Штучна ялинка: за чи проти

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем хельга, 10 гру 2007.

?

яку ялинку ставите на зимові свята?

1. живу

33,9%
  2. штучну

48,4%
  3. не ставлю

6,5%
  4. як коли

11,3%
  1. EntOther

EntOther Well-Known Member

Відповідь: Штучна ялинка: за чи проти

Штучна...Тоді й природі краще і нам, в томуплані, що колючки не сиплються, на всю кімнату...В самого мене - штучна і всім іншим, раджу , вона одна і на багато років...)

• Подобається Подобається x 3
  2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А я і не проти!Хоча думаю, що мої родичі з херсонщини в цьому році посадили і за мене і ще за багато кого.Пам"ятаєте там ліс горів?Так от з усіх районів посилали людей насаджувати новий.
    А по темі...У нас не дуже користуються попитом ялинки, здебільшого продають сосни, вони і стоять довше.А то колись купили ялинку, то потім ще два роки голочки знаходили в дивані:)

• Подобається Подобається x 2
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Останніх 8 років була штучна, а цього року жива. :) Але своя, собсссственна! :) По-перше, що хата нижча цього року, штучна не вміститься, а по-друге, що в нас на проперті певно зі 100 ялинок. Половина з них вже такі високі, що при бурях є боязнь, щоби на хату не впала котра і дах не проломила. І щоби зрізати я вибрала вже таку, що з одного боку почала всихати. Все одно би пропала через рік, два. А щодо живих ялинок тут, то Маруся права. Тут їх спеціально на фермах вирощують. От і колишні господарі моєї хати теж вирощували на продаж. А це вже маємо те, що залишилося. :)

• Подобається Подобається x 9
  4. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

:D :D :D

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мене дивують люди, які засуджують мене та інших любителів живих ялинок. Ну от не сприймаю я пластмасу взагалі! Звикла від народження, що має бути живе деревце, з голочками, з запахом, яке треба поливати, любити.. А як любити щось неживе?

Та і в чому моя вина? Це що я рубаю ті ялинки? Куплю я її чи ні, а її все одно зрубають. Якщо не куплю, то інші куплять, або ялинку взагалі викинуть на сміття, тобто вона буде марно зрубана..

Ви кажете, що для запаху можна кілька гілок додому принести. А живі гілки звідки? З тої ж таки живої ялинки! Ви так само нищите природу, тільки в менших масштабах. Тому не треба говорити про бідні ялиночки, забуваючи, що у вас вдома будуть її гілочки..

Якщо вас болить серце за кожну зрубану ялиночку, то боріться за них! А ваше незадоволення ні чого не змінить в цій ситуації..

П.С. Може я загрубо висловилась, прошу вибачити.. Просто день був жахливий..

Додано через 3 хвилини
    Щодо ЗА чи ПРОТИ штучної ялинки. Не можу нічого сказати. У кожного свій смак. Кому хочеться такої ялинки - нехай купують! Головне, щоб було чим тішитись..

• Подобається Подобається x 7
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мені просто надоїло вишукувати(часом в останній момент) кращу,товктися з нею по маршрутках,потім виявити,що біля дому міг купити кращу,визбирувати по півроку голки з паласу.Менше клопоту.І гарніше виглядає.
    ЗІ.А природу знищать так,чи інак..

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Міксуємо, Lavazza, міксуємо. :) А що зробити, як не знаю, як то українською назвати? Участок ні, бо повно всяких будівель стоїть і хата між ними. Садиба - теж не підходить. Города нема, саду теж, бо все повимішуване. Проперті, як не крути! :)

Напевно, Нірванко, треба, щоби було, як тут. Люди брали землю і садили ялинки спеціально для Різдва. Тобто, щоби бізнес спеціально розвивали для того. Поки ті деревця виросли, вони би теж збагатили природу, очистили повітря. :) Бо несвідоме вирубування лісу ні до чого доброго не приведе. Тут якби вирубав ялинку в державному лісі, то штраф би був такий, що би можна було золоту купити. ;)
    А взагалі, я думаю, що біля власних хатів можна ялинку у великому вазоні садити. І влітку би була прикраса, і взимку до хати на Різдво. :)

• Подобається Подобається x 5
  8. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

я люблю пластмасову, бо не люблю рубати, а відповідно і підтримувати тих, хто рубає. все починається з себе самого

9. Larka

Larka Active Member

Люблю живую, хотя третий год ставлю искусственную, только ради удобства...
    Никаких тебе иголок, поисков песка, а смотрится - не хуже, благо... выбор сейчас огромный к тому же, занимает немного места в разобранном состоянии.
    В прошлом году использовала спрей с хвойным запахом – глупо конечно, но именно запаха не хватает. :)
    Всех, с наступающим...

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тут вибирати нема як. Усі однаково зв'язані. Он під Ікеєю маса ялинок: більші, менші і всі за одні й ті самі $20, ще й gift card на $20 дають. :)
    А ялинку ми ставимо там, де підлога дерев"яна і без килима. Я взагалі килимів не люблю. :)
    Зате прибирання удома в батьків ніколи не забуду. Там було "на колінця припадають" кожного прибирання. Пилотяг не брав, доводилося вручну витягати голочки. Ото було щось.
    У Львові, коли ми з братом вже виросли, а мій малий ще не народився ставили в хати такі маленькі ялиночки, складені з окремих галузок. І запах, і вигляд симпатичний. І ціле деревце на це не йде. Тут деякі люди теж так роблять.
    (Хоча з галузками теж невідомо де і як вони беруться. І баськи на Вербну неділю теж. Ой, багато сумного. :sad:)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я роблю наступним чином... Ялинки не купляю. Беру дітей, дружину і в ліс - за ялинкою. Це ж ціла пригода, нє?

Додано через 1 хвилину
    О, то можна в Канаду за ялинкою махнути - дешевше, ніж вільвові....

• Подобається Подобається x 6
  12. Liliyah Romanova

Саме в Ікеї дешевше. В інших магазинах від 35. :)
    А ви ту ялинку перед тим садите?
    Мій тато ялівець з Карпат привіз. Із гілочок величезні кущі повиростали. Він на них гирлянди намотує. Дуже гарно виглядає. А сусід посадив ялинку на подвір'ї і її щороку прибирає. Теж дуже гарно.

• Подобається Подобається x 6
  13. Romko

А штраф ше не платили?

• Подобається Подобається x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Натяк зрозумів....

Ялинки саджу буля свого дому, а вирубую у лісі, як справжній ґазда. Доречі, останнім часом ялинки не рубаю, а сосну. Вона і пахне краще і голками не облітає. Штраф ще не платив - везло.

15. Romko

Тільки,часом в Рясне не їдьте,я лісника добре знаю.Афганець,майор ГРУ(пенсіонер).Він штраф так "ізимає"...(раз був очевидцем)

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Можете і до нас приїжджати. У нас і по $5 бувають день перед Різдвом, а на саме Різдво - задурно, бо вже ніхто не продає а зрізані залишають для тих хто запізнився :D

Додано через 2 хвилини
    А в них лісник знайомий. :p

17. Liliyah Romanova

І нема на ґазду злодіїв? ;)

Додано через 1 хвилину
    Ну, так то ж не Україна, де вам за черствий хліб скажуть платити як за свіжий (правда, від магазину залежить, але все одно є). ;)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не бачили мого пса....

19. Liliyah Romanova

То якщо у вас такий пес, то чого на подвір'ї ялинку не вберете?

20. Romko

А,як хто попаде,такий глупий,як я і кинеться на нього?Бідний песик...

а де твій аватар? :)