Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Не приписуйте мені своїх вигадок. Я про дітей НІДЕ НЕ ПИСАЛА (лиш про немовлят, а це різні речі), і ніде не писала що "не можна". Я писала про "дійсне" і "недійсне" , або "згідно з апостольською практикою", і "згідно з вигадками і домислами". А керуюсь я не гіпотезами, а Словом Божим, яке вказує, що Хрищення - це обітниця Богові. Якщо немавля зможе дати свідому обітницю (прохання доброго сумління), то тоді таке хрищення буде дійсним, а поки не може, то хрищення немовлят - це лише домисли, яких немає у апостольському вченні, і які суперечать описаній апостольській практиці свідомого охрищення.

---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

У різних перекладах це перекладено по-різному, як"прохання", так і "обітниця". Головне, що і те інше - це усвідомлена дія того, хто охрищується. Інших випадків Новий Завіт не описує.
    Де таке написано? Хто таке придумав? Апостоли такого не вчили. Це звичайнісінькі домисли.

2. Mariya

Mariya Well-Known Member

1 Peter 3:21
    21 and this water symbolizes baptism that now saves you also—not the removal of dirt from the body but an appeal for a clear conscience toward God. It saves you by the resurrection of Jesus Christ

Діяно, ну і чому батьки дитини не можуть від її імені звернутись з таким проханням?

---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

Ну так апостоли не вчили, що немовлят хрестити не можна.

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Чому не можуть? Можуть. І звертаються. Лиш воно не дійсне. У тюрмах сьогодні сидять тисячі невиправимих убивць, гвалтівників і т.п., яких в дитинстві охристили у несвідомому віці. І що воно їм дало? Вони будуть спасенні? Біблія каже інакше: "Хто УВІРУЄ й ОХРИСТИТЬСЯ, буде спасенний, а хто не увірує - засуджений буде". Мар.16:16. Тому для розуміння цього питання мені важливіше слово Боже, ніж ваші "логічні" позабіблійні маніпуляції.

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

Якщо для вас основу вашої віри складає те, чого апостоли НЕ ВЧИЛИ, то це ваш вибір. А я на це питання вже двічі відповідала: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=2073260&postcount=457

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Власне!!!! Прохання, а не обітниця і Ви, Даяно добре сказали: ваше безсилля в незнанні Письма.

5. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я підозрюю, що в тюрмах сидять тисячі невиправимих убивць, гвалтівників і т.п. протестантів за вірою, яких охрестили у свідомому віці.

І вони будуть спасенні, якщо щиро розкаяться в своїх гріхах і не будуть грішити

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Прошу мені пояснити саме цю цитату (в мене біблія Огієнка)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хто вам сказав. що хрещений = спасенний?

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ваше безсилля, Миху, не лише у незнанні Письма, але й у незнанні його перекладів на кшталт цього:
    http://uk.wikisource.org/wiki/Біблія_(Огієнко)/1-е_Петра#.D0.93.D0.BB.D0.B0.D0.B2.D0.B0_3
    (ввести у адресу браузера)
    Але ви, Миху, не хвилюйтеся, вчитись ніколи не пізно. Головне, аби до вас дійшло, що і обітниця і прохання є дією свідомої людини.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

і кожний раз мимо....

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ви прочитайте практику хрищення у Новому Завіті і самі подумайте який зміст вкладався в прохання-обіцянку доброго сумління, бо потім казатимете, що я щось вигадую від себе:
    Мк.1:5 ; Дії 2:38 Дії 2:41; Дії 8:37

---------- Додано в 21:07 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ----------

Ну,.. це на вашу думку, побудовану на основі позабіблійних домислів.

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

Як? Покаються, потім знову грішитимуть. а потім знову покаються? А як це, на вашу думку, узгоджується з цим (євр. 10:26,27). Ще раз буде жертва Ісуса?

11. Un.Known

То я, швидше всього, і так скажу, бо про практики говорити там аж ніяк не можна. Кожного разу описується конкретний випадок, і звичайно, якщо хоче хреститись доросла людина, то мусить вірити, щоб охреститись "у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів".

А про немовлят щось буде?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

От я і думаю, як то юдеї здійснювали обрізання - праобраз хрещення на немовлятах... який зміст?

Як то Бог посмів без згоди дитини зарахувати до Свого народу?

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Про хрищення немовлят не буде. І про хрищення тваринок, з якими хтось хоче бути у раю, не буде. І про решта домислів і вигадок не буде. Мене домисли не цікавлять. Мене цікавить описана у Новому Завіті апостольська практика, яка передбачає хрищення, як свідому обітницю (прохання) доброго сумління.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Адля чого?

Знаєте як то гарно на прикладі дорослих доводити, що дітей неможна хрестити.

15. Un.Known

А, то нема проблем, як Вас цікавить.

Шкода тільки, що про обітницю як про прохання нам не розповіли.

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я на це питання вам вже колись відповідала і цитувала святе письмо. Ще раз? Це був знак союзу Бога з єврейським народом, який не передбачав увірування. Тому тоді не могло бути щось на зразок пояснення ап.Петра "Обрізання - це обітниця (прохання) доброго сумління". Воно здійснювалося лише з хлопчиками, але це ж не означало, що жінки були поза Богом. Якщо на це спиратися, то тоді прийдеться христити лише хлопчиків на 7-й день. Все це лише гіпотези. Тому новозавітній союз Бога відрізняється від старозавітнього, бо побудований на жертві Ісуса і можливістю охриститись через увірування і таким чином спастись. Мар.16:16

---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ----------

Я ж не буду уподоблюватися католикам, і розповідати про свої власні уявлення, гіпотези і припущення. Я навела вам цитати, де про це йдеться. Читайте Писання і не намагайтесь вивчати людські теорії. Головне зрозуміти, що обітниця (прохання) - це дія СВІДОМОЇ людини, а зміст, пояснення і обставини хрищення описані у Новому Завіті.

