приблизно так :) ) а тепер порівняйте це з тим, що при добуванні сланцю в землі також сверлять діру і при тому заливають туди великі обєми різної хімії, яка обовязково потряпляє в грунтові води і відповідно розповсюджується на більшу територію ( та і хто їх знає що за порошок вони туди насиплять)
    І ще стосовно статті, судячи з інформації котра там викладена можна зробити наступні висновки:
    - Добування сланцевого газу не є екологічно і економічно вигідним ( ну хібащо для америки економічно вигідне якщо вірити тій інформації)
    - Тема сланцевого газу штучно роздута і навязана ГАЗпрому щоб втягнути їх в невигідну справу ( уявляю як вони в сибір повезуть цистерни з хімікатами, мабуть на ведмедях або як, бо наскільки я собі уявляю вищезгаданий регіон Росії не дуже відомий шосейними дорогами американського зразку)
    -Навіть якщо припустити, що сланцевий газ може бути дійсно економічно вигідний, то треба розуміти що це може бути тільки на перших порах, оскільки подолання еклогічних наслідків такого добування зажене державу в мінус ( фактів які б зпростовували шкоду для екології покищо не зустрічав тому так кажу)
    - Мені здається, що на даний момент все це видобування розглядається тільки як спосіб якось нашкодити ГАЗпрому/Росії, але хіба воно того вартує ?
    Мене конкретно ні гнила Європа ні наш північно-східний сусід не дуже цікавлять, я просто намагаюсь аналізувати інформацію і покищо в усьому цьому, конкретно для нас вигоди не бачу.

12. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Я щось не можу знайти де я про це писав?
    Пане комуніст,:mocking: чи Вам бабло вже не потрібне?

Не треба виправдовувати ГАЗпром, така ж акула, як усі, хіба що не гірша.

Це настільки приблизно, що навіть не смішно.:nea:

А Ви настільки наївні, що не вірите, що в ГАЗпрому нема кількка мільйонів баксів, щоб найняти якогось голодного режисера у Штатах, щоб він зняв фльм подібний до правди. Елементарно, Ватсон! Чи ви думаєте, що ГАЗпром дбає про Україну? Він дбає тільки про про те, щоб відірвати у Shell території для видобутку, тому, що запізнився ні цей ринок (що поробиш, у Росії люблять спати), та тому, що розуміє, що за сланцевим газом майбутнє. Тому там звичайна паніка. Ось він й намагається стрибнути в остатній вагон. Для ладен викинути шалене бабло, щоб організувати будь яку компанію, проти сланцевого газу.

Я вже писав,що:

Відповідно до удосконалення буде падала ціна, можете не сумніватся. Що буде робила Росія якщо ціни сланцевій газ будуть падали? Штати вше поставили Росію на коліна, коли ціні на нафту впали у 80-х? Нагадати чим то скінчилось для СРСР? В Росії це добре пам'ятають. Тому там така паніка.

Ви про що? Вони реально продають зріджений сланцевий газ. Це бізнес, пане. Швидкий потяг. Хто не сів, той не поїхав. Тай чого вони мають жаліти ГАЗпром? Він когось жаліє?

А Вм не здається, що російськи цистерни можуть повезти зріджений газ з України?
    А так це вони "назло кодуктору" роблять? Кидають гроші на вітер? Навіть у россії розуміють Що це не так.

Так че інакше требо буде робити вибір. Поспішати не потрібно. Однозначно при цьому уряді. Можна поки що просто купуваті зріджений газ, якщо це буде вигідно. А, взагалі, щодомене, то я більш вірю в технології гнілої Європи , ніж в технології недозрілої Росії.:pardon:

• Подобається Подобається x 4
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

14. Max_

Max_ кл. москаль

Не совсем в тему, но тоже о недрах. Мне, как человеку, работающему в Горном, читать эту новость было особенно интересно. Ссылка http://www.osvita.org.ua/news/70752.html.

