Скільки ви заробляєте?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Stepan_Bandera, 26 чер 2008.

?

Скільки Ви заробляєте в середньому на місяць (грн)

1. Менше 200 $

48 голосів
    18,5%
  2. 200 - 400 $

59 голосів
    22,7%
  3. 400 - 800 $

67 голосів
    25,8%
  4. 800 - 1200 $

37 голосів
    14,2%
  5. 1200 - 2000 $

17 голосів
    6,5%
  6. 2000 - 4000 $

17 голосів
    6,5%
  7. Бліьше 4000 $

15 голосів
    5,8%
  1. smbds

smbds Well-Known Member

Нмд цікавішим було б опитування: "чим ви заробляєте достатньо"? ;) Але відповідаючи на запитання as it is, кажу - достатньо :)

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

иии)))) то не ті службовці, краще було сказати співробітники, це ті кто заробляв грощі не за рахунок своєї посади а чимось іншим ....

3. Oddly

Oddly Well-Known Member

за останні років вісім про ніякі надбавки точно не чула - може раніше і бувало таке диво, сперечатися не буду, але навіть "старожили" не дуже пригадують :) правда, за вчений ступінь +аж 10% :cry:

• Подобається Подобається x 2
  4. Mariya

Mariya Well-Known Member

Думаю, автора гілки цікавили заробітки у Львові. Може тому вам зрізали карму.

• Подобається Подобається x 3
  5. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ще за викладацький стаж додавали щось.

6. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Oddly отут точно не скажу, можливо я і не правий, але величина зарплати +/- такий як я описав вище...:sad:

7. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

А ви з якого факультету будете ? )))
    Якщо з юр.факу ... мали б совість жалітися ... ))))

8. Mariya

Mariya Well-Known Member

А якщо вона не з юр. факу, то ви вибачитесь?

А що, викладачі в Україні не люди? Чому в США зарплата викладача в десятки разів вища в Україні, крім того, витрати на поїздки на конференції компенсують. Я починала працювати в Політесі в 2001 році з зарплатою 500 гривень. Всі витрати по захисту дисертації, конференції, на які треба було їздити, все йшло з моєї кишені. Хабарів не брала, тому козлила (тобто козликів на сесії підучувала) по чорному за 25 гривень за 45 хвилин. Покажіть мені якогось трудягу, який буде працювати за такі гроші. Потім, після захисту, мала доплату за науковий ступінь, а ще пізніше - за викладацький стаж. Ні за кураторство, якого нема вже давно, ні за додаткові години не доплачували, бо додаткових годин не було. Кількість ставок строго визначалась навантаженням на кафедру. Ага, в далекому 2005 році моя зарплата була 750 гривень. З літа 2005 року я в Політесі і в Україні не працюю, і це мене несказанно радує.

Якщо викладачі мають таку "зашибісь" зарплату, а вона однинакова для всіх, то як вони і їхні сім"ї мають жити? Може би студенти, замість того, щоби по барах і клубах волочитись, вчитись почали, замість того, щоб за гроші оцінки на екзаменах купувати? Не заперечую, є викладачі такі, що якшо не "засієш", то будеш мати 2 незалежно від знань, але ж то не всі поголовно.

Мої друзі працюють у Львові, викладають в університетах. З січня залишили голу ставку (десь коло 1500 гривень), добавки за стаж і науковий ступінь скасували.

• Подобається Подобається x 14
  9. Багіра

Багіра Well-Known Member

я думаю ніхто з них не жаліється, оскільки досить часто має свій бізнес або окремий підробіток, а викладання є непоганим способом бути в курсі правових змін... адже що не кажіть, а все бере свій початок з науки-теорії...
    я не буду обговорювати, хто як заробляє гроші, бо то є їх особиста справа, звичайно якщо не переходить за межі гуманності і тд., але потрапити на той факультет викладати може не кожен.... думаю, ви прекрасно знаєте якого рівня там викладачі і що треба роки сумлінно працювати і мати хоч краплю таланту, щоб досягнути того.. (може є винятки, яких я не знаю)

• Подобається Подобається x 6
  10. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ще дозволю собі додати, що більшість викладачів працюють все таки і з любові до своєї справи, бо окрім заробітку робота приносить і задоволення час від часу. В ЛНУ при всіх проблемах справді багато талановитих та відданих викладачів, багатьом вдячна за їх роботу.

• Подобається Подобається x 10
  11. Speedo78

100% згідний з Mariya!!!
    То ж до абсурту доходить, коли вчена людина має копійки, а є такі "кадри", що навіть школи не закінчили (знаю таких), пішли на базар торгувати і через років 5-10 на квартири у Львові заробляють :ireful:
    Ні, я не сперечаюся, на базарі стояти також нелегко, але не рівняйте рівень тих людей з рівнем кандидатів наук і доцентів!
    При чому, за Союзу, науковці жили доосить непогано, бо влада розуміла, що підтримувати "розум нації" потрібно. А що взагалі підтримує наша теперішня влада (крім себе самої) і кого фінансує, ми можемо тільки догадуватися
    :-(

12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Всі проблеми науковців, інженерів, лікарів - вони родом з Союзу. Вся ця система зарплат для людей з вищою освітою була закладена в Союзі, коли інженер на заводі заробляв на рівні, а то і менше, ніж робітник, лікар мав майже таку саму зарплату як і санітарка і тп. А зараз ту освіту, яку дають студентам деякі вузи і вищою назвати язик не повернеться. Так, рівень технікуму.

• Подобається Подобається x 8
  13. Speedo78

Mariya тут згідний!
    Але, я мав на увазі зарплати тодішніх професорів і науковців...в яких районах, які квартири державні вони отримували (навіть у Львові), за часів СРСР!
    Навіть термін колись був "професорська колонія" (престижний район особняків професорів у Львові)!
    Зараз же, якщо науковець сам про себе не подбає (не вивчить англійської, не знайде якийсь гранд чи степендію) то він грубо кажучи - пропаде! Або змушений буде брати хабарі (якщо викладач)...
    На державній з/п - не проживеш!

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Професорська колонія була ДО Союзу.

Науковці жили небагато, професори та академіки - то інша розмова, але їх тоді багато не було. В давніші часи кандидатська дисертація була дуже великим досягненням. АЛЕ, на загниваючому Заході, науковці жили і живуть на порядок краще.

Це все я про математиків кажу, їм обладнання, лабораторій не треба, лишень комп та вихід в інет. А як собі фізики, хіміки, біологи і медики раду дають - поняття не маю.

Але ця тема не про це.

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Маріє, прослідковуючи, де мені даний пан "ріже" карму, то я не спроста запитала. :) Його видно трафило, що тут ще з Гамерики посміли писок відкрити.:) Васхвалятся, панімаєтє, надумали! :crazy: А написано ж було не з ціллю васхвалятся, а просто поріняти, що великі гроші - а витрати ще більші.
    Та й автор гілки не писав, що тільки писати треба тим, хто проживає у Львові. ;)

16. Locke

Locke невиправний реаліст

Бачучи наскільки з кожним днем погіршуються справи в фірмі, де я працюю, мабуть що скоро створю опитування: Скільки ви заробляли? :ireful1:

• Подобається Подобається x 12
  17. Speedo78

Locke це точно! Думаю, то для багатьох зараз актуально. От я наприклад з грудня 2008 вже 3 роботи поміняв (до того майже 4 роки був на одній)!!! Достала вже та криза! Чи може криза - просто відмазка для наших роботодавців щоби плаитити менше чи затримувати з/п :sad:

18. NIK

NIK Well-Known Member

:good: Завжди в усіх ВУЗах провідних э чудові викладачі, що працюють зп ідею........

• Подобається Подобається x 5
  19. asiana

asiana Well-Known Member

То є насміх, знущання державного рівня... Щоправда, є ще попри декретні державна соціальна допомога ... не знаю, скільки... Може, у розмірі мінімальної заробітної плати... Але знаєте що? Якраз мами-одиначки здатні часом на неймовірні чудеса, щоб заробити гроші...Голод - найкращі ліки від ...кажуть, від лінощів... Але я думаю, і від безвиході теж.

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А пенсія за інвалідністю? А діти-сироти? І це все на фоні спаду виробництва, який уряд називає кризою!

а де твій аватар? :)