Сімейний бюджет

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем poetka, 1 бер 2010.

?

Чи плануєте ви особисті фінанси?

1. Звичайно, куди без цього?

3 голосів
    33,3%
  2. Планую тільки великі витрати.

2 голосів
    22,2%
  3. Не планую, але знаю, що це важливо.

2 голосів
    22,2%
  4. Це не для мене, живу сьогоднішнім днем.

0 голосів
    0,0%
  5. Та що планувати з моїми то доходами?

2 голосів
    22,2%
  1. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

2. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Саме так :) А дiвчина -- рекламiст (наружна реклама).

Так отож :sad: А iз коригуванням на загалом невисокий рiвень з/п у регiонi i практично вiдсутнiсть у Львовi головних контор банкiв (бо за специфiкою маю працювати скорiш за усе там)... :sad:

Так що дай бог хоча б приїхати у травнi на тиждень на фест...

---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:36 ----------

Та у нас люди занадто смирнi ( :) чи :sad: )

3. Mikolaj

Mikolaj миється в бані

в мене сестра з чоловіком мають окремі бюджети. Пов"язано з тим, що сестра заробляє більше у кілька разів, а витрачати гроші також любить. Спочатку були проблеми з чоловіком, але потім вирішили не створювати сімейного бюджету. Ніколи цього не розумів...
    У мене з дружиною навпаки все спільне. Ніколи ніяких проблем не виникає.

• Подобається Подобається x 1
  4. yasna

yasna New Member

10 способов уменьшить плату за коммунальные услуги
    http://www.consumerinfo.org.ua/must_know/faq/6249/

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ----------

Здорове харчування ще й здорово економить гроші.
    Ми прибрали зі столу ковбасу, сир, соуси-майонези, напівфабрикати, цукерки, йогурти-сирочки і тп.
    Якщо вживати здорову їжу, то скоро помічаєш, що її треба менше, а відповідно можна купити якісніше.
    Те ж масло можна зробити вдома із домашньої сметани, і по ціні вийде теж саме, якщо не дешевше, бо його з"їси менше, а користі більше.
    Теж із саме із м"ясом. Якщо купувати якісне (а не гормональне), то його йтиме менше. За умови, що не наїдатися від пуза раз на місяць, а два - три рази на тиждень в менших кількостях, але регулярно. Не десять котлет за вечір, а одну- дві на вечерю.
    А ще в цьому році ми почали вживати різні каші. До цього вибір обмежувався гречка-рис. Тепер додалися арнаутка, ячнева, пшенична, кукурудзяна, пшонна. Бабуся розказала як готувати їх із найменшими моральними затратами :)
    Це набагато дешевше за картоплю і знову ж таки корисніше.
    Здорове харчування дає можливість зменшити витрати на ліки.
    Мене дивують люди, які спочатку напхають у шлунок всякої гидоти, а потім п"ють таблетки, щоб ту гидоту вивести з тіла.

і саме головне, усвідомлення того, що ти не економиш, а оздоровлюєшся:good:

• Подобається Подобається x 15
  5. Ninulya

Ninulya Well-Known Member

Я працюю в комунальній сфері - еколог, спеціалізуюся на промисловій екології, екологічному праві, екологічному менеджменті, а ще - викладаю у вузі. а чоловік - метролог, світлотехнік.

---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

це точно, на собі перевірили!

• Подобається Подобається x 2
  6. Вадюшка

Є попит на цi напрями у Львовi? :)

7. poetka

poetka Дуже важлива персона

А для чого прибрали сир? чи йогурт,це ж ніби корисно?Хоча йогурт,якщо є бажання роблю сама,а от сир твердий наприклад,у нас всі дуже люблять.Каші,то супер,ми теж їмо,тільки,що то за арнаутка?

8. Ninulya

подивимося, потім обовязково доложусь :)

---------- Додано в 19:45 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Поетка, а подівиться но на склад йогуртів, навіть для діток - обовязково є крохмаль модифікований ! ;)

9. Вадюшка

Та докладатися не обов'язково, в мене зовсім інший напрям :) А от вам щасти з гарними пропозиціями :drinks:

10. thinkers

thinkers Well-Known Member

Все уважно перечитав, а суті проблеми так і не зрозумів...
    Якщо є якась мета, треба гроші накопичити, то згоден, економимо, відкладаємо, контролюємо.
    А якщо нема мети? Якщо всьо чотко, значка є, до наступної зарплати вистачає, то для чого це все? Щоб перед смертю згадати, скільки всього не зміг собі дозволити?
    Крохмаль в йогуртах... проблема тисячоліття)))) Ми з повітря вдихаємо всякої шняги в рази більше, ніж тих всяких Е в продуктах.
    Смакує - їжте на здоров"я і не страдайте фігнею.
    Вистачає грошей - тратьте на здоров"я)

• Подобається Подобається x 4
  11. Ninulya

та все ж таки цікаво, коли бажання щодо переїзду до Львова співпадають
    щиро дякую :)

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ----------

і не одного. Завітайте в окодиспенсер чи подивіться статистику
    соррі, не все знаєте :)
    наприклад, 60% викидів - з автотраноспорту, в основному з бензиновими ДВС. Введіть своєму автомобілю за правило зменшити викоритання холостого ходу і зизите "свої" викиди на 30%.
    А використання газу замість бензину і дасть можливість зекономити власний бюджет , і трошки покращить екологічний стан повітря Вашого району :)

12. thinkers

thinkers Well-Known Member

а використання району подалі від автотранспорту віддалить вас від онкодиспансеру.
    а статистика онкодиспансера щодо складу йогуртів притягнута за вуха...

