Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти

А що таке "дідух"?

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Лілю, дякую. Не знала, що "може постараєшся" трактується як вимога :D

Знаєте, є таке задоволення, яке не шкодить довкіллю. (Моя штучна ялинка виготовлена Не з пластику.) Екологічно-чисте. Це задоволення ще передбачає турботу про живу природу, про діток, що підростають (я от хочу, щоб вони теж знали що таке жива ялинка - у лісі). Саме це змушує мене подивитися трохи в перспективу. І не купляти живе деревце заради тижневого задоволення.
    А Ваша філософія - "після нас - хоч потоп". Добре, дискусію завершено.

• Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Дідух готують з першого зажинкового снопа. Розміри можуть бути дуже різні. Виглядає ось так:

[​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 12
  4. хельга

хельга Well-Known Member

Яка гарна річ!!! В нас на Закарпатті таке не зустрічала. ВІн має приносити особливий Різдв"яний дух до хати.

5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ага Полтавський рушник на першій знимці. В мене дома є такий. :)

• Подобається Подобається x 2
  6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

соломою пахне, квітами.....

• Подобається Подобається x 3
  7. Юстина

Юстина молода мама

В мене батько - працівник лісового господарства і я маю можливість пороставляти ялинки у кожному кутку своєї оселі. Але свідомо цього не роблю. І я, і мама обмежуємося композиціями з гілочок. Їх також можна гарно прикрасити і домівка наповниться святом, духом і новорічним запахом. А коли у мене з"являться дітки,то обов"язково придбаю штучну. Тим більше, що вибір їх на сьогоднішній день надзвичайний. А коли бачиш гори лісових красунь, більшість яких ще навіть не використаними просто викидають на смітник, у мене серце крається...

• Подобається Подобається x 10
  8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

В мене ще не було жодних свят без ялинки. Не уявляю свят без тої краси, запаху. Щороку експериментую з прикрашанням - минулого року не було жодної бамбульки - тільки лямпочки! А ще колись були тільки паперові саморобні іграшки. Завжди хотіла прикрасити цукерками, але то небезпечно - за кілька днів залишеться без прикрас:)

• Подобається Подобається x 10
  9. Юстина

Юстина молода мама

Для того, щоб ялиночка потрапила до нашої оселі, вона має рости в лісі протягом 4-5 років. Довгенько... З такими масштабним (особливо незаконним) вирубуванням, яке спостерігається у нас, підозрюю, що в недалекому майбутньому всі будемо стояти в черзі за штучними лісовими красунями.
    Правда, існують спеціалізовані лісові господарства, що вирощують різні види хвойних порід саме для новорічного призначення. Добре було би, якби посаджених цільових деревець вистарчило на нас всіх... :y:

• Подобається Подобається x 7
  10. Марина

Марина Well-Known Member

Новый год проходит и за окном совершенно бездарно (просто безобразно) жгут елочки. Вот уже 5 лет ставим искусственную. Так решил тогда еще наша 5 летняя дочка. Она так сказала:"Пусть деревья растут - так красивее". В прошлом году купили из разряда больших (1.8 м), современных, пушистых. НРРРАВИТСЯ…..

• Подобається Подобається x 5
  11. duncan

для них передбачені якісь спреї, щоб був аромат хвої?...
    (тільки не освічувач повітря [​IMG])...

пс. давно вас не було; справи?...

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Моя мала, так само пошкодувала деревце, наказала купувати виключно штучну. Так і зробив, вже писав, тільки для дому взяв більшу-1,4м. виробник вітчизняний-Луцьк.:naci: Гарна! Доречи забрав останню у "Новій лінії", такого розміру, лишилися китайські по 2 метри, та по 40 см.:D
    А ще кажуть, що мертве, або вмираюче дерево дає погану енергію в хаті, не знаю чи то є правда, у Фен-Шуй не фахівець.:)
    Адже чомусь не лишають мерців надовго в хаті, так? Москалі з мавзолеєм не враховуємо. Азіати, що візьмеш?:D

• Подобається Подобається x 5
  13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

З цікавості пішла подивитись по яким цінам штучні ялинки.. Вибір на кожному кроці: до кольору - до вибору. Ціни на ті, які мені більш-менш сподобались - від 300 грн.. Нє, ні за що б не віддала такі гроші за штучну ялинку. І ще - вони в мене асоціюються з роботою, офісом, бо всюди по офісах, магазинах, банках ставлять штучні ялинки. А для дому - живі, справжні. От такі в мене асоціації, хоч камінням закидайте ;)

• Подобається Подобається x 8
  14. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ну так я ж говорила вже тут, що штучні, то для громадських установ, а жива-для сімейного затишку.
    У нас вже сьогодні почали продавати ялинки, купимо ближче до свята.З таким нетерпінням чекаю, як мала дитина .І Максиму сказала, щоб була ялинка...ЯЛИНКА , а не сосна..сосни мені і вдома вистачить:)

• Подобається Подобається x 2
  15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я не зауважила, менше з тим.. Ми думаємо в одну сторону :)

Ялинки у нас зазвичай не рубають на свята. Принаймні я ще не бачила. Хіба соснові ялинки і ялиці. Чи може я не правильно їх класифікую?
    Соснова ялинка - це та, що сильно пахне, скоро осипається і має багато гілочок на стовбурі.
    Ялиця - та, що менше пахне, ніж сосна, але довше стоїть, має круглий стовбур з відносно невеликою кількістю голочок.
    Ялинка - та, що в садочках росте. Така пухнаста.
    Є ще сосна класична, але їх не ставлять на свята :)

16. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У нас сосна сама звичайна, з довгими голочками і стоїть довго не сиплеться, а ялинка в моєму розумінні, це така пахуча з маленькими голочками, що швиденько осипається.
    Корочє:)сфоткаю і покажу

17. duncan

є ще смерека, але їх зрубувати заборонено....

18. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ми ялинку цього року , щось не ставили.Замоталися туда-сюда , а Свята вже тут.Завжди ставили натуральну , а під низом мішок спеціальний.Мішок на верх затягнув -і ніяких голок, коли прийшов час викидати ялинку.

Зробили тільки декорації.

• Подобається Подобається x 12
  19. Юстина

Юстина молода мама

Якщо ви вже твердо вирішили не купувати штучну, а поставити вдома на новорічні свята живу лісову красуню, раджу зупинити свій вибір на породі ялиці білої (не можу не попередити, що це смолоносна, ефіроолійна, деревинна, лікарська, вітамінозна рослина. З дерев ялиці білої добувають дуже цінну живицю). Таке деревце простоїть довго і не буде осипатися. А от якщо не вдалося знайти ялицю, смерека може її замінити. Поцікавтеся різновидом "срібляста", бо "звичайна" простоїть новорічні свята в "целости и сохранности" лише при умові, що стоятиме у ємкості з піском і сіллю.

• Подобається Подобається x 4
  20. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А ми вже поставили штучну. Дуже гарна, бо вона в нас світиться (сама ялинка, на кінчиках) дуже гарно. Буде стояти довго, не обсиплеться це точно. А для запаху, я купляю гілочки живої ялинки, а минулого року, то взагалі капнула соснової ефірної олії в аромалампу, і ефірної олії апельсинки чи мандаринки не пам'ятаю, запах був божественний:radist:

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)