Скільки ви заробляєте?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Stepan_Bandera, 26 чер 2008.

?

Скільки Ви заробляєте в середньому на місяць (грн)

1. Менше 200 $

48 голосів
    18,5%
  2. 200 - 400 $

59 голосів
    22,7%
  3. 400 - 800 $

67 голосів
    25,8%
  4. 800 - 1200 $

37 голосів
    14,2%
  5. 1200 - 2000 $

17 голосів
    6,5%
  6. 2000 - 4000 $

17 голосів
    6,5%
  7. Бліьше 4000 $

15 голосів
    5,8%
  1. Hyligan

Hyligan Іронічний

В вас там ше і стрижуть??....я ддумав тільки роздягають))))))))))))

• Подобається Подобається x 1
  2. Radzik

Radzik Особистий консультант

Десь надавно читав, що за останній рік номінальна зарплата зросда на 15%. Тобто, якщо враховувати інфляцію, то в реалі не змінилася - як жили, так і живем на тому ж рівні. Це в середньому... Якщо у вас ситуація хронічно інша, піднімайте це питання на роботі!!!
    Відмазка про кризу вже не катить! ;)

3. Summer

Summer Well-Known Member

тут треба уточнити, а продукти, а квартплата, а проїзд - все подорожчало.... а ціни для прикладу такі самі як в Італії, але яка в них зп і яка у нас?

4. night

night Well-Known Member

От кажуть що люди мало заробляють...Але озирнувшись навколо такого не скажеш. Кафе, ресторани у вихідні забиті людьми. На супермаркетах люди вивозять такі возики, що аж лячно подумати як то все можна з'їсти. Авто у нас на дорогах або дорогі або ж дешеві але древні і ремонтують люди їх постійно ( за щось та ремонтують). Магазини з мобільними телефонами ростуть як гриби після дощу. І люди там є постійно. Багато людей ходять з двома а то і трьома телефонами.
    І таких речей якщо проаналізувати можна побачити дуже і дуже багато, які б здавалось бідним людям не доступні.
    Або я чогось не розумію, або ми просто нація яка звикла жалітись....

• Подобається Подобається x 7
  5. poetka

poetka Дуже важлива персона

Мабуть я з тим і погоджусь і ні...
    Особисто я відчула,як підскочили ціни і як мало тепер я собі можу дозволити,те що раніше купувала не задумуючись,тепер - табу.І таких багато,люди збідніли,нехай не всі,але таки збідніли,просто ті хто бідний не буде купувати возиками і як правило залишиться не помітним для "вашого" ока.
    В нас наприклад стара жигуляра,яку ремонтуємо і ремонтуємо і я не жаліюсь а констатую - зарплата не збільшилась а ціни виросли-РЕАЛЬНІСТЬ!!!!!!!!!
    І якщо ви, шановна пані того на собі не відчули,то за всіх не розписуйтесь.

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

И чо, на эти деньги во Львове можно жить? о_О

7. night

night Well-Known Member

А де Ви прочитали в моєму дописі що я про себе щось кажу. Я кажу про свої спостереження. Мені цікаво як більшість навколо каже про малу зарплату і в той же час навколо люди тратять купу грошей.
    Я не сперечаюсь що є люди які живуть дуже і дуже скромно. Але в той же час розважальні заклади не пустують, харчові заклади також, та й ще постійно підвищують ціни.
    Я раніше часто ходила в Сільпо на Сихові. І знаєте...люди купують дуже багато і не потрібного. Лише бабуськи і дідусі купують мало і сума чеку доходить до 50-60 грн.
    Як таке може бути...Грошей нема, зате на пиво, чіпси, тортики гроші є....
    В людей є гроші на те щоб напитися як свині, що купувати дешеві китайські речі, викидати чи ремонтувати їх і знову ж такі самі купувати.
    Так само як не розумію як можна купувати в маркетах яйця з знижкою, на яких частенько і дати розфасовки нема. Так, треба економити, треба купувати дешевше. Але думаю замість тухлого яйця можна купити картоплі чи каші, і з'їсти принаймі свіжу їжу.

• Подобається Подобається x 4
  8. Radzik

Ось точна інформація:
    Номінальний зріст заробітньої плати за 2010 рік - 17,5%.
    Ось і ра(цвірінь)те, навіть якщо врахувати всі підняття цін і т.д. - середньостатичний українець не збіднів... Просто завжди хочеться більшого... :)
    А тепер інформація для роздумів...
    По роботі треба було розробити табличку зміни заробітних плат протягом років...
    Ось які цікаві речі я побачив (див картинку): [​IMG]
    1. Абсолютне зростання заробітної плати протягом 2000-2010 років - 26,5% (можна з багатома країнами порівняти??)
    2. Середнє реальне зростання заробітної плати (номінальне мінус інфляція) - 15,4%

Те ж саме і з мінімальною:

Навіть якщо інфляція реально є більшою за статистичну, кожного року ми ставали багатшими як мінімум на 10% (за винятком хіба-що 2008 і 2009 рр.). І про це говорять факти!

А можливо, більшість людей просто не вміють правильно управляти тими коштами, що попадають їм у руки? (перефразовую фразу night):

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

а гречка зросла у 2,5 рази.

10. Radzik

1. Ви харчуєтесь одною гречкою? о_О
    2. А ціни на ноутбуки впали на 30%. ;)

11. sselev

sselev Well-Known Member

Купувати непотріб - це особиста справа. Нещодавно попалась дуже влучна фраза, яку одразу ж зберіг в нотатки
    "Кризис общества потребления: люди покупают вещи которые не нужны, на деньги которых нет, чтоб произвести впечатление на людей, которым на них наплевать"

Наприклад я з продуктів купую тільки необіхдне, тому суми у чеках невеликі.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

та я вас прошу.... особливо багатими стали ті, які кредити взяли у валюті.. до сих пір багатство просто через край валить.

А папір все витримає... забавка з цифрами - то звичайно добре, але реалії зовсім інші.

• Подобається Подобається x 2
  13. iso

iso Well-Known Member

Невеликі-це які?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Газ у півтора рази, бензин у 1,5 рази, бакс більш, ніж у півтора рази разом з продуктами, що від нього залежать.

А ноутбуками я не живлюся, гречка більше підходить.

• Подобається Подобається x 2
  15. Radzik

В цьому ж пості і відповідь на цю репліку:
    Фінансово грамотна людина кредит в валюті ніколи не візьме!!! (принаймні, якщо в неї доходи не в цій валюті)...

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

Я не кажу, що ціни не ростуть... Ціни ростуть, і великими темпами (особливо зараз). Але і зарплати ростуть не меншими (часи кризи не враховуємо)!!!

16. Яруська

Яруська Well-Known Member

Та, тене це теж цікавить, які? І на яку кількість осіб в сім"ї? Бо я чомусь їжджу на Шувар гуртовий і все одно в тиждень виходить тисяча тільки на продукти.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

1) якщо інфляція їла б доллар, цікаво як би ви тоді казали?
    2) якщо б кріпла гривня, цікаво що б ви тоді казали?
    3) море народу(до кризи) брали кредит у валюті і відсотки виплатили у 1,5 рази менше, ніж фінансово грамотні люди, які брали у гривні.

Це так... як варіанти... для фінансово грамотних.

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

мені сподобалася ця фраза: часи кризи не враховуємо!!!

Якщо враховувати два тижні після зарплати і не враховувати два тижні до зарплати, то без сумніву, жити стало лучче!:)

• Подобається Подобається x 3
  18. sani

sani Well-Known Member

на старі моделі ;)
    а новинки як коштували так і коштують ;)

а статистика то штука відносна, і її можна трактувати по різному :) так що не сильно на неї зважайте;)
    бо я Вам за допомогою статистики доведу що, наприклад,
    тверезі водії більш небезпечніші ніж п"яні
    чи що українці багатші за американців і тп...

але чи воно так є насправді?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Наприклад газ.
    Я платив 500 грн зимою у найхолодніші місяці. Після підняття осінню, стало 750 грн., а от скоро буде ще на 50%. - 1150 грн.(орієнтовно)

От і рахyйте скільки тре добавити до зарплати, щоб не змінилися прибутки на сімю.

20. iso

iso Well-Known Member

Миху. Якщо екзотичні продукти виключити з споживацького кошику, мясо з Европи, гречку з Китаю, жабячі лапки з Франції-то картина не така вже й погана, нє?
    Є народна прикмета, якщо росте середня заробітна плата-значить знову підняли витрати на чиновницький апарат

а де твій аватар? :)