Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

І не можуть ввійти в Царство Небесне.

Я думаю, що ця філософія прихильників "недопускати дітей до церковної спільноти" придумана для того, щоб мати причину перехрещувати людей, яких перетягнуто з традиційної церкви. А перехрещення в певній мірі спалює мости для повернення назад у церкву.

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Це, Миху, ви сказали чи якийсь піп? Бо в Євангелії такого нема. Але що вашим попам Євангеліє?:pardon:
    До речі, в Писанні кілька разів перераховуються люди які не можуть увійти в Царство Боже. А також що спасає людей. Кілька краплинок вони що піп покропить на немовля?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відчувається, курс "наукового атеїзму" в інституті не пройшов даремно.

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:44 ----------

Розумієте, піп, як ви кажете вказав мені на вірш:

Иоан.3:5 Відрік Ісус: «Істинно,
    істинно кажу тобі: Коли хтось не
    вродиться з води та Духа, не
    спроможен увійти у Царство Боже.

Що по темі, а загальні фрази, типу ритуалів я наслуханий. Називайте як хочете - євангеліє від Миха і т.д.

Нехрещена людина не може ввійти в Царство Небесне. Хоча саме хрещення не гарантує, що людина потрапить у Царство Небесне.
    А тепер, що до немовляти, дитини... Якщо воно помре у ранньому віці, то куди потрапить?
    Хрещення дітей бере свій початок з першого століття, звісно, якщо церква утворилася у 1994 році якимось там Сандеєм з Африки, то звідки там можуть знати про традиції церкви і що було напочатку? Тому вигадуть всяку отсєбятіну.

Останнє редагування: 20 лис 2012
  4. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

5. Levko

Levko Well-Known Member

А от розбійник, котрий висів на хресті поруч з Ісусом увійшов ніби нехрещеним в Царство Небесне...
    Я це не до того, щоб применшити роль хрещення, я до того, що саме хрещення не є воротами у вічне життя.
    Тільки віра у те що Ісус відкупив мене від гріха і оправдав Своєю кров"ю спасає мене від вічної смерті і переставляє до вічного життя.

Iван.5:24 Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і
    вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не
    приходить, але перейшов він від смерти в життя.

6. OrangeSpring

Ок, а можно верить в НЕГО без такого последствия, как царство небесное?

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

Интересно, а когда это разрушался город Иерусалим из-за гнева Господня, они куда попали
    Кстати вот противоречивое место. Понтий Пилат умыл руки, казнили Иисуса по-римски, он прошел через то, что должен был пройти - и за это обрушился его же гнев(!!! - ну для христиан это понятно) за то, что произошло по его воле ...

Помнится еврейка дала Ииусу воды, кто-то крест за него нес... и бах все виноваты. а потом вообще все евреи виноваты.

Трудности перевода...

7. Ворчун

Ворчун Чаю зашёл попить...

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

Вода - водночас - джерело життя і символ смерті, в Хрещенні ми помираємо для гріха і народжуємось для Христа, поховання того, хто хреститься, у смерті Христа і народження для нового життя через воскресіння з Ним. Чому немовля не може народитися для Христа?

9. Levko

Levko Well-Known Member

+100!!!
    Супер!!!
    Немовля не може народитися для Христа, тому, що все що ви написали вище (до речі, дуже добре написали!!) приймається виключно ВІРОЮ того хто приймає Христа.
    Вірою ми помираємо для гріха, а також вірою і воскресаємо з Христом. Тобто з"єднуємося з Христом у тому всьому процесі тільки через ВІРУ.
    Оскільки немовля природньо не може ще проявити віри, тому і не може народитися для Христа, як це робить доросла людина.
    Але для немовлятка того і не потрібно, воно і так є святе...:)
    Їм і так уже належить Царство Небесне:

Матв.19:14 Ісус же сказав: Пустіть діток, і
    не бороніть їм приходити до Мене, бо
    Царство Небесне належить таким.

Ось тому, коли хтось говорить про про те, що треба христити немовлят, то для мене це є ознакою того, що людина не розуміє (чи не до кінця розуміє), що таке народження для Христа і як воно відбувається...

Останнє редагування: 21 лис 2012
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але ж ви самі то немовля не пускаєте кажучи: воно ще не розуміє, хай почекає.

