Сімейний бюджет

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем poetka, 1 бер 2010.

?

Чи плануєте ви особисті фінанси?

1. Звичайно, куди без цього?

3 голосів
    33,3%
  2. Планую тільки великі витрати.

2 голосів
    22,2%
  3. Не планую, але знаю, що це важливо.

2 голосів
    22,2%
  4. Це не для мене, живу сьогоднішнім днем.

0 голосів
    0,0%
  5. Та що планувати з моїми то доходами?

2 голосів
    22,2%
  1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я не читаю жіночих журналів. Якщо жіночі журнали пишуть такі поради під рубрикою "ЯК ВИЖИТИ" - зверніть увагу на мій допис - то це добрі журнали. Очевидно, що вам такі поради не потрібні. Я писав для тих, кому ТРЕБА ВИЖИТИ. Такі люди також існуть, ви, мабуть, про таких чули? Чи ні? :pardon:

• Подобається Подобається x 2
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Абсолютно правильно сказано. Бо на голодний шлунок можна багато чого зайвого накупити - і то би м з'їв і інше... А коли добре поїв перед походом до супермаркету, то вже ніби нічого і не смакує. До речі, саме так радять чинити психологи.

• Подобається Подобається x 6
  3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Мабуть я весь час голодна, бо не впливає на мене навіть
    :)

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Нічого дивного в цьому немає. Виробники знають, яку хімію намішати у фарш чи якою обробити рибу...

Є тільки одне але...

Певне викривлення апетиту є у вагітних, дітей та людей з авітамінозом, тобто у людей, які мають збільшену потребу у вітамінах та мінеральних речовинах. !!! І тут ковбаса з дорогими рибними делікатесами не зарадить. Ковбаса -тому, що має низбку харчову цінність, а рибні делікатеси... Скільки ви їх зможете купити, не знищивши сімейний бюджет?

Тому варто ретельно планувати харчовий раціон і свідомо ЧАСТІШЕ купляти не те, що хочеться, а те, що ПОТРІБНО організму. Про це багато пишуть фахівці. Дозволю собі нагадати про це, бо зараз рання весна, а, отже, вітамінів та деяких речовин не вистачає всім, а саме:

Кальцій і фосфор є у дешевих рибних консервах, де невелика риба законсервована з кісточками - це типу "Кільки в томаті", трохи дорожчі - сардини в маслі.

Йод є в морській капусті (продукт №1 по йоду! ), в кальмарах, мідіях, взагалі, в морській рибі. Недостача йоду дуже сильно впливає на погіршення інтелекту і розумової діяльності, а також впливає на загальний гормональний стан будь-якого організму.

Залізо (дуже важливо! особливо для дітей, підлітків та жінок) - в печінці, набагато менше - в свіжих яблуках. Варто додати, що печінку не потрібно пересмажувати, бо в ній руйнується вітамін В12, який також дозволяє запобігати недокрів"ю. Найкраще, якщо після приготування всередині печінка буде рожевою.

Білкові речовини - дуже потрібні чоловікам (щоб мати фізичну силу, а також залишатись чоловіками, і підліткам, щоб рости). Вони є у м"ясі та рибі, кальмарах, сирові. Потрібен також час від часу горох і квасоля, обов"язково.

Клітковина - це речовина, яка сама по собі переварюється мало, але вона очищає і захищає кишківник від гниття погано перетравленої їжі. А такої їжі, в зв"язку з величезною кількістю хімічних добавок, все більшає... Клітковина міститься у сирих овочах (крім картоплі), горіхах, висівках. Тому власний чи купований хліб з висівками - має час від часу на столі з"являтись.

Вітамін А - його недостача призводить до різкого погіршення зору, сухості шкіри, розвитку жовчнокам"яної хвороби та безпліддя у жінок. Він міститься у всіх овочах та фруктах помаранчевого кольору, наприклад, у моркві. Але треба зауважити, що він є жиророзчинним, тому споживання моркви чи моркв"яного соку нічим, крім клітковини, організм не збагатить. Морква має споживатись разом з жиром. Наприклад, салат з моркви і яблука зі сметаною. Або в морквяний сік додати чайну ложку рафінованої олії. Це не зіпсує його смак, бо така олія не має смаку, але дозволить розчинити вітамін.

