скільки людина жити повинна?..

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 25 гру 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: скільки людина жити повинна?..

Чи вам потрібно нагадувати історію становлення християнства?Ісламу?
    Не було й року в історії людства,щоб не велися війни,не лилась кров.
    І,дуже страшно,коли її проливають.прикриваючись іменем Божим...

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не смішно...
    про те, що жодна людина не може стверджувати, що не помре від самогубства....
    перераховувати методи я не буду...
    ні...
    до такого стану призводять медикаменти, недосипання, душевні переживання....

3. Bear

Bear Well-Known Member

Я не жартував, як Вам здалося.

Додано через 12 хвилин
    Медикаменти, недосиання, душевні переживання послаблюють духовний спротив людини, тому людина під їх дією дуже вразлива, і згоден, навіть не тільки від духовних істот, але й від інших людей. Тому маємо пильнувати і підвищувати віру в те, що Господь не дасть нам хрест занадто важкий для нас.
    Тієї ж причини ми повинні уникати пристрастей (переживання), наркотиків (медикаменти), та всіляких бездумних надмірностей (недосипання, недоїдання, недопивання). Не треба спокушувати Бога. Хоча відомі випадки, коли духовно сильна людина, і недоїдаючи і недосипаючи і недопиваючи не тільки не піддавалася духам (а тим більше не займалася суіцидом), але й стяжала велике благословіння в Бога. Ви, мабуть, зрозуміли, що це я про чернецтво. Але й у мирян є піст. І нема нічого дивного, що він не веде до самогубств, а слугує тільки посиленню віри та поборенням пристрастей, якщо цей піст благословен Церквою та найголовніше Богом.

Додано через 55 хвилин
    О так! Дійсно, й Хрестові походи і т.ін... про них йдуть суперечки. Хто визнає, хто ні їх гріховність, та сперечаються на скільки в них винна Церква. А хот казав, що християни безгрішні?
    Але не пацифізм я пропагандую!
    Іноді є така штука, коли ми маємо захищати інших християн (про себе ще можна сперечатися), віру та християнські цінності.
    От, наприклад, Велика Відчизняна Війна, як би всі християни склали зброю, сказавши: "підставимо й іншу щоку Гітлеру, а Бог нас захисить"... (як, доречі,зробили деякі деномінації) до чого це пизвело б не важко уявити.. Але ми маємо захищати свою Церкву, інших християн. А ті, хто тоді склали зброю, тепер говорять - то Бог нас збавив Гітлера. Так! Бог! З Божею поміччу інші християни все ж таки зброєю здолали супостата...
    От вам і війна...

4. Forpost

Forpost Стоїк

скільки людина жити повинна?.. В ідеалі - до статевої зрілості плюс регенерація наступного покоління (сволочь тот родитель что свое дитяти до пенсии не прокормит)

• Подобається Подобається x 3
  5. Romko

І послав в стократ страшнішого Сталіна і кривавий,безбожний комуністичний режим,який знищував церкви,священників,вірних.
    Тисячі замордованих греко-католицьких священників...,тисячі закатованих людей...

Мимоволі задумаєшся,чи то Бог,чи навпаки...
    "Ця різня за своїми розмірами й звірствами переходить всі жахіття, що їх знало людство.":

ЛЬВІВ: У 2001 році проголошений Церквою Блаженним-Святим отець Зиновій Ковалик був жахливо замучений червоними поганами-антихристами в далекому 1941. Його довго і страшно катували, а потім розіп'яли на стіні тюремного коридору. В розпорений живіт кати засунули мертву недоношену дитину.; "У багатьох трупів були "майстерно" відрізані голови."

ПЕКЛО: Західна Україна у Єдиному ... Просторі із Москвою в 1939-1941рр.

