Складаємо мовну мапу України.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем premium, 13 лип 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. sl4m

sl4m Well-Known Member

ну раз уж зацепился с premium, то придется уточнять
    поверьте, у нас - наоборот... и тут не спорьте
    это все равно что приехать в русскоговорящий город в германии и сказать что ваш "суржик" это наследие немецкого
    про моих родителей отедльный разговор и это ОБЩЕГО дела не касается.. это я привел как пример того, что украинский язык, что они, что я, хорошо знаю
    и повторяю уже который раз
    украинский последний раз слышал 2 недели назад... просто,невзначай.. сегодня и вчера индусов встречал.. ну язык не разобрал какой, да и не стал интересоваться, думаю(да и скорее всего) что они с КГМУ(медика)
    запещена? О_о
    да каждый гворил так, как хотел... если б была запрещена, то не появился бы суржик

а вот отдельный вопрос.. мне просто интересно(а то о5 начнете, что мы такие плохие обежаем вас) - откуда произошел украинский язык?
    про русский все понятно - вроде как старословянский был(даже книжка нашлась у меня 18какогототам года)... просто история интересна

ну на всякий пожарный (кто еще не понял) - кто не верит = просто приезжайте и посмотрите на каком языке у нас (в моем случае Симферополе) разговаривают (не считаем курортное время на ЮБК... в это время что на нашем вокзале, что на берегах- возрастает коэффициент другого языка)
    проценты я привел
    а то что у нас ЗАСТАВЛЯЮТ делать все (рекламы, радио, телевиденье и тд и тп) на укр языке.. ну... кому то повод просто нужен для того чтобы разосрать НАС

что не так сказал - поправьте

2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Для того чтобы поменяить ситуацию надо понять сначала где находимся. Объективно и русский и украинский отстали от английского. В 90-е отстали еще больше.
    Если рядом едут на автомобиле, то на телегах далеко не уедешь.

А вопрос ведь не только в 83%.

Что касается заморозить. Ничто лучше заморозки чем отсутствие книг и к ним интереса. Это сейчас язык "черной" политики и компроматов.

И еще нет ничего лучше заморозки чем такие новые слова как "хитавиця". Слова должны естесственно вписываться в лексикон. Зачеи такое выдумывать типа паляниця ? Что над русскими смеяться ? :)

Сын то какой обратился, тот что записан украинцем или тот что русским ? :)
    Да это сложнее гораздо, чем просто упертость и нежелание знать. Вопрос идентичности намного сложнее. ПОинтересуйтесь акцией Бандеры. У них тоже была упертость и нежелание знать ?
    ТАк размышление. Иногла бывает трудно понять, когда человек серъезно или придуривается. Но я , скорее всего знаю, что тут на самом деле.

Останнє редагування: 20 жов 2009
    • Подобається Подобається x 1
  3. iso

iso Well-Known Member

Чому по два? Якщ0о працювали за межами України-Росії, то і більше. Правда в росіян це якось туго виходило. :scratch_one-s_head:
    І.т.д. Якось би сказали свою думку одним-двома реченнями. Для тупуватих:blush:
    Бо то є правильно;)
    Це не "стенания". Це факти. :sad:

4. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Так я и говорю...вон Педро из Львова и русский знал и таджиский выучил :
    "Деньги положите на тумбочку","Это будет стить двадцать пять рублей","Деньги в перед!"
    Одним словом это...хотя нет прочитайте наш спор с Зетой для начала

5. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

В конце XII — начале XIII в. Киевское государство распалось, вследствие чего прекратился процесс образования единого древнерусского языка. На основе его отдельных территориальных диалектов с XIII—XIV вв. начинается образование самостоятельных родственных восточнославянских языков: русского, белорусского и украинского.

Вроде, как.

6. premium

premium Well-Known Member

Уточнення, та продавщиця - підла нацистка. Націоналізм - це зовсім інше.

Західна Україна - це 23% населення України, і тут абсолютна більшість російською розмовляти не вміє. 100-23=77% Далі рахувати не має потреби, і так зрозуміло що цифра83% є взятою зі стелі.

От я назву цифру 90% (див. довідник Стеля), для яких українська є рідною, і це буде ближче до правди.

Останнє редагування модератором: 22 жов 2009
  7. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

----

Цікава Ваша відповідь:

- Єге ж насправді, Ви надзвичайно прозорі - вся ця історія просто наслідки моєї уяви, вигадка та брехня.

8. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

9. Lugaru

Lugaru Member

у нас, у Новій Каховці 40% суржік, інше російська :sad:

10. Doctor Livsey

Doctor Livsey Active Member

Маю питання до пана Premium - навіщо Вам мовна мапа? Зрозумійте мене правильно - в профільних університетах та на профільних факультетах такі мапи існують і постійно оновлюються. Відповідно, хотів би знати, Вам для дисертації треба чи з цікавості?

