Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. Анютка

Анютка Well-Known Member

Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти

Я теж звикла до живої ялинки. Жодного разк не пам'ятаю, щоб ялинка була штучною. Можливо й після тижня у кімнаті вана і не має такого шикарного вигляду, але запах хвої ніщо не може замінити.
    хоча, напевно й справді, хто до чого звик.
    У мене, наприклад, традиція: я кожного року купую по кілька нових прикрас. Останні два роки прикрашаю нашу зелену красуню лише золотим та червоним. Дуже вона мені такою подобається!!

• Подобається Подобається x 4
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мені видається, що зрубану можна купувати, але там, де відомо, що зрубана вона з дозволу. Тобто не купувати ялинки у браконьєрів.

• Подобається Подобається x 1
  3. Ksani

Ksani Well-Known Member

попит породжує пропозицію. чим менше ялинок купляємо - тим менше їх продають і рубають.

4. Liliyah Romanova

І в нас цього року вона має золоті та червоні бомбки (теж з Ікеї, я фанатка вже, мабуть:crazy:).

5. julka

julka Well-Known Member

З дитинства добре пам"ятається запах живої ялинки, такий аромат, відчуття свята. Аромат живої ялинки важко порівняти з штучною, але років напевно 7 призвичаїлися до штучної, але гілочка свіжої хвої завжди присутня:)
    В мене цьоця живе біля Львова, і на подвір"ї своїть така красуня, і перед святами її обвішують іграшками і герляндами (коли сніжок і морозець,на дворі тихо-тихо, і тільки десь далеко сусідський пес гавкає то є просто супер).
    Мрію про садибу біля Києва з живою ялинкою і герляндами, а поки живу в шуфляді (так мій знайомий священик з Польщі називає багатоповерхівки:)), то тільки штучна ялинка(when my dreams come true?) .
    Звичайно жива ялинка то є жива, але потім свята проходять а лишаються голочки після неї (десь до червня), а від штучної такого немає.
    Ми свою ялинку кожного разу збираємо розбираємо, в упаковку гарно скотчом замотали і на балкон:)

• Подобається Подобається x 3
  6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Для мене деревце є живим, навіть якщо воно і зрубане. Бо воно пахне і голочки зелені. А неживі ялинки, то штучні. Я просто не розумію їх. Це як взяти на стіл поставити кущ калини і сказати, що то ялинка. Ну от в мене таке бачення ялинки.
    А штучні ялинки люди люблять теж 2 тижні. А потім назад в шафу/на балкон/в гараж. Любов така сама. Кожен любить щось своє.
    Якщо Ви є справжніми захисниками природи, то боріть з цим серйозно! І за зривання квітів.. Скажете "квіти саджають для того, щоб їх зривати".. Так воно і є, але особисто я не винна, що люди зрубують ялинки у місцях для цього не призначених.
    І взагалі, поясність, будь ласка, бо я не розумію.. Що Вам не подобається? Наша любов до живої природи чи те, що хтось вирубує ялинки незаконно? У другому випадку - то не до нас питання.

Додано через 3 хвилини
    І ще. Не треба казати: якщо кожен перестане купувати живі ялинки, то кількість вирубаних ялинок зменшиться. Це лише теорія. Та і навіщо собі відмовляти у святі?
    Чи Ви хочете заставити нас купувати ялинки лише у легальних продавців? Покажіть, будь ласка, де вони і я куплю у них ялинку.

• Подобається Подобається x 5
  7. Espert

Espert Забанений!

Може й ти права! Але для мене Новий рік без живої ялинки, не таке свято!

8. Mariya

Mariya Well-Known Member

Минулого року ставила штучну ялинку - ніяких позитивних емоцій не мала. Якщо ставити - то натуральну або ніяку. Це моя думка.

9. Liliyah Romanova

А я нірванку дуже добре розумію. :)
    До речі, ялиночка краще стоїть, якщо з нею розмовляти, показувати їй свою увагу і любов. :shy: Воно ж живе, йому теж любові хочеться. Я колись не вірила в це, але дві особи в моєму житті переконали мене в протилежному. Вчителька біології (не з 37) мала чудесний город, надзвичайний. І як вона з тими рослинками обходилася, як з дітками своїми. І вони їй віддячувалися. Друга особа - моя бабця. Коли вона приїжджала до нас на зиму в гості, всі вазонки ставали зеленіші. А ті, що в нас з мамою не цвіли ні разу або лише раз на рік, у неї могли цвісти 2 рази за зиму. :)

• Подобається Подобається x 10
  10. Анютка

Анютка Well-Known Member

В мене бабця така ж. Завжди дивуюсь, як так може бути - але факт

• Подобається Подобається x 2
  11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

49-ї?