Левко, ви не пучкаєте дитину до Батька, бо вважаєте, що це може дитині зашкодити.

Супер, давайте звинуватимо Господа. Бо Він сказав, що нехрещені не потраплять в Царство Небесне, а Сам пускає.

---------- Додано в 18:40 ---------- Попередній допис був написаний в 18:38 ----------

Ух, як круто. З першго століття дітей охрещували, а тут Левко просвітив.

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:40 ----------

Я вже то писав. Хрещення не є гарантія спасіння. А ворота, чи не ворота - то вже що ми там собі уявляємо про ті ворота.

11. Оля

Оля Старожилка форуму

А чого Ви навели переклад грецької на російську? о_О Вам мало того, що українська Біблія прямо перекладена з староєврейської на українську? Чи будемо шукати, в яких де перекладах які слова (синоніми слів) вжиті і від того будувати свої припущення? о_О Наш Бог - не Бог припущень, чи якихось натяків, чи завуальованих заповідей. Бог прямо дає важливі заповіді і вони записані по декілька разів в різних книгах Нового Заповіту, щоби люди мали точну уяву, як поступати по Слову Божому.

Правильно. Коли хто не буде свідомо охрещеним водою і не прийме Христа, як свого особистого Спасителя не може ввійти в Царство Боже. А в храм і Христа принесли батьки у малому віці, щоби посвятити Господу і так само в багатьох церквах роблять зараз. У вашій церкві роблять це через хрещення немовлят? Ну і роблять. Я бачу це, як свій шлях посвяти дитини Господу. Але хреститися людина повинна свідомо у тому віці, де вона може приймати серйозне рішення. І не просто хреститися, а ще і жити згідно Слова Божого. Бо тоді саме хрещення теж нічого не дає, коли воно просто для традиції.
    А Ваше твердження, що

абсолютно невірне! Мої діти теж всі в немовлячому віці були принесені в церкву для посвячення їх Богові, але хрестився один в дорослому віці з власної волі. А троє ще не прийняли хрещення. Двоє ще замалі і не розуміють цього важливого кроку, а один ще не готовий. Не може визначитися, бо ще не живе святим життям.

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:49 ----------

Миху, перестаньте нападати на інші християнські конфесії і вічно репетувати про перетягування! І видавати своє бачення за єдино правильне. Ніхто нікого не перехрещує проти його бажання. І не перехрещує взагалі. Хрестяться люди в дорослому віці на покаяння і обітницю доброї совісті служити Богові. А якщо хрестили їх у дитячому віці, то і слава Богу! Значить батьки хотіли, щоби їхні діти були посвячені Богові. А переходити кожен може куди хотіти. Може навіть і у католицьку церкву з іншої перейти. Основне, щоби не називатися християнином, а насправді ним бути. І виконувати Божі Заповіді, а не обряди тої, чи іншої церкви.

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Миху, а може вкажете де Христос таке сказав? Бо бачу ви видумуєте не гірше від єговістів.
    А чи не краще, Миху, просто сказати: отака традиція церкви до якої я належу і я буду і далі цих ритуалів дотримуватись. І все, не будьте істиною в останній інстанції, бо бачите до чого то доводить? Адже ви робите величезний гріх приписуючи Ісусу слова яких він не говорив.

• Подобається Подобається x 1
  13. ovod

ovod Well-Known Member

воно вже там.....

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю, цитату з Біблії, яка підтверджувала це, ви теж так лаконічно приведете.

Скажіть, а дитина з племені "нумбо-юмбо", померши, теж в Царство Небесне піде?

А скажіть, чи може від нечистого, гріховного походити безгріховне і святе?

---------- Додано в 22:39 ---------- Попередній допис був написаний в 22:37 ----------

Та я вже приводив, та ви ж не читаєте. Кожен раз приводжу і кожен раз ви мене то саме питаєте.

---------- Додано в 22:43 ---------- Попередній допис був написаний в 22:39 ----------

Я вже це казав і не раз - така традиція моєї церкви, я навіть писав, що ця традиція бере свій початок з першого століття - від апостольських часів. Інща справа, що церква, яка створена у 1994 році таких традицій немає і не може мати, бо вона поняття немає що робилося в апостольські часи.