11. premium

з цікавості

12. nikolas

nikolas Well-Known Member

Алілуя!У мене така думка,що треба ділити Україну за мовним питанням(і не тільки).Тому що набридло слухати цю істерику навколо мови.Це непримириме питання так як і 2 світова війна(хто герої?),що нам ближче європейці чи брати казахи і тому подібне.Я не розумію людей з півд.-східної України,я не згідний з їхнім баченням історії та розвитку України в майбутньому.На даний момент є "держава"Україна,тому держ.мовою має бути тільки українська(і ніяких інших).Вдома розмовляйте хоч по татарськи.якщо язик не урвете.І нарешті де справедливість,при совєтах держ.мовою була російська,я з народження говорю на українській(з буковинським діалектом),мене змушували вчити російську,вся документація була на рос.мові,служба в армії і т.д.То я міг,а ви кричите що не можете.Не можете"Чемодан,вокзал,россия".Задолбали вже!!!:sad:

• Подобається Подобається x 3
  13. obozrevatel

obozrevatel Well-Known Member

Не забивайте себе голову! Вот и верьте только тем показателям, которые сами реально определили общаясь с окружающими!
    Я в Киеве и Харькове со своим родным русским чувствую себя вполне комфортно, потому, что об украинском языке мне напоминает часть рекламы на улицах. Зато в общении я слышал в Киеве процентов 5 украиноговорящих, ну может чуть больше... А ведь Киев и Харьков это ведь две столицы Украины!! Наверное самое разумное никому ничего не насаждать и все языки уважать - тогда и вражды не будет!

14. premium

Вам може і комфортно, а мільйонам українцям не комфортно, будучи національною більшістю, до того ж у своїй країні, пристосовуватись до мови, яку нав'язав окупант.
    Тому доки українська мова не займе належне їй місце, в т. ч. у столиці і в Харкові, доти злагоди не може бути.
    Найрозумнішим буде - ненав'язливо, але впевнено, проводити українізацію.

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:53 ----------

Давайте запитаємось в українців: чи комфортно вони себе почувають в русифікованих містах? Зараз створю таку тему.

• Подобається Подобається x 2
  15. avgusto

avgusto New Member

16. premium

Прорвемось, закони демографії грають проти них.

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Эра милосердия. Вайнеры

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Пане VasMT, Україна вимирає. Коли частково в Центрі і на Заході, хоч якийсь приріст населення є. То Південь і Схід вимирає, крім Криму, але в Криму приріст за рахунок кримський татар, тому дуже радіти не треба.

Скоро Південь і Схід не буде слов*янським взагалі, тому радіти не треба, а навпаки...

Тому можу привітати, скоро Схід і Південь - не буде російськомовним регіоном, як українським - взагалі.

Доки ми тут сперечаємося російськомовні вимирають.

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Розчарую Вас, щановний...
    Приріст населення спостерігається тільки в
    Волинська обл - 745 осіб;
    Закарпатська обл - 2428 осіб;
    Ів-Франківська обл - 105 осіб;
    Рівненська обл - 1928 осіб;
    м.Київ - 3792 осіби.

Не так вже і багато... Решта вимирає...
    При цьому найгірші показники (коефіцієнт народження/смертність) у суто українських областях:
    Чернігівська - -10,3;
    Черкаська - -7,1;
    Хмельницька - -5,1;
    Сумська - -8,8;
    Полтавська - -7,9;
    Запорізька - -5,3;
    Вінницька - - 5,2.

І схід:
    Дніпропетровська - -5,1;
    Донецька - -6,9;
    Кіровоградська - -6,6;
    Луганська - -7,4;
    Харківська - -5,4.

Крим - -2,4...
    Також вимирає.

Але, в той самий час є ще міграційний рух населення.
    (коєфіцієнт вибуло/прибуло)
    Приріст спостерігається:
    АР Крим - 0,6;
    Київська обл - 0,9;
    Одеська обл - 0,9;
    Харківська обл - 0,7;
    Черкаська обл - 0,3;
    Чернівецька обл - 0,7;
    Чернігівська обл - 0,1;
    м.Київ - 4,0;
    м.Сєвастополь - 3,2.

Це внутрішня міграція. А є ще зовнішня, тобто за межі України...
    А тут найгірші показники (коефіцієнт прибули/вибули):
    Закарпатська обл - -0,2;
    Луганська обл - -0,2;
    Львівська - -0,1;
    Рівненська - -0,1.

Так що радіти взагалі нема кому...

20. premium

У західних (бандерівських) областях спостерігається приріст населення, а в східних і в Криму - зменшення. От в чому фішка.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)