Сімейний бюджет

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем poetka, 1 бер 2010.

?

Чи плануєте ви особисті фінанси?

1. Звичайно, куди без цього?

3 голосів
    33,3%
  2. Планую тільки великі витрати.

2 голосів
    22,2%
  3. Не планую, але знаю, що це важливо.

2 голосів
    22,2%
  4. Це не для мене, живу сьогоднішнім днем.

0 голосів
    0,0%
  5. Та що планувати з моїми то доходами?

2 голосів
    22,2%
  1. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Вау, одночасно?.. :good:

• Подобається Подобається x 3
  2. poputochka

poputochka Active Member

По собі помічаю,що поїздки раз на тиждень в супермаркет - це не спосіб економії,а навпаки,зайві витрати. Коли їдемо з чоловіком,тратимо не менше 400грн.за раз,а буває і набагато більше,хоча коли приїдемо додому,і подивимиось-купа всякого непотребу,а їсти нічого. А коли скуповуємось у найближчих магазинчиках,чи на базарі протягом тижня,купуючи те,що зараз необхідно,навіть і трошки дорожче,грошей витрачається набагато менше.

• Подобається Подобається x 8
  3. duzya

duzya Member

Я з чоловіком протягом 4-х років кожний місяць складаємо бюджет. Стараємось передбачити видатки, плануємо. Як результат - вдається відкладати заощадження, подорожувати. А в супермаркет їду кожного тижня, раз на місяць в МЕТРО, але тільки із наперед виписаним списком потрібних покупок. Навчилась нічого лишнього в кошик не брати, правда, коли закупи робить чоловік - в пакетах знаходжу різні лігуміни :) Це не означає економити на продуктах чи одязі - просто не заходити лишній раз в Інтертоп за новою парою взуття, чи в Метро не розглядати дитячі іграшки, посуд,..., якщо приїхала за продуктами. Для мене сімейний бюджет - це як самоорганізація.

• Подобається Подобається x 9
  4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Боже, а в нас ніяк той бюджет спланувати не виходить, окрім постійних витрат дуже бгато змінних, щомісяця 3-4 дні народження, то страхівка, якась поломка, то якась незапланована виїздка з друзями, то гарненька річ від якої енможливо відмовитись.
    ех, сільки не плануємо, скільки не рахуємо-в результаті витрачаємо в двічі більше.

• Подобається Подобається x 5
  5. Вадюшка

Usmishka, тож вип'ємо за те, щоб бюджет перекроювали лише позитивнi несподiванки :drinks:

ЗI: що неможливо планувати днi народжень, розсмiшило :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  6. Summer

Summer Well-Known Member

мені б так... теж пишу список, теж лишнього ніц не купуємо, але нинішні ціни -то просто жахо_О от согодні в арсені - 2 пачки макарон, 2 кусочки сиру, 2 шоколадки, пампушки і 60 грн не має....а їсти ж треба, а маленькі радості в житті як шоколадка хочеться?:)

---------- Додано в 00:18 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:51 ----------

перефразую :) чим більше грошей. тим більше витрат. Чим більше маємо тим ще більше тратимо - закон економіки....
    в мене зараз плюс -це відмова від купівлі журналів, все одно їх можна скачати з нету,
    менше трачу на всякі дрібнички-сувеніри, бо наводила порядок і побачила того хламу 3 коробки....стало сумно і смішно,
    трохи вспокоїлась з домовою хімією
    менше солодкого купую ;)
    а так процес економії певно тяжкий і треба починати з маленького, якщо вийде -тоді рухаємось далі! вроді так :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Зануда

Зануда така зануда

Маю такого колєгу, який паше, як папа Карло, щоб прогодувати сім"ю і любить повторювати: "Дал Бог день - даст Бог пищу." :)

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

А воно так є..
    От...зараз вночі майже не сплю...і оті рудименти(їх ще мозги називають...:sorry:)риплять,аж дим йде.
    Згадую..думаю..прикидую...
    15 років...неліквіди..склади...замовлення..посилки...поїздки...
    Часом,хтось спитається - де ти береш стільки грошей...затрудяюсь віфдповісти...
    Асісяйствую....:)))

Заробляю тишчу долярів в день.:preved:
    Але раз в рік.:sad:
    А так..купа дзвінків..смс...ася..повідомлень..і..АСІСЯЙ.:sorry:
    Піти на постійну роботу...хм...я б не проти...але постійно в лісі....
    А витрати теж постійні...
    Спершу...5 років..ліки і безбілкове харчування...десь..300-400 долярів щомісяця...
    Потім оті поїздки в Польщу...
    Тепер...знов ліки...3-4 тисячі гривень в місяць....
    А ще жити....їдло...квартира..комунальні послуги...телефон..мобілка...нет....отой
    Скоро..доведеться обмежити...бо таки напряг...так що заздалегідь попрощаюсь(піду по англійськи)
    От..хапаємся за соломинку...скоро нова витрата....
    Збираємся 21-го в Київ,в клініку "Істина"
    Курс на проплатили....але проїзд...харчування...прожиття...тре тиснути...
    Вибачте за офф...
    Чукча,однако,шо вІжу,то пІшу...
    Але....
    "Дасть бог день...дасть і піщу"....
    Живем до вечера...

