Скільки ви заробляєте?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Stepan_Bandera, 26 чер 2008.

?

Скільки Ви заробляєте в середньому на місяць (грн)

1. Менше 200 $

48 голосів
    18,5%
  2. 200 - 400 $

59 голосів
    22,7%
  3. 400 - 800 $

67 голосів
    25,8%
  4. 800 - 1200 $

37 голосів
    14,2%
  5. 1200 - 2000 $

17 голосів
    6,5%
  6. 2000 - 4000 $

17 голосів
    6,5%
  7. Бліьше 4000 $

15 голосів
    5,8%
  1. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Скільки ви заробляєте?

Я не любитель считать чужие зарплаты :) Мне своей вполне и даже очень хватает ;)
    Если честно то я тоже, но в Киеве всё-таки зарплаты побольше будут чем во Львове ;)
    ЗЫ: сегодня никак, соприватимся.

• Подобається Подобається x 2
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Хіба ліниві не їздять. :) Навіть на інвалідних калясках там є люди.

В Америці старі люди якраз і мають. ;) Ні тобі вже на роботу ходити, та і плата за круіз не така вже й велика. Місячної пенсії на одного вистачає. Навіть того, хто на державні гроші на пенсії сидить.

Ви так розсуждаєте, якби будинки для старих такі, як в Україні. :) Тут за перебування в таких будинках треба ОГО-ГО! які гроші мати! І самим людям, і державі вигідно, щоби старички йшли жити в крайньому випадку в такі сімейні будинки, як я хочу відкрити. Там наполовину менше платиться! А чому вдома не живуть? А що таке "вдома"? Діти живуть окремо, а старе бідне, як в тюрмі саме. А ще, якщо немічне....:sad:

До того ж американці про старість дбають зі самого молоду. Мають пенсійні плани, які є накопичувальними і до 67 років там кругленька сума набігає. Тому і мають достойну старість. А хто не мав того, як от наші старенькі, що зараз сюди поприїжджали. Все життя пропрацювали в Україні, здирали з них на пенсію, нічого з того не скористали, а тут приїхали і Америка платить. Хоч по мінімуму, але платить, що бабульки-дідульки ще й складають і передають в Україну, допомагають своїм дітям, родичам. ;)

• Подобається Подобається x 7
  3. Масік

Масік Well-Known Member

У львівській школі у фонд школи збирають щомісяця 10 грн , цього року моя мама захотіла зробити ремонт в себе в класі, причому домовилася з майстрами просто про санітарну побілку і, при тому що фарби були наші, бо лишилося після ремонту квартири, так от з 30 чоловік на ремонт класу здало 16 , а решта сказали діти ще можуть і в такому класі вчитися (ремонт там не робився вже років з 8 ), так от мало того, так прийшлося нам грошики з сімейного бюджету віддавати , тобто віддала мама майстрам свої відпускні, от така ситуація у львівських школах

• Подобається Подобається x 4
  4. Муму

Муму Well-Known Member

А нашо було тоді ремонт робити? Люди не винні в тому, що держава не може забезпечити навчальні заклади відповідним фінансуванням, а будь які фінансові відносини між школою та батьками учнів можна розцінювати як посадове зловживання. В моїй школі за такі справи директора зробили фізруком, а завуча вчителем української мови... Конкретно у вашому випадку нічого протизаконного немає, але памятайте, що ініціатива може бути покараною, які б позитивні не були наміри.

5. Масік

Масік Well-Known Member

а як ви вважаєте сидіти дітям 6-7 уроків в кабінеті де вже грибок кидвється , а крейда з стелі сипиться на голову економніше ? це не просто захцянка, а розуміння того, чим така кімната може загрожувати , звідси і починаються бронхіти , астми і т.д.

• Подобається Подобається x 5
  6. Муму

Муму Well-Known Member

Цим мають займатись не вчителі і не батьки учнів, якщо в школі такі проблеми, треба замислитись над тим, чи відповідає своїй посаді директор школи, можливо школі потрібен вправніший менеджер? Повірте в держави є гроші, потрібно просто вміло оперувати своїми правами і обовязками. Для прикладу, моя мама завідувач бібліотеки, як би вона тихо сиділа в своєму кабінеті, то давно б сама грибком зацвіла, але вона знаходить як поміняти дах, як оновити меблі, як поміняти сантехніку... Вона не перекладає свої обовязки на підлеглих і не збирає гроші в читачів на ремонт, за що її поважають дуже багато людей, потрібно просто вміти робити свою справу.

