Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що ви знаєте що я думаю. Хрещення і в Африці - хрещення, а хто там поряд що робить - то вже біда самих утопаючих.

---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 23:02 ----------

Отже дитина в прольоті, як я і казав. Повірити вона ще не може, віра через батьків - для вас порожнє місце, хрещення ви забороняєте. Запитання: чим ця дитина відрізняється при смерті від дитини африканського напівдикого племені, які про Христа навіть не чули? Нічим! Ці діти навіть не християни.

Педро, ви не послідовна людина. Коли Левко писав, що він безгрішна людина, яка вже спаслася, а я критикував, то Левкові ви ставили плюсики, а мені мінуси. Швидко ви поміняли думку:russian_ru:

---------- Додано в 23:21 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

Крім Левка і його співвіруючих, не забувайтесь!

2. Levko

Levko Well-Known Member

Я ніколи такого не писав!
    Спасений- так, а безгрішний- не писав такого, не вигадуйте, п.Миху.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Дії 16:13. Дня ж суботнього вийшли ми з міста над річку, де, за звичаєм, було місце молитви, і, посідавши, розмовляли з жінками, що посходились.
    14. Прислухалася й жінка одна, що звалася Лідія, купчиха кармазином з міста Тіятір, що Бога вона шанувала. Господь же їй серце відкрив, щоб уважати на те, що Павло говорив.
    15. А коли охристилась вона й її дім, то благала нас, кажучи: Якщо ви признали, що вірна я Господеві, то прийдіть до господи моєї й живіть. І змусила нас.

Павло охристив Лідію і її домашніх.Як щодо ваших домашніх?
    Мені цікаві Біблійні витоки такої практики і її значення для дітей.
    Коли спуститесь зі свого Олімпу, заходьте ще :drinks:

4. Levko

Levko Well-Known Member

Щось не бачу, щоб було написано про маленьких дітей. :dntknw:

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

А шо ви бачите?

6. Levko

Levko Well-Known Member

"А коли охристилась вона й її дім..."

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

І не тільки. Там ще написано, що серце Лідії було відкрите Господом. Їй вистачило однієї проповіді, щоб увірувати і охриститися. А також охристити свій дім. Ми не знаємо чи серед її домашніх були діти. Зрештою це не так важливо, бо в усіх нас різні домашні. Головне знання того що ми можемо це робити.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо не знаємо чи серед її домашніх були маленькі діти, то чому на основі цього місця робите висновок, що можна хрестити маленьких дітей?:)

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я не знаю чи були діти, але й ви не знаєте, що їх не було. В Біблії взагалі не говориться про те, що християнином можна стати лише у дорослому віці. Немає такого що дитині заборонено христитися. Якщо Бог не забороняє, то чому ми маємо забороняти? Маючи віру і знаючи про важливість хрищення, про пропоноване спасіння усіх людей (діти теж люди!!!!),яка може бути причина зволікання? Інша справа коли батьки невіруючі. Тоді дійсно варто почекати щоб дитина виросла і самостійно прийняла рішення.

10. Levko

Levko Well-Known Member

п.Олено, прошу не відходити від питання.
    Ви привели місце про купчиху Лідію і про те, що був охрещений її дім як аргумент, доказ чи приклад того, що в Біблії є випадки коли хрестили маленьких дітей.
    Потім кажете, що не знаєте чи там були малі діти.
    То що ви тоді хотіли сказати, приводячи це місце?
    Виходить, що це місце ні говорить, ні не говорить нам про те, чи можна хрестити немовлят.
    В мене питання до вас.
    Для чого тоді ви приводили місце про купчиху Лідію, якщо воно ніяким чином не стосується даного питання про хрещення немовлят?

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Термін "домашні" є узагальнюючим- це усі, хто живе в домі. Важливо не те хто є домашнім Лідії, а те що, увірувавши, вона прийняла Хрищення і охристила своїх домашніх. Отже, ви теж можете так вчинити зі своїми домашніми.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Ок.
    Я згоден, що "домашні"- це усі хто живе у домі.
    Але ж даний епізод нічого не говорить про те чи були серед домашніх маленькі дітки? Там могли бути "усі домашні" дорослими людьми, котрі, як і господиня дому Лідія, увірували в Господа Ісуса і охристилися разом з нею. Правда?

Отже, моє питання до вас залишається відкритим. Прошу сказати для чого ви привели цитату з хрищенням дому купчихи Лідії, якщо вона ніяким чином не стосується питання хрещення немовлят?

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Крім Лідії там були й інші жінки. Але написано, що "Господь же їй серце відкрив, щоб уважати на те, що Павло говорив". Про інших жінок і її домашніх так не сказано. Лідія, зважаючи на Павлову науку, прийняла Хрищення і охристила свій дім.

