Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. ovod

ovod Well-Known Member

з мене промовляє любитель не механічності....неформальності і негалочності.....

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

просто, коли користуєшся, а не тоді, коли не користуєшся.....

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Бачите, овод саме в це і вірить
    Дитина втратить, а хрещення його поверне?

3. ovod

ovod Well-Known Member

не в це - там суть двостороннє сприйняття....

якщо механічно і з сторони священика(без дитини так би мовити) то не поверне.....
    важливо
    якщо получиться...а ні..то ні....

---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:45 ----------

4. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні.
    Якраз овод і не вірить в хрещення як магічне дійство якесь...
    Він наголошує на двосторонніх стосунках людини і Бога, на від міну від п.Миха...

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ага.

То коли дитина має охреститись "свідомо" при "двосторонніх стосунках"?

І як вона визначить, що "втратила безпосереднє відчуття царства небесного"?

6. Levko

Levko Well-Known Member

Коли увірує і прийме Ісуса Христа як свого Спасителя, тобто коли спасеться.
    Після того уже можна говорити про хрещення. Іншого шляху для того, щоб христитись не існує просто.

В мене наприклад дочка десь у 6 років свідомо зробила це рішення у своєму житті- прийняла Ісуса Христа. Зараз їй 7. І я бачу, що у неї є стосунки з Ісусом. Але про хрещення ще зарано трохи говорити наразі... Це має бути її свідоме рішення. Навіть ми, як батьки, не маємо права приймати це рішення за неї. Ми можемо тільки молитися за неї і "виховувати в остереженні і напоминанні Господньому":
    Еф.6:4
    А батьки, не дратуйте дітей своїх, а
    виховуйте їх в напоминанні й остереженні
    Божому!

7. ovod

ovod Well-Known Member

цього ніхто не знає....

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну так, ви, як батьки-християни, повинні дати дитині можливість не піти до Ісуса. Це ж нормальна християнська практика і обовязок батьків-християн. Дати можливість дитині піти від Бога - це святе.

---------- Додано в 22:20 ---------- Попередній допис був написаний в 22:17 ----------

маразм... вибачте Левку, але то повний абсурд.

Останнє редагування: 25 лис 2012
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Можливо з вашої точки зору так і є, але про це пише Писання... Я нічого не видумую, п.Миху...
    Плюс до того я пережив це все на собі: пережив народження згори, пережив хрещення водою, пережив хрещення Духом Святим, тому повністю віддаю собі звіт про все те що говорю тут.

Останнє редагування: 25 лис 2012
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Інколи людська мудрість призводить до страждань... або як казав один - горе від розуму.

Я тепер розумію чому Бог вибрав саме юдеїв, як вибраний народ. Сказав обрізати на 8 день і юдеї обрізали і не питали: як то воно, будучи немовлям, ввійде до вибраного Богом народу - Ізраїлю несвідомо. Ніхто не казав, що це насильство, що потурання вільного вибору, про те, що взаємодія між людиною та Богом має бути двосторонньою.

Все це, я вам скажу через те, що нема довіри до Бога. Мучить завжди питання: а де тут я? Як то ви народилися і ніхто вас не питав?

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

угу, так і написано: я вже спасся, тепер буду приймати хрещення.

11. Oxid

Oxid Well-Known Member

Як не в згоді чи незгоді, то дитину треба хрестити після народження якомога швидше.

Почалося...

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ні, продовжується... Почитайте історію католицької церкви. Я вже мовчу про Візантію і її клір. Це дуже корисно - отримати хоч деяку обєктивну інформацію а тоді дискутувати.

• Подобається Подобається x 1
  13. Levko

Levko Well-Known Member

Так і написано! Уявіть собі...

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, у Вас що, пластинка заїла? :ireful1: Ви не чуєте, що Вам інші говорять, чи чути не хочете? Ще би всіх хрещенних у ваших церквах несвідомих дітей вели до Бога так, як їх ведуть у євангельських ! Чи у вас основне похрестити? А далі воно що буде, то буде? Ви перепитайте всіх тюремщиків, всіх бандитів, збоченців, і всяку іншу непотріб в Україні, то я Вам гарантую, що 95% з них були хрещенні у дитячому віці! Допомогло їм то хрещення? Спасло їх? Я не знаю, як ще Левко має терпіння Вам щось доказувати? В мене таке враження, що навіть самому Богові Ви будете доказувати, що Ви праві! Хрещення немовлят - обряд придуманий людьми і нічого спільного не має зі спасінням людини. Я розумію, що Вам то втовкли, що це правильно і інакше бути не може. І ті, хто те хрещення немовлят придумав і так само неправильно вчить про це своїх прихожан, один день відповідять за цю єресь перед Богом, бо це відводить людину від того конкретного Божого Заповіту, що людина свідомо повинна покаятися і прийняти Христа, як свого особистого Спасителя. До речі, здається лютеранська церква хрестить дітей, але вчить, що дорослі люди повинні самі зробити свідомий вибір і охреститися повторно Йоановим хрещенням. От це я вже згідна, що то більше по Біблії. А якщо хрестити немовлят і думати, що вони вже від того спасені, то це в голові не вкладається, як ніби мудрі думаючі люди можуть так рискувати такою серйозною справою, як спасіння? :dntknw:

І що Ви хочете тим доказати? Спасло то євреїв? Чи може вони стали буквоїдами та до одного Божого Закону додали ще по 100 000 закончиків своїх і є зараз там, де вони є? ;) Навіть, як прийшов довгоочікуваний Месія, то вони Його ні не впізнали, ні не прийняли. ;)

---------- Додано в 09:52 ---------- Попередній допис був написаний в 09:34 ----------

Петре, їх ж так навчили, що глава їхньої церкви Папа є намісник Бога на землі і є непомильний, все що відбувалося впродовж століть в їхній церкві має оправдання і так мало бути і нІчого їм самим щось думати. За них думають інші, а вони повинні тільки вірити і навіть сумніву нічого не піддавати. А Ви хочете, щоби вони читали історію їхньої церкви. :) Мих тут інші християнські церкви клеймить сектами, а віруючих - сектантами! :) Та такої найбільшої секти, як католицька церква, то точно що нема на світі. Бо там думати самому не дозволено. Там за тебе вже давно все продумали, а ти тільки маєш то прийняти і виконувати, бо інакше ти - поза церквою. :)

п.с. Не було би то так смішно, якби не було так сумно... :sad: Я уявляю, як на то все дивиться Христос, як люди перекрутили Його основні Заповіді . :sad:

15. ovod

ovod Well-Known Member

чому інколи? завжди....

