Скільки треба заробляти?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Руда Кішка, 20 лис 2007.

1. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Відповідь: Скільки треба заробляти?

Якщо молода сімя заробляє в районі 1000 долл. і живе в великому місті, то тут ситуація дійсно складна, але:
    1. Потрібно не забувати, що далеко не всі такі сміливі що обоє (чоловік і жінка) поїхали в інше місто, і там працюють, орендують житло, та ще при тому і дітей народжують (хоча в моєму випадку саме так воно і є:) ), але таких сімей не багато. Як правило у когось із подружжя є батьки з квартирою, чи бабуся має квартиру і готова переїхати до батьків і т.д. Тобто необхідність орендувати квартиру вже відпадає -200 долл.
    2. Замість дитсадка може бути спілкування з дітьми з двору, завжди ж можна найти кількох товаришів, не обовязково йти в дитсадок, який і з точки зору охорони здоровя небезпечний.

Якщо ж ситуація така, як описано, то треба розуміти, що якщо ви хочете заснувати своє родове гніздо на нових для вашого роду територіях, то тут потрібно добре попотіти і попрацювати не тільки руками, але і головою. Бути просто найманим працівником із зарплатою 1000 долл - цього не вистачить. Потрібно ще щось придумати. Має бути якась ідея за рахунок якої ви влаштуєте свої житлові проблеми.

Ще здешевити життя можна за рахунок того, що не орендувати квартиру у великому місті, а в містах-супутниках: звідти, як правило, ходять маршрутки, а оренда квартир дешевша.
    Ще варіант- купити неподалік великого міста дачу з будинком - якщо провести реконструкцію- там можна жити. Реконструкцію можна зробити взявши кредит під заставу тої ж дачі. Важливо тільки щоб транспортна доступність була.

Одним словом, не просто це все, треба враховувати місцеву специфіку, шукати варіанти...:crazy:

• Подобається Подобається x 2
  2. Nadijka

Nadijka мрійниця...

А шо в цьому поганого? Я важаю шо і те і друге потрібне! Тому обов'язково віддам свою доцю у садочок+ прогулянки на вулиці з дітками!

• Подобається Подобається x 4
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Нічого поганого в цьому нема. Просто, на мою думку, говорити, що диниті важко буде без садочка пристосуватись до суспільства - це не правильно.
    А взагалі я тільки "ЗА" за садочки! На дітях не треба економити!

4. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Мені здається тут всі за, тільки не можуть правильно висловитись про той садочок!

5. Forpost

Forpost Стоїк

Агов!!!! не всі....

6. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Чому ж мамі за таких обставин не почати підробляти, брати роботу додому?

• Подобається Подобається x 6
  7. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

5000 грн ... не мала така з/п. для Львова.
    Тут вже були коменти, про роботу на дому. Можете спробувати, переклад текстів, набір текстів ... щось більше не пригадую ... але є .... обовязково мусять бути =)

Або самій на роботу іти ... сумарно підняти до 8к і вже легше буде =)

8. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Не переживайте, фінанси для мене не найголовніше в житті :)
    Мене не цікавлять шмотки, мобільник мені все рівно який, аби дзвонив і там були будильник з калькулятором і зручні кнопки :) Модну йогу за 300 грн я спокійно замінюю безкоштовною зарядкою уранці :)
    Я не піду на іншу роботу із зарплатньою на 200 долларів більше тому що буду приходити на годину пізніше додому, а це значить, що спілкування з дитиною буде скорочено до неможливості. А мені важливо 30 хвилин на день читати йому книжку і ще трохи часу обговорювати його проблеми і досягнення. Ті 200 долларів не варті того.

Це видно специфіка роботи дається взнаки :) 50% моєї роботи - це вивчення ринку депозитів в різних валютах, кредитів на житло, авто, потреб,платіжних карточок та інших банківських та страхових послуг. Крім того роблю різні аналізи на кшталт, що вигідніше - вкладатися в нерухомість чи золото, що вигідніше - придбати землю і побудувати будинок чи придбати за ті кошти квартиру в місті площею в два рази меншу і т.п.

І все-таки мені дуже цікаво, що ви мали наувазі...

Додано через 2 хвилини
    Підробляти у пару вільних годин доки дитина спить або в садочку 3 години? Можливо... Питання початкове було скорше абстрактне, я пробую зрозуміти як живуть без допомоги батьків без житл.площі батьків з двома і більше дітьми...

Самій на роботу - це мінус затрати на няню. Скільки, до речі у Львові послуги няні коштують?

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

це дуже цікаво! може поділіться висновками ? :)

10. Deus igrok

Можете прокоментувати цей вид видатків. Двісті доларів за однокімнатну квартиру ???
    Мені здається, що за таку суму цілком реально двокімнатну знайти, як мінімум.
    Але це так, без свого житла в місті важко. Важко і дуже важко.

11. Руда Кішка

Трохи меньше року тому писала статтю. Тоді для Києва вийшло що за одну і ту саму сумму можна було придбати квартиру у Києві (новобудову без оздоблення) або 10 соток землі за 30 км від міста з врахуванням брокерських і вигнати на них коробку хати площею в два рази більшої ніж квартира (так само без оздоблення). З того часу ціни на землю росли більш шаленнішими темпами ніж на нерухомістю тому нинішньої ситуації не знаю.

