Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Слово "міроприємство" мені більше подобається. От і все. А взагалі тема про ялинки.

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та я знаю, що дуже вперта, знаю... :))):))):)))

• Подобається Подобається x 3
  3. Зануда

Зануда така зануда

Завжди, скільки себе пам"ятаю і скільки не пам"ятаю, але бачинала на фотографіях, у нас вдома завжди була жива ялинка чи ялиця чи смерека (я в тій справі не орієнтуюсь - всі iglaki мені на "одне лице" :)) А десь роки три тому мама вирішила придбати штучну ялинку. Ми трошки мітингували проти, але ніхто нікого не слухав і як наслідок - штучна ялинка до стелі ось вже вкотре прикрашає наше Різдво та Новий рік. Вона гарна, виглядає чудово, бо все в ній регулярне та правильної форми, про живу такого не скажеш. Після свят ніякої мороки - зложив, як парасолю та й закинув на шафу.
    Особисто мені не принципово чи жива чи штучна ялинка буде стояти в мене вдома. Не в тому для мене Свята. А діти тішаться із самого факту прикрашеної ялинки і лямпочок, які на ній світяться і лежать вечорами в темноті, любуючись мерехтінням ялинкових вогників.
    Не ялинка робить свято - це лише допоміжний засіб. Свято робимо ми самі - своїм до нього відношенням.

• Подобається Подобається x 12
  4. Daisy

Daisy Well-Known Member

Натуральна, з розсаднику:)

• Подобається Подобається x 21
  5. Liliyah Romanova

А я не вмію ялинку прикрашати... Бездарність... :cry:

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

а ХТО У ВАС ЦЕ РОБИТЬ?

7. Зануда

Зануда така зануда

Така красуня! В нас такі не ростуть. Не та географія. А ті рідонкі і кривонькі ялиночки, які в нас можна купити за дорогі гроші не справляють на мене відповідного враження. :)

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

колись в школі, вчитель праці - зі стовбуру ялинки можна доволі непогані фігурки стругати, альбо "медальончики".
    безперечно, весь стовбур на це не йде - хіба нижня треть... та й роботи багато...
    і все одно з часом то йде на смітник :)

• Подобається Подобається x 4
  9. Liliyah Romanova

Та я й прикрашаю. Але ще ні разу мені не подобалося моє прикрашання. :sad:

• Подобається Подобається x 1
  10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

спробуйте змінити "суддівство" - може, комусь іншому більше сподобається?

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я теж не вмію прикрашати.. Завше хочеться це зі смаком зробити, щоб якось то було естетично. А в результаті навішую все, що в хаті знаходжу і ялинка виглядає.. ну як справжня ялинка! :) Але мені подобається :)

12. Liliyah Romanova

Та мої хлопці кажуть, що їм все, що я роблю, подобається. :)))
    То не критерій. :blush:

• Подобається Подобається x 2
  13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та я теє-то-як-його хотів розрядити обстановку,боявся щоб блискавка не вдарила.:)Так що ніяких висновків.
    Це спосіб самоусунутися від цієї роботи.У нас завжди ялинку прибираю я.

Останнє редагування: 8 січ 2009
  14. Liliyah Romanova

Неправда, вони не усуваються, вони іграшки подають. :)

• Подобається Подобається x 2
  15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Пардон,беру свої слова назад.

16. Daisy

Daisy Well-Known Member

Таки красуня, я казала що навіть прикрас не треба ( не всі оділа) бо вона і без них гарна. Коштувала 40$, 200км дороги:)

17. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

ого! яка густа і пишна! клас! я спочатку подумала, що то штучна..

18. Liliyah Romanova

Штучні такими красивими не роблять. У природи своя симетрія...

19. Полковник

Полковник миється в бані

О! Ф тему:

В столице Германии нашли оригинальный способ утилизировать елки, которые не удалось продать в период новогодних праздников. Хвойные деревья решили скормить слонам, обитающим в зоопарке Берлина.
    "Мы даем им 1-2 елки в день, чтобы разнообразить их рацион. Кроме того, в вольерах, где они проводят большую часть времени, им скучно, а так появляется хоть какое-то развлечение", - рассказал служащий зоопарка "Тирпарк" Марио Хаммершмидт.
    Однако елки не являются для слонов любимым блюдом. Огромные животные больше предпочитают морковь, которую считают десертом. А основным продуктом в их дневном рационе остается сено. Елки же используются в лечебно-стоматологических целях, передают "Вести.ру".

"Слоны едят древесину, потому что это необходимо им для зубов. Каждые десять лет они их полностью меняют. Старые выпадают - новые вырастают. И так 6 раз за жизнь. Для того, чтобы зубы прорезались правильно, им нужно жевать какую-нибудь твердую пищу", - пояснил главный ветеринарный врач зоопарка "Тирпарк" доктор Гюнтер Штраус.
    При этом слонам необходимы только относительно свежие елки. Подсохшие деревья, которые простояли с гирляндами и игрушками в тепле в течение двух недель, никуда не годятся. Их придется утилизировать на промышленных предприятиях. Дробильные машины превратят елки в древесно-стружечную массу, которая позднее станет удобрением.
    А слонам лесных красавиц поставляют с ближайших базаров. "Я очень доволен. Все предприниматели, которые занимаются этим бизнесом, должны утилизировать нереализованный товар за свой счет. А я отвезу их за сто метров, до "Тирпарка", и свободен. Мне повезло", - считает хозяин одного из таких рынков.

• Подобається Подобається x 5
  20. mavka

mavka Well-Known Member

;) Полковник знає, напевно, що сьогодні в Галичині охочі до свят западенці Старий Новий рік будуть відзначати - того й ялинки притримують, підливають - щоб не осипались.

мені предуже подобаються свіжі, живі - в дитинстві якось про грін-піс не особливо дбалося. тепер, коли бачу ті американські красуні кинуті на край дороги, що чекають сміттярки - жаль, жаль, жаль.
    ця ось - несправжня, зате багато ручної роботи іграшок дерев"яних і з кори.

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)