Скільки треба заробляти?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Руда Кішка, 20 лис 2007.

1. Ома

Ома Дуже важлива персона

Відповідь: Скільки треба заробляти?

У нас практино немає середнього класу.

2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

в кожній країні мають бути свої критерії для визначення середнього класу
    по чому ви орієнтуєтеся, що його практично нема?

3. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Ну то ви загнули :) Згідно критерію про 20% середній клас є. Але є ще зовсім інші критерії (середній клас - має квартиру, авто, витрачає на інвестування не менше ніж (не пам*ятаю точно процент) від доходу.

4. klen

klen Well-Known Member

Першу сімю я дуже добре знаю. І батькив них живуть далеко і допомогають тільки тим що дівчинка до них на літо їздить ну і мама у відпустку (відповідна економія в літні місяці) А в решту часу живуть же якось.
    А нарахунок того що економити на дитині неможна ви цілком праві. Ви взагалі досить все правильно написали але всетаки щось тут не так.

Взагалі серед моїх знайомих 1000 напевно ніхто не заробляє (навіть у сукупному доході) але всі якось живуть і ніби не дуже зле. 1000 то дійсно як для Львова дуже не типова зарплата. Та й ми з чоловікому у значно меншу суму вкладаємося. Що правда інколи так подивишся у середині місяця і неясно куди гроші ділися ніби ніц такого не купляли. Я все намагалася для того щоб знати завести бугалтерію але так і не спромоглася. Тепер от почитала ваші викладки, буду знати що гроші не просто так зникають :)

5. Liona

Liona кавоманка зі стажем

в нас сукупний дохід менше "лікарської штуки" (Аня, вам зрозуміло про що я? ;) ), і живемо... при чому не у Львові, а в Києві :eek: Сама не знаю, як то ми викручуємось... Якби не допомога батьків (рідко, але буває), то точно би було важче :sad:

6. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

Это на западе, у них квартплата, налоги, страховки по отношению к питанию намного выше нашего. Структура расходов другая. А вообще идея со средним классом несколько пропагандистская времен холодной войны, что то вроде передовика капиталистического труда.

7. Patrick

Patrick Well-Known Member

середній клас має конкретні свої границі.
    В Канаді , В провіції Альберта, якщо дохід вашої сімї 65-115К /рік - ви є середня сімя.
    і такі самі границі мають податки.
    Зарплата в рік в Канадських $( Зараз 1CND$ = 1US$ )
    до 9тис. - 0% податку.
    10 -35тис.- 16%
    36 -71тис.- 22%
    71 -115тис.-26%

115 -250тис.-29%
    більше 250 -33%
    На пактиці середня сімя це власний дім (або кондо - хто що любить).дві машини - одна з них нова , друга 3-5 річна, дитина, або 2є , собака, кіт.
    Чоловік працює в середньому - 42-44 год./тиждень.Жінка - 35-37год.В цьому випадку наймають бейбісітера.
    Або жінка вдома і без няньки.Але тоді чоловік мусить працювати не менше 55год./тиж., щоб "втриматися на плаву".

• Подобається Подобається x 2
  8. dArt

dArt Well-Known Member

Кот это обязательно? :)
    На самом деле, всегда надо стремится к большему.
    Не помню кто это сказал, но всю жизнь старался следовать этому принципу.

• Подобається Подобається x 9
  9. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

И они обусловлены двумя вещами размером оплаты высококвалифицированного специалиста и представлением о достойном уровне жизни. Поэтому во Львове, Киеве, и провинции Альберта люди с разным уровнем доходов и жизни будут относить себя к среднему классу.
    То есть это понятие в целом субъективное и является мечтой наемного специалиста или мелкого предпринимателя.

10. iiiryna

iiiryna New Member

Не уявляю де ви зустрічали таку ціну- подруга рік тому за 750 грн найдешевше знайшла, і це тільки готування для дитини. Зараз озвучуються цифри -1000-1200 грн.Прибирання ще більше. За 100 уо вам хіба 2 год покуховарять і приберуть.ПРО догляд за дитиною і мови бути не може...ХІба це ваша хороша знайома...

• Подобається Подобається x 1
  11. Forpost

Forpost Стоїк

І що платять?

12. iiiryna

iiiryna New Member

вибачте,шось не зрозуміла :dance:

13. coolzak

coolzak Well-Known Member

до Патрікового посту я би добавив що менше 50к на сімю то біда а дуже часто чоловіки які контрактори працюють і по 60-70 год на тиждень

14. Forpost

Forpost Стоїк

нє! я до вас не поїду,прийдеться туть москалів до смерті терпіти

15. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

...як і їм, бідним, вас :D

16. coolzak

ніхто не змушує- просто хороші фахівці завжди мають багато роботи а коли гроші ідуть і робота то часом затягує.наші по приїзду мушуть на хату і машини і дітей витягнути-другій генерації легше буде. просто коли можеш взяти за денну роботу 500+ то тяжко стриматись))))

17. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ще кілька років назад в Альберті(від Едмонтона на північ) , Саскачевані і Манітобі - це були не ахті , але не погані гроші на сімю з 3 чоловік.
    За остані 2 роки ,коли Альберта почала продавати більше нафти і почався промисловий бум , помешкання стало дорожче ,ніж в Торонто - ця сумма зробилася , щось на грані виживання.Можна жити , не відказуючи собі в їді і питві ,мати авто, але купити помешкання - не можливо.Менше ніж за 200К тут практично нічого не має.

• Подобається Подобається x 1
  18. klen

klen Well-Known Member

Ая незовсім погоджуся з цим поглядом. Звичайно коли дітям немає чого їсти то тут ясна річ мусиш працювати і по 60 і по 80 годин аби тільки нагодувати і якось з тої бідності вилізти. Але то крайня ситуація.
    Але якщо ситуація десь як описано у топіку. І на життя вистачає і на відпочінок. То чи вартуе заради додаткових 200 доларив чоловіку заганятися по 70 годин на роботі і фактично не бачити ні дитини ні дружини? Або спихувати малесеньку дитину на няню (всетаки то чужа людна яка про вашу дитину невідомо як буде дбати) і мамі іти десь працювати а потім вечирі намагатися компенсувати тій дитині те що покинула її вдень?
    Безумовно то особиста справа кожної родини. Але як намене то неварто. Бо грошей завжди буде невистачати і хотітися більше і більше. Але ж щастя не в грошах, як це не банально. Як на мене щастя у тихих сімейних вечорах, в спільних прогулянках з дитиною і чоловіком. І чи вартує жертвувати цим заради додаткових пари копійок?

19. coolzak

за 200 доларів більше нема сенсу але при заробітку 50 на годину різниця між 2000 і 3500 на тиждень велика.

20. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

2All:
    Ми повинні батькам допомагати, а не вони нам!
    Що ми з дружиною и робимо.

А щодо "середнього класу" - то питання складне.
    Наприклад, людина, що заробляє близько $2000, і в неї є велика сім'я, і людина з $1000, але самітня - хто з них середній клас? Мені здається, другий варіант...

а де твій аватар? :)