Скільки ви готові платити податку?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Svjato, 28 бер 2011.

?

Який максимальний відсоток від прибутку ви готові сплачувати.

1. 10 %

29,4%
  2. 20 %

23,5%
  3. 30 %

23,5%
  4. 40 %

0 голосів
    0,0%
  5. 50 %

5,9%
  6. 60 %

5,9%
  7. більше 70 %

0 голосів
    0,0%
  8. 100 %

11,8%
  1. Ravin

Ravin Well-Known Member

Для меня секрет!:dntknw:
    НЕ ВЕРЮ!!!!!!!:nea:

• Подобається Подобається x 4
  2. sselev

sselev Well-Known Member

Та ні, я близько 4-х років займався підприємницькою діяльністю (торгівля) і мене просто дивує таке упереджене ставлення до підприємців, мовляв в них мільйонні обороти, податків ніфіга не платять.
    Якщо на вашу думку у підприємців все так чудово, то чому б вам не відкрити власний мікробізнес? Це ж круто мільйонами крутити :)

Звичайно ж є конвертаційні схеми за участю підприємців. Але таке навряд чи можна назвати бізнесом для тих підприємців, вони звичайно ж мають винагороду за свої "послуги", але все одно найбільшу вигоду має організатор такої схеми.

---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 08:31 ----------

Для мене було дивно, чому в київських інет магазинах наприклад на ноутбуки ціна така сама +/- 1-3 USD як на львівьских гуртівнях. З приходом кризи в плані націнок абсолютно нічого не змінилось, а київські магазини продовжували захоплювати Львів, тож для мене ця діяльність стала непривабливою і я її згорнув.

• Подобається Подобається x 1
  3. majolika

majolika Well-Known Member

мене теж дивує упереджене ставлення до підприємців. А ще більше дивує необ'єктивне ставлення. Частина підприємців таки "податків ніфіга не платять", маючи суттєве перевищення оборотів. Торгівля теж буває різною - гурт, роздріб, різні види товару передбачають абсолютно різні показники.
    Я теж працюю в торгівлі, більшість моїх клієнтів - підприємці-єдиноподатники. Тому просто повірте мені на слово :)

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Знову підійшли до найважливішого - оподатковуватись повинен тільки прибуток...

5. majolika

так, звичайно. Але поки існує можливість "мінімізовувати" прибуток, питання оподаткування завжди буде неоднозначним....

6. Radzik

Radzik Особистий консультант

А я Вам, друзі, скажу так: ідеальної системи не буває! Можна придумати щось краще за інше, але і то в визначеному місці і в визначений час. В іншому випадку (місці, часі) цей кращий варіант може бути вже і не кращий! Будь-яка палка має два кінці - і нікуди від цього не дітись...

7. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

:good::good::good:

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ----------

Поэтому и задергалось жулье,которое скрывалось от налогов здесь:

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вкрай не згоден з вами. Бо чим простіша система - тим вона надійніша і прозоріша.
    А прозорість - ой, як зручна для влади - тому і тягнуть кота за хвіст.
    Людина не має права жити в поганій системі, якщо ще не вмерла. Людина повинна робити завжди вибір. І вибір є тільки один - спрощувати систему оподаткування а не ускладнювати її. Тим більше не можна лишатися при поганій системі, якщо десь працюють кращі.
    Як сказав один журналіст до влади - та вкрадіть же нормальну систему в когось!, це ж для вас так звично...

9. sselev

sselev Well-Known Member

Вам ніхто не заважає надати юр. послуг на суму близьку до 500000 грн і майже все вважати прибутком. Побувши в шкурі того юриста, ставлення до податків буде зовсім інакше. :) Щоб заробити ті гроші треба докласти певних зусиль, і не кожна людина здатна тих зусиль докласти, але зато всі вміють обговорювати чужі гроші.

В мене ставлення до підприємців наступне - прибуток і сума сплаченого податку це їх особистий ризик та відповідальність. Якщо комусь вдалось грамотно скористатись чинним законодавством, заробивши на послугах 490000 грн в рік (5000 дамо на витрати), сплативши 6000 грн податку 12*(200 ЄП + 300 СН), то чому б й ні?

10. majolika

уявляєте, скільки треба вчитись, щоб стати по-справжньому класним щипачем по марштурках?

Я не засуджую нікого - ні тих, хто платить єдиний податок при мільйонних оборотах, ні тих, через кого відмиваються кошти чи мінімізуються прибутки. Кожен крутиться, як може. Я сама не свята :). Але малий бізнес - все таки малий. А є ще великий. От з нього треба питати в першу чергу.

• Подобається Подобається x 2
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Є один чоловік на одному економічному форумі - він пише, що правила повинні бути одні для всіх. І я з ним цілком згоден. Адже, якщо давити тільки багатших - то не буде жодних інтересів ставати багатим. Тому правила повинні бути одні для всіх. І прості, щоб можна було заставити всіх їх виконувати. (зрештою економічне бачення вже викладав)

12. majolika

не сперечаюсь. В ідеалі так має бути. Але мова іде не про багатших, а про тих, хто більше краде.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Яке це має значення до рівня податків?
    Якщо це відомо - цим повинна займатися прокуратура а не законотворчість.

14. majolika

перефразуємо - не краде, а ухиляється від сплати податку будь-якими умовно законними чи незаконними способами

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

якщо це відомо? та це усім відомо! і що з того?

закони часто створюються як віжаль впливу на вже існуючі проблеми, які не вирішуються іншим чином...

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Коли система зациклена (є таке поняття в теорії керуванням системами) та ще й зі зворотнім зв'язком то будь-які спроби приховати щось - є абсолютно даремні. Є справді напрацьовані системи визначення витрат по фінансовій звітності. Тому визначити рівень прибутку не складається важким питанням. В замкнутій системі він однак десь осідає.

Що до контролю розтрати державних коштів - це вже зовсім інше питання. Не варто його тут зачіпати, бо кінців не знайдемо. :)

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Потрібна воля влади надавити на силові органи.

Якшо такої волі немає - тут повине втрутитися народ і виправити ситуацію.
    О це мене і цікавить - чому нарід мовчить?

Так займаються наслідками а не корінням проблем.
    Нажаль - "країна ідіотів"

17. majolika

та не зовсім інше.
    Державні кошти - це і є наші податки, які ми тут обговорюємо.
    І якщо існує розтрата цих самих податків, має місце їх нецільове використання, то в задачі питається - не скільки платити податку, а навіщо взагалі платити податки?

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Розмір податків і їх витрата мають до нас відношення лише у процентному співвідношені:
    Чим більше ми платимо податків - тим більше благ нам повинно повертатися у формі охорони і охорони. Встого - армія, медицина, соцзабезпечення, ...

Тому систему треба приводити до порядку, щоб ми знали за що платимо. Коли мені принесли угоду від жеку 2 роки назад ,я підписав її з приміткою - платитиму тільки за розписані послуги. Якщо просто прийде сума - я приписав, що не платитиму, бо нема за що...
    Через 2 місяці з'явився розпис усіх послуг. І я зміг контролювати виконавця послуг - не сплачуючи не надані. :)
    Система самовдосконалюється, якщо на неї надавити. Так і з податками.
    Тому їх потрібно платити - хоча б для пенсії та армії... Але питання відкрите - куди вони йдуть...
    Я в жодної партії не побачив ставки оподаткування. Усі партії дибільні - вони не знають скільки треба збирати податків. ;)

19. majolika

як ви це робите? рахунок приходить на загальну суму - як ви відокремлюєте?

не знаю, не знаю... я проти солідарної системи. Кожен має накопичувати сам собі на пенсію. Хоча в нашій країні і це може не допомогти....

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не проплачую не надані послуги. Сам віднімаю. Перед тим пишу заяву, щоб поладнали те, що має працювати, або прибрали там де має бути чисто. (2 копії. підпис, дата. здав прийняв...) На разі все працює і всюди чисто :)

---------- Додано в 20:49 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

Нехай так. Це ваше право. Можете не оформляти пенсії взагалі. До речі зараз це дозволено. Але я би застрахувався на випадок чого... Прожитковий мінімум мене би влаштував. Хоч думаю пенсією я не користуватимуся...

а де твій аватар? :)