Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Та я тому й кажу, що дуже добре Нірванку розумію. Не доросли ще в нас до того, аби то все якось цивілізовано робити, а не так дико. Ну, не завжди. Є багато тих, хто хотів би, а не може. Ніяк не може. Гм. Пригадалася мені казка моєї бабусі. Мали багачі 2 доньки. Одну віддали за багатого, а друга впросилася, аби віддали за коханого, хоч і бідного. Батьки молодшій не дозволяла, але таки не встояли і просто її виреклися. І от на Різдво зібралися батьки подивитися як їхня старша донька поживає. Підійшли перше під вікна послухати, а там тільки плачі та крики, що і того шкода, і те зле, і того не досить. Зазирнули - все гарно, багато прибрано, а чоловік з жінкою гризуться як два пси. Обнялися батьки, поплакали та й не зважилися зайти до хати. Пішли геть. А тоді надумали до молодшої подивитися. Підійшли під вікна, а хатка лише що поприбирана, а до свята і не прибрана майже. Дивляться, донька їхня подає чоловікові та собі борщу та по скибочці хліба і каже: на тобі, коханий мій борщику пісненького, а замість сметанки - поцілую тебе солоденько, та й подякуймо Богові за нашу любов і злагоду, та вечеряймо в мирі. Обійнялися батьки і з радості, і зі смутку. Пішли до свого воза, взяли все те добро, що старшій доньці на гостинці везли, та й пішли до молодшої гостювати та Різдво у мирі й злагоді святкувати. Додано через 4 хвилини Свято є там, де люди мають його в серці. У нас 2 роки були свята без ялинки. І було тепло та затишно.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Нічого не маю проти штучних ялинок. Ставлю дома, гарно прикрашаю і відчувається свято дома. Коли будуть у мене дітки і коли вони вже будуть розуміти що таке є ялиночка- обов'язково буду ставити живу красуню!
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Я мала на увазі, що якщо люди вже і купують ялинки, то значить їм того дуже хочеться. Не купують ялинки ті, хто їх не хоче.. Гарна казочка. Я на 100% згідна з мораллю казки.. Але.. У мене своя казка. Минулого року не купила ялинку, бо була в Польщі з коханим, там дорогі ялинки, та і думала, що обійдусь.. Я була дуже щаслива з того, що ми разом.. Але вдома відчуття свята не було. Вдома все виглядало, як і в будній день.. Ну от звикла я прокидатись після Нового року, Різдва, відкривати очі і бачити цю пахнючу радість! Виросла я з цим..
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Або хто змоги не має. Кому логічніше купити щось із їди ніж ялинку. Додано через 54 секунди А я просто прикрасила хату дощиком та бомбками, але без ялинки. Всім подобалося.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Ну Ви знову не так мене зрозуміли.. От що значить спілкування у віртуалі.. Я не та це наголошую в дописі.. Ну менше вже з тим.. Вам просто не зрозумілі мої відчуття особливого свята, де головною є саме ялинка.. От і все.. Знаєте, я навіть рада за людей, які там не прив'язані любов'ю до живої ялинки.. І щиро бажаю Вам гарно відсвяткувати і цього року і кожного наступного!
