Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. Levko

Levko Well-Known Member

То точно, що сильні!
    Мене також ці слова дуже сильно підбадьорюють завжди!

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думав, що то мене не чують, а виявляється, що це я не чую.;)

Олю, це якраз той рідкісний момент, коли я радий за себе.
    Чому?

Тому що я зрозумів те, що у Біблії не сказано. Тобто, я зрозумів чому у Біблії не сказано чи можна хрестити дитину.
    Для мене це певний успіх і все це завдяки вам і Левкові.

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ----------

Дивіться скільки неправдивого є у вашому лише одному реченні:

Зцілення є, а спасіння нема. Зразу виникає запитання: а є зцілення без спасіння? А де ви таке вичитали?
    Невже Ісус зцілював, але при тому залишав людину в гріхах?

3. Зануда

Зануда така зануда

Не люди вірять, а деякі люди мають таке уявлення про Таїнство хрещення. Розумієте різницю? Насправді суть цього Таїнства не зводиться до магічних обрядів, не є оберегом від зла і не є механічною дією в стилі "но бо так тре". Між тим, що деякі далекі від Церкви люди собі думають, а тим, як є насправді - величезна різниця! І я б радила спершу з цим розібратися, а потім вже робити висновки.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Трохи заглибоко копнули, п.Миху, перекручуючи мої слова...
    Я мав на увазі, що немає в Новому Завіті випадків, чи прикладів того, де б люди спасалися завдяки чужій вірі, натомість море прикладів знаходимо про те, що люди отримували з цілення тіла завдяки вірі когось.
    Звичайно що є!!!
    Але не буду вам уже приводити приклади з Писання... Вибачте.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я люблю заглиблюватися.

Та море є.

Чиєю вірою, до прикладу, воскрес Лазар? Невже своєю?

А забули ви, як господар за свого слугу просив Ісуса?

Так що...

---------- Додано в 11:45 ---------- Попередній допис був написаний в 11:43 ----------

:mocking:

І правильно робите.

6. Levko

Levko Well-Known Member

п.Миху, немає у Новому Заповіті прикладів того, де б люди спасалися завдяки чужій вірі!
    Приклади які ви привели з Лазарем і з слугою сотника- це приклади воскресіння і зцілення тіл людей завдяки чужій вірі, але аж ніяк не приклади спасіння душі...
    Спасіння душі і зцілення тіла- це різні речі.

7. Oxid

Oxid Well-Known Member

Не можна виривати окремі рядки св. Євангелії і вільно їх тлумачити.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Згідний.
    Але в даному випадку я і не тлумачив Євангеліє, я лише назвав Старий заповіт таким, яким його називає Писання...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є! Багато людей спасеться завдяки Ісусові.

10. ovod

ovod Well-Known Member

ну так....не міг же він грішника зробити святим....

11. Levko

Levko Well-Known Member

Не знаю, в моїй Біблії немає таких прикладів.
    Може у вас якась інша Біблія...? ;)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я не розумію що саме ви хочете довести?

Ви пишите: В Новому Завіті нема такого, щоб хтось за когось спасся. А що? Є таке в Старому? Не розумію, в чому суть відкриття Америки?

13. Levko

Levko Well-Known Member

І в Старому такого немає також, до речі.
    Суть відкриття Америки в тому, що спастися можна тільки своєю власною вірою, тільки своїм власним рішенням перед Богом, а не чиєюсь вірою, чи чиїмось рішенням перед Богом.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зрозумів. Але то не Америка, повірте і тим більше не відкриття її.

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Хочете прикладів? Віра апостолів у Христа-Спасителя передається іншим через їх науку, а отже й спасає.
    Що тоді залишається робити дітям і неповносправним людям, адже наречена має бути готовою до приходу нареченого. Якщо зволікати, то можна і не встигнути підготуватись. Потім будемо себе виправдовувати тим, що мов я не знав, я невірно зрозумів?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Вибачте, але то ніякий не приклад... Такого нема в Писанні.
    Віра апостолів у Христа-Спасителя мене не спасає аж ніяк. Таке твердження суперечить Писанню.

Мене спасає моя особиста віра в те, що Ісус вмер замість в мене і воскрес для мого виправдання.

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Ой, Занудо, Ви або такі наївні, або навмисне не хочете бачите реальності. Якраз і у православній, і у вашій церквах у 90 % випадків люди хрестять своїх дітей "бо то так тре". З них ще 60% вірять в те, що то дитину від чогось обереже, а 30 % навіть про то і не задумуються. І лише 10 % вірять в те, що Ви, Мих, Охід і Олена доказуть. Я це говорю не голослівно. Живучи і бесідуючи з людьми ще в Україні, та і тут говорячи з вашими єдиновірцями підвела таку статистику. Та навіть виходячи з цього форуму. Скільки людей дискутує в релігійних гілках? З кільканадцяти тисяч зареєстрованих може з десяток-два. А решти чому не дискутують? Хоча я впевнена, що 90% з них ходять час від часу до церкви і позиціонують себе християнами. А не дискутують, бо вони не мають ніяких знань про предмети дискусії. Їх всіх давним-давно похрестили дітьми, вони механічно виконують час від часу певні обряди, бо "так тре" :) і на тому крапка. І ніхто їх нічого ні тоді не вчив, бо не можна було навчити немовля, а тепер тим більше заднім числом ні не вчить, ні не може навчити. ;)

---------- Додано в 17:34 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ----------

А зрештою, мені вже надоїло щось комусь доказувати і тратити час, якого і так обмаль. Як сказав вище Овод, хочете хрестити дітей - хрестіть. Мені від того ні не жарко, ні не холодно. Я, як мама, своїх дітей приносила в храм маленькими для благословіння. А хреститися вони будуть дорослими по своїй власній вірі, з доброї волі на покаяння і обітницю Богові служити доброю совістю. Все! Більше писати в цій темі не буду, бо нема сенсу. Так що вдогін не кидайтеся словами, що втікла від відповіді. Кому втлумачили роками інше, то тут хіба Бог може відкрити істину. Всім щастя-здоровля! :give_rose:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Угу, покажіть в якому місці суперечить в Писанні.

Левку, якщо би до сьогодні не було жодного християнина, лише Біблія і ви, то ви б стали першим християнином?

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:54 ----------

А у вас хрестять 90% у зрілому віці, бо "так тре"?

Аргумент, звичайно залізо-бетонний. А ви знаєте, Олю, особисто в тому нічого нема злого. Хрещу дитину, бо так тре. Що тут поганого?

Погано тоді, що коли 25% душ від усього населення не пускають до Господа - забороняють стати дітьми Божого народу - забороняють прийняти хрещення.

Хто вам дав на це право? То є велика відповідальність, вірніше сказати - безвідповідальність, не хрестити дітей.

19. Зануда

Зануда така зануда

Спершу хотіла вам щось відписати, але після слів:
    подумала, що мені також. Кожен залишиться при своєму. Тим більше, що я не ставила собі за мету когось переконати.
    П.С. Від того, що хтось не розуміється в законах фізики, чи не знається на хімічних реакціях суть їхньої (законів і реакцій)природи не міняється. Тому проблема із хрещенням немовлят не в самому Таїнстві, чи в немовлятах, а у необізнаності і відношенні людей.

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)