є таке.....

ну то хрестіть......

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ви ще згадайте про папу, про нехорошу поведінку Борджіа, інквізицію, хрестові походи і страшну долю Галілео Галілея:) То, що священникам раптом наприкінці 2-го століття раптом захотілося грошей і тому вони почали хрестити немовлят, не витримує ніякої критики...
    Ви би відразу судили людину - той спасенний,а той неспасенний...між іншим в тюрмах дуже багато повертаються до Христа,будуються тюремні храми...
    Католики не думають, Хрещення веде до автоматичного спасіння, воно є даром усиновлення..Хрещення то як отримання громадянства, паспорта в Божому народі, в Церкві Христовій. Так само, як недостатньо було народитись євреєм, коли батько і мати євреї, ще потрібно було дитині пройти через обрізання. А ще в євреїв було присвячення первістка Богу, на 40-й день після народження...отак без згоди і свідомої волі і присвячували...що це було - порожній безблагодатний людський обряд чи дійсне посвячення? Подібно і з Хрещенням...воно є даром, подарунком, воно спасає не тому, що що ми щось обіцяємо Богу, чи прохаємо про добре сумління Бога, а "спасає тепер і нас воскресенням Ісуса Христа, що, зійшовши на небо, пробуває по Божій правиці, а Йому підкорилися Анголи, влади та сили."1 посл св.Петра 3.21,22.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Це був Старий Заповіт, праобраз справжнього Нового. Коли прийшов Новий заповіт, то Старий став непотрібним, "спорохнявілим і близьким до зотління":
    Євр.8:13
    Коли ж каже Новий Заповіт, то
    тим назвав перший старим. А що
    порохнявіє й старіє, те близьке до зотління.
    Немає такого в Писанні!
    Хрещення не спасає! Про це уже писав і п.Педро і п.Оля...
    Спасає ВІРА в те, що Ісус вмер за її гріхи і воскрес для її оправдання!!!!

Останнє редагування: 26 лис 2012
  18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Скажіть,а ваша дитина стане вашою лише після своєї згоди бути вашою дитиною чи вона по факту свого народження є вашою?
    Чи ваша дитина є вашим спадкоємцем по факту свого народження чи вона стане вашим спадкоємцем лише після того як виросте і ознайомиться з Цивільним Кодексом України?
    Так і є. Поки дитина неповнолітня, її права відстоюють батьки або опікуни і від її імені підписують документи. вступають в завіт і опікуються спадком на користь цієї дитини.
    Батьки-християни повинні відкрити своїм дітям двері до Божого Царства не чекаючи коли ті виростуть. Спочатку це стається по вірі батьків, а пізніше по їх власній вірі.
    В Біблії описані випадки спасіння дітей по вірі батьків. Зокрема їзраїльські первістки залишились живими після того як їх батьки помазали кров’ю одвірки. Якби вони цього не зробили, то цих первістків чекала б та ж участь, що й єгипетських.
    Як бачите, по вірі батьків діти стають спасенними. Ця кров є прообразом.

Ви поставили собі перепону і не бачите іншого шляху. Це не означає, що для Бога це теж єдиний шлях.
    Давайте подивимось Біблійне значення Хрищення і разом подумаєм, а чи потрібно Воно нашим дітям вже сьогодні.
    Рим.6:
    3. Чи ви не знаєте, що ми всі, хто христився у Христа Ісуса, у смерть Його христилися?
    5. Бо коли ми з'єдналися подобою смерти Його, то з'єднаємось і подобою воскресення...

Останнє редагування: 26 лис 2012
  19. Levko

Levko Well-Known Member

п.Олена, все дуже просто, це ж фундаментальні істини Євангелія...
    Поясню.
    Ми не народжуємося дітьми Божими!
    Створіннями Божими - так, але не дітьми.
    Через гріх Адама людина була відділена від Бога. Ісус і для того й прийшов, щоб вернути нам те, що було втрачено, щоб ми змогли стати дітьми Божими. Про це пише ап.Іван:

1Iван.3:2
    Улюблені, ми тепер Божі діти
    Чи оце місце:
    Рим.8:16 Сам Цей Дух свідчить разом із
    духом нашим, що ми діти Божі.

Або ще.
    Ісус є Сином Божим.
    Якщо ми в Ньому, то ми також є синами і дочками Бога. Бог усиновляє тих, хто приймає Ісуса Христа:

Еф.1:5
    призначивши наперед, щоб нас
    усиновити для Себе Ісусом Христом
    , за
    вподобанням волі Своєї,
    Ми не живемо в Старому Завіті...
    В Новому немає спасіння по вірі батьків, там є тільки спасіння по власній вірі.
    Зцілення по чиїсь вірі є, а от спасіння по чиїсь вірі ви не знайдете в Писанні Нового Завіту.

20. ovod

ovod Well-Known Member

цікаві слова....глянув детальніше...

дуже сильні слова....

а де твій аватар? :)