17. Un.Known

Ви саме це і робите.
    Ви навели уривки, котрі Вам пасують.

• Подобається Подобається x 1
  18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це звичайнісінькій наклеп, як результат безпорадності через відсутність біблійних аргументів. Вкажіть - де я пропагую якусь практику, яка не описана у Біблії?
    Я (на противагу позабіблійним припущенням) навела цитати, які БЕЗПОСЕРЕДНЬО СТОСУЮТЬСЯ СУТІ І ПРАКТИКИ АПОСТОЛЬСЬКОГО хрищення.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви самі хоть вірите у те, що пишите?

Ви пишите, що союз з Богом, приналежність до Божого народу не потребувала ніяких зобовязань зі сторони того, кого обрізали. Як таке може бути?

Поясніть, як це, уклавши союз з Богом, юдей не мав жодних зобовязань? А для кого Мойсей приніс 10 Заповідей? Для кого написана Тора? Смієтеся?

---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ----------

дітей?

чи дорослих?

а практика заборони хрестити немовлят заборонена Біблією, чи вами?

---------- Додано в 22:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

саме ви, як людина позаконфксійна і позацерковна говорите лише від свого власного уявлення.

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ----------

тому домислимо самі, нє?

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я, Миху, писала, що обряд ОБРІЗАННЯ. як ЗНАК союзу, не потребувало увірування? Ще раз: обряд ОБРІЗАННЯ не вимагав увірування. Спеціально для вас ще раз: ОБРЯД не вимагав увірування. А все решта, про що ви пишите, вимагалось. А тепер про обрізання. Воно було знаком лише для єврейського народу, як єдиного народу, що прийняв Творця, як знак різниці між іудеями і язичниками. Робилося воно лише для хлопчиків на 8-й день. Тому не може буквально ототожнюватись з охрищуванням у ВІРУ в Ісуса Христа, бо інакше не було б сенсу міняти обряд, або прийшлося би охрищувати лише хлопчиків на 8-й день. То був фізичний знак союзу, а хрищення - це духовний знак союзу. Підводячи до розуміння увірування в хрищенні, ап. Павло про це каже так: "І прийняв він ознаку обрізання, печать праведности через віру, що її в необрізанні мав, щоб йому бути отцем усіх віруючих, хоч були необрізані, щоб і їм залічено праведність, і отцем обрізаних, не тільки тих, хто з обрізання, але й тих, хто ходить по слідах віри, що її в необрізанні мав наш отець Авраам. Бо обітницю Авраамові чи його насінню, що бути йому спадкоємцем світу, дано не Законом, але праведністю віри. Бо коли спадкоємці ті, хто з Закону, то спорожніла віра й знівечилась обітниця". (Рим.4:11-18). Але найбільше різницю між обрізанням і хрищенням Павло пояснює у посланні до галатів., пояснюючи, що сам обряд не спасає, "Бо сили немає ані обрізання, ані необрізання, а створіння нове." Гал. 6:15. "Тож знайте, що ті, хто від віри, то сини Авраамові."(Гал. 3:7). Тому то Закон виховником був до Христа, щоб нам виправдатися вірою. А як віра прийшла, то вже ми не під виховником. Бо ви всі сини Божі через віру в Христа Ісуса!" . Бо ви всі, що в Христа охристилися, у Христа зодягнулися![/U] (Гал. 3:24-27) Ось я, Павло, кажу вам, що коли ви обрізуєтесь, то нема вам тоді жадної користи від Христа. Ви, що Законом виправдуєтесь, полишилися без Христа, відпали від благодаті! Бо ми в дусі з віри чекаємо надії праведности. Бо сили не має в Христі Ісусі ані обрізання, ані необрізання, але віра, що чинна любов'ю". (Гал. 5:1-6).
    Практики хрищення немовлят Новий Завіт не наводить і не може наводити, бо хрищення - це обітниця (прохання) доброго сумління, що не притаманне немовлятам.
    Це звичайний наклеп, як результат безпорадності довести біблійно католицькі домисли.
    Про хрищення немовлят? Ви вже мене з католиками сплутали. :mocking: Це ж вони домислили: і про хрищення немовлят, і про хресних батьків, і про хрищення як таїнство, і про багато інших позабіблійних фантазій.
    Це католики з православними наводять уривки, які не стосуються хрищення немовлят. Вони тих немовлят бачуть кругом: і у цитаті, де "охристився весь дім його", і у намаганні ототожнити це з цитатами про старозавітнє обрізання, і у цитаті, де Ісус казав "Не забороняйте дітям приходити до мене", і багатьох інших уривках, які не стосуються хрищення. Бо ті уривки їм пасують, хоч там і не йде мова про хрищення немовлят, і їх не цікавить, що обітниця (прохання) доброго сумління, як зміст хрищення - це свідомий процес. Для чого їм інші пояснення апостолів (Мар.16:16.), якщо можна вигадати для такої місії хресних батьків, нє? Людська фантазія безмежна!
    А я наводила біблійні цитати, які безпосередньо стосуються хрищення. :)

Далі коментувати ПОЗАБІБЛІЙНІ домисли про хрищення немовлят не бачу потреби. Надобраніч! :bye2:

Останнє редагування: 4 гру 2012
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)