• Подобається Подобається x 9
  7. Масік

Масік Well-Known Member

цим і сказано, окрім бібліотеакаря вона ще й адмін працівник тому власне її справа і є тим займатися (а справа вчителя - вчити дітей, а не кабінети відмивати ), тому відповідальність за стан усієї бібліотеки лежить на ній, щодо того що вона не збирає грошей честь і хвала їй , бо якби почала ще й тим займатися то наш люд би взагалі читати перестав, а щодо того щоб шукати рішення самій, так нема питань усе обладнання до кабінету, спосорує приватна фірма, а директор кажете, та до одного місця йому, що в школі твориться , а щоб його зняти потрібно копати глибше, бо як відомо усі у нас мають "плечі"...

• Подобається Подобається x 2
  8. Муму

Муму Well-Known Member

Якщо до того підійти рішуче, то домогтися свого можна, йому не допоможуть не плечі ні щія, якщо це питання висунути на загальний суспільний розсуд. Якщо є можливість підніміть питання на батьківських зборах можливо хтось є членом громадської організації і тільки радий буде допомогти. Хочу знову повернутись до своєї мами, вона таким чином знайшла підтримку в Організації Українських Націоналістів... Головне бажання щось робити і трохи фарту :)

9. volk

volk Well-Known Member

Так це ще дурниця побілка. Наша класна керівничка захотіла вікна поміняти (старі в нормальному стані, хоч і старі), паркет перестелити... Гроші на побілки-фарбування здають практично всі... Нові парти ми купляли за свої гроші... Школа нічого не давала, завуч молодших прийшла, подивилася, - і ще лишилася незадоволеною, що купили парт стільки, скільки учнів у класі БУЛО, а не ск. МАЛО БИ бути (клас великий, ще мона було б доставити).

Додано через 7 хвилин
    Та праві Ви, беззастережно праві, але життя не стоїть на місці, і дітям умови потрібні вже сьогодні, а не завтра, чи колись. Поки ті всі справи будуть рухатись (чи не рухатись, а тим більше у Львові в російській школі), діти булуть переходити з класу в клас, і в кожному новому середовищі потрібно буде щось міняти... Крім того, я зауважив, що є така штука: кожний вчитель намагається перед "всім шкільним світом" показати свою надзвичайно правильну позицію - обов"язково треба щось міняти, робити, навіть якщо наглої потреби в цьому немає. А оплачують ті захцянки - батьки.
    Ну, запліснявілі стелі тут не в тему, звісно.

• Подобається Подобається x 3
  10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я не зовсім про це. Кияни заробляють і направду більше аніж в інших містах України, а їх збільшені витрати на послуги та заклади громадського харчування (сюди входять кав'ярні, піцерії тощо, перукарні, платна стоматологія і т.д.) все одно не позбавляють їх заможності. Але так чарівно живуть тільки "спадкоємці бабусиних квартир", які в них і живуть.
    Інакше - ситуація як у моєї куми, шкільної подруги: у трикімнатній квартирі жили її батьки, вона з чоловіком, два її брати і старий дідусь.
    Велику радість принесуть зароблені гроші в такій ситуації?
    Я б краще отримувала удвічі, утричі менше аніж зараз, але жила б у своїму власному домі - хоч би й на одну кімнату, але власному..

Але. Кума з чоловіком і вже двома дітьми зараз мешкає у дідусевій 3-кімнатній хрущовці (кімнати маленькі, але окремі), а у 3-кімнатній її батьків мешкає її брат з дружиною і дитиною, батьки, дідусь і неодружений ще брат. Дружина першого брата - з-під Києва, з села. На останній гостині батько сімейста напівжартома-напівсерйозно бідкався що неодружений зустрічається з дівчиною теж з-під Києва...

