Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Хм.. Вы метафоры не понимаете в этой пословице?
    Как какое мне дело до них? Они же лицо церкви. таких много. Потмоу что они верят в человека- священника по сути. а не в Бога. Они осуждают.
    Я уже писала пример такого на Острове: пошла в церковь по просбе мамы (она не ходит) - поставить свечки за здравие (ее) и за упокой бабушки и дедушки. Когда я спросила у бабушки одной, какие куда - она на меня наорала - какая я грешница, как я смею не знать.

У католиков Германии вежливо ответили, что нет разделения

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

Хорошо. Католических священников.
    Насчет инквизиции Папа извинился, значит это грех церкви, что веками так поступала.

Вы же церковь Гундяева обобщили как церковь, а не священников конкретных

---------- Додано в 12:56 ---------- Попередній допис був написаний в 12:54 ----------

Я вижу Вы с ним лично знакомы? и Сатана не етсь зло?
    Какое противоречие в том, что особа имеет воспитанность и приятность с тем, что она является ЗЛОМ? или вы отрицаете, что она (оно) зло?

---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Вы не понимаете сути агностицизма. Сомнение - это и есть его суть.
    Верующие и атеисты не сомневаются. Они верят безусловно. Каждый в свое

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачите, кожен випадок є унікальним і не завжди такі прикрі випадки є показовими, але чого гріха таїти? Є таке у православних, заходиш до церкви, то повинен перше направо перехреститися, а потім наліво, а потім ... і т.д. і не дой Господи порушити цей танець і зробити неправильне па - бабки, які стоять там на сторожі (замість того, щоб подумати про себе) - зразу присічуть таке "відступництво". Це не є християнство, абсолютно. Це є невігластво. У католицькій церкві такого немає і не лише закордоном. Де б ви не пішли, в Києві, Львові - нема такого. Чому? Тому що невігласів значно менше.

3. OrangeSpring

Мих, у лютеран тоже такого нет. Но дело не в этом. у католиков другие глюки.
    И я не знаю, есть ли такое в других православиях. НА Кипре, например.

4. Зануда

Зануда така зануда

Тут вже дійшло до крайньої стадії маразму? Педофілія не може бути гріхом Церкви, бо проблема не в ній, а у конкретних людях, які нажаль так низько впали.
    Інквізиція - окрема тема, як і окрема тема її перебільшення і рроздмухування до нереальних розмірів, я б вам радила звернутися до відповідної теми.
    Ви не можете це виправити таким способом, як собі уявляєте. Тут і говорити немає про що. Таїнство хрещення не можна відмінити, навіть тоді, коли ви публічно на головній площі міста відрічетесь від Церкви і Бога. Така правда вашої ситуації. Шукайте інших способів жити у злагоді із собою.
    Питання не в тому, що там думають різні недохристияни, а в тому, як є насправді. А насправді є так, як я вже вище написала і це незалежить від чиєїсь приватної думки.
    І так - ТРЕБА- є таке поняття у житті кожної людини і навіть у вашому житті це поняття також присутнє, бо не все, що ви робите, ви робите тільки тому, що самі так вирішили, але й тому, що відчуваєте, що так треба. Себе хоч не обманюйте.

5. OrangeSpring

Вы звучите, как сталинист, который говорит, что число жертв голодомора и репрессий преувеличено.

Кстати. а сам факт сожжений заживо разве не важнее количества. А пытки и вырывание признаний...? не?
    Вы Папа Римский или Патриарх? Наместник Бога на Земле, чтобы делать выводы и давать указания?
    О, еще одно суждение... А догматизм -то какой... просто таки...Феноменальный. Гундяев отдыхает

Истина не зависит и от Вашего мнения. А Вы даже с дипломом теолога - такой же человек....

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Отут підпишусь. Маю багато знайомих серед православних, точно знаю, що рівень наук, котрі дає католицька церква набагато вищий ніж той, котрий отримують православні віруючі. Не знаю чому так, але є факт, що католики (навіть тут), з основами своєї віри набагато краще знайомі, ніж православні.
    Така просто правда. Зверніться хоч до Папи, він підтвердить.

7. Зануда

Зануда така зануда

А ви що вирішили, що я тут свою приватну думку викладаю? То може ви не тут цікавитеся тими питаннями - йдіть туди, де ви будете певні, щодо достовірності інформації. От тільки де є таке місце і такі люди, якщо ви нікому не довіряєте у питаннях віри і моралі?