• Подобається Подобається x 2
  6. Liliya

Liliya Well-Known Member

цікаво, як про цю місію можна дізнатися? і про те виконала я її чи ні? листівка з Небесної канцелярії з текстом "Місію виконано тчк Збирайте речі тчк" надійде? :)

7. Forpost

Forpost Стоїк

Кум певне мав на увазі вічне життя ,і так завуальовано поставив запитання.А я би рубанув "С плеча". Чи людина повинна жити вічно?Традиційні на небі ,свідки на землі... реінкарнати взагалі безперервно від створення Світу... не много лі чєсті ....Га?

• Подобається Подобається x 2
  8. Bear

Bear Well-Known Member

А то інший тиран. Не розумію, ви його приклад привели на противагу моїм словам? Чи ви, дійсно, вважаєте Сталіна християнином?

9. Romko

То взагалі стосується всієї полеміки.
    Все пізнається в порівнянні.Я взагалі вважаю Гітлєра школяром-недоучкою,в порівнянні з лєніном і сталіном
    А,стосовно порівняння,то я щиро переконаний,що до приходу лєніна і сталіна доклався ворог роду людського.

• Подобається Подобається x 1
  10. false=true

false=true New Member

Будем жить столько, на сколько силы хватит

11. Bear

Bear Well-Known Member

Зрозумів, то ви підкинули новеньку охапку хворосту в багаття ))). Я привів з Гітлером лише приклад про пацифізм, не хотів в це русло напрвляти бесіду...
    От щодо того що Гітлер, Сталін - то одної яблуні яблучка .. то точно!

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

глибока думка....

13. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

:naci:
    Жартуєте, щоб Льоня-космос не залишив сліду в наших мізках!- це неможливо! Чудотворці в Києві були і раніше, але то було не часто, такі запамятовуються!!!
    Ні, просто були халявщиками. Звикли завжди спригувати з важких завдань.
    Окремі можуть, навіть знають коли і при яких обставинах помруть.
    не переживайте, я також не знаю.
    А оце вже ні!!!! Уявіть собі, в безмежних просторах всесвіту зі страшною швидкістю крутиться навколо зірки мізерна кулька. І на ній є живі організми!!! Невже все це позбавлено змісту?!:rolleyes:
    воно занадто примітивне для цього:sad:
    Зміст існування людства - в самому існуванні. Не думаю, що ми дізнаємось колись щось більш змістовне про своє призначення.
    Всі природні релігії приводять нас до кіл життя, як ви то називаєте. А вони існують вже тисячі років!...
    про нове це вам Еклезіаст може розповісти:)
    Так, я попрошу не ображати наших європейських друзів!!!:naci:

14. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

когось інші доводять, але, то на мою думку, рідкість, а більшість доводять самі себе

в кожного своя межа звичайно
    я згідна з твердженням, що не хотіти жити і хотіти вмерти - то різні речі
    мабуть тому самогубців все-таки небагато

15. Romko

Залежить від людини. Я не можу осуджувати таких людей.
    Звичайно,що це слабкість,але...повинен бути страшний відчай,або обставин,коли жити вже неможливо.

• Подобається Подобається x 4
  16. coolzak

coolzak Well-Known Member

з кожної ситуації без виходу є що найменше 2 виходи-самогубство не є вирішення проблем а лише втеча від них

17. Romko

Мій дід колись в 45-му році покінчив життя самогубством.Оточені НКВДистами вони з двома товаришами підірвали ящик гранат.щоб не здатися в полон.
    То слабкість?

• Подобається Подобається x 7
  18. coolzak

coolzak Well-Known Member

Ромко кожен для себе в такій ситуації приймає рішення сам що правильно.

19. JaroSlavko

JaroSlavko Member

На мою думку це неважливо
    Яка різниця скільки?
    Головне як !!

Додано через 1 хвилину
    Це не слабкість -це сила волі , сила духу

• Подобається Подобається x 4
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

не просто втеча. самогубство не вирішує проблеми, це так просто здається, шо то є вирішення.

а де твій аватар? :)