Про огляд ринку депозитів, кредитів можу розказати якщо скажете що саме цікавить

Додано через 2 хвилини
    Це мені відповіли львів*яни в темі http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=30099

А ви давно пробували за 200 долл у Львові зняти як мінімум двокімнатну не на виселках? Можливо ви просто давненько не моніторили ринок?

• Подобається Подобається x 1
  12. lanka

lanka Well-Known Member

Не знаю, скільки та людина має заробляти, але від курсів підвищення зарплати не відмовлюсь

13. Deus igrok

=) Я корінний житель. Орієнтувався по одногрупниках. Вони двушки знімають , 200 доларів на двох. Кінець прос. Чорновола, до центру хв 10 на маршрутці.

14. Руда Кішка

можливо вони давно знімають, то їм ціни не так сильно півдвищюють як наразі шукати з нуля. Можливо там стан квартири зовсым вже...
    А ми останню квартру в самому центрі Львова знімали ще за $35 :)
    В Києві ціни зашкалюють. Сьогодні чоловік їздив дивитися для друга хорошу однокімнатну з меблями в доброму стані 15 хвилин на маршрутці до метро за $650 :sad:

Додано через 1 годину 41 хвилину
    Навіть не переїзджаючи в інше місто жити ж треба окремо від батьків, якщо заводиш сім*ю, дітей. А то вийде як це:
    "моя знакомая живет в 4 комнатной: 1-ая комната- она с мужем и 3-мя детьми+мама старенькая, 2-ая-- ее сестра с мужем и 2-мя детьми, 3-тья---ее сестра с 2-мя детьми(мальчики подростки), 4-ая ---брат 40 лет(не женат, но жаждет) и кухня там 4 метра, там пол дома так живут :sad:(("
    То певно мама 4-х дітей винна, що не навчила, що вони якісь нездалі і не можуть вирішити свої житлові проблеми і всі тепер зі своїми сім*ями живуть у неї в 4-ри кімнатній квартирі...
    Якщо в 2-кімнатній квартирі жила сім*я з двома дітьми, то після одруження тих дітей хтось з них може і залишиться жити з батьками (але то зле), але інший мусить ідти десь жити в інше місце. Такщо оренда не тільки для переїхавших з іншого міста

15. Оля

Оля Старожилка форуму

А тепер я Вам розповім. :) В 1995 році я ще була на Велфері і діставала з чотирма дітьми $740 допомоги і $350 фудстемпами(грошові талони). Тобто, разом $1,090. З них 250 я платита за дешеву квартиру, 200 йшло на харчування, 70 на бензину, 80 на автомобільну страхівку. За медичне обслуговування я не платила нічо, бо мали ми медкупон від держави. Ну ще там на яку нову лаху пару дол., памперси малому,предмети гігієни, подарунки... Одним словом - за рік я відклала 5,000 дол. І ще при тому висилала родичам і знайомим посилки в Україну. Секондхенд, але гарні речі.
    І то в Америці. А декому ні копійочки не лишалося. То, видно, як хто вміє раду давати. ;)

О! Ще забула згадати. А ще ж платила телефон, світло, тепло...

• Подобається Подобається x 3
  16. Руда Кішка

Не знаю порядку цін в 1995 році, можливо за 200 долларів там і можна біло прогодувати 5 чоловік, але зараз це просто нереально. Добре, що медицина була для вас безкоштовна
    Згідно ваших викладок на одяг (хоч комусь одному хоть щось), промтовари, подарунки, перукаря, іграшки, книжки, світло, телефон, тепло ви витрачали всього 74 дол. на місяць. Можливо ціни були набагато ніжчі, але віддаю вам належне, дійсно вміли крутитися. я не розумію ніяк як ці всі витрати можна вкласти в 74 долари на місяць :eek:

17. Ksani

Ksani Well-Known Member

= то у нас зараз теж Америка
    ні, у нас крутіше. бо 200 іде на харчування трьох, а не пятьох

18. Ома

Ома Дуже важлива персона

Доки ціни не зростуть до рівня європейських, вони не зупиняться. З/п теж будуть рости, але повільніше. В 90-і були середні з/п в 20$.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну, я ж тоді не працювала. Постійно стояла і готувала все. І старалася купувати на сейлі. У вас це якціями називається. Дорогого нічого не купували. Слідкували за цінами по тижневих газетах. Тут додому поштою висилають. І ти собі вже знаєш, що де є дешевого. Туди і їдеш. :) І на одежу чекали сейлів. Малим кросівки дорожче за 5 дол не купувала. ;) Бо їх часто треба було міняти - хлопці ж таки. А одежу в основному пильнувала в секондхендах. Були магазини, де раз в тиждень була бірочка якогось кольору по 25 сентів. :) І то добротних речей. За долара можна було дитину вбрати: штани, сорочку, светра, куртку. :) Зараз таке є по 1 долару. Люди, що щойно поприїжджали, так і стараються крутитися. А як вижити в чужій країні?

20. Руда Кішка

Ого, ціни. У нас самі паршиві дит. кросівки (таке, що розвалится через 5 днів і ножка там в абсолютній задусі:sad: ) хіба десь за $6 можна знайти. Сейли є, але ціни на тих сейлах також не такі як ви пишите. В дитячих магазинах не сильно скидають, а по жіночих орієнтуюсь по майках-футболочках хіба. Найдешевше на сєйлі манюсінька майєчка - $5. Дешевше нічого не буває:sad:

а де твій аватар? :)