Сімейний бюджет

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем poetka, 1 бер 2010.

?

Чи плануєте ви особисті фінанси?

1. Звичайно, куди без цього?

3 голосів
    33,3%
  2. Планую тільки великі витрати.

2 голосів
    22,2%
  3. Не планую, але знаю, що це важливо.

2 голосів
    22,2%
  4. Це не для мене, живу сьогоднішнім днем.

0 голосів
    0,0%
  5. Та що планувати з моїми то доходами?

2 голосів
    22,2%
  1. poetka

poetka Дуже важлива персона

На порозі свято......Я вже очікую,що гаменець полегшає.Проте,вже написала список,що треба і що не зовсім.....
    А Ви?
    Печете паску,чи купуєте?;)

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не печу і не купую.

Хоча печу добру паску, якось не вистачає часу на неї - тому або мамину їмо, або замовляю у подруги (а в неї не паски, а витвори мистецтва).

• Подобається Подобається x 2
  3. olya_d

olya_d Well-Known Member

Склала меню і одразу написала список, що купити. Потім ще раз перечитала меню, подумала і половину викреслила :)
    А паску завжди мама пече.

• Подобається Подобається x 1
  4. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Подумайте ще раз :mocking:

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А хтось користується програмами для ведення сімейного бюджету? Надумала від сьогодні записувати скільки на що йде грошей щодня.

• Подобається Подобається x 4
  6. Templar

Templar Дуже важлива персона

у мене бабця таким займалась, потім як побачила скільки грошей іде на харчі, вирішила не вести такий список :mocking:

7. deva

deva Well-Known Member

ми з чоловіком, коли тільки одружились завели зошит куда записували наші витрати і планування на наступні місяці. Хочу зазначити, що це все приводило тільки до більших витрат, тому що бачиш, ага в тому місяці купляли те, а чому в цьому його нема, напевне забула треба купити.;) І це ми витримали тільки десь 1 рік, а може і менше, а так живем вже 24 роки, просто стараємось економити на неосновних речах

• Подобається Подобається x 6
  8. Вадюшка

Ексель + зведенi таблицi (pivot tables). Або Аксес. Треба лише добре продумати структуру даних, щоб потiм "заднiм числом" не дозаповнювати.

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це занадто громіздко, бо хочу щоденні витрати вписувати.
    Моя мета - показати чоловікові де можна економити і що є зайвим. В мене з економією нема проблем, а от чоловік не може втримати гроші. Хоч то і його гроші, але він же на тому страждає. Поки сама толком не заробляю, то хоч поекономлю :)))

10. Вадюшка

Шо саме громiздко? Набивати данi однаково потрiбно буде у будь-який софт. А зведенi таблицi за мiнiмальних навичок компонуються у пiвхвилини i дають масу розрiзiв для аналiзу. I повна свобода у виборi первинних даних та аналiтичних критерiїв.

11. - непрошеный совет - показывайте ему просто сгруппированные данные, не пытайтесь выделять именно лишние (на Ваш взгляд) траты. Это злит. Весьма вероятны как минимум проблемы с дальнейшим наполнением таблицы... Пусть он сам делает выводы.

---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

- имхо для таких целей вполне хватит и обычной экселевской страницы, с использованием сортировки и ещё пары стандартных кнопок (функций). Да и забытый критерий добавить при этом несложно...

• Подобається Подобається x 3
  12. Вадюшка

Для начала можно и так. А вот чтобы сразить мужа детальным анализом очагов мотовства, сводные таблицы как раз пригодятся. :)

Да его на самом деле в любом случае добавить несложно.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Громіздко створювати і описувати таблички на кожен день, щоб підсумовували місячні витрати по категоріях, а потім ще й з кількох місяців. Тим більше я ніколи такого не робила і не маю часу бавитись з вивченням Екселя. А в готову програму можна просто вписувати витрати, вибираючи відповідні категорії. Так я то собі уявляю.

14. Вадюшка

Та нi, не так. Ви, мабуть, уявляєте собi звичайнi плоскi таблички, якi ще треба руками пiдсумовувати. Це кам'яний вiк :)))

Насправдi вiдбувається так: заводяться первиннi "сирi данi" про витрати. Просто пiдряд, списком. А подальше пiдсумовування по категорiях, по мiсяцях i по чому ще забажаєте (причому у будь-яких комбiнацiях та прiоритетах, якi можна мiняти динамiчно, просто тягаючи мишою вiдповiднi елементи) здiйснюється автоматично. Таблиця налаштовується один раз, а потiм лише оновлюється iз оновленням первинних даних.

Даремно, iмхо.

Правильно, але та програма матиме той самий функцiонал, що й ексель. I найбiльше часу та роботи однаково займе саме вписування первинних даних.

Я, власне, не наполягаю, просто, як на мене, комфортнiше створити власне сховище даних "пiд себе", чого не факт, що дасть вiдповiдна програма.

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Напевно, бо я тільки такі колись робила.. :shy:
    Без вписування даних не обійтись в обох випадках. Але у випадку Екселя треба ще спроектувати табличку. А я навіть не знаю з чого почати, як там категорії робити, формули, сортування. Не доводилось ним користуватись на такому рівні, тому шкода часу.
    Бачила скріни програмки української фірми, якраз для мене. Але програмка платна :) Спробую пошукати ще щось іншими мовами.

16. Вадюшка

Ото тей час, що шукатимете, радше б використати на освоєння екселiвський пайвоттейблiв [​IMG] Вам то будь-який знайомий, що їх знає, пояснить у десять хвилин, там усе вiзуально робиться. I матимете унiверсальну навичку.

Але якщо нi, то удачi у пошуку :)

17. Summer

Summer Well-Known Member

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Супер, дякую величезне!!! :preved: Якраз те, що треба! :good:

19. poetka

poetka Дуже важлива персона

і я вже там зареєструвалась.;)