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Нірванко, чесно, таке сонечко як ви, без ялинки не уявляю. І таке сонечко як мій малий також. Я цього року штучну ялинку купувати хотіла. Чоловік наполіг на живій. І так теж добре. Малий тішиться. Нюхає. Каже, що "линька пахе". І для мене це і є найважливішою частиною свята.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Ну тепер я спокійна Ви мене розумієте Я просто доросла дитина :shy:
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти да..живая ялиночка ..це звичайно гарно..але я скільки себе памятаю ..то в нас ялинка штучна...а щоб був святковий запах ялиночки,то ми купуємо ялинкову гілку і прикрашаємо
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти У мене теж така традиція, тільки я купую не меньше 4-х прикрас, тільки ще мені подобаються сині і срібні, до того ж виключно кульки А якщо їх потерти між пальчиками, то вони ще й пахнуть Мені теж жалко викидати ялинку на смітник, завжди мало не плачимо коли приходить час з нею прощатись.Але ні разу не виникало питання щоб купувати синтетичну.Тільки живу і тільки під саму стелю! У нас тут лісів майже немає, штучно насадженні сосняки є, то їх проріджують і продають перд НР.А от ялинки , хоч і не багато , привозять десь з ваших країв, і хто зна чи вони законно вирубані? Додано через 5 хвилин Нірванко, як я вас розумію! Респект Вам і уважуха-(с) )
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти А мені дуже шкода дивитись на те, як першого січня лежать купи непроданих ялинок, які вже нікому непотрібні. Ще вчора за них просили чималі гроші, а тепер навіть немає кому на смітник вивезти, так і лежать, можуть і до березня долежати. Я за те, щоб прикрашати живу ялинку, не зрубаючи її, наприклад на дворі. А якщо немає такої можливості - краще поставити штучну. Зараз хімія зробила великий крок уперед і є такі ялинки, що не одразу помітно, що вони штучні. Шкода дерев. Уявіть собі масштаби по всій Україні. Вирубують ялинки, бо є попит, а попит створюємо ми всі, кожен вносить свою частку. Сам давно ставлю ще совєтську лавсанову, наряджаю дерев"яними іграшками, що дід ще колись давно зробив, такої ні в кого нема. І настрій святковий.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Дерев"яними???Навіть уявити не можу...Можете показати? Просто цікаво.Це ж вже історія..
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти В нас штучна пухнаста і до самої стелі. Дуже гарна ялинка, ще й ароматизована - пахне ялинкою. Ось поставимо на Миколая чи на католицьке Різдво сфоткаю і похвалюся. Іграшки золотисті і сині, хотіла сріблясті і сині, але в той час чомусь сріблястих було мало. А ще я прикрашаю всю хату дощиками і веселими іграшками-янголятками.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти В нас вдома завжди були живі ялинки, але я б не відмовилась від штучної (вони правда тепер дорогі, шо жаба давить), бо в мене серце крається, коли після свят на кожному кроці валяється мертве, сухе, вже нікому не потрібне деревце, яке могло б ще роками рости в лісі.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Золоті слова. Краще не мати жодної, ніж мати штучну. Мені саме це слово не подобається - "штучний". Штучність - це самообман. Є в якогось класика пісня "Пластмасовая жизнь" (добродій Біар або добродійка Маюнка мо допоможуть ), так це якраз про дане питання.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Люблю я справжню ялинку,її запах (жоден ароматизатор не замінить). Приємно так ввечері виключити світло, ввімкнути вогники, вмоститись в крісло поряд..тоді враження ніби чуєш як дихає свято.. З іншого боку процес вирубки в нас ялинок...Ми купуємо в лісгоспі (в мами робота повязана), там певна система і беруть лише відповідні дерева. А взагалі, мабуть краще було б росло деревце надворі, бо кількість викинутих ялинок після світ лякає.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Зачем же так, категорично? Ведь Вы, сами подтверждаете, что не главное - ёлка, а… праздник в душе. В этом с Вами, целиком и полностью согласна. У каждого свои предпочтения и представление о празднике. Мне Важно, как я встречу и с кем.. Отмечаем мы, всегда бурно и весело с друзьями. Рождество, другое дело - семейный, уютный праздник…только самые близкие люди.
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти Краще взагалі цю варварську традицію ламати. А поки наші міста хизуються на площах велетенськими конструкціями з десятків ялинок, доти бидло буде вирізати ялинки в парках. І навіть трохи довше... От не в курсі, за кордоном в ньюйорках "головні ялинки міста" теж ставлять натуральні? Додано через 4 хвилини Що за мода писати "ви" з великої літери? Це ж не офіційна кореспонденція. Мені буде набагато приємніше, якщо Ви будете звертатись до мене на "ви" з маленької літери, а ще краще - на "ти". А ёлка какая? )
Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти правила хорошего тона, а не - мода. И по тем же правилам... на "ты" переходят с согласия обеих сторон. А, ёлка у меня - искусственная.:p