Скільки треба заробляти?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Руда Кішка, 20 лис 2007.

1. demetris

demetris Well-Known Member

Відповідь: Скільки треба заробляти?

до малозабезпеченого... :sad:

А щодо "як так можна вижити". То йдеться не так про батьків, як про магазини в яких купляєте все.

Маю знайомих, що чоловік їздить на Рав4, а жінка вибирає одяг дітям в "Планеті Секонд Хенд". Це - український середній клас. На заході якщо хтось має Рав4 - то на секонд певно не заходить (хіба якість сейли, але то не секонд!!!).

І багато випадків, коли сусіди мають хати однакові, машини подібні. ремонти один майстер робив, але заробляють з різницею до 10 разів!!!

2. Natalya

Natalya Well-Known Member

Я чогось не розумію. Якщо хтось заробляє ту ж 1000 уо. і витрачає на харчування, наприклад, 150 а не 200 (ну не хоче він стільки їсти), зате купив собі квартиру або машину в кредит і витрачає 500 на це, то це значить, що він малозабезпечений? А той, хто проїдає всі гроші, але нічого особливо не має - той добре забезпечений?

Щодо секонду (наприклад, garage sale) - то ним в Америці різні люди захоплюються. І не дуже бідні теж...

• Подобається Подобається x 1
  3. Forpost

Forpost Стоїк

Може вже перестати захоплюватися тою Америкою.Чи раба в собі задавити не вдається.Треба на Мамону молитися.

4. Natalya

А хто захоплюється? Чи то просто кожен сам по собі судить?..

5. Forpost

Forpost Стоїк

Я ненавиджу ....і по чому я суджу?

6. demetris

та ні - менше можна, чому ні. Просто якщо мені тільки щоб поїсти треба 1/5 всіх грошей, то решти не вистарчить на житло/машину/відпочинок/збереження/навчання/медичне страхування або обслуговування/інші "дрібниці життя"

7. Natalya

(ненависть - то якось вже дуже страшно) а хто захоплюється? :))

8. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Так як ми себе рахуємо европейцями і майже вже в ЄС то заробляти потрібно приблизно як у Европі.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Де заробляти?

10. Forpost

Forpost Стоїк

на большой дороге!!! "Мы работники ножа и топора....романтики с большой дороги"

11. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

щось анекдот нагадався....
    син в тата та мами питає - як заробляєте? - та ото, синку, з захалявним, всю ніч на дорозі москалів чекаємо...
    І пішов син на свій перший заробіток... Зранку повертається - замучений, брудний! і з претензіями - всю ніч висидів, 3-х москалів замордував - і що? який заробіток? Ось! - і кидає якісь копійки на стіл....
    А батько, так розважливо:
    - А як ти думав, синку... Отак і складаємо - копієчка до копієчки....

12. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Щось, панове, у вас дискусія зовсім не в той степ зайшла. Саме питання "скільки треба заробляти?" - у відповідь тягне за собою лише зустрічне питання - "а для чого ?" .
    Якщо хтось хотів вивести абсолютну чи відносну цифру "споживчого кошика" чи "прожиточного мінімуму" - то нехай тим займаються т.з. економісти, що засідають в уряді. Бо в реальності то настільки суб'єктивні і мінливі цифри, що вираховувати їх, все одно, що вираховувати "середню температуру по лікарні". Знаю людей, котрі живуть і на 5к в рік, і нічого , "бідно, але чисто". Знаю й людей, котрі тратять 200к-300к в рік. І не можу сказати, що чимось вони щасливіші, чи вдоволеніші за інших.
    Зовсім інша справа, якщо робота є інструментом для досягненя якоїсь мети. Там, будиночок на середземноморському узбережжі, щоб спокійно провести старість. Чи освіта в Гарварді або Прінстоні для сина. Чи можливість колись організувати свій "хоббі-бізнес" (котрий буде існувати не для отримання мега-прибутку, а для твого задоволення ). - Тоді відповідь на запитання "скільки" зовсім інша. І ІМХО, дуже вдало ще 400 років тому на цю тему висловився сер Френсіс Бекон. "Хто не хоче зменшення свого добробуту, повинен тратити не більше половини свого заробітку, а хто хоче примножити його - не більше третини."

• Подобається Подобається x 3
  13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

хорошой філософ ;)
    Як думаєте - його принципи станом на нині - не дуже застаріли?

14. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Не думаю, що вже аж дуже застаріли :) - Існують все таки незмінні істини в цьому світі .
    А про "4 дні в лондонській в'язниці, будучи викритим у хабарництві" - дякую , порадували . :):) Не знав про такий цікавий момент в його біографії :):)

15. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

таку істину як "багатий не той, хто має багато, а той кому всього вистачає" теж ніби не відміняли :)
    тут нема особливо про що сперечатися - в кожного свої потреби, то ж кожному треба заробляти по-різному
    але я проти того, що треба старатися якомога більше економити, економія не повинна сильно обмежувати людину в її бажаннях
    я за те, що треба старатися більше заробляти, причому не кількістю роботи, а її якістю, ефективністю
    це все індивідуально, але я думаю, що не можна віддавати роботі занадто багато часу, бо не буде коли жити
    думаю з віком і досвідом наша робота має ставати ефективнішою, ціннішою і відповідно високооплачуванішою
    тобто витрачаючи той же час і ті ж зусилля професіонали роблять і заробляють відповідно більше, чого і слід прагнути :)

16. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Пані Гелена ! Ви не зовсім зрозуміли, що я хотів сказати своїм дописом. Повірте, Френк Купервуд з його гаслом "не потрібно собі в чомусь відмовляти, просто потрібно заробляти більше" - мій улюблений літературний герой.
    Але я хотів наголосити на тому, що можна зароблене просто тратити, а можно вкладати в своє майбутнє, в майбутнє своїх дітей і т.д. І не зведеться питання до якихось цифр в долларах, євро, тугриках. А зведеться до поглядів на життя. Якщо завгодно, до мети, котру собі в житті ставить людина.

• Подобається Подобається x 2
  17. demetris

+ 1

Але усе це починається після досягнення якогось мінімального рівня добробуту (для кожного теж відносного, але зрештою - реального та вимірюваного). А до того боряться люди з бідою.

• Подобається Подобається x 2
  18. Тоді вже для справедливості і ціни треба зробити, як у Європі. ;)

А взагалі питання "Скільки треба заробляти?" залежить від того, скільки потрібно. Крім того, є люди економні, а є й не економні. Це теж важливо.

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

будете здивовані, але в Європі ціни на багато що нижчі ніж у нас. Парадокс, так сказать ;)

• Подобається Подобається x 3
  20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Нажаль ні, ніякого парадоксу...

а де твій аватар? :)