15. Levko

Levko Well-Known Member

До кінця ІІ ст. немає відомостей про хрещення дітей.
    Я на почаках свого християнства старався уникати суперечок на тему хрещення немовлят. Для себе розумів чітко і ясно, що це не Біблійно, але думав собі, що нічого, що люди вірять і хрестять немовлят, напевне їм Бог ще не відкрив, що цього не потрібно робити, нехай собі хрестять, що тут поганого і т.п....
    Але з часом говорячи людям про Христа я помітив наскільки духовно небезпечним є цей обряд з хрещенням дітей.
    По-перше, я зрозумів, що це обман перед Богом. Поясню чому? Коли хрестять дорослу людину, то священник запитує її чи відрікається вона від сатани і чи з"єднується з Христом, то той хто хреститься має відповісти, що відрікається і що з"єднується. У випадку ж коли хрестять немовля на ці питання священника відповідає не те немовля, а замість нього ці обітниці перед Богом дають інші люди- хресні батьки. Це неправильно ні з психологічної ні з моральної сторони давати обітниці за когось, особливо коли коли перед лицем Бога свідчиш про те, чого насправді не відбувається. Слово Боже вимагає особистого покаяння і навернення людини.
    По-друге. Хрещення людини в дитячому віці небезпечним є для самої людини, котра помилково думає, що через те що її хрестили в дитинстві вона є народженою від Духа Святого і належать до істинної Церкви. Тому і не шукають того спасіння що в Ісусі Христі, а просто гинуть, ідуть в пекло... Я дуже часто стикаюся з таким явищем серед людей...

16. Зануда

Зануда така зануда

Посипаю голову попелом і ридаю. Ну чому???? Звідки у вас те переконання, чи уявлення, чи що воно там у вас таке?
    Ви серйозно вбачаєте проблему гріхопадіння людства у хрещенні немовлят? Інших причин прямої дороги до пекла не знайшли?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я помітив, що для вас небезпечним є читання і Старого Завіту і хрещення дітей.

---------- Додано в 01:51 ---------- Попередній допис був написаний в 00:00 ----------

16. Охристив же був я й дім Степанів; більш не знаю, чи христив кого іншого я.
    (1 до Коринтян 1:16)

Що таке охрестив дім Степанів?

А дім - це вся сімя. Дім - це всі члени сімї разом з дітьми.

18. OrangeSpring

Вы между собой не можете ладу найти:facepalm:

---------- Додано в 08:42 ---------- Попередній допис був написаний в 08:37 ----------

помогите мне
    [CENZ]уговорите админов мой профиль с сообщениями удалить. пожалуйста[/CENZ]

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

Можемо..нас об'єднує найголовніше...

Хрещення - не просто обряд, все серйозно і насправді....зводити таїнство Хрещення до обряду чи до присяги м'яко кажучи некоректно, то є грубим спрощенням, що викривлює сутність таїнства. Церква - це життя в Ісусі Христі, член Церкви - це член тіла Христового, чому немовля чи дитина, чи неповносправні, чи хворі не можуть бути членами тіла Христового? Церква - тільки для здорових і повністю свідомих? http://fandl.org.ua/
    Найменше щороку у наших храмах відбувається віднова обітів Хрещення, під час місій в часі Великого Посту чи в храмовий празник. Кого запрошують на Хрещення до родичів, теж, разом із тими, кого хрестять, зрікаються сатани і з"єднуються з Христом. Так що все нормально...:)

Хрещення дітей іде з апостольських часів. В Євангелії сказано "хрестіть всі народи"... В Ассірійській Церкві Сходу - не православній і не католицькій(якщо вже не довіряти католикам і православним), що зберігає своє передання від апостола Фоми, хрестять дітей:)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ов, Агностика вже і це довбе.

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:53 ----------

Здається, я починаю дещо розуміти.

А справа ось в чому.

В апостольські часи дітей хрестили і питань не виникало. Чому не виникало? Бо апостоли і учні розуміли, що праобразом хрещення є обрізання, яке робилося на 8 день життя, а апостоли і учні хто були? Вони були ЮДЕЯМИ, а тому для них питання хрещення немовлят, як і обрізання не викликало "сиромудрих" умозаключень.

У православних та католиків це збереглося від тих часів. А звідки могло це взятися у тих церков, які вчора утворилися?

а де твій аватар? :)