Складаємо мовну мапу України.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 13 лип 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nevermind

Nevermind Просто персона

В Крыму, действительно, все говорят по-русски.

(Правда, в этом документе забыли про крымских татар :cry: )

• Подобається Подобається x 2
  2. Bogun

Bogun Well-Known Member

Чому, ви дивитися на людей з іншого проекту, який називається "Росія" говорять тільки з тими нормально, хто на рівних, а так, все до дупи, хай знаходять собі подібних та спілкуються...

• Подобається Подобається x 1
  3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Сколько был в Крыму, ни разу не встретил татарина, который бы говорил на мове

4. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Але на відміну від Вашої думки, у російській мало слів татарського походження, мені згадуються зараз лише лошадь (але слово конь укр. кінь є) і караул (в українському військовому ділі таке теж є) Ще є деньга, сундук (укр. теж сундук чи скриня), ну і ще є, переважно торговельні і військові! :tanksmile:

А вони усі знають російську мову, а от українську не усі!:sad:

5. - я говорю про ощущения восточных украинцев, которые они неоднократно записали в 19 веке. Точно такие же ощущения (только обратные), как то, что испытывал nikolas. Унификация языка - всегда компромисс, только свидомиты как шарманку начинают крутить своё обычное "а схидняки не имеют права на свои "ощущения", они все ненастоящие украинцы..." И обсуждать готовы только это... :)

6. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

На Востоке Украины языковые изменения произходили, как следствие политики русификации, проводимой царским и в особенности советским правительством. Безусловно сыграл свою роль воинствующий советский атеизм. Народ оторвали от его религиозно-этнических корней. Во что мог превратиться после этого украинский язык? Правильно: в испорченный русский. Украинский язык на Западе испытал влияние немецкого и польского, никто не спорит, но не было необратимых изменений. Австро-Венгрия лояльно относилась и к украинцам и к сохранению украинского. Об этом свидетельствует помощь в создании и поддержка украинской "Просвиты", о чём на Востоке да же мечтать не могли. Австро-Венгрия уважала веру, что тоже способствовало сохранению и естественному развитию языковой среды. И само собой разумеется, что украинский на Западе сохранился лучше чем на Востоке. Отрицать это, значит дальше отрывать украинский от его естественных корней. Кстати, если обратиться к русскому, то он тоже сохранился только на западе. Разве можно сравнить тот язык на котором говорят потомки белоэмигрантов с "падонковским" русским слэнгом процветающим повсеместно в России. Речь идёт о спасении русского... Но, как известно, "в своём глазу бревна не видно".

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну-ну...
    В 26 лѣт̑ . ҂s҃ . ѱ҃ . ѳ҃ . [6709 (1201)] начало кнѧжениӕ . великаго кнѧзѧ . Романа . како держєв̑ Г бывша всеи Роускои . земли . кнѧзѧ Галичкого 26 ❙

Очень похоже на "Вже би"м була їхала..." И это уже не ля-ля про русификацию/полонизацию. Это Галицко-Волынскій лЂтописный сводъ
    За одно раджу почитати і оце
    ГАЛИЦЬКО-ВОЛИНСЬКИЙ ЛІТОПИС
    (ЛЕКСИЧНІ, ФРАЗЕОЛОГІЧНІ ТА СТИЛІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ)

8. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

СЛОВО О ПЛЪКУ ИГОРЕВЕ,
    ИГОРЯ СЫНА СВЯТЪСЛАВЛЯ, ВНУКА ОЛЬГОВА

Не лепо ли ны бяшетъ, братие,
    начяти старыми словесы
    трудныхъ повестий о пълку Игореве,
    Игоря Святъславлича?
    Начати же ся тъй песни
    по былинамь сего времени,
    а не по замышлению Бояню!
    .......................................

9. premium

premium Well-Known Member

ви в свою чергу "забули" і про українців, і про татар

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

насправді татарських слів в російській - безліч

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

а з точки зору українців ви несете кремлівську маячню

а якщо підходити науково, російська є сумішшю польських, фінських і тюркітських діалектів

---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:15 ----------

вигадуєте якісь байки... якщо і було щось, то це стосувалось тодішнього галицького діалекту, який дійсно був полонізований і германізований, а не української літературної мови

Останнє редагування: 27 тра 2010
  10. - так и есть, только с точки зрения свидомитов. Но поскольку они украинцами считают только себя, то... ничего другого Вы сказать и не могли бы. :)

11. premium

premium Well-Known Member

можливо, але з нами всі чернівчани українською розмовляли (між собою також переважно українською)

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

тобто з точки зору УКРАЇНЦІВ, ваші комплекси мене не цікавлять

12.  
  13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не грамотні :)))

14. -Erebus-

Та Ви шо? о_О Приклади, зробіть ласку, пане!
    Але то що Ви, пане, дуже погано знаєте російську мені вже зрозуміло! Та і насправді, звідки її добре знати мешканцю Тернопільської області... :pardon:
    А я не знаю, у Криму викладають українську взагалі?

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, як при союзі :)))

16. -Erebus-

Тобто Ви маєте на увазі, що ніяк? :dntknw:
    Але, я знаю одного Севастопольця, він вчився зі мною в універі, так от він мав відмінно з української у школі і допомагав мені з мовою! Та і взагалі, з його слів, міг без проблем спілкуватися з українцями навіть з Заходу! :good:

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

:)))
    Клас!
    То він її в школі вивчив? Не вірю:)

18. -Erebus-

Я точно не знаю. Але чому б не повірити? Якщо цікаво вчити і добрий вчитель дістався!

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаю, мусив бути інший стимул. Я просто згадую, як мене в школі англійської навчали :sad:

20. -Erebus-

Так українська значно простіше для російськомовної людини за англійську! Граматика схожа і лексика! Та і важких звуків для росіян, на відміну від польської, наприклад, чи той ж англійської, в української нема. Важко тільки вимовляти правильно Г, і ще також м'яко І і И, які в російської вимовляються трохи інакше!
    Було би тільки бажання...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)