Система наш ворог (с)

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kontra, 16 сер 2010.

1. ovod

ovod Well-Known Member

або в кожного своя система якою він керується і якщо вона не співпадає з тією що створена чи нав'язана іншим, то виникає супротив, бажання поміняти її на правильну, тобто свою...
    порівняння - майже кожен в Україні розбирається чи має свої системи(своє бачення, свої закони) в політиці, спорті(футбол), релігії... і якщо міг би, то нав'язав чи поробував би це зробити.
    по-моєму, всі в одній системі і не живуть, а кожен в міру своїх сил і положення влади змінює те чи інше в глобальній системі підкоректовуючи під свою.
    Що краще, що гірше визначається системою, в якій живеш...

• Подобається Подобається x 2
  2. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Пардон, але аюо в нас різне розуміння терміну "система". або ви зараз говорите не про систему, а про її бачення кимось одним.
    Бачення і положення в ній в кожного звісно своє, але на то вона і система зі своїми керівниками, виконавцями, способами примусу і простими працівниками.

О тут я згоден шо в нас шо не громадянин то політичний експерт, неперевершений футбольний тренер. :))) Тим то і халепа така стається шо ніхто не хоче довірити справу тим хто справді в ній розуміється, а пробує переробити все на свій лад.

3. ovod

ovod Well-Known Member

а по-моєму таке саме, просто в нас демократія і бачення пари сотень має стати баченням пари мільйонів, яке і створює систему влади, примусу, покарань і заохочень.
    тільки вони також всім не вгодять - парадокс.

• Подобається Подобається x 1
  4. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Маєте якесь рішення тої проблеми?
    Бо я крім як "заставити недовольних сидіти тихенько-тихенько" не бачу ніякого :)

5. ovod

ovod Well-Known Member

є, скажем так не рішення, а пояснення чому вгодити всім не можна,
    а от вихід залежить не від пари сотень, а від всіх.

Відповідь була дана в Біблії, якщо є бажання можу продовжити, але не знаю чи варто.
    п.с. неможна заставити когось змінитися - кожен це повинен зробити сам.

6. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

То не по моїй часті. Сорі.

Згоден. Але нашо заставляти когось мінятися. Просто не варто зважати на абсолютно всіх підряд. Є досить велика к-ть людей на думку яких не то шо можна, а просто потрібно забити, бо революція в них в крові.

7. ovod

ovod Well-Known Member

значить я почну, бо є питання...

революція, знищення, зміна вкладається в дві системи

наприклад, подати бідному - це добро чи зло?
    Ті що дають відповідь добро знаходяться в одній системі в даний момент,
    ті що кажуть добро в іншій, яка заперечує по своїй суті першу...

завжди коли є якись конфлікт є конфлікт між цими двома системами добро чи зло(конкретна революція, хоча тут складніше)

люди які завжди дають однакові відповіді на подібні запитання не критикують один одного по суті, а тільки в методах вирішення.

насправді в питанні "подати бідному - це добро чи зло?"
    не все так просто і зрозуміло. Якщо подати бідному, то потрібно подавати всім бідним і весь час, відповідно коли проходить певна межа,
    відповідь на дане питання стає іншою - якщо я всім буду давати милостиню, то мені нічого не залишиться - отримуємо конфлікт між двома варіантами.

До першої системи(допомогти бідному це добро) звертався Христос, і ми час від часу...
    до другої ми звертаємося кожен день.

відповідно чим користуємося, таке і маємо - закони, владу.

8. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Схоже ми з вами говоримо про різні речі.
    Для мене система - це отакий собі організм (який на даний момент реалізований в державі), який тримає тисячі людей в якихось певних рамках, керує ними і забезпечує їх успішне існування.
    Ви ж, здається, говорите про систему цінностей. Так?

9. ovod

ovod Well-Known Member

різні, але взаємопов'язані речі, тобто одне без другого не може бути,
    які мораль така влада, які цінності такі і рамки, яке мислення таке і керування і методи успішного існування.

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ----------

які думки такий і організм

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Однозначно. Але щоб ламати систему, треба мати від народження хист її ламати. Такі люди, як Че Гевара не зупинялися і тоді, коли система була вже зламана, він просто їхав на інший кінець світу ламати систему там. А якби цього не відбувалося, то людство досі жило б первісно-общинним ладом.

а де твій аватар? :)