Складаємо мовну мапу України.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 13 лип 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Львiва

Львiва Well-Known Member

Так то по данным переписи 2001 года, а я вам про советские времена говорю. А что по поводу брехни статистических данных, так мне буквально сегодня один водитель маршрутки, говорящий со своими соплеменниками на каком-то кавказком языке заявил, что он из Ессентуков)))))
    А вы, кстати, не ответили на мои вопросы. Вы конечно не обязаны на них отвечать, но все же интересно послушать ответы человека "родившегося в Житомире" и бывающего там во все времена)))))))

• Подобається Подобається x 1
  2. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Да что Вьі не говорите!
    Столько хохлов в Москве - зто ужась!!!!
    Я бьі хохлов в Москву не пущал!!!

• Подобається Подобається x 2
  3. Provincial

Provincial Well-Known Member

4. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Насправді українці у Москві лише треті після татар. А вуж, якщо порахувати українськомовних, то ситуація ще гірше... Але можна, можна у Москві почути солов'їну мову, наприклад, у Спортбарі на матчі Шахтар - Динамо!, у Бібліотеці Української літератури, концертах українських гуртів і ще багато місць! :good:

Навколо МКАДу вишки з кулеметниками би розставили? :))) От вона "демократія"!

5. Полковник

Полковник миється в бані

Зачем ветку?
    Вот, примерно так:
    русские – 31%
    азербайджанцы – 14%
    татары, башкиры, чуваши – 10%
    украинцы – 8%
    армяне – 5%
    таджики, узбеки, казахи, киргизы – 5%
    корейцы, китайцы, вьетнамцы – 5%
    чеченцы, дагестанцы, ингуши – 4%
    белорусы – 3%
    грузины – 3%
    молдаване – 3%
    цыгане – 3%
    евреи – 2%
    другие народы – 4%

6. -Erebus-

А... про айзеров забув! :pardon:
    Дякую, Полковнику!

7. Provincial

Не...состав процентный-это состав...а вот карта...К примеру Измайловский рынок- китайский язык..Басманный- дагестанский, на Мытищинском рынке- цыганский..я так..навскидку))))

8. -Erebus-

Цього ринку вже років п'ять як немає! :pardon:

А ось це дуже важко зробити - тому що Москва нє Нью-Йорк, в нас немає національних кварталів подібних до Chinatown. Але я знаю, що Айзерів багато у Бірюльово, є такій район у Москві!

9. Provincial

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо читати тільки руську пресу - це не значить, що не руської нема :)))

11. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Оце так. Росіяни складають в столиці своєї держави лише третю частину населення. Щось не віриться.

12. -Erebus-

Панааставалісь тут панімаєш лі!

13. Provincial

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Від Стрия взагалі то до добротних джерел близько - дехто думаю тому там окопався.
    То лише міста. Площа сіл дасть фору будь-якому окупанту:)))
    Екологія там чистіша, так, що міських однаково переживуть...
    Ні - просто дехто над цим працює :)

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я Вам багато наводив цитат з руських, як Ви кажете, статей? Ото ж бо... А читаю всі...
    Набираю в гуглі слова і тисну в новини... Воно і кидає... сиджу - читаю. Складаю загальну уяву, а потім риюсь до першоджерела, якщо воно є...

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Село є носієм мови і його поповненням.
    Де ви ще знайдете - буцім-то, склеп, став, фільварок?

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Це так... Джерельна вода - сила... Нею добре спірт розводити :))). І на ранок гасити "труби" ;) .
    Не знаю... Скільки їздив по Україні, скрізь чув мову... Не завжди правильну, не завжди чисту, але на вітання "Доброго дня!" або "Дай Боже здоров"я!", майже завжди чув "Дякую!" або "Спасибі!".
    Ні! Дехто працює аби відвертало від мови... Так би мовити, протидія, захисна реакція на насилля...

---------- Додано в 13:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:47 ----------

А от де Ви знайдете - пруд? Повірте старому рибалці. Навіть в Криму люди кажуть "став". Фільварок, або фольварок - теж кругом, де були або є поляки. До приміру К-Подільський.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Маю знайому "киевлянку" - подуріла, як Ірина Білик :sad: - ПОГАНО ПОЧАЛА РОЗУМІТИ, ЩО Я КАЖУ :)))
    Таки повітря...

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

Правильно. Українців там найбільше най і живуть. Може прапор їм вислати, український?

19. -Erebus-

20. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Здрастуйте, спасибі, хорошо, держати, ждати, город, минута й ін. - це все українські слова. Мені здається, що так завжди говорили. Я сам так говорю.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)