Вітамін С. Дуже потрібний, і щодня! Бо захищає від інфекційних, особливо вірусних, хвороб. Швидко виводиться з організму. При його недостачі - хворіють десна та регулярно "чіпляються" всякі вірусні "застуди". Міститься в цитрусових, цибулі, свіжій капусті. Свіжу цибулю і капусту бажано їсти щодня.

Взагалі, щоб підвищити харчову цінність їжі, найкраще більше вживати свіжих овочів та використовувати мінімальну теплову кулінарну обробку - тобто, готувати, наприклад, на парові.

Ми також в родині взимку та навесні обов"язково купуємо полівітаміни, тому що зараз неможливо отримати з продуктів харчування їх необхідну кількість - виробники не про вміст вітамінів думають, а про прибуток.

5. Locke

Locke невиправний реаліст

Не хвилюйтеся, це означає, що Ви абсолютно здорова людина.
    Є три признаки, коли людина абсолютно здорова: постійно хоче їсти, хоче спати і не хоче працювати. :)
    Якщо хоч один признак відсутній, то людина також здорова, але не абсолютно. Просто здорова.

• Подобається Подобається x 3
  6. duzya

duzya Member

А в мене бюджет рушиться, коли хтось в сім'ї захворіє, тоді на лікарів стільки грошей іде і ніби лікарі кажуть "не треба", а всеодно даю. А потім ще купити ліки. Бюджет не витримує :) Так що своїм домашнім заборонила! хворіти :))

7. SteelMaster

SteelMaster Well-Known Member

ахахаха!! від коли це лікарі кажуть не треба?о_О

8. duzya

duzya Member

ну це напевне в них означає "давай ще" :))

9. poetka

poetka Дуже важлива персона

Хочу вам заперечити, особисто про себе,я коли нервую,переживаю,коли депресія і всякі такі противні речі,їм,як кажуть не відходячи від каси,(не в прямому розумінні)але їсти хочу останнім часом все:sad:

10. Summer

Summer Well-Known Member

от в мене питання так по ходу виникло - пакети в супермаркетах і т.д повинні бути платними? А то вже кожен раз питаються в сільпо пакет потрібен - я завчено ні...і витягую з сумки пакет сільпо :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  11. SteelMaster

SteelMaster Well-Known Member

поповнення не чекаєте?):blush:

12. poetka

Нерви,нерви--------то тобі не цьотка:cry:

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це може бути ознакою неврозу, авітамінозу, глистів, хронічного запалення підшлункової залози або підвищеної кислотності шлункового соку, тощо.

Якщо відчуття голоду виникає разом з відчуттям тривоги або роздратування тощо, спробуйте з"їсти чайну ложку меду, бо "нервовий стан" підвищує рівень адреналіну в крові, а він, в свою чергу - через деякий час знижує рівень глюкози в крові. Звідси - відчуття голоду і втоми. :)

14. poetka

Дякую за пораду ,спробую.

15. Alias

Тітка розповідала, що колись , ще в молодості сварилась з чоловіком, так поки він на неї сварився. вона банку меду з"їла.З тих пір вона меду не їсть-відраза:))
    А Ви кажете "чайну ложечку":))

16. poetka

КЛАС:good:

А він на неї після того кричав? чи вже боявся?

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це якась філософська історія... Це щось древньокитайське...
    Вона їсть мед банками..., чоловік її за це сварить..., вона від цього нервує... і тому ість мед банками... Дракон, який кусає себе за хвіст... Цинь...

Дай Боже здоров"я їм обом і їхнім бджолам...! :haha:

• Подобається Подобається x 4
  18. Alias

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

20. poetka

А кажеш,жи не філософ:)))