Складаємо мовну мапу України.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 13 лип 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

і де саме ви її чуєте?....

• Подобається Подобається x 2
  2. Lord_Faust_UNK

Lord_Faust_UNK миється в бані

Закарпаття умовно русинська-діалект,російська,угорська,румунська і рідко-українська

3. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Вы невнимательны. Девушка ж написала. В Киеве ;)

4. Юліан

Юліан Active Member

а мене з другом часто запитували в Севастополі: "Вы из Польши?"

• Подобається Подобається x 4
  5. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Я не в Україні, на жаль, але я помітила, що в послідні роки, коли я була в Київі, на мою українську відповідають українською. При СРСР такого не було. Може, то тільки зі мною, я "що бачу, то співаю".

• Подобається Подобається x 1
  6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Точно знаю, що останнім часом люди перестали стидатися української мови,Принаймні у нас.Було таке, що приїзжали з села і починали"чтокати".І в магазинах і в установах говорили тільки російською, зараз хе -більшість українською.Вже не вважається, що укрмова . мова селюків.

7. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

В Киеве процентов 60 говорят по-русски, это коренные киевляне в основном, по-украински же процентов 20-30. Основная часть украиноязычных это приезжие из провинции и других областей студенты и рабочие. Хотя даже в селах, поселках и городках под Киевом примерно русско-, украинскоговорящих 50 на 50.

8. duncan

по телевізору чи по радіо?..
    а, я знаю!...
    коли в метро оголошують станції!..

"корінні кияни"?..
    це ті, у кого батьки у києві народилися, чи це ті, хто сам народився у києві?..

9. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

И те и другие, и еще есть третьи - у которых родители родителей родились в Киеве, и четвертые ... и т.д.

10. premium

premium Well-Known Member

Корінна мова в Києві - лише українська. Корінне населення під Києвом на 99% є україномовним. А новітні поселення вже частково русифіковані.

11. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

ну,взагалі-то і в університетах, і на різних концерах(я маю на увазі людей,які туди приходять), просто в транспорті.

не хочу ідеалізувати і говорити, що тотально всі перходять на українську.
    але порівняно з тим , що було років навіть 5 тому назад, українською мовою в Києві молодь дійсно говорить ЗНАЧНО більше.

12. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Не знаю як в Севастополі, але в цілому в Криму такого не помітив. Нормально реагують на українську, дехто навіть намагаєтся відповісти українською (хоч це не завжди й вдаєтся). Дуже позитивне ставлення до української у татар.

• Подобається Подобається x 6
  13. скрудж

скрудж Well-Known Member

У нашому містечку українська школа з післявоєнних часів,але українською мовою ніхто не розмовляє(50%російською,50%суржик),а молодь з кожним роком все більше переходить на російську.

14. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

В моєму рідному містечку, також Харківської області, також школа українська, більшість розмовляє українською ( це, звісно, можна вважати суржиком, але я всеж назвав би це місцевим діалектом). Але, нажаль, серед молоді російська стає все моднішою, російська вважаєтся ознакою "прадвінутості"

15. Юліан

Юліан Active Member

Зауважив, що навіть у нашому щироукраїнському Львові є райони, де російську на вулиці почуєш може частіше ніж українську. Це - околиці Стрийського парку, Гвардійська, Тарнавського, Маяковського, Чупринки-Коновальця тощо. Хороші райони одначе:)

16. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Це тому що Львівяни інтергуються у Европу (іспанія, італія, португалія....) а східняки починають лише до неї наближаться і підбираютьяс до Львова.

Останнє редагування: 4 гру 2008
  17. duncan

бо від початку заселялися райони росіянами, або російськомовною інтелігенцією...

18. Городецький

Городецький Well-Known Member

Чого? о_О
    Лвів'яни інтегруються в Іспанію? Інтегруються? Це не боляче?
    Львів у облозі східняків? Крадуться, гади, кущами?

19. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Какими кущами, они уже нагло на строительной технике во Львов ворвалисьо_О

20. duncan

о_О може з "далекого сходу" і не чути, а ві львові прекрасно чути польську.... :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)