Вартість 3-кімнатної квартири - 160,000 - 180,000 тим.дол., двокімнатної - 140,00-160,000 тис. дол., однокімнатної - 100,00-120,00 тис. дол.
    Є можливість розмінятися? - вигідного розміну не вийде. Хіба доскладати суму на більшу жилплощу ,але одну на всіх.

Крім того всі околиці, Борисполі, Бровари і смт навколо Києва мають ціни на землю чи жило, що практично дорівнюють київським. Пізно вже освоювати околиці..
    Ось і виходить, що зарплати у Києві вищі, а радості з них небагато - бо ж насолоджуватися заробітком можна лише живучи окремо своєю сім'єю у бабусиній успадкованій квартирі або в інших житлових умовах, власними руками не зароблених.

• Подобається Подобається x 1
  11. Princess

Princess Well-Known Member

знайома ситуація! робота вчителем - це дуже дороге задоволення :sad:

• Подобається Подобається x 3
  12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ну от.. А тут, в Києві, зовсім інші "проблеми": не вчителі потерпають, а швидше батьки. Отже: старий лінолеум (треба міняти), ремонт-побілка косметична (хоя і стара ще була зовсім не стара і на вигляд нормальна), немодні вікна (треба буде міняти на металопластикові), індивідуальні шафки для дітей, килимок на якому діти граються босоніж під час подовженого дня, порохотяг щоб його пилососити, відео, DVD, принтер та сканер для вчительки, телевізор, нові штори з органзи, підставка до телевізора (на стіну), озонатор повітря.. проти останнього я вже не втерпіла: не хочу я його категорично!.. а нічого проти більшості не поробиш. Більшість батьків з подачі вчительки демонструють, що "їм для дітей нічого не шкода" - то й решта незгодної меншості мусить коритися..
    А взагалі ота нерівність у школі між учнями - теж цікаве явище. Хто їздить влітку в село до бабусі, хто взагалі нікуди не їздить, хто - в Таїланд чи Єгипет чи ще в якісь екзотичні краї. Хто ходить до школи пішки, кого привозять на новеньких іномарках. В кого день народження відмітили у Мак Дональдзі за 300 грн, а в кого - в Дивосвіті за 3000 грн...
    От потихеньку і діти замислюються: хто скільки заробляє..
    Хоча і за СРСР таке ж було. Хоч і забороняли "виділятися", і золоті прикраси забороняли носити, і форма.. а все одно всі знали в кого які батьки і що можуть позволити.
    Філософска тема.. В одному худ.творі хтось сказав: завжди знайдеться людина, яка позаздрить твоєму останньому шматку хліба.
    Себто, поняття "достаток" безкінечне в обох напрямках.

• Подобається Подобається x 8
  13. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

))) Фігасі у Вас замашки в школах ... а кіко тоді оплата в гімназіях ? )

14. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Деусе,от я працюю вчителем в гімназії - і шо???в перший робочий день мене біля самісіньких дверей гімназії ледве не збив джип одного з батьків учнів:) Фрезія цілковито права - зараз як ніколи помітна величезна різниця миіж учнями в матеріальному плані.дійшло до того,що учнів прямо посеред навчального року батьки забирають на відпочинок на тиждень-два в Єгипет,Таїланд чи ще в якусь екзотичну країну і їм абсолютно по барабану,що дитина за той час відстане від програми.а вони ще й потім вимагають хороших оцінок для своїх дітей...а нарахунок оплати - вчителі в гімназії не так вже й багато отримують(говорю за себе як вчителя-початківця).для того,щоб робота вчителя приносила хоч якийсь прибуток,то потрібно пропрацювати мінімум років 5-7,атестуватися, отримати категорію,набрати купу годин(а це додаткові нерви і навантаження)...

