Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Якщо конвертувати в іслам, то там відмовляєтесь від всього, в принципі, навіть ім'я, здається, міняють. Ви присягаєте в мечеті перед свідками, і все - ви мусульманин, без довідок про "розхрещення". А от яка процедура в юдеїв - точно не знаю.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А може вся проблема у вас саме з РПЦ імені Гундяєва? Але то не все християнство, якщо не сказати, що це НЕ християнство взагалі.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну може можна прийняти іслам, тоді христянське хрещення анулююється само-собою. А відтак перейдете в юдейство і зробите шоб вас прокляли. А взагалі можна простіше, попросити святого отця, щоб відлучив вас від церкви.

4. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Нет. Проблема в том, что я не верю в Бога:pardon:
    И в этой ветке убедилась в этом окончательно.
    Многие вещи - вообще не мое мировосприятие. Не мои ценности
    Я слушаю сердце, душу, но никак не книгу.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тобто? ви вже не агностик, а атеїст?

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ----------

Супер, то з тим собі й живіть, а книжок й до рук не беріть.

6. Зануда

Зануда така зануда

:) Це що - e-mail розсилка?
    Я про таке вперше чую? І як то виглядає? "На тобі папірчик - я вже з Господом домовився і ти нам тепер не фамілія?" (підпис ___ пробощ)?
    Ситуація така - людина, яка офіційно хоче виступити з Церкви звертається до священника, бажано в парафії, де відбувалося хрещення, там є своя процедура (не така проста і не настільки формальна, як могло би здаватися), наслідком якої навпроти запису у парафіяльній книзі ставлять помітку про апостазію. Це означає - екскомуніка: людина є виключеною зі спільноти і не може приймати Таїнств, бути хресним і свідком на шлюбі...Але, якщо людина покаялася та навернулася, то має шанс повернутися, Бог завжди чекає, ми всі маємо в нього невичерпний кредит довіри і все це можливо виключно тому, що Таїнство хрещення не втрачає своєї сили, то є раз і назавжди.

Це перехід в іншу релігію. А тій пані йдеться про апостазію. Але правда є така, що наслідків хрещення не можливо знищити і тому, навіть якщо людина формально вийшла з Церковної спільноти, то православною бути не перестане (це ж стосується і католиків). Про що я вище і писала.

---------- Додано в 00:17 ---------- Попередній допис був написаний в 00:12 ----------

МЕні насправді стало цікаво, які такі християнські цінності викликають у вас несприйняття?
    Я знаю людей, які не будучи віруючими і не належачи до конкретних конфесій, в основному через брак відповідного виховання в сім"ї, насправді живуть абсолютно християнськими цінностями, тому що живуть по совісті. То що із вашою совістю? Що їй заважає і не дає спокою? Які такі загальнолюдські моральні принципи ви не приймаєте?

7. Levko

Levko Well-Known Member

Не правда!
    Хрещення не є обрядом всуплення до церкви!
    Його зробили таким.
    Насправді ж хрещення це "обітниця Богові":

1Петр.3:21 Того образ, хрищення не
    тілесної нечистости позбуття, але обітниця
    Богові доброго сумління, спасає тепер і нас
    воскресенням Ісуса Христа,

п.OrangeSpring, якщо ви не давали таку обітницю Богові, то ви є вільні, не турбуйтеся, бо не можна відмінити те того чого немає :)...

8. OrangeSpring

Ну как же при крещении там же повторяют все отвергнуть сатану и так далее, и как бы обещание да. Это же стандартный обряд. Но это было незрелым умом - под влиянием ненависти к коммунизму.

По-моему в соседней ветке я уже об этом написала.
    Не кидайтесь словами общелюдские.
    Не все люди живут по книге. Зайдите в соседнюю ветку. Христиане плюс люди , вышедшие из различных европейских или европейско-византийских цивилизаций - это еще не весь мир.... Поверьте, на многие вещи цзен буддисты могут смотреть диаметрально противоположно. И не надо говорить, что христианские ценности безусловно это общечеловеческие. Папаллелей и тождеств много, но не все
    Ну елки палки, Вы вообще понимаете слово ВЕРИТЬ? Верить -это быть уверенным, не сомневаться, безусловно ВЕРИТЬ, как будто это реальность.

Для атеиста - отсутствие существования Бога - это реальность, не оспоримая. И это тоже на деле вера в аксиому. которую нельзя ни доказать, ни опровергнуть (только атеисты считают, что можно)

Агностик не может сказать, есть Бог или нет Бога, потому что он не Верит в аксиомы.
    Он допускает, что может ибыть и так и иначе. Но он НЕ ВЕРИТ.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Ви особисто "отвергали сатану", чи "обещали" щось при хрещенні?

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Тобто, відповіді немає, Занудко (як завше).
    А що, є якась частина людства, що відкидає любов, вірність, добро ітд?

11. Кохана

Кохана LuBimaya

не вірити і не вірувати це різні поняття.
    для чого створювати собі проблему з цього? Якщо Ви не віруєте в Бога, в Церкву, то що Вам особисто дасть те, що Вам якийсь священник, в призначення якого Ви просто не віруєте, скаже Вам, що Ви більше не охрещена (хоча це і не можливо)? Вас до Церкви ніхто не тягне, не змушує читати Святу Книгу, не наказують вставати і лягати з молитвою на устах. То чого Вам це так заважає? Забудьте, що Ви колись були охрещені та й все. А взагалі, не варто так "рубити з плеча". Час тече, роки йдуть, людина набирається мудрості. Може колись Вам це буде потрібно...