Коротше, ви що хочете почути? Вам сказали, як є - ви в штики!

Ніколи не стверджувала протилежного.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б радив вам отут передивитися відповіді на ці запитання професора московської семінарії диякона РПЦ Кураєва. Чому саме його? Тому що він людина, напевно, як мінімум нейтральна по відношенню до католицької церкви.

За 300 років інквізиції в Європі страчено до 3000 осіб, більшість з них служителі католицької церкви.
    Я думаю, ви також в курсі, що судили не просто магів, відьом, ворожок, педофілів, а тільки тих, хто не хотів покаятися у цьому. Думаю, ви також знаєте, що всяких спеціалістів по магії до інквізиції судили громадою судом лінча, а з настанням інквізиції, обвинувачувальному був представлений адвокат і все робилося згідно до тодішніх законів, а від обвинувачувального вимагалось одне - покаяння і слово більше такого не робити.
    Я переконаний, що ви знаєте, що інквізиція була не лише церковна, а й світська і саме світська інквізиція вирішувала остаточно: що робити з людиною, а церковна представляла світській результати розслідування.
    Звичайно, при цьому були люди при церкві, яких ви називаєте: "скажи молитися, то вони лоб розібють". Я про те, що не все було гладко у всьому цьому, ось за це папа Іван Павло-2 просив вибачення. Це вибачення є свідчення правдивої церкви, бо як ви знаєте, в інквізиції приймали участь далеко не одні католики, а вибачень так і не було. Як от історія з Жанною Д'Арк.

9. OrangeSpring

Вы хотите сказать РЕЛИГИИ?

Догматизм - это, а не правда

---------- Додано в 13:30 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

Вы выкладываете значит мнения других людей, потмоу что как сказали Выше церковь - это тоже ЛЮДИ

10. Un.Known

Я сказала те, що хотіла сказати.
    ОК. Про що тоді говоримо? Так і живіть, з неясним відчуттям.

11. OrangeSpring

КУраев - страшный пещерный антисемит
    Нет, ну - просто таки зайки были. как нквд (мы дескать невиновных не сажали)

После пыток, не?
    А Вы в ведьм верите? Христианин???? Мракобесие какое-то
    С каких пор гадалки заслуживают на сожжение?

Не покаялся - на костер. Такого в Библии нет

А вообще это прилизанная версия....
    Скажите, что еще пыток не было.
    И не было такого? кидали женщину в воду с камнем: выплывет - ведьма. На костер. Не выплывет - невиновная.... а то, что человека убили (Напомню: НЕ УБИЙ!) = это досадное недоразумение. Перегибы. Лес рубят - щепки летят

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:36 ----------

Поиски всегда интереснее застывшего состояния

12. Bambook

Bambook Persona non grata

OrangeSpring, ви вже заяву церковникам написали?

13. Un.Known

Закрити тему?

Також попереджаю, що існує тема про інквізицію. Наступні повідомлення на цю тему будуть розцінюватись, як оффтоп.

14. Зануда

Зануда така зануда

Я подаю офіційне вчення Церкви до якої належу. І смію зауважити, дозволю собі таке нахабство, за віки існування Церкви, хто б не був при політичній чи церковній владі, які б негідники не доривались до престлоів, ніщо не змінилось у вченні Церкви, жодна незручна Заповідь не зникла, не стала більш поблажливою чи менш незручною.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

У лютеран є і похлєщє. Наприклад моя племінниця, що вийшла заміж за лютеранського шведа стикнулася з тим, що їх священник трансвистит. А це похлєщє педофілів, бо у католицька церква осудила педофілів, а лютеранська прийняла трасвеститів. Велика різниця, як на мене.

16. Bambook

Та до чого тут лютерани? Ще про свідків поговоріть.
    Проблема проста, як двері: людині не подобається, що вона хрещена, вона хоче це скасувати.
    Але жодного реального кроку вона не зробила для того.
    Про що взагалі мова?
    Спробує офіційно подати таке прохання до церкви - тоді за результатами можна щось обговорювати.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що це міняє?

Висновок:

Все що він говорить - неправда?:mocking:

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Да, і це величезна філософська тема.

19. Bambook

А взагалі щось у цій темі щось міняє? :)

20. OrangeSpring

Меняет. Потому, что когда человек говорит такие пещерности, перестаешь человеку доверять даже в самом малом. С него же спросится больше.

Честно говоря, мне Кураев глубоко несимпатичен. С тВ не вылазит

а де твій аватар? :)