• Подобається Подобається x 7
  15. Princess

хм, тяжко мені коментувати, бо особисто я не стикаюсь з поборами. так, у нас платять батьки по 15 гривень в місяць (до речі, гімназія) - за ці гроші купується те, що треба для класної кімнати їхніх дітей (типу ремонт влітку, ті ж вікна, фіранки, парти і т.д). якщо покупка велика - гроші збирають і рік і два (15грн*30учнів*9міс=4000 грн/рік з класу). іноді беруться кредити (у кого є можливість взяти не здирницьку позику), яку весь клас спільно погашає. наскільки мені відомо - особливих нарікань не було (завжди є винятки, але то одиничні випадки).
    на свята на "кульочки" вчителям звісно збираються гроші, і особисто мене то трохи напрягає, бо мені 100 років не треба тої кави з цукерками (а нічого більшого в тих кульочках і нема - не знаю, може у когось і є... но не в мене :)) а, брешу, ще не екзамен 50 гривень принесли... так ніби то погоду робить...
    хоча з іншого боку - я знаю, що є неадекватні школи/вчителі, які в батьківських грошах бачать свої статки... :sad: чесно кажучи не знаю як такому можна зарадити, крім як шукати...

а от стосовно заможності одних/незаможності інших - то вже проблема сім*ї і виховання! от я, наприклад, не Періс Хілтон. і що тепер? кремпуватись через те, що вона на Кариби (чи куди там) їздить, а я - ні? матеріальна нерівність - це цілком нормально, і не думаю, що дітей треба від того особливо оберігати. треба вчити їх ставитись до цього адекватно. так, приїздять діти загорівші серед року. і вчителі. і продавці. і бухгалтери. і директори. і що?

16. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

)))))))))))))))
    Я просто в шоці ))))
    Я теж вчився в гімназії , правда оплата за навчання існувала...еее в 11 класі наче досягла 250 грн в місяць )))))
    І шо ? В нас ніхто ніякого ремонта в класах не робив (((( парти старі ... таких кабінетів як фіз, і хім не існувало ... брешу ...був хім кабінет з табличкою Мєнделеєва на стіні ))))
    А інформат клас ...то був позор .... на більшості ДОС , а на деяких самий перший віндовс гейтса )))))))))
    Ні бібліотеки ... ні їдальні , правда один семестр у нас відкрили міні філію Вероніки , дочка власників теж у нас вчилася ))))))

Я в шоці не від поборів , а від того , що Ви для дітей робили хоч шось , а ми платили не малі гроші ... і були навіть в гірших умовах , чим звичайні школярі ))))

17. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Princess,а Ви в якій гімназії працюєте??бо я теж в гімназіїї працюю.можна в приват:)

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А як це виховати, не підкажете?.. :)
    Ну, тобто, якими словами пояснити що не варто реагувати на зверхність і вихваляння інших дітей?
    - а я в попа обідала,
    сирітка сказала..
    Шевченко
    :)
    Там дітки хвалилися обновками. А тут - іншими витребеньками.. І воно трохи тисне дитячу душу, треба вміти підказати що справжня дружба і любов, доброта і милосердя - то є реальні цінності, а не хто там чим вихваляється..
    А воно ж як на зло "справжня дружба і любов" - то рідкість.. тут дружить-тут вже не дружить..
    Виховання - то особистий приклад. Але коли є контраст між тим що в сім'ї - і тим що у світі робиться навколо.. воно спантеличує.

Ні-ні, оберігати не треба, але це вже коли стаєш дорослим, то маєш почуття власної гідності незалежно від того в чому вдягнений і скільки заробляєш. А діти ще нестійкі до того.. але що ж - на то він і процес дорослішання, що з'ясовуються різні речі на практиці. :)

Додано через 23 хвилини
    Ви платили, я думаю, за кращі знання. А не за кращі умови.
    А хто мав кращі знання, певно, пізніше міг заощадити на державному (а не платному) навчанні.
    Я б особито із задоволенням платила би за краще і вимогливіше викладання, аніж за кращі умови навчання.

• Подобається Подобається x 6
  19. Ірена

Ірена Well-Known Member

моїй дитині 8 років. статки в нас не бозна які, але необхідне все є.
    був якось час, що малий дуже хотів, щоб я їздила на авто, як багато мам його однокласників. то я йому пояснила, що на обслуговування авто треба стільки-то коштів. а ще перед тим, його треба купити. а то все оплата няні для нього і літні відпочинки. він подумав та й каже:
    "взагалі, нам не так далеко до школи пішки..."

20. Princess

практично - не знаю, досвіду не маю. теоретично - аналогічно до колупання в носі?

а де твій аватар? :)