Система наш ворог (с)

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kontra, 16 сер 2010.

1. Ravin

Ravin Well-Known Member

Вот за это и идёт возня (не борьба..., нет), т.к. для борьбы нужна чёткая идеология, в которой учтены все недостатки и достоинства, современного мира.

• Подобається Подобається x 1
  2. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Е ні. Шановний Контра говорить про борця-особистість, який протиставляє себе системі. В історії і літературі багато таких образів. Так вони всі були борцями, але ж чи досягнули якихось конкретних результатів окрім слави?

Моя думка наступна.
    Для досягнення слави і визнання можна боротися (возитися) з системою. Але системі то шо в лоб шо по-лбу.
    Для впливу на систему треба бути розумним і хитрим і діяти не відкрито проти, а акуратно зсередини. при цьому ніякої слави і визнання скоріш за все не буде.

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Таки можна.

А що робити з тими, хто вже біля руля? (напрвавляє потоки)

4. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Якби ж я знав. Але боротися з ними відкрито (бо для слави) то справа дурна і безрезультатна.

5. Ravin

Ravin Well-Known Member

Мы говорим о таких людях?
    Тогда, да!!!! К сожалению, таких людей по пальцам можно пересчитать.
    Но надо отдавать себе отчет, что любая дрянь может прикрыться тогда...
    В связи с этим, я всё-таки за открытую жизненную позицию в таких вопросах.

6. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Так і я ж не проти. Ніхто з мас не буде вважати людину з відкритою позицією проти системи засранцем, але ж і проблем купа і результату мало.
    Ті ж для кого головна мета - змінити систему запросто наплюють на то шо про них скажуть прийдешні покоління. Навіть якшо будуть вважати їх зрадниками і йолопами і т.п.

Думаєте коли Хмельницький укладав переяславську угоду він думав шо про то напишуть в підручниках історії. Просто робив свою справу самими підходящими методами. Людей які можуть дійсно повпливати на систему дуже мало і то не ми з вами. Ми не Нео і не Трініті :). Бо якби ми могли - то не писали б тут всякі глупства, а справою б займалися.

7. Ravin

Ravin Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  8. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Это только кажется

9. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

10. Ravin

Ravin Well-Known Member

11. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Равін, та Інші хто не бачив "Матриці".
    Я щиро перепрошую, але таки ше кілька слів по тій баєчці-бойовику. Просто до мене шойно дойшло шо навіть в сюжеті того бойовика все відбулося так як і відбувалося б насправді. Тому наступне для тих хто дивився всю трилогію і памятає сюжет.

Я шойно вперше зрозумів шо цей фільм має смисл :).

12. Ravin

Ravin Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  13. Chewbacca

Chewbacca New Member

Будь ласка, поясніть мені тупому - що таке система? і чому з нею потрібно боротись?

14. ovod

ovod Well-Known Member

якщо система працюю не для блага всіх, то по ідеї її тре міняти...

15. Chewbacca

Chewbacca New Member

Не розумію. Я вільна людина, що хочу те і роблю, ніяка система мені не заважає.
    То що таке система?

16. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ото потішили :))). Ану підіть і візьміть собі з салону машину, яка вам сподобалася. Невже не хочеться? Чи може ніколи не хотілося прекрасної незнайомки на вулиці?
    Податки, законодавство, армія, міліція тощо
    Оце якраз ознака хорошої системи, а не
    Ніяка система не повинна і не буде працювати на користь своїх рудиментів. :)

17. Chewbacca

Chewbacca New Member

Тобто якщо я піду візьму авто з салону (без грошей) чи почну чіплятись до незнайомої дівчини на вулиці, то це прояв волі ?

без цього буде буде жити краще? чи це можливо змінити в кращу сторону? сумніваюсь...

а не чого?
    Опішіть мені, будь ласка, середовище без "системи"

Останнє редагування: 25 жов 2010
  18. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

А шо нє?
    Жодного такого не знаю.

Себто я хотів сказати шо то шо система не працює на благо всіх ше не значить шо вона погана, а от якшо система нікому не мішає то вона однозначно хороша. :)

Звісно шо ні. Якшо ви уважно почитаєте мої пости то може з них стане ясно шо моя позиція не "проти", а "давайте змінемо то шо не влаштовує".

19. ovod

ovod Well-Known Member

ну в теорії вона про це каже, що насправді - це вже інше

найсильніша система - це система всередині нас і зламати її майже неможливо...

а середовище без системи - це з більшості точок зору( власних систем поглядів) - хаос...

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:48 ----------

для того одного якраз значить - чи ні?

20. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Для нього вона звісно ж погана :). Я вже жесь писав шо в кожного своя правда :)
    Але якшо дививтися ззовні то є кілька варіантів:
    1. Якшо той індивідуум не в системі (алкоголік і туніядець) то система і не повинна про нього дбати. Може, але не повинна.
    2. Якшо той індивідуум в системі і система про нього не дбає то система мабуть погана і рано чи пізно деградує і зникне як така (пардон, переродиться в нову чи поступиться новій)
    3. Якшо той індивідуум в системі, але вона ним жертвує (підставляє його під якийсь удар, чи перестає про нього дбати, бо перерозприділяє ресурси так шоб їх хватило іншим, більш важливим для системи людям) то тут вже треба аналізувати зовнішні чинники.
    Бо або система під зовнішньою загрозою і змушена так діяти, або вона неефективна, недалекоглядна і їй не хватає ресурсів з її ж таки вини.

---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

А якшо ше й взяти до уваги шо система то не шось монолітне і стабільне, а сукупність способів збереження і розвитку, які повинні постійно мінятися і пристосовуватися......
    а то все реалізовується такими ж людьми як ми з вами і людський фактор грає ой яку велику роль.
    Коротше нема хорошої системи. Є кращі і гірші. І навіть одна система в одній частині може бути нормальною, а в іншій нікудишньою.
    Але як не крути, а без системи настане анархія і крах.

а де твій аватар? :)