Скільки ви заробляєте?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Stepan_Bandera, 26 чер 2008.

?

Скільки Ви заробляєте в середньому на місяць (грн)

1. Менше 200 $

48 голосів
    18,5%
  2. 200 - 400 $

59 голосів
    22,7%
  3. 400 - 800 $

67 голосів
    25,8%
  4. 800 - 1200 $

37 голосів
    14,2%
  5. 1200 - 2000 $

17 голосів
    6,5%
  6. 2000 - 4000 $

17 голосів
    6,5%
  7. Бліьше 4000 $

15 голосів
    5,8%
  1. asiana

asiana Well-Known Member

Отож - голод найкращі ліки від лінощів. Я теж вважаю, що якоюсь мірою криза то не зовсім зле. Бо для багатьох це шанс вибратися із болотця.

• Подобається Подобається x 1
  2. NIK

NIK Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  3. Oddly

Oddly Well-Known Member

Deus igrok, я таки викладаю в університеті, і якщо ви на щось натякаєте, то даремно.
    я НЕ з юрфаку, хоча, мабуть, у вас просто упереджене ставлення. не варта абсолютно все крізь призму особистого досвіду пропускати. )))

я коментувала попередні дописи, щоб не залишати ілюзій - безперечно, майже всі страждають від тої горезвісної кризи, але в освіті і без кризи не солодко велося.

і моя совість (яка в мене є, якщо вас так цікавить), до речі, зовсім не має причин мене гризти - я не жаліюся, бо маю в руках професію, яка мене годує (залежно від того, скільки сил, фізичних і розумових я в неї вкладаю) - і це ПОЗА викладанням.

я веду до того, що більшості викладачів доводиться працювати на кількох роботах, займатися кількома справами, бо вони, як вірно підмітили багато з дописувачів - також люди (як не дивно :) - і щоб це не відбивалося на якості викладання - доводиться платити ціну власного здоров"я.

а принцип "не влаштовує з/п - звільняйся" тут не для всіх працює. на щастя. Причини, думаю, не один допис вище непогано вказав.

Останнє редагування: 27 бер 2009
    • Подобається Подобається x 4
  4. asiana

asiana Well-Known Member

Небажання розуміти цінність людського фактору як основної складової і бізнесу і країни загалом - от у чому величезна проблема. Існує таке твердження - якщо робітника покарати - його продуктивність зросте на 20%, якщо заохочувати - то на 80%. Тут, певно, треба обумовити. що не весь людський фактор відповідає критеріям цінності. Але... Створення насамперед сприятливих умов для працівників спонукає до віддачі, а відповідно і до зростання бізнесу.

• Подобається Подобається x 6
  5. Oddly

Oddly Well-Known Member

причому, незалежно від "кризи"! як оплачувати роботу фахових працівників - проблема роботодавця.

• Подобається Подобається x 5
  6. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Простите великодушно за любопытство....:give_rose:
    А сколько в Вашем американском "селе",(где в аэропорту даже есть автоматическое багажное отделение) студенты платять за образование....
    хотя бы примерно в год....:)
    В Вашем ВУЗе естественно....

7. Читатель_Обкома

Может потому что...всю черновую работу делают китайцы,малазийций,мексиканци и пр. за "горсточку риса" ?:mocking:

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Чітатєль! Колоніальні часи скінчилися в 60-70рр. 20 століття ,за Вашої молодості. как молоды мы были ©....На дворі 21 століття! WAKE UP!
    ...і перестаньте дивитися нафталінові передачі "Мєждународная панорама".
    Чорнову роботу люди роблять в Північній Америці не по національним чи расовим признакам , а ВИКЛЮЧНО ПО ОСВІТНІМ.
    І взагалі такого поняття як "чорнова робота" не існує.Вся робота є похвальна і відповідно оплачена.
    Зарплата Waste collector/garbage man (чоловіка який збирає сміття) , це що вам прийшло на ум , для великих міст є від $65 000 до $80 000/piк. Це на початок.
    І ще + різні преміальні бонуси , медичні страхівки , лікарства і зубний лікар безплатні.А також всі решта години після 40год/тиждень оплачуються подвійно.

