Скільки треба заробляти?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Руда Кішка, 20 лис 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Скільки треба заробляти?

типово. Ви всіх по свому тестю міряєте - повім вам, то є непогано!
    І дуже вже надто типово ;)
    так от - бізнесмени різні бувають. Бувають змордовані роботою, а бувають бритоголові в шкірі6 а бувають покійні. Яж не стверджую, що якщо ви бізнесмен - то відразу бандюк? Певно - ні.
    Але й бізнеси - погодьтеся - різні бувають. У одних бізнесменів бізнес просто "відбирають" - особливо то файно було в останні роки правління Рудого Панька.
    А в інших - бізнес залишається ще й примножується...
    Але ми не зовсім про бізнес говоримо?
    ==
    Таки чомусь є дуже багацько людей, що "вміють крутитися", і при деклараціях з прочерками - аж лосняться пики від жиру... Чи то такий піт у них?
    ==
    Що ви хотіли довести, Romko'у? Що всі бізнесовці львівські - чесні та працьовиті люди, що си горбом заробляють? Чи що ви виняток - і всі ваші великі статки заробили винятково чесно? Воно, знаєте - якось з гілками про лікарів перекликається... Ото ті всі дохтори - страшні хабарники: такі страшні гроші на хабарах загрібають, аж по дільницях в драних чоботях бігають....
    --
    А чесні пурєдні бізнесмени тєжко гарують - і чи можна їм тим хлібом з ікрою дорікати? вони ж денно-нощно: копійка до копійки, тому не доплатив, там на межі криміналу пройшов - податків троха менше цій здирниці державі заплатив... Там - файно домовився - за безцінь взяв, там - вдало викрутився - залежалий товар як новий сплавив....
    ==
    Дзвонить один бізнесмен другому:
    - Я в тебе вчора три тонни бананів купив. Слухай, їх неможливо їсти!
    - Ти шо, вар'ят? Їх не їсти тре', а продавати!

• Подобається Подобається x 2
  2. Nadijka

Nadijka мрійниця...

А ви afterstep напевно бізнесмен???

• Подобається Подобається x 1
  3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ситуація як про нашу сім"ю. Неточності в тому, що:
    1. Можливо хтось і ризикує показати таку з/п офіційно, але це рідкість. Тобто переважно якщо людина має з/п 1000 у.о. то це означає що ці гроші отримуєш на руки без вирахування податків.
    2. Живемо з батьками. Звичайно в крайньому випадку вистачить і на те щоб винаймати квартиру, але то задорого.
    3. На харчування іде приблизно 900 грн. за рахунок того що чоловік на обід приходить до дому.
    4. Витрати на медицину це практично тільки стоматолог. В випадку т-ри чи кашлю витрати пов"язані з нар. медициною, чи гомеопатією. Не в цілях економії звичайно, а через ....ееее...стиль життя, чи просто іншого підходу до власного здоров"я.
    5. Відсотки по депозитам покривають витрати на і-нет і моб. телефони.
    Відкладаємо кожного місяця. Тобто отримавши з/п першим ділом відкладаєм, а на решту живемо. як показує практика якщо не відкласти, під кінець місяця може майже нічого не залишитись. а якщо відкласти і чітко прораховувати що варто купити, а що ні, нормально вписуємся в суму що залишилась. При цьому садочком розвиток дитини не обмежується.

• Подобається Подобається x 6
  4. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Не знаю :sad: я просто хотіла зрозуміти як легко з двома дітьми і непрацюючою років 7-10 мамою через тих дітей (або працюючою, але мінус з заробітку витрати на няню) можна добре прожити... Виходить, що навіть відмовляючи собі у забаганках взагалі на досить високу зарплату найманого працівника це важко зробити. От якщо десь взялась би своя квартира і якщо дитина здорова (може нормально відвідувати садочок чи групу продовженого дня у школі) тоді значно легше. А так... я не розумію як заводити другу, третю дитину не дивлячись на гроші. І все життя жити в одній кімнаті один у другого на голові? І ходити по чужих хатах? І це з думкою, що сім'я заробляє на досить пристійному рівні і стрибнути вище слабо реально.
    в черговий раз зрозуміла, що найближчим часом не вийде переїхати назад :sad: Бо хочу другу дитину, а тут це набагато легше. Тут в разі удачного втілення моїх планів, я зможу працювати здому, а у Львові таким наврядчи дома заробиш. Все, збираю кошти на пенсію :) І буду на пенсії жити у Львові гуляти годинами містом і ходити по цукерням :)

• Подобається Подобається x 3
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

І сюди лікарів приплели..... щось мені то дуже нагадує пана ГРоманюка з його учиницею і її батьками :D :D :D

6. afterstep

мене вже підозрювали в тому, що я лікар.
    ні - програміст - чи хотів би себе таким вважати - а що?

Додано через 1 хвилину
    так то приклад для Romko - особистий.
    Чи вам, як юристу - такі паралелі між чесним бізнесом та лікарським хабарництвом - очі ріжуть?

7. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Ну, будьмо реалістами, до пенсії ще теж дожити треба. :)
    Щось ви так сумно про все написали... Вище ніс, все змінюється, і не завжди на гірше. Ви самі казали, що в питанні мати чи не мати другу дитину - фінансова сторона для вас не найважливіша. От і думайте про те, важливіше. Дитячі усмішки в гривні не переводяться, та ви і самі це знаєте.

8. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Я також !!! І чоловік в мене програміст!
    Нє ви просто так про тих бізнесменів говорите, складається враження шо стикаєтесь з тим щодня! Якшо я вас образила то пробачте!

9. Руда Кішка

я якось відвикла від з/п в конвертах... У нас все-таки більша частина отримує білу з/п. І це великий плюс, коли береш кредит на житло :)

Добре, коли є можливість жити з батьками, тоді все впирається тільки в налагоджування нормальних стосунків між двома сім'ями.

Ага, ми коли квартиру вибирали, чоловік пропонував варіант біля своєї роботи :) Казав що додому зате буде ходити їсти.

Тут підходь не підходь до здоров'я, а інколи таке вилізе, що проста гомеопатія і нар. медицина не спасе :sad: В мене чоловік ніколи не курив, не пив, займався все життя спортом декілька разів на тиждень, а в 24 роки швидка забрала з височенним тиском. Валявся на Огієнка в залізничній. Спадкові проблеми з тиском. Зараз за допомогою гомеопатії пробуємо підтримувати стабільний стан, але приступи інколи стаються. Недавно мусив 2 тижні в лікарні пролежати. І веде ж здоровий спосіб життя, а все рівно...

10. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Ну і чому не ходить? Мій раніше не тошо ходив, а на маршрутці приїжав (40хв).А тепер даю йому з собою(готую більшу вечерю), а він собі на роботі в мікрохвильовці розігріває! І нічого страшного в тому немає, а головне смачно і корисно поїсть, і гривень 15 зекономить!!!

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мені очі не ріже, просто звернула увагу що в багатьох темах які ...ееее... не зовсім стосуються лікарів і хабарництва, ви обов"язково про це згадаєте, а потім обурюютесь що лікарів всюди брудом поливають. Так само як Громанюк примудряється всюди свою "проблему" приплести. Коротше схожість між вами з ГРоманюком зауважила :p

Всяке буває, заичайно що ніхто від цього не застрахований. Просто знаю сім"ї які дійсно що місяці не менше 20 у.о. в аптеці залишають на вітаміни, сиропи від кашлю і жарознижуючі ліки.

12. Руда Кішка

Бо квартиру таки вибрали не в тому районі. У нас є багато офісів, де микрохвильовки уже "не вписуються". А ще (по секрету) в мене не виходить зварити змачну зупу (окрім картопляного супу-пюре з грінками). Ну хоть ти трісни. Все виходить (і печиво і те і се), а от з першими блюдами гаплик. Які вже рецепти не пробувала. Роблю все як мама або свекруха, а виходить бадяга :sad: Не дано:aggressive: То я забила на приготування супів. В мене няня варить нам суп на малого і н нас :)

13. Nadijka

Nadijka мрійниця...

А він в мене не суп на роботу бере а шось таке шо залишається з вечері: картопелька,макарончики,плов ну і плюс шось мясне і ше останнім часом даю салатік з капусти.

Додано через 37 секунд
    Шо ви маєте на увазі?

Додано через 2 хвилини
    А ше вас хочу запитати, бо може я десь пропустила, А НАВІЩО ВАМ НЯНЯ?

14. Львiва

Львiва Well-Known Member

Чем больше денег зарабатываешь - тем больше не хватает, так как потребности возрастают.
    У меня муж год назад перешел на работу в американскую компанию - стал зарабатывать в 2 раза больше, чем на прежней работе. И все равно хватает впритык!!!

• Подобається Подобається x 6
  15. afterstep

я за певними активістами боротьби з хабарництвом в медицині та "відатами на щепленнях" - полюю.
    Скажемо так - такої неземної насолоди, як від "Гаррі Поттер - шкідливий, бо є пропагандою відьомства" - я давно не отримував.
    ==
    Тому і полюю - цікаво люди пишуть ;)
    ==
    А за порівняння з ГРоманюком - респект ;) Добре, що не з Михом ;)

Додано через 45 секунд
    вже, слава богу, троха менше (стикаюся) ;)

16. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

В мене чоловік без першого не наїдається (це при тому що я перше взагалі не їм, тільки для нього і малої готую).
    Та й не всюди прийнято обіди на роботу носити. На попередню роботу носив, а на цій не ніхто не носить, і не має де гріти, добре що хоч працює не далеко.

17. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Ну тоді співчуваю!!!

18. Руда Кішка

Офіси не призначені для прийняття їжи. Відсутнє таке приміщення в офісі. Хочешь їсти, будь-ласка в найближче кафе. Запахи з мікрохвильовки псують презентабельність офісу і т.п.

уроки закінчуются о 13.25. Дитина ще занадто мала, щоб самому ходити додому. Його хтось повинен забирати, нагріти-насипати їсти, пояснити уроки (це критично буде ще до кінця 2-го класу і все), доглянути під час гуляння у дворі, відвести на тренування на 17.00, почикати його і привести додому о 18.30.
    Взагалі в мене няня з'явилася з того часу як я віддала малого в садочок. Йому не можна було там їсти і спати, тому вимушена була взяти няню.
    І зараз я не можу піти на те щоб дитина нормально їла тільки зранку, а потім цілий день до 19.00 жила на сухом'ятці (це за умови якби була група продовженого дня, а у нас в школі її немає)

19. Ksani

Ksani Well-Known Member

тоді ми їдемо до вас !

20. Руда Кішка

я вже нічим не керуюсь, і не вибираю що важливіше :) тепер від того, що нагорі залежить. Минулого разу він не спішив :sad:

а де твій аватар? :)