15. Brizkan

Brizkan New Member

Афера века - добыча сланцевого газа в Украине!
    Кругом говорят, что Shell вложил в Юзовское месторождение миллиарды долларов. Так вот это все неправда.
    Я участвовал в разведке месторождения и, уж поверьте, никакого бурения там не будет. Представители Shell интересовались исключительно возможностью испытать новые технологи гидроразрыва. Старые-то опасны, не говоря про эксперименты! Последствий тут предсказать никто не сможет, но люди и природа пострадают - это факт.
    Да и про какую разработку месторождения можно говорить, если у них нет оборудования для бурения?? Видел я контракт на его покупку, так там указана какая-то странная фирма, я такую первый раз слышу. Хотя по долгу службы знаю всех производителей оборудования, их не так много. Короче, подставная контора. Тем более, обещанного оборудования до сих пор и в помине нет!
    Не зря же "Нарде Юзовской" разрешили не платить налоги. Эта фирма стопроцентно принадлежит кому-то из чиновников. Они просто перекачают государственные деньги в частную компанию, и смоются за границу. А нам с вами останется пустыня на месте Донецкой области!

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Свого часу "вам" не сподобалось гасло "Схід і Захід разом".
    А як смажений півень клюнув у дупу - то "рятуйте!" Так?
    Треба думати головою, а не шлунком під час виборів та масових мітингів. Отож працюйте серед донецького електорату. А інших ці "страшилки" якось не зачіпають.

17. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

• Подобається Подобається x 4
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Поки жуємо соплі:

Сланцевий газ і національна безпека
    29 серпня 2013, 22:42

Польща розпочала видобуток сланцевого газу і фактично стала флагманом у промисловому освоєнні новітніх альтернативних енергоресурсів у Європі. Це дозволило уже на сьогодні радикально збільшити кількість робочих місць в металургійній, будівельній і машинобудівній галузях, а доходи тих районів Польщі, на території яких почався видобуток уже виросли на 10-15 відсотків, рівень заробітної плати зріс на 15-20 відсотків. Але не лише це стало ключовим мотивом для польських еліт у питанні видобутку сланцевого газу. Енергетична безпека країни, здешевлення ціни енергоносіїв і подолання енергозалежності від Кремля стали підставою оголосити видобуток сланцевого газу національним пріоритетом Польщі.

І тепер Польща має потенціал стати найбільшим європейським експортером природного газу.

Можна Польщу любити, або не любити. Але ні в кого не виникає сумнівів, що за останні двадцять років, наш західний сусід продемонстрував набагато вищі досягнення в розвитку економіки і зміцненні безпеки своєї країни.

Без сумніву, видобуток сланцевого газу є вирішенням стратегічних завдань держави одночасно у сфері і економіки, і національної безпеки.

Тому, зрозумілою є істерика Кремля і "Газпрому" з приводу видобутку сланцевого газу.

Згідно оприлюднених Агентством внутрішньої безпеки Польщі даних, масштабна інформаційна кампанія в Європі і Польщі для дискредитації технологій видобутку сланцевого газу, (які, як стверджують "незалежні експерти" і "захисники рідного довкілля" є "екологічно небезпечні") організована російськими спецслужбами, які масово підкупляють представників політичних, екологічних і інформаційних кіл Польщі та інших країн, зацікавлених у видобутку власного сланцевого газу. "Газпром" раптом став "ідейним натхненником" і спонсором екологічного руху в цих країнах. Почитайте статті Віктора Медведчука про сланцевий газ і ви зрозумієте, як панічно жахається Кремль видобутку сланцевого газу в Україні. І не треба аналітичних довідок спецслужб...

Немає сумнівів, що Путін і вся фінансово-політична та пропагандивна машина Кремля з стократ більшою, аніж щодо Польщі, запеклістю блокуватиме видобуток сланцевого газу в Україні.

Насправді для України питання національної безпеки стоїть значно гостріше, ніж для Польщі, яка вже сьогодні є у ЄС і НАТО. Енергетична незалежність – це ключова складова державної незалежності України. І загроза для нас, саме у питанні видобутку сланцевого газу, є набагато масштабнішою, зважаючи на кількість різношерстих "агентів впливу" Кремля, що діють в Україні.

Тому, якнайшвидший промисловий видобуток сланцевого газу має стати одним з ключових пріоритетів для українського табору. Разом з цим маємо недопустити проведення корупційних, "сімейних" схем під час вирішення стратегічного для України питання енергонезалежності.

Можна довго і плаксиво тужити з приводу любові до "неньки", а можна твердо і послідовно відстоювати національний інтерес. Тут і зараз найбільш ефективно відповідаючи на головні виклики сьогодення. Усе, що сприяє зміцненню безпеки та незалежності держави, робить нас сильнішими.
    © 2000-2013 "Українська правда"

20. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Мих давайте добывать сланц газ в Галичине, нам в Донбассе и так гадостей хватает

а де твій аватар? :)