14. Levko

Levko Well-Known Member

п.Олено, зауважте, що не сказано- "Лідія охристила свій дім".
    Написано, що вона охристилася і її весь дім христився:

Дії 16:13 А коли охристилась вона й її дім, то благала нас, кажучи: Якщо ви признали, що вірна я Господеві, то прийдіть до господи моєї й живіть. І змусила нас.

Але питання для чого ви навели цю цитату, якщо в ній ніде не говориться про хрещення немовлят, все одно залишається відкритим.

15. talavoda

talavoda Well-Known Member

Пане Левку, але ж це не єдиний випадок, коли хрещення приймалось всією родиною... то або в жодному домі не було малих дітей (що малоймовірно),
    або хрещення приймали всі, незалежно від віку... в іншому випадку, про це було б окремо сказано.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левку, можливо стосується, а можливо не стосується, ви теж не можете знати напевно. А от про хрещення домів у Біблії сказано не тільки у приведеному місці Оленою. Там теж не говориться про наявність дітей. Але мене мучить інше питання: невже у всіх домах, про які говориться в Біблії з приводу хрещення ніде не було дітей? Виходить хрестили тільки бездітні сім'ї. Виходить, або то абсолютний збіг обставин, або ті, що хрестили спочатку дізнавалися, чи там є діти. Якщо є, то цей дім минали десятою дорогою, а якщо нема - хрестили весь дім.

---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ----------

Ой, Левку....

Я не збираюся виводити вас на чисту воду. Але мене потішило, що ви з тим змирилися.

---------- Додано в 20:54 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

П. Левку, а от за це можу й подякувати.
    Чи може людина спастися вірою іншої людини?
    Святе Письмо каже: може.
    Розважте цей відривок:

1Кор7:12 А іншим то кажу я, не Господь: Коли якийсь брат має невіруючу жінку, і вона погоджується з ним жити, нехай її не відпускає. 13 І коли якась жінка має невіруючого чоловіка, і цей погоджується з нею жити, нехай чоловіка не відпускає. 14 Невіруючий бо чоловік освячений жінкою, і невіруюча жінка освячена братом. Інакше ваші діти були б нечисті, а тепер вони святі. 15 Коли ж невіруючий хоче розлучитися, нехай розлучається; брат чи сестра не зв'язалися в такім випадку: Бог покликав нас жити в мирі. 16 Звідки ж знаєш, жінко, чи спасеш свого чоловіка? Або ти, чоловіче, звідки знаєш, чи спасеш жінку?

Ще раз переконуюсь, наскільки вчення церкви є правильним і мудрим і наскільки воно добре узгоджується з Святим Письмом.

Отже, висновок:

Хрещення діток вірою батьків повіністю відповідає принципам, викладених у Біблії і спасіння вірою батьків є можливе!!!! Так і спасіння жінки вірою чоловіка!

17. ovod

ovod Well-Known Member

по-моєму, ви в двох темах виступаєте з різних позицій і логіка в одній темі виявляється напідходящою в іншій.....получається логічні умовиводи не є об'єктивно незалежними, а суб'єктивно залежними....

шо ж тоді робити, якщо слова, судячи з дописів, розуміння не приносять, а логіка виявляється суб'єктивною?

18. Levko

Levko Well-Known Member

Так я і не приводжу цю цитату як доказ того, що хреститись потрібно в дорослому віці...

Пані Олена привела цитату де христилась купчиха Лідія і весь її дім, мовляв це підтверджує те, що можна христити немовлят.
    Потім сама ж написала, що в цій цитаті не написано і нам невідомо чи в домі Лідії були немовлята.
    В мене виникло логічне питання, відповідь на яке я ніяк не можу почути від неї- для чого приводити цитату якщо вона й так не доводить того що немовлят хриситити можна?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

я зовсім не зрозумів вашого писання. В чому моя різниця?

---------- Додано в 22:44 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

Мені не подобається ваше твердження:
    особливо підкреслене.

Чому?

Ви Олену звинувачуєте, а самі робите те саме.

Бо ця фраза з Біблії про дім може як включати, так не включати дітей, а ви отак руба:

"ніяким чином не стосується питання хрещення немовлят?"

Чому ніяким? А якщо стосується?

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

А ви почитайте талавода і мене, там не раз в Письмі про хрещені домів йдеться, невже в кожному домі не було дітей?

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Миху, а ще в домах жили пси, коти... Та й раби були, все ж таки про рабовласницький стрій йдеться. То так всі і оптом хрестилися? Чи може по вірі, як заповідав Христос: хто вірує і охреститься...
    Зрештою, Миху, ніхто вам не забороняє хрестити дітей чи внуків і ніхто вас за це не критикує (і я вам ніколи!!! не ставив мінусів). Лише говориться про ту практику в Україні, коли піп покропить водою, візьме гроші а товариство напється до свинячого крику.
    Якщо ви вірите, що таке дійство щось дасть - ваше право вірити.
    Інші вірять в інше, часто зовсім не звязане з Писанням. І це стосується всіх церков, всіх деномінацій.

а де твій аватар? :)