А в мене нема зеленого пальця, як то кажуть. Мій чоловік посадить деревце, навіть вмираюче, і воно в нього відживе. А я якось посадила квіти перед хатою а вони за кілька тижнів пропали.
    Тому він в нас «садіст-любітєль» він пильнує всі вазонки в хаті і ми маємо город і щороку збираємо УРОЖАЙ ВЕЛИКИЙ!!!:p

12. Liliyah Romanova

Угу.
    В мене теж зеленого пальця нема. Зі мною колись тільки плющ виживав. Помалу навчилася.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Може то вже зовсім по дитячому, але я таки розмовляю з ялиночками :shy: Типу "Привіт! Мене звати Іра. Зараз я тебе одягну!!", "Доброго ранку!", "Хочеш попити?", "Смачного!", "Надобрнаіч" ну і звісно "Вибач, нехай тебе тепер ангелики доглядають" :shy: А голочки, то сльози ялинки.. І приємно згадати і ялиночку, і свята, і навіяти собі настрій хороший навіть через пів року після свят, витягуючи з дивана чи з килима голочки.. :)

14. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Я зі своїми кімнатними рослинами спілкуюся :) Коли мию їх, поливаю, повертаю іншим боком до сонечка :)

15. Ksani

Ksani Well-Known Member

:) мені це близьке

Мені не подобаються гори ялинок на смітниках після свят. А Вам ?
    Любов до живої природи - це до вазонків, за якими доглядаєш, поливаєш, повертаєш до сонечка і НЕ викидаєш через два тижні на смітник. Якби всі ставили живу ялинку у горщику (як вазонок) - я б вірила у щирість такої любові. Але смітники перед очима свідчать про якусь зовсім неприродню і неживу любов.

Додано через 1 хвилину
    Щодо ангеликів - оригінально.

Додано через 4 хвилини
    гг, на цій "теорії" побудована ринкова економіка. у всьому розвиненому світі. в Україні - звичайно ж, "не працює" :)

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мені теж не подобається. Як і цигани біля церкви, які тягнуть за волосся, вимагаючи копійчини. То що до церкви не ходити?

То правда. Але от подумаємо так теоретично. Щороку в Україні на свята люди купують певну кількість живих ялинок. Нехай навіть 10% - від легальних продавців (приблизно-відносно). Якщо всі почнуть дотримуватись правил і не будуть вирубувати незаконно ялинки, то 90% людей залишаться без живих ялинок взагалі. Або 90% відмовляться купувати у нелегальних продавців, то 90% ялинок піде на сміття. У будь-якому з цих випадків 90% людей не отримають задоволення на свята. Адже купуємо ми живі ялинки для отримання від них задоволення.

17. Liliyah Romanova

Тоді наступного року набагато менший відсоток дерев вирубають. Це ж логічно.

Додано через 1 хвилину
    Скажіть мені, якщо я помиляюся, але мені видається, що ви трохи переборщили. Наскільки я пам"ятаю, живі ялинки у нас то не так вже дешево і не кожен собі її купить. Тому й каже пан Мих, що в Канаду по дешеву ялинку треба їхати.

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

І кому це принесе користь? Ні продавцям, ні людям, яким хочеться свята.
    Отож бо й воно. Купують ті, хто дійсно хоче мати вдома живу ялинку! А якщо вони її не матимуть, то свята не буде. Яке ж свято без ялинки для того, хто щороку нею тішився??

• Подобається Подобається x 2
  19. хельга

хельга Well-Known Member

Якщо б у нас були спеціальні розсадники ялинок (так як в Канаді, наприклад), де вирубали - посадили, то я б напевно купила справжню ялинку, так само як букет квітів, які спеціально вирощують.

20. Liliyah Romanova

Ви думаєте, що 100% ялинок продають і нічого не викидають?

а де твій аватар? :)