Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

можете. но тогда получается, если она вырастает и делает свой выбор, по правилам Вашей церкви, она не имеет право обратить обратно ритуал
    как не лишает? - выбрать отношения с богом не мешает, а другой вариант, если ребенок хочет выбрать другое? тут все почти говорят, что отменить нельзя

---------- Додано в 09:04 ---------- Попередній допис був написаний в 09:00 ----------

Ну почему же - еще как представляю.
    Но так же учитываю, что переводы делали Люди - со всеми своими разными пониманиями, со своими разными умами и характерами. Много человек - это либо компромис, либо кто-то с более сильной волей принял решение. Мы тут на форуме на одном языке вот порой говорим об одних и тех же вещах, но не понимаем друг друга, по разному трактуем одни и те же слова.

Кроме того, многие источники ведь утеряны.
    Плюс догмы отбирал Никейский собор - голосование людей.
    Так что не все так просто и понятно

2. Levko

Levko Well-Known Member

Ніде не написано в Писанні, що не можна хрестити немовлят, проте чітко написано, коли МОЖНА приймати хрещення.

Коли Пилип проповідував ефіопському євнуху, то той запитав його, коли можна йому христитись?
    На що Пилип відповів дуже чітко і зрозуміло, що тільки тоді можна христитись коли ВІРУЄШ із повного серця!!!

Дiї.8:36
    І, як шляхом вони їхали, прибули до якоїсь
    води. І озвався скопець: Ось вода. Що мені
    заважає христитись?

Дiї.8:37
    А Пилип відказав: Якщо віруєш із повного
    серця свого, то можна.
    А той відповів і
    сказав: Я вірую, що Ісус Христос то Син
    Божий!

Відповідно, НЕ МОЖНА христитись, коли не віруєш.
    Все дуже чітко і зрозуміло.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яскравий приклад як на нерозумінні питання можна перекрутити Писання під свій манер.

В даному випадку скопець не був дитиною, а дорослим, свідомим чоловіком. Ясне діло, що якщо людина доросла і свідома, то для того, щоб охреститись потрібно мати віру. А як інакше? Хіба міг скопець, не маючи віри, мати бажання охреститись? Ясно, що це нонсенс.

Отже, з цієї цитати можна зробити лише один висновок:

якщо людина доросла і свідома, то для хрещення їй потрібна віра.

Даний приклад цитати жодним чином не відноситься до дітей, тому там і нема дітей, як дійових осіб.

Я б хотів ще зауважити одну річ. У Біблії говориться, що апостоли та учні мали проповіді серед численного народу, а потім охрещувались багато. На проповіді ходили з сімями, в тому числі з дрібними дітьми і ясне діло, що питання, чи можна хрестити дитину мало б виникнути обовязково, але в Біблії про це нігде не написано. Чому? Тому що це питання не виникало. А раз не виникало, то логіка підказує: хрестили всіх і дітей в тому числі. Якщо би була яка заборона - був би конфлікт, який би обовязково був висвітлений у Біблії. А нема конфлікту - не було проблем з дітьми.

Отже не вірте сектантам та іншим, які забороняють дітям прийти до Ісуса!!!

Смерть неохрещеної дитини значно гірше сектанських забобон!

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Але ніде нема написано, що це обов"язково треба робити. Чи не так?

А хто Вам каже, що не можете? Навіть мусите, бо Бог Вас спитає за тих дітей, яких Вам, як віруючій людині дарував. Ви вже не можете примусити дитину, яка виросте, бути християнином, але поки вона ще Вам по закону підчиняється, то Ви маєте право наставляти її на ту дорогу, по якій ідете самі і рахуєте, що вона правильна. Але про хрещення немовлят, чи дітей ніде не зустрічається в Святому Письмі. То вже люди додали самі. А от про хрещення у свідомому віці, де людина сама свідомо робить цей вибір, Біблія говорить конкретно.
    Так що я розумію обурення Мінні, що її хрестили помимо її волі. І це доказує недоречність хрещення немовлят. Вона повинна була це зробити/ незробити свідомо сама.
    Але, Мінні, раз Ви не вірите в Бога, то чого Вас ( як вже тут багато писали) так зачіпає те хрещення? Вам що, якесь тавро десь поставили? Ну хрестили, то хрестили. Ви того не признаєте, то яка Вам різниця, чи Ви хрещенні, чи ні? Багатьом людям то байдуже, хто їх де коли хрестив, чи ні. Хоча, якщо Ви пишете, що хочете бути в мирі сама зі собою, то Ви, або не знаєте, або лукавите, що ніякий Вам Бог Вам не потрібен. То може Вашій свідомості не треба. Але безсмертна душа таки прагне до Творця. Може би до неї прислухатися? ;)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А якщо вона у 25 років охреститься, а в 35 захоче відмінити хрещення, то що це доказує?

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Та ні, Олю. Вона сама захотіла, як в знак протесту, наскільки я розумію. То довга й складна дебата, а Ви повторюєте те, що вже було написано не раз. )

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

І що скаже, якщо припустимо, дитина помре до придуманої свідомості і буде неохрещена? Хто винен?