Останнє редагування: 7 бер 2010
    • Подобається Подобається x 6
  9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Як жити економно, коли треба вижити?

1.Почати з витрат.
    Проаналізувати, на що витрачаються кошти. Непотрібне - відмовитися. Дороге - замінити дешевшим. Наприклад, якщо це свинина - замінити куркою. Коштуватиме вдвоє дешевше, а поживність - та сама. Або печінкою. вартість нижча - поживність вища тощо. Якщо зовсім важко - застосовуйте радикальні заходи: хочете вітамінчик-апельсинчик? Це 10-12 грн за кг мінус вага шкірки. Тому з"їжте цибулину. 5 грн за кг, без відходів, вітамінів не менше. :) Посадіть цибульку на підвіконні на зелене перо, бо найгірше - це неповноцінне харчування - настає авітаміноз, знесилення і хвороби! Купляти продукти оптом, одразу на пару тижнів. Зменшити витрати на транспорт, менше спати - вийти на 30 хв раніше.

2.Збільшити доходи.
    Згадати все, що вмієш робити, які маєш навички, досвід, знання. Подумати, як це застосувати і де. Скласти список - що потрібно зробити - тексти оголошень, перелік контактних телефонів роботодавців, перелік матеріалів, які можна використати для виготовлення чогось. Активно діяти - публікувати оголошення, дзвонити, зустрічатись.

3.Продати те, що не використовується, не потрібне, або без чого можна обійтись. Продавати навіть задешево - все одно лежить роками і користі не приносить. Це стосується непотрібного одягу в першу чергу. Не маєте часу продавати? Знайдіть пенсіонерку і домовтеся з нею.

4.Постійно вчитись! Замість десятків тисяч дописів на форумах - написати тисячу, замість цього - вивчити десятки тисяч слів іноземної мови. Наприклад, німецької. Чи китайської. Чи англійської.

5.Не пускати шмарклі, боротися.

Останнє редагування: 7 бер 2010
    • Подобається Подобається x 4
  10. Summer

Summer Well-Known Member

то такі поради як з жіночого журналу )) задешево продати то за гривню? -краще я просто так віддам, одяг -відаю на дачу, в село. В мене останнім часом складається так, що викину через деякий час конче треба :)

11. Вадюшка

А взяли двi шоколадки... :ireful1:
    :mocking:

12. Summer

Summer Well-Known Member

Вадюшка, а що робити?:) для підняття настрою треба:pardon: в день по квадратику

13. SteelMaster

SteelMaster Well-Known Member

щось мені здається(перехрестився))) ) що апельсинчик їдять не за вітаміни а смак ))) а смак в цибулі не такий приєємний))) і уявіть собі картину дітям на Св. Миколая замість апельсинок мандаринок купувати - цибулинку, часничок)))))))

хдо не далеко працює... а хто в іншому кінці міста? пока на роботу дійде, вже працювати не схочеться, а потім додому?)))

14. poetka

poetka Дуже важлива персона

А я, ось спрактикувала.............Не купувати в супермаркетах всяких дурночок,як виявилось не так важко.Досить швиденько перебігтись,купити самих необхідних продуктів і втікати,втікати з відтам, ноги в руки і дерти.................:)))

• Подобається Подобається x 5
  15. SteelMaster

SteelMaster Well-Known Member

:))) і оминати кондиторський відділ

• Подобається Подобається x 3
  16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

О, це взагалі не відділ, а Бермуди! Я собі рідко купую новий одяг/біжутерію/сумочки та інше дівоче причандалля, але в цей відділ зайти - це святе! Не можу і дня без солодкого, просто не можу! Стараюсь розтягувати куплене солодке на довше, але ну хіба це можливо? :girl_crazy: Уявлення не маю, як на ньому економити.. Рука не піднімається :)))

• Подобається Подобається x 4
  17. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А я від ковбасного відділу не можу відійти...і від рибного:blush:

18. Myshutka

Myshutka миється в бані

Я хоч ще не сімейний, але власний бюджет веду - фіксую всі трати а в кінці місяця аналізую їх доречність. На наступний планую і якщо майже не відходити від плану - то вдається трохи зекономити :)

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я не читаю жіночих журналів. Якщо ви вичитали таке в жіночому журналі, очевидно, це непоганий, розумний журнал.., але він не для вас.

20. - реальный способ экономить - плотно подкрепиться перед посещением магазина :)

а де твій аватар? :)