12. Forest

Forest Moderator

Думаю, вам потрібно просто вникнути в сутність релігії, там ви зрозумієте, що віра не має нічого спільного з попами, стінами, книжками і інтернетами. Спробуйте перед тим, як відмовитись.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це неможливо "спробувати". До цього треба прийти.

14. Зануда

Зануда така зануда

З того, що ви зазначили тільки інтернет не має до релігії прямого відношення.
    Треба собі усвідомити раз і назавжди - Церкву створив Христос і якщо людина у Нього вірить, то приймає і Церкву.

15. OrangeSpring

Не все Христиане так думают
    О опять Треба. Не много ли на себя берете?

Если следовать Вашей логике, то человек, если Верит в Бога должен принимать не только все хорошее, что есть в церкви, но и всю мерзость, которая в ней есть?

Или Вы так же , как православные бабушки будете говорить, что педофилия, жадность, чревоугодие (не гвооря уже об инквизиции в прошлом) - это наклеп?

---------- Додано в 12:00 ---------- Попередній допис був написаний в 11:53 ----------

Но Слово ВЕРА и в русском и украинском слове одно. ВIРА. И кстати, я же здесь не стебусь, что используется число львовсое файно (fine - заимствованное), вместо литературно украинского гарно.

Но если вы не специально стебетесь и реально не понимаете разницу между атеизмом и агностицизмом. То атеисты вiрять, что БОГА нет
    Устраивает? Агностики существование или не существование Бога на веру не принимают

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та не таке вже й неправда, у церкві неможливо бути, не прийнявши хрещення.

---------- Додано в 12:22 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

Що значить прийняти всю мєрзость? Нормальна віруюча людина розуміє: де є людина - там є гріх. Ми всі є грішні і всі можемо спокуситися на гріх - оце тре розуміти і навіть у церкві не виключено, навіть ті, що ходили з Ісусом грішили - відмовлялися від нього. Тобто, ви, як завжди, робите великі очі, думаючи, що відкриваєте Америку, а насправді - нічого нового і надзвичайного не говорите. Є церква, а є служителі - попи, як ви кажете, і вони теж люди, теж грішні і кожен по-своєму і кожному буде дано по заслугах його, як і кожному з простих прихожан. Тому ми віримо Богові, а не людям, авторитетам, зіркам і т.д. Церква - лікувальниця душі і як хто тим скористається - так і матиме.

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:22 ----------

Якщо людина стає атеїстом, вона навряд чи буде шукати зневажити хрещення, бо для неї Бога не існує і весь цей обряд нічого не означає.

Агностик теж не буде шукати зневажити хрещення, бо він не знає, є Бог, чи його нема. Таке вагання не може призвести до таких пошуків, бо людина є в стані вагання, а тому не прийме однозначне рішення.

Якщо людина шукає як зневажити хрещення, значить вона
    1) переконана, що хрещення щось значить і воно повязане з Богом
    2) іде дорогою сатани, або до сатанізму вже недалеко, все Боже - противне.

17. OrangeSpring

:)) Не смешите. Я специально провоцирую, чтобы вы отвечали подробно, а не отписывались одним предложением.

Вы правильно сказали, что церковь - это люди. Церковная вертикаль - это власть. Там где власть и люди - в этом сочетании еще больше греха.

Дело в том, что если бесприкословно внимать словам очень грешного священника, который может и словом грешить, так догматику можно легко его грехи спутать с праведностью

И церковники не должны быть более грешны, чем прихожане.

---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:35 ----------

Сам обряд толпой ничего не значит. Но слова я произнесла. и как минимум половина не была честностью.

Зы. А Сатана для меня может значить быть просто синонимом мерзости, абсолютного зла. И отвергая его, я не обманывала, что отвергаю.

Но вторую часть. не честно вступать, в какую-то церковь, которую, потом узнав как прожжена и она и многие ее прихожане - это не честно, и клясться Богу, в которого не веришь - это неискренне, обман. А я неискренность в людях не люблю больше всего, поэтому моя вот эта неискренность мешает жить в комфорте с собой.

Я не могу притворяться перед людьми, которых не уважаю - ой заечка солнышко ты мое - чтобы получить что-то взамен. поэтому и то, что я сделала по глупости, ошибку - как проявление собственной неискренности - пока я не исправлю это - это мне мешает жить

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от хотів би сказати проти - не можу.
    Ясно, що повинні, я переконаний, що середньостатистично воно так і є. (про церкву Кіріла Гундяєва не скажу)

Можна на деякий період часу, але священник не єдиний у церкві, є інші священники. є література і наше бажання дізнатися чогось нового. Церква не закінчується на одному окремо взятому священнику.

19. OrangeSpring

Не ну педофилия и инквизиция - это грехи католической церкви... не?

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

Я про дураков, которые лоб расшибают, когда им скажут молиться. таких ОЧЕНЬ много

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я мушу вас розчарувати.
    Сатана - культурна, приємна, добре вихована особа з хорошими манерами.
    Ви б були дуже здивовані, маючи таке поняття про нього. яке ви маєте, повірте!

---------- Додано в 12:48 ---------- Попередній допис був написаний в 12:46 ----------

Хай хто хоче собі чоло розбиває, воно не повинно нас задівати. Ми не знаємо серця тої людини. Може то розбивання є праведне, а може показове, що нам до того? Думаємо про свою душу...

---------- Додано в 12:50 ---------- Попередній допис був написаний в 12:48 ----------

Нє.

Церква, комуністична партія, профком не можуть бути грішними. Грішні є конкретні люди.

а де твій аватар? :)