Скасування Таїнства хрещення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем OrangeSpring, 25 жов 2012.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

[offtop]
    Вы знаете где оригиналы всего, что вошло в Новый Завет?
    Я ведь не только про язык.
    А вообще - несколькими языками владею.

Но комментс

Поскольку таки я знаю, как почти все люди переводят все "по мотивам" - вот и получается испорченный телефон[/offtop]

2. Inga

Inga Дуже важлива персона

И вот на этом, господа, прекращаем троллинг и переходим к теме, заявленной ТС. Ок? :)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви пишите окремі випадки, ніхто не проти перше віра, потім хрещення. Для мене то абсолютно немає значення. От якби ви почитали уважно Святе Письмо, то знали б через скільки днів дитина після нородження
    повинна була бути обрізана.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Як не проти?
    Ви ж захищаєте хрещення без віри...
    Використання Старого Заповіту має бути обережним і обдумливим.
    В Старому Заповіті дозволялися якісь речі, котрі в Новому Заповіті уже недопустимі. Якщо ми будемо їх сліпо копіювати- ми будемо грішити.
    Приведу приклад.
    Часто християни моляться Псалмами, моляться так як Давид молився. І це добре, я сам часто так моляться.
    Але якщо сліпо, не роздумуючи молитися так як молився Давид, то можна грішити.
    Наприклад, Давид молився:

Бачите скільки гніву в цьому уривку.
    Але згідно Старого Заповіту, Давид не грішив, молячися так, бо Закон говорив- око за око, зуб за зуб. Закон говорив також- не вбивай, Давид не вбивав, тільки гнівався.
    Якщо би ми зараз стали так молитися як молився Давид("муж по серцю Бога"), то ми би грішили.
    Чому? Бо написано у Новому Заповіті, що грішить не тільки той хто вбиває, а й той хто в серці гнівається на брата свого. Бог і того хто вбиває і того хто тільки гнівається однаково називає вбивцями.

Бачите, Новий завіт- це уже інший, вищий рівень, ніж Старий.
    Це уже завіт вільної людини, котрій Бог дає вибір бути з Ним, чи не бути.
    В Старому заповіті Бог поводився зі своїм народом як з малими дітьми, шляхом встановлення рамок і заборон. У Новому Бог уже хоче мати інший рівень стосунків, котрі основані на свободі і вільному виборі.
    Тому у Новому завіті хрещення без вибору людини- це те ж саме обрізання, тільки назване по-іншому.

5. Bambook

Bambook Persona non grata

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Тут визначались якісь поняття?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я захищаю наступне: немає значення що є перше.

А ви захищаєте варіант, коли дитина, померши не потрапить у Царство Небесне.

8. Levko

Levko Well-Known Member

А те, що я нижче написав ви читали?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та згідно вашого розуміння, Новий Завіт нижче. Бо у Старому Завіті обрізання було у несвідомому віці, а у новому, ви поставили умову - чекати до свідомості, ну свідомість - річ розтяжима. Може 12 років, а може 18 років, а для декого і цього недостатньо. Отак і ходить людина нехрещена, бо неположено. Віра є, а свідомості ще нема. І дарма, що Ісус казав: не бороніть дітям приходити до Мене. Люди придумали собі першкоду.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні, навпаки, написав і ще й пояснив чому Новий завіт є досконалішим Завітом, ніж Старий.
    Я не винен, що ви цього наразі не бачите...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

читав.

Ви привели конкретний приклад, який ніяким кінцем не торкається даного питання. Якщо ворона чорна, то звідси не слідує, що всі птахи чорні.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Я привів наглядний приклад того, що не можна сліпо копіювати Старий завіт і робити все так само як там робили. Якщо Давид у своїх молитвах проклинав ворогів і це в Старому Завіті не рахувалося гріхом, то ми люди Нового завіту уже проклинаючи своїх ворогів грішимо проти Бога.
    Так само і з хрещенням. Якщо в Старому завіті обрізали немовлят на восьмий день і це було згідно Волі Божої для Його народу, то у Новому завіті "робити людей спасенними" без їхньої на те згоди уже аж ніяк не є Волею Божою.
    До речі, ви, та й я разом з вами, в гілці про вибір багато доводили, що Бог завжди дає вибір людині. А чому стосовно того чи бути людині з Богом, ви чомусь ігноруєте її вибір. Виходить, що не дає Бог вибору в цьму питанні. Де логіка?

13. Зануда

Зануда така зануда

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, то таки закон був змінений, а я думав, що Ісус прийшов доповнити, а не змінити закон.

Зрозумів. У Старому Завіті Бог діяв проти згоди людини. Видно Бог не дав тоді вибору для людини.

Стіко нового взнаю від вас... жуть.

А ви не відчуваєте, що у вас логіки нема:

Як Бог змінив підхід до людини!!! То не було потрібно згоди людини, то тепер потрібна згода людини.

Як хочем так тлумачим...

15. Levko

Levko Well-Known Member

Я не ніде сказав, що Ісус прийшов змінити Закон.
    Ісус дійсно прийшов виконати Закон і доповнити, як ви кажете. Новий завіт- це уже набагато вищий рівень стосунків з Богом.
    Прожити, щоб не вбити не важко. Правда?
    А от жити так щоб не гніватися на брата свого, то уже зовсім інша справа, тут уже розумієш, що без Божої допомоги ніяк не можливо виконати цю заповідь.

Так само і прожити не вчинивши перелюбу також ніби не важко. Правда?
    А от прожити так, щоб не дивитися на жінок з пожаданням, уже не те що важче,а взагалі, розумієш що не можливо своїми силами це виконати, коли не будеш перебувати в Бозі.

Бог діяв так як ми діємо зі своїми малими дітьми, навчання шляхом заборон і встановлення меж.
    У Новому завіті Бог уже дає вибір людині, а отже волю... Він хоче мати глибокі стосунки з людиною, хоче, щоб вона сама свідомо Його вибрала, а не щоб за неї хтось зробив цей вибір.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Приклад некласичний, скоріше вийняток.

---------- Додано в 00:59 ---------- Попередній допис був написаний в 00:52 ----------

для спасіння потрібно дві речі, ви самі ж писали: хрещення та віра

якщо віри не буде, хрещення немає значення. Тобто саме хрещення ще не вибір.

17. Bambook

Bambook Persona non grata

Та тільки це тут і відбувається - одні поняття не могли визначити між собою ви і Помаранчева, інші - Левко і Мих...
    От навіть визначення того, що вважається перекладом Біблії, Зануда пояснює...
    Як на мене, до початку коректної дискусії, точніше - до самої можливості початку коректної дискусії - у цій темі ще ой як далеко...

18. talavoda

talavoda Well-Known Member

Хрещення немовляти не забирає свободи вибору і не заважає людині мати глибокі стосунки з Богом, а скоріше навпаки....

• Подобається Подобається x 1
  19. Зануда

Зануда така зануда

Дитина, так, як і дорослий, має право на спілкування з Богом і участь у Його Церкві. Ніде не є заборонено хрестити немовлят. Де написано, що дітей не можна хрестити? Чому я не можу власну дитину виховувати у своїй вірі і прививати їй ті ж цінності, які я сповідую?

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Прошу сказати, які.

а де твій аватар? :)