8. Bambook

Bambook Persona non grata

Ви не памятаєте, про що ви так довго спереалися з Помаранчевою? :scratch_one-s_head:

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Мінус Вам за сектантів. І за перекручення, що хтось забороняє дітям приходити до Христа. До Христа "сектанти" більше ведуть дітей, ніж ви, несектанти. І написано, щоби не забороняти приходити дітям до Христа, а не забороняти на початку життя дитини принести до церкви, похрестити, а далі буде видно. В "Сектантських" церквах на кожному служінні половину дітей до Вашого відома, чого не скажеш про несектантські церкви.

А то в якій книзі Біблії записано, Миху? ;) Коли помирає маленька дитина вона автоматично йде до Бога, бо в ній ще нема ніякого гріху. І про забобони не треба. Хто загружений забобонами Вам, думаю, тикати пальцями не треба? ;)

10. Un.Known

Я пам'ятаю, про що ми сперечались, я прошу Вас назвати ті поняття. )

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Якщо вона це зробила в тому віці, то ясно, що це доказує, що вона була несерйозна тоді, а тепер ще гірше. :)

---------- Додано в 10:52 ---------- Попередній допис був написаний в 10:50 ----------

А що їй хрещення дасть ? Що, хрещення когось спасає? о_О І чому хтось має бути винен?

12. OrangeSpring

Раньше некрещенных детей (умерших до крещения) могли хоронить за пределами кладбища. не отпевать. бывало такое

---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

Можно меня называть по нику
    Меня крестили в 17 лет. Я не вполне осознавала на какой шаг иду. типа был протест против коммунизма. собеседований не проводили, окрестили в подвале собора с толпой народа. потом осознала свою ошибку

---------- Додано в 12:15 ---------- Попередній допис був написаний в 12:13 ----------

Ну как же не понимаете. я жде там какие-то слова клятвы произносила.
    То есть пусть не специально, но обманула....
    и быть крещенной, не будучи верующей - ВНУТРЕННИЙ дискомфорт от лжи
    Меня внутренние вопросы волнуют, не внешние

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та в Біблії й написано: для того щоб потрапити у Царство Небесне, потрібно дві речі: хрещення і віра.
    У дитини не може бути в ранньому віці віра, ну а хрещення - сам Бог велів.

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

А що хрещення дає взагалі? Хрещення відкриває двері до Бога.

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ----------

А я що казав? Тобто, коли хрестився: рано, чи пізно, а результат є такий, який є.

---------- Додано в 12:37 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

Є дві речі, які спасають: хрещення і віра, при чому разом.

Якщо немовля має хрещення, а немає обєктивно віри, бо ще несвідома, то це є одна справа.

А є інший випадок: ні віри, ні хрещення. Тобто дитина нічим не відрізняється від атеїста і це, напевно, інша справа.

---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:37 ----------

ви ж самі написали: батьки-християни відповідають за дітей.

14. Un.Known

А під час хрещення Ви вірили?

15. OrangeSpring

Не так как верующие. думала верю, не знала во что

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

Да. это к Оле

16. Inga

Inga Дуже важлива персона

[OFFTOP]мне кажется, что сейчас веры больше, чем тогда.
    Ведь тогда доминантой был протест против коммунистического режима и если не атеизм в чистом виде, то склонность к нему (отношения с возможным Богом были не на первом месте), а сейчас - агностицизм, т.е. уже не нет, но ещё не да, а потому четкое желание, для начала, быть хотя бы честной перед собой... [/OFFTOP]

17. OrangeSpring

НЕт, атеизм у меня был в детстве
    а то был момент, что я фактически поверила в высший разум. Но мало поверить в Высший разум, чтобы именно в христиане податься, креститься, причем не понимая что это и для чего это, тем более массовая мода пошла, картинки про разрушения храмов и так далее. Рекламка что ли на неокрепший разум неопытный сработала. Ведь тогда реклама занимала не такое всеобъемлющее место в жизни людей, как сейчас.... Не так ли?

Сейчас веры меньше, конечно же

---------- Додано в 13:30 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ----------

Желание честной перед собой у меня ахиллесова пята.... в том смысле, ужасно дискомфотно себя чувствую при намеке на нечестность перед собой..

18. Un.Known

А мені здається, ні, я переконана, що зараз молодь має серйозніше підгрунтя для віри, більш знайома з основами християнства.

Моя мама, котра належить саме до тої "комуністичної" генерації, Біблію в руки тільки років з 10 тому взяла. Я тільки у 16-17 свідомо цікавитись, а мої діти ходять на катехизацію вже в обов'язковому порядку.
    Мусите цей факт прийняти.

19. OrangeSpring

Это Вы о ком? Если обо мне, то нет. сейчас не ближе.
    Все больше понимаю, что это во многом не мое. особенно по части спасения, обрядов и догматизма

20. Un.Known

Ні, не про Вас, перепрошую, випустила слово.

а де твій аватар? :)