13. Ninulya

а де такі райони?
    Верховина Івано-Франківської? Підтверджує статистику :)

на жаль, не лише йогуртів ....

щиро бажаю Вам вважати так все життя і ніколи не стикатися з цією проблемою :)

14. Interferon

Interferon Well-Known Member

Ми пробували вести ел. бухгалтерію - і виявилось дуже багато марних трат, наприклад ми практично здорові люди тратимо в місяць гривень 300 на аптеку. Ще було багато імпульсивних та акційних покупок, які потім не пригодились, а без запису про них забуваєш.
    Щодо планування - йти в маркет зі списком і купувати виключно по ньому, 20% покупок - імпульсивні і непотрібні.
    Намагатись не брати дітей - більшість непотрібних покупок "вижебрують" діти.
    Не розраховуватись карткою, знімати готівку, бо не бачиш скільки тратиш, отже тратиш більше.
    Раз на тиждень закуповуватись оптом в маркетах, тими товарами, які можна купувати наперед.

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В мене є така хвороба - купувати забагато. Борюсь з тим таким способом, що в супермаркеті чи магазині не беру з собою візка-кошика. Тобто куплю те, що візьму в руки, не більше. )

• Подобається Подобається x 3
  16. Вадюшка

Мабуть, руки вже такі накачані-накачані :crazy:

• Подобається Подобається x 2
  17. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ну якщо ви ходите в магазин раз на тиждень, то це мабуть дійсно допомагає економити.
    А якщо приходиться бігати за продуктами пару раз на день, то ..:))

18. Anaid

Anaid Well-Known Member

І в мене така хвороба:girl_crazy:,але стараюсь робити список,та на нього брати приблизну суму грошей,щоб більше не тратити.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Такс, вставлю і свої 5 копійок, бо в нашому сімействі ролі поміняні так, що я економлю і на 500грн можу прохарчувати себе і чоловіка цілий тиждень, якщо прийдеться, а мій чоловік цю суму може проїсти за день-два :crazy: Так от:

1. Супермаркет. Пишу список і беру приблизно таку кількість грошей, яку треба на потрібні речі, + невеликий запас, якщо щось забуду. Буває, що купую щось непотрібне, але перед тим, як піти на касу, переглядаю кошик і часто змушую себе вертатись і класти непотрібності на місця :))) + Користуюсь багаторазовими торбинками (типу еко), а не купую щоразу нові. Купую не дивлячись на найменшу ціну на товар, а на найменшу ціну за кг/одиницю (не знаю чи така інфа вказується в укр. супермаркетах, в Польщі поруч з ціною за пачку гречки, наприклад, є ціна за кілограм, тоді не треба вираховувати що дешевше - півкіло за 2,36 чи кіло за 4,99)

2. Комунальні послуги. Вимикаю світло там, де нікого нема, де не треба багато світло, вмикати бра, не спускаю на марне воду (поки чистяться зуби, намилююсь під душем, розкладаю помиті тарілки тощо), не дивимось ТБ, є ж бо нет! :)

3. Влітку їжджу ровером, або ходжу пішки, та і взимку теж.

4. Одяг купую на секонді (і то тільки в ті дні, коли кг дешевший!! :) ), на сезонних розпродажах (ціни на фірмовий одяг продають і з 30% знижками!), доношую одяг до останнього, поки не зіпсується. Тому дуже рідко щось нове купую (2-3 рази в рік).

5. Техніку купую через нет і з розумом. (навіщо брати порохотяг з супер-гігантською потужністю, якщо і так треба його включати на половину, щоб корки не вивалило?!)

6. Останнім часом почала планути видатки на місяць на перед і відкладати на них гроші, щоб потім не виявилось, що нема чим заплатити за щось, натомість купила якусь зайву річ чи забагато походів в кіно дозволила :)

Радять відкладати десяту частину геть зовсім, не торкаючись цієї суми. І коли прийдеться купити щось велике (той же телевізор) чи поїхати на море, то буде за що :)

П.С. Ну і на чорний день треба мати, куди ж без нього ;)

• Подобається Подобається x 8
  20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Клас!:good: От,почитав я тут...а в голові крутиться три речі... Єдна приказка, єден анігдот і цитата з СП... Приказка про то,що "ми не настільки багаті,щоб купляти дешеві речі". Анігдот про мільйонера,котрой,коли його спитали,як він став мільйонером,розказував як він мив і продавав ябка...ну про цьотку пам'ятаєте...:sorry: І...про день завтрашній,який сам про себе подбає...

а де твій аватар? :)