• Подобається Подобається x 7
  9. Читатель_Обкома

Умгу...Умгу..Умгу...:cowboy::cowboy::cowboy:
    А на кого же пашет великий Китай?Кстати о птичках...сколь в Канаде стоит сорочка из хлопка сшитая в КНР и сколько пошитая в Канаде?Просто интересно....
    А насчет гарбич-менов вы абсолютно правы...зачем же свою страну засорять?Когда можно чужую!:haha:

10. Patrick

А! Ось ви про що!
    Китайські сорочки є різні в ціні.В Вол -Марті , Олд Нейві (магазини) є за $5-$10... А в Банана Репаблік , Мекс , Бей (теж магазини) - $50- $70....і теж китайські.
    А сорочок made in Canada я не бачив....зрештою я маю костюм Jones New York , то він зроблений в Канаді....
    А про сміття скажу Вам більше.
    Кілька місяців назад по ТБ показували передачу.То в ній показали і сказали що США і Канада є найбільші поставщики сміття до Китаю.(США - 1 місце , ну відповідно Канада -2ге)Причому сміття - це старі компютери , теле-і радіо апаратура.І це все звозять десь в якусь північну провінцію Китаю.І місцеві люди розбивають це все і сортують на кольорові метали, пластик т.д....

• Подобається Подобається x 6
  11. Patrick

Абсолютно згідний. +1
    Для компанії , яка хоче бути успішною , злагоджено працюючий колектив як механізм доброго годинника , є далеко не остання річ.
    Злагодженність колективу приходить тільки з часом.Кожна компанія має свій почерк , свій характер , дух.Який би потенціальний працівник підготовлений не був , є такі нюанси в роботі що в ніякому коледжі/університеті не вчать.Це приходить з часом.
    Багато грошей компанії гублять і з-за текучості працівників.Тільки його/її чогось навчать , як працівник вже пішов.Наступний ...і все спочатку.А зарплату платити треба.
    В Канаді багато компаній мають -probation period.Це час від 1 до 6 місяців, де вчать і придивляються до нового працівника.
    За цей час працівнику платять тільки його зарплату по мінімуму , згідно з його позицією.Він не дістає ніяких бонусів , не має ніяких бенефітів.Потім після цього періоду з новачком проведе розмову менеджер. Скаже йому його слабі місця , сильні.І тоді , якщо робітник залишиться на роботі він дістане підвишку в зарплаті і всі решта бонуси.
    Я працюю в геолого-геодезичній компанії....я памятаю свої перших 3 місяці.І хоч я влаштовувася по спеціальності , я був старший куда-пошлють.Ніхто мені міряти землю спочатку не довірив.
    Почав я міряти землю десь через півтора місяця під наглядом , а через три - самостійно.

• Подобається Подобається x 8
  12. NIK

NIK Well-Known Member

Саме тому. І в Росії.....І у нас вони дещо роблять... за пару кг картоплі...
    (легка промисловість,запчастини для авто, заводи Джонсон і т.п..... В Росії дуже багато чого роблять. Все залежить від робочої сили +сировина.:)

• Подобається Подобається x 2
  13. NIK

NIK Well-Known Member

Я відвідав близька 40 країн - експансія Китая дуже очевидна. Я не міг в багатьох країнах придбати сувеніри аутентичні.Щоб згадка про країну була.
    Да і у нас на сувенірних ринках експансія китайської продукції - брелки, вироби з деревини!!! вишиванки, рушники. Вироблені в Україні рушники і вишиванки дуже дорогі до 200 долларів, бо то є 2 тижня ручної роботи. а штамповка з китю "виштиванка" з впресованим малюнком 200 грн (закупівельна вартість - 8 долларів)
    Також техніка.нічого без китайьких запчастин не робиться. У мені у службовій Toyota Avalon ку

14. NIK

NIK Well-Known Member

До речі про ціни. Минулого року я був у ГонКонгу у лютому І потрапив на виставку одягу та взуття і поцікавився зразками та цінами (одяг та взуття ніколи не входили до моїх інтересів) так ось - туфлі що у нас коштували 60 доларів там при укладенні угоди пропонувались за 3 долари, сапоги жіночі наймоднячі, що у нас від 120 доларів там 20. І наших з росіянами людей о укладали угоди було безліч. Скажіть в Україні хтось пошиє з матеріалом шкіряні туфлі за 3 долари? Ні звичайно - висновок - надо випускати літаки, пароплави, космічні кораблі....
    І знаєте після таких цін скаржитись на якість взуття якось мені вже не хочться. незважаючи на те що я заплачу за туфлі 60 доларів, їхня вартість то залишиться 3 долари....

• Подобається Подобається x 8
  15. Locke

Locke невиправний реаліст

У нас теж таке буває, але є досить випадків коли керівництво використовує випробувальний термін в якості лохотрону. Особливо на роботі, де не потрібна висока кваліфікація. Знайомий студент колись попався на таку вудку. Одна з фірм, яка займається видавництвом, запрошувала на оботу студентів в позаурочний час для набору текстів на комп'ютері і обіцяла зарплату від 400$. + преміальні. Тим хто приходив влаштовуватися казали, що в них є 1 місяць випробувального терміну за який вони платять 50$. Працівники старалися, як могли, часто працювали до пізньої ночі. По сплину місяця всіх звільняли як таких, що не пройшли випробування. І так зі всіма і постійно. Бажаючих працювати багато, тепер практично кожен вміє працювати на комп'ютері. І це не поодинокий випадок. Таке зустрічається досить часто і в різних галузях.

• Подобається Подобається x 7
  16. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Скажіть, а як так може бути, що робота є, а поняття немає? :)

17. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Locke А тут не тільки москвичі, з "кієвлянам" ситуація схожа. Знаю і по свому досвіду і по розповідях старших.
    Кияни:
    а) не перепрацюють тобі ні на 1 хвилину (хоть би світ валився). 18-00 - додому! А то і швидше... (до метро ж треба ще добратися)
    б) дзвониш до них о 9-15, 9-30, то вони "єщьо в дарогє", або тільки в офіс зайшли (роблять каву)
    в) в обід (з 12-00 по 15-00):) їх видзвонити майже нереально...
    Сам часто був в київських офісах фірм так там працівники тим і займаються (у відсутності начальства), що обговорюють співробітників, начальство і т.п...., сидять в неті в соцмережах, а коли приходить начальсво, то посилено показують видимість роботи!
    Ну і ще одне, вони ніколи не помиляються, а ми завжди... "Ох, уж етот Львов (Данєцк, Ужгород), нічєво нє умєют, пастаянно ашибаюцця". А от їхні помилки, завжди "сходять з рук" бо вони ж найкращі і найрозумніші!
    Ну, ситуація, звичайо схожа і у Львівських офісах, але в столиці це набагато більше виражається!!! Столичні комплекси якісь чи що???...
    Вибачте якщо когось образив ;) Це, звичайно, стосується не всіх киян, але ІМХО, переважної більшості!

18. Юліан

Юліан Active Member

ви забагато хочете від людей, які змушені просиджувати свій час на дядю...;)

19. illia

illia Well-Known Member

розповідали люди, які працювали в Німеччині... якщо під час підписання контракту наступила обідня перерва.. все.. ручку в сторону.. продовжимо після обіду. Але такий підхід виправданий, коли робота розпочинається зранку в 9:00, а не в 9:05, а по обіді в 14:00, а не "поки не прийду".
    Якщо ти постійно відпрошуєшся, бо тобі треба, то будь добрий залишитися після роботи тоді, коли роботодавцю Треба. імхо

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Це реальна правда, не буде німець чи американець працювати за мізер, але одночасно і надто дорогих речей купувати не буде-прагматика.
    Тому і процвітає бізнес в Китаї-коліжанка там працює вже три роки, так от каже, що тільки минулого року влітку почали китайці трохи бастувати і просити підвищення зп, а так звикле працюють 12-годинний робочий день, шість днів на тиждень за 100-150 доларів, особливо по селах, а їх тут у порівнянні з містами втричі більше, і їсти всім хочеться. І ураїнці так працювати не хочуть.

А не треба до Китаю їхати, достатньо на витавку взуття попасти в Києві, де також можна підписати контракти з китайськими фірмами, ціни ну трішечки вищі ніж 3 у.о., але не набагато, а так зване італійське взуття-це італо-пол, чес, сербські СП, які ib.nm по італійських лекалах, туфельки в межах 10-12 у.о.

А ще така практика є в великих банках-набирають на роботу за мінімальну зп, або взагалі без неї на випробувальний термін, часто безтерміновий, і наголошують-вас багато, студентів купа, нема чого жалітись.

Ох, таким грішать всі працівники, незалежно від місця дислокації.
    Єдино, що вірно, так те, що приїжджі більше напрягаються щоб залишитись там, а кияни на оренду квартири не працюють, тому почуваються більше в праві вибирати.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)