Скільки ви готові платити податку?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Svjato, 28 бер 2011.

?

Який максимальний відсоток від прибутку ви готові сплачувати.

1. 10 %

29,4%
  2. 20 %

23,5%
  3. 30 %

23,5%
  4. 40 %

0 голосів
    0,0%
  5. 50 %

5,9%
  6. 60 %

5,9%
  7. більше 70 %

0 голосів
    0,0%
  8. 100 %

11,8%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

мене важко купити, бо я не живу за рахунок коштів бюджету.

• Подобається Подобається x 1
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

У бюджеті на 2011 рік закладено податок на додану вартість = 108 330 000,0 грн.

Тільки на одне-єдине Міністерство соціальної політики України
    йде більше половини цієї суми = 58 722 334,4 грн.

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Важко - це не значить - неможливо.

---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 23:01 ----------

Будемо мати ще 58 нових мільярдерів :)))

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Чому нема варіанту "0" або менше нуля???

• Подобається Подобається x 4
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Та й варіант 100% - зайвий. Якому дурепі прийде в голову сплатити 100% податків? :)

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Комуніст? нє?

То доплачувати мають?
    (вибачте, не подумав)

7. Nevermind

Nevermind Просто персона

8. Radzik

Radzik Особистий консультант

В деяких високорозвинутих країнах ставки оподаткування сягають 50%. І майже всі задоволені.
    Не головне, скільки платити. Головне - скільки отримуєш доходів і куди ці податки ідуть!

• Подобається Подобається x 5
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаєте в нас менше платять? :haha:

Задачка:
    Додайте податок на фонд зарплати, прибутковий податок і ПДВ - 16,6 %, тоді можна вести дискусію далі
    (а це ще не всі податки... :))) )

10. Andr

Andr Well-Known Member

А от чому нема варіанту 120% і більше? :dntknw:
    Влада ж повинна якось боротися з тіньовою економікою! :mocking:

11. Locke

Locke невиправний реаліст

Скільки ви готові плтатити податку?
    Ну, в принципі, питання не до мене, бо в даний час працюю на державній роботі, але скільки готові платити приватні фірми - відповім: ніскільки. Ну хіба би 1-2%, не більше. Кажу так, бо маю досвід роботи в приватнх структурах майже 15 років. Чи то я в таких фірмах працював, чи то може у всіх так, але стараються скривати майже всі податки, в тому числі не сплачувати ПДВ, працюючи з фіктивними фірмами і оформлюючи фіктивні договори і акти виконаних робіт на фіктивні роботи і послуги. Але ж ПДВ, які сплачує кінцевий покупець зовсім не належить фірмі-посереднику, воно повинно проходити транзитом державі. Якщо фірма закупила товар на 120 грн. (100 грн.+20 грн. ПДВ), а продала за 150, то вона сплачує ПДВ лише з різниці між цінами, а решту собі компенсує. Але куди там. Більшість вважає, що все ПДВ є його і шляхом різних махінацій взагалі його не сплачує. Аналогічні комбінації з податком на прибуток. Такий у нас менталітет і розмір податків тут ні при чому. Щоби провести хоч часткову детінізацію економіки і вирвати зубами хоч чуть-чуть податків, потрібно взагалі відмінити ПДВ і, можливо, податок на прибуток. Натомість ввести податок з обороту. Нехай зовсім невеличкий, буквально 1-2%, і тоді все стане на свої місця, і буде просто і прозоро.

• Подобається Подобається x 5
  12. majolika

majolika Well-Known Member

тоді і обороти стануть невеличкі....

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

Зараз аналогічне бачимо по підприємцях -єдиноподатниках - 200(чи скільки зараз?) в бюджет, а обороти мільйонні

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:07 ----------

Чому б і ні...багато країн дотують своє С\Г...чого б і мені не підкинути пару гривнів на підйом сільського господарства....;)

14. Locke

Locke невиправний реаліст

Тих грошей, які приходять на банківський рахунок не скриєш, принаймі у великому і середньому бізнесі. В багатьох випадках у таких фірм просто неможливо обійтися без безготівкових оплат, навіть від населення, і через різні платіжні системи проходять абсолютна більшість розрахунків. А та частина, яка йде чорним налом - вона і так скривається.

• Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а кому та прозорість потрібна?

в мутній воді легко рибу лапати.

колись, за совітів я працював в організації, що налічувала 5000 чоловік.
    квартальний звіт влазив на 3 сторінки, а тепер? Кіко має податковий кодекс сторінок? 500?

• Подобається Подобається x 6
  16. Nevermind

Nevermind Просто персона

У єдиноподатників оборот має бути не більше 500 тисяч на рік.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:55 ----------

Я вже мовчу про те, що деякі статті податкового кодексу суперечать іншим.

• Подобається Подобається x 4
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та додати нулі до інфляції не дуже хочеться. Краще б напряму продавали продукти на ринках, тоді і відпаде потреба у дотуванні.
    Усе має коштувати рівно стільки - скільки вартує. Тоді не буде перекосів в економіці.
    Село дотують за кордоном, щоб збити ціну на сировину (продовольчу). Інакше ріст цін на сировину тягнутиме інші ціни готової продукції вже в геометричній прогресії...

До речі згадав. В деяких скандинавських країнах податок на авто складає 130 % від її вартості...(джерела не пам'ятаю)

18. Ravin

Ravin Well-Known Member

Что и делают.:mocking:

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Навіть при таких невеликих об'ємах виробництва як в мене зараз є, торгувати самому на базарі страшно замахує. Посередники потрібні, без них ніяк.
    А на рахунок дотування то шЮтка....не треба мені від них нічого, вони за кожну гривню жили вимотають... Аби не чіпали.
    Хоча без податку теж погано, нігде не рахуєшся, стаж не йде, як ставити продавців теж не зрозуміло, офіційно мабуть не вийде, землі в оренду теж не візьмеш, є свої мінуси кАРОчЄ :)

20. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Я на своєму віку попрацював на двох фірмах, де директори (власники) в 90-х роках патріотично-сентиментально говорили/думали, що податки треба платити (і чемно платили тоді), бо буде користь державі і людям. І були вони далеко не післястудентського віку. І знаєте вердикт обох (до речі, один одного не знає)- плати, не плати- все йде як в бездонну бочку. Людей потрібно переконати що те, що він заплатить не розкрадуть. Тоді дехто згоден буде платити.

Locke, мені завжди подобались Ваші виважені пости, але тут Ви перегнули. Тоді піде в тінь оборот. І вигідно буде оборот затінити і посереднику і покупцю і продавцю